Kto by mal platiť za spoločné výlety?
Keď sa chodí v začiatkoch vzťahu na výlety alebo dovolenku, a jeden z partnerov je ešte študent a druhý už pracuje ako sa zvykne riešiť platba ? Na polku každý sam za seba alebo partner čo pracuje platí ? Len by ma zaujímalo ako sa to zvykne robiť, ďakujem.
Ak ta pozval on a vie ze studujes mal by pocitat s tym ze platby preberie na seba. Aj ked ak si ta studentka ty tak by som pocitala aspon s tym ze ho pozves na obed alebo zaplatis napr vstupenky niekam kde pojdete.
tak ak si si našla chlapa, čo pracuje a Ty ešte študuješ tak je samozrejme, že nevieš toľko prispieť. Čiže bolo by fajn ak by to aj on zatiahol. Na druhej strane by tiež bolo fajn, ak by si vedela aj Ty niečim aspoň “prispieť” obed, benzín, lístky/vstupne … Ale inak ak by ma na začiatku vzťahu pozval chlap na výlet a chcel a čakal by odomna polovicu nákladov, tak by to bol jediný náš výlet.
Stále platí on, mne to je kus blbe už. Ale zvyknem ho pozvať aspoň na obed keď už niekde sme alebo mu vezmem nejaký lepší darček a tak. Len aj to robí drahoty že nieee on ide platiť aj vstupenky aj jedlo alebo rovno ma predbehne a zaplatí skôr než ja.
ten kto pozval - a plati to nielen v zaciatkoch vztahu.
pokial sa dvaja dohodnu (teda nik nepozyva), tak sa aj dohodnu na tom, kto kolko bude platit.
Jeden zatiahne benzin, druhy obed, jeden veceru, druhy kino…
… tak potom úplne nechápem, čo riešiš. Ja som sa dosť naplatila 50/50 alebo rovno 100 a poviem Ti, že ak chlap nedokáže pozvať ženu na kávu, obed, výlet alebo menšiu dovolenku a necakat od nej polovicu, nech si ženu ani nehľadá. To je môj názor, iní to môžu mať kľudne inak.
@hellionka
teraz je strasna moda hrnut sa do platenia polovica-polovica...aj ked maju diametraklne ine prijmy.
a frustrovani muzi s oblubou volaju zlatokopkou aj zenu, co sa necha pozvat na kavu, ci obed.
a zeny, ktore celkom nerozumeju pojmu emancipacia sa bezhlavo hrnu do platenia za vsetko.
Vazene, zlatokopky nechcu kavu a obed, zlatokopky chcu domy, auta a luxusne dovolenky niekolkokrat rocne 😀
U nás všetko platil od začiatku muž ... nie , nie je mi to blbé 😂
Ale on je taký , predstava že by mu žena zaplatila benzín, alebo večeru ...to neexistuje
@autorka je to v podstate na dohode medzi vami dvoma.
Za mňa je však samozrejmosťou, ze ako študentka asi nemáš taky prijem ako pracujúci chlap. A ten pokial ma všetkých 5 pohromade by to mal vedieť aj sam. Iné je si zaplatit výlet do Bojnic a iné 2 týždne AI v Grécku.
Inak pamätaj na to, ze ako si to nastavíš na začiatku tak to budeš už mat stále a zmenís ti potom veľmi ťažko. Na nejako moc emancipovanu (ako to zvyknú ženy robiť a potom vyplakavaju) by som sa však rozhodne nehrala.😊
my sme pracovali obaja a platil vždy všetko manžel, teda vtedy priateľ... niežeby som ja nemala iniciatívu, ale nikdy ma platiť nenechal
ja keby som bola muz, tak ja by som sa o moju vyvolenu postarala, a hanba mi ma fackala, ak by som ju pozvala, a chcela by som od nej na benzin, alebo zaplatit obed. Samozrejme, moja vyvolena by mala splnat to, co zena ma do vztahu davat, preto by bola vyvolena a planovali by sme spolu byt navzdy
U nas vzdy vsetko platil muz, teda vlastne aj partnerov predtym som mala vzdy takych, ja nepoznam ani nieco take ze zaplatit kavu ked som ja sama vyslovene nepovedala ze nie, teraz platim ja. Ak Ta niekam pozval, nech zaplati za Teba
my sme už od začiatku vzťahu obaja prispievali na výlety tak, že ja som všetko našla a zabookovala a on platil :D
teraz po rokoch keď už máme iné aj spoločné výdavky si to rozdelíme na polovicu alebo podľa toho ako drahé to je, platí jeden alebo druhý a kompenzujeme si to inak. Priateľ vždy šoféruje, ja kúpim nejaké snacky, natankujem atď
Tiez nerozumiem tymto novym trendom, u studentky duplom nie. Mne blbe nebolo, ak ma partner pozval a zaplatil nielen dovolenku, nikdy som si dovolenku s partnerom neplatila.
