Konflikt v rodine kvôli nepozvaniu na svadbu
Dobré ránko. Manželova sesternica sa bude vydávať. ( Sem tam sa navštevujeme,oslavy atď a osobne ja, mám s ňou v pohode vzťah, aj vekovo sme si blízke)
Môjho muža brat sa s ich sesternicou nemusí. Čo - to sa poohovárali a už sa nekamarátia. Predtým spolu chodievali po výletoch. Situácia sa medzi nimi zmenila a nemusia sa.
Cez víkend k nám sesternica aj s nastavajúcim prišli a pozvali nás na svadbu. My sme pozvaní a mužov brat nie.
Sesternicu budem volať Zuzka. Zuzka mi hovorila, že z jej strany sú veľká rodina, veľa ľudí a že zavolá len tých,s ktorými sa stretávajú a zo všetkých jej bratrancov a sesterníc, sme pozvaní len my.
Včera: Dorútila sa k nám mužova mama- svokra a začala sa rozčuľovať prečo nepozvali aj jej druhého syna - mužovho brata. A začala mi dávať príklady, čo by urobila ona našom mieste.
Odmietnuť! Odmietnuť! A začala sesternicu osočovať, že si dovolila jeho nepozvať a ani zvyšných bratrancov a nás jediných áno.
Na druhú stranu, veď je to vec sesternice koho si zavolajú na svadbu a nechápem čo my s tým máme a tak isto sa to mojej svokry netýka. To, že tí dvaja sú pohnevaní, veď s nami to nesúvisí,je to ich vec.
A nám začalo peklo. Tlačí sa na nás,aby sme účasť odriekli. Kvôli bratovi.
Ako by ste to vnímali vy ?
Poviem ti tak ja som na oslavu pri narodení syna nepozvala jedného uja a zvyšok rodiny áno. Boli sme veľmi pohadany dosť ma dourážali aj so ženou. Jeho brat odmietol pozvanie že keď nepozvem jeho neprídu ani oni. Zamrzelo ma to. Nebavili sa s nami 2 rodiny, lenze časom sa mi prvý ujo ospravedlnil a sme pohode. No druhý je naduty do teraz je to 7 rokov. Nikdy nevyhovies všetkým. Žiaľ rodinu si človek nevyberá. A vidíš je to úplne bežne tieto hádacky koho pozvať a koho nie atd. Choďte kašlite na reči. Či bolo by lepšie keby odmietnete a sesternica sa urazí? To sa môže stat a potom môže nastať že Zuzka bude s druhým bratom ok a na vás zanevrie ako v mojom prípade. Ja by som kaslala na reči a proste išla.
K pozvaniu k svadbe sa máte vyjadrovať vy dvaja, svokru do toho nič! A duplom keď to nie je ani jej pokrvna rodina. A za to ze brat tvojho muža je s ňou pohadany, vy s tým nemáte nič! Normálne chodte ak máte chuť a vychádzate za dobre. Na vašom mieste by som aa absolutne nestavala na ziadnu stranu, lebo kvôli ich hádke môžete zbytočne vy prísť o rodinu. Keď budú oslavy, pozvyze všetkých- kto nepríde, ich vec. A nech sa aj doma hadzu o zem ze nepôjdu leno ten pojde, to už je ich vec. Vy buďte sami sebou, veď vy žiadny problém nemáte. Nenechajte sa do tých škriepok ani zatiahnuť.
Nenechal? Taku u nas este nehrali, aby mi muz zakazoval niekam chodit. A ty si jeho majetok? Podriadujes sa mu?
Ja len toľko, užite si svadbu. 😀
ja by som pozvanie prijala, úplne s kľudom. Tu ide o váš vzťah s nevestou. Ten je v poriadku, stretávate sa a rozumiete si. Vôbec by som svokre neodkazovala, nech to rieši s nevestou, ako tu bolo spomenuté. Ako k tomu tá nevesta príde, že jej do pozývania bude zasahovať "teta", ktorá s jej strýkom už ani nežije. Mužov brat nech sa s tým vysporiada ako dospelý muž a do budúcna popracuje na obnovení dobrých vzťahov so sesternicou - nevestou. Nikde nie je napísané, že napr, na krstinách dieťatka sesternice, už nebudete všetci sedieť za jedným stolom.... 🙂 ako milujúca rodina 🙂 držím palce, nech sa to vyrieši a vy si svadbu užijete 🙂
@uctovacik123 tiež si myslím, keďže majú vzťahy ako na hojdačke
Ešte mi napadlo, že ten brat (ktorý riešil s mamkou (svokrou), že ho Zuza na svadbu nepozvala, o čo mu ide? Veď by na svadbu ani nešiel, keď neprišiel na vašu oslavu, keďže bola pozvaná aj Zuza. Otras.
a máš si ty kvôli tomu pohnevať manželovu sesternicu?! Ako píšeš, môže byť, že sa vzťah sesternice s mužovým bratom ustáli a vy budete za "blbých". Na svadbu určite choďte.
Napíš potom po návšteve svokry, ako to dopadlo.