@nyusika Ako študentka som mala zarábajúceho frajera, ktorý mi po pár týždňoch povedal, že ho veľa stojím. Kúpil mi obed (v rámci menu, žiadne 3-chodové menu v 4* reštaurácii), zaplatil džús či čaj, kávu v podniku. Žiadny wellness, pobyt či drahé dary som nedostala. Keď som sa s týmto zgrblíkom rozlúčila, kamarátka sa ma pýtala, či mi, teda, kúpil zlaté náušnice, keď tvrdí, že “ho veľa stojím”. A keď mi môj muž ešte počas chodenia naozaj tie zlaté náušnice sám od seba kúpil, skoro som sa rozplakala.
Keď sme niekde boli, vždy za mňa platil muz, alebo iny partneri s ktorými som bola. Ale na oplátku toho, som napríklad ja urobila napríklad trojchodovu večeru a pozvala ho ku mne...alebo som nám kúpila pobyt vo wellnesse, urobila som mu pekný večer v peknom novom pradle... Ono ak by sa to dalo na váhy, oveľa viacej peňazí minul muž ako ja, ale prispievala som do vzťahu aj ja. Nevedela by som si nechať všetko platit.
@struhanka ja som raz, veeelmi davno, mala takeho kurizanta - strasne bol zruteny, ze kolko stoji kava, na ktoru ma pozval, vsetko opindal.
tak som pri plateni polozila na stol sumu za moju kavu.
a on sa neskutocne urazil, vraj ako som si dovolila ho tak strapnit pred casnikom.
vraj som mu ich mala nenapadne podat popod stol, alebo potom vonku, pri rozlucke...ze teraz vyzera ako kkt pred casnikom 😀 😀 😀
@nyusika ale ze tak vyzera pred tebou, to uz mu nevadilo 🙂
Tiez mam prihodu podobneho typu, uz som to tu pisala, kedy ma potenc.napadnik pozval na veceru s tym, ze on ju uvari sam u seba doma. Suhlasila som, ved preco nie, tak sme sa odobrali do supermarketu na dost velky nakup, ja blbec som este zarvala, ze vinko platim ja 🙂) a pri pokladni trapas, on ako keby tam zrazu ani nebol, proste nic, len stal ako idiot, ja v soku a kedze to bolo fakt trapne, zaplatila som a dalej je jasne, ako to dopadlo so vztahom 🙂)
Kto pozýva/plánuje, ten platí... (logicky zväčša muž)
V zásade je korekt, ked sa partnerka spýta, "Koľko ti pošlem..", "Koľko ti prispejem..." na dovolenku, výlet... (je to vypovedna hodnota jej charakteru...)
Ako sa k tomu postavý partner, je už o jeho charaktere... 😉 (čítaj medzi riadkami 😉)
Zalezitosti ako kava, obed, vecera, kino, atd, atd... je samozrejmosť, veď ked chlap chce byť v prijemnej spoločnosti ženy, tak nerieši...
Osobne nevidim problem, ked zena pozve občas partnera...
@nyusika To si mala šťastie na chlapa... 🤦♂️
Miesto toho, aby ocenil, ze si mu darovala štipku svoj času, že si mu dala "šancu"... riešil cenu za kávu... ? 🤣 Omg... nevyzretý pubertiak 🙄🤣
Poviem to sprosto, z čoho by chudáčiska kupil blbý kondom, keď ho trápila cena kávy.. ? 🤣
Niektorí ľudia sú exoti... 🤣
Aspon, že po ti rokoch zostala spomienka na ktorej sa človek prijemne pobaví... 🤣
veď to dobre riešiš, nemá Ti čo byť blbé, keby nechcel tak sa inak zachová
Odkedy sme spolu začali bývať tak sme prestali riešiť kto co platí, kto vytiahol kartu ten zaplatil. Fungujeme tak doteraz
platil chlap. a nemal s tym najmensi problem. snazila som sa obcas aj ja nieco, ale vacsinou mi ani nedovolil- ked sme sli von. na dovolenkach, vyletoch som prispela podla svojich moznosti, bol s tym uplne v pohode a vobec nelamentoval.
U nas to bolo tak, ze kym som ja studovala, plstil manzel, odkedy sme sa zobrali (este som bola studentka), mame peniaze spolocne