Nebudem sa podriaďovať svokre . Svokra tiež navštevuje kade koho. Napríklad sa navštevuje s ex môjho manžela. Bola u nej na návšteve pozrieť bábätko,dala jej obálku ( tak mi to vtedy povedala,pritom som sa jej nič nepýtala),ukazovala čo nakúpila čo tam nesie.
Pokiaľ viem, nikto z toho drámu nerobil
@lilope presne tak,moja reč. Sám povedal, že by ani nešiel,ale hubu zduje,keď nedostal pozvánku
Takže on chcel len dostať pozvánku a víťazoslávne odmietnuť ako hrdina s veľkým H. 😄
svokre odporuc vysetrenie u odbornika a na svadbu chod a s inymi o tom nekomunikuj
Ak ste vy v zhode a chcete ich pogratulovať a tesit sa s nimi na svadbe, tak nevidím dôvod neísť..
@lilope ☝️🤣
Nám sa stalo, že boli pozvaní rodičia a slobodný brat. Ja s manželom a 2 deťmi nie, lebo sme 4 - čo je už veľa. Ok. Chápem a rešpektujem. Nevidím dôvod hučať do brata, aby nešiel len preto, že mňa nepozvali 🤷🏻♀️
Mladomanželia sa rozhodli, koho tam chcú mať. Pozvaní hostia nemajú čo riešiť koho ne/pozvali a prečo. Pozvanie príjmu alebo nie. Vôbec by som svokru neriešila a na danú tému s ňou viac nediskutovala. Sme pozvaní, pozvanie sme prijali. Bodka. Keď sa chce kvôli tomu odúvať, je to jej problém. Vaše vzťahy pravdepodobne nenarušila iba táto udalosť....
Jasne ze by som na svadbu isla!
A je jasne ze sesternica nepozve niekoho len preto, ze su rodina ak sa nebavia a este aj ohovaraju. Ani ja by som ho nepozvala, neverim ze takych ludi by niekto na vlastnu svadbu pozyval. Uplne normalna vec.
A svokra nech sa spamata, ste vsetci dospeli a nema sa do toho co starat. Zabudla ze jej dvaja synovia nie su 5 rocne deti na pieskovisku. A uz vobec co nema starat do toho koho si niekto pozve na svadbu. Tvoj muz by ju mal razne upratat.
A teraz citam ze svokra bola dat obalku manzelovej ex? No ona nie je kompletna, vobec ju neries, manipulatorku jednu bez chochmesu.
@lilope Nie ako hrdina ale ako Idiot s veľkým I. 🙈
Len sa mu nepáči ze Zuza ho vlastne predbehla, a ani ho nepozvala 🤣
@bg92 tak ona sa napchá všade na návštevu
@nikaeli tvoju poslednú vetu ....neviem, čo si z nej mám vydedukovať.
@bg92 Prečo by nebola kompletná? to už nemôže mať svokra dobrý vzťah s bývalou partnerkou jej syna? A dôvod na to má aký? To, že sa rozišiel jej syn a tou ženou neznamená, že teraz sa svokra bude na tú ženu hnevať...možno ju má radšej ako autorku...aj za mojou mamou chodia bývale nevesty...a to sú s mojími bratmi rozvedené už desiatky rokov, deti dospelé...a nevesty svoju bývalú svokru navštevujú pravidelne...čo je na tom?
@kristinka92 jasné, že nie hrdina v pravom slova zmysle. 😉Ale on si to o sebe asi myslí, keď dokáže takto ako dospelý človek reagovať.
Toto bude dobreee, to si planujem precitat cele😂
Kedysi sa robili veľke svadby a prirodzena selekcia sa robila tak, ze zenati, vydate boli z kola von. Ja som svadbou predbehla starsiu sesternicu, teda ona mna uz nevolala aj ked ona na mojej svadbe bola a okrem sesternic sme boli aj super kamosky. Mna nezavolala, jedovatu tetku zenu brata jej matky ano, lebo co by povedali ludia. To bol jej velky den, lebo vypatrala, ze zenich uz jednu svadbu za sebou ma, nahodou to odpocula na wc a pustila klebetu do obehu v rodine... keby mohla, tak tam zapne lampu ako Evik v Slunce, seno😂 Dlho ma to mrzelo, ze pre nas miesta nebolo, lebo oni kedy si zmysleli, vzdy boli v dome rodicov a neskor v nasom prijati. Zivot nie je fer, no. Vy ste pozvani, vy chodte a svokra zo svagrom sa snad pre to neoduju do sudneho dna. 🤔
Absolútne by som.neriesila kto je a nie je pozvaní. Ja chcem ísť, idem. Bože ako v detskej škôlke. Ze to s nou vôbec riešite.
Svokre si povedala svoj názor, že nech sa do toho nestará, že to nie je jej vec?
Jednoducho nastaviť hranice toto sa Vás vôbec netýka užite si svadbu 🤩
Autorka no ako, svokra bola u vás?

Vnímala by som to tak, že svokra je panovačná potvora, ktorá sa nudí dosť na to, aby riešila veci, do ktorých ju nič nie je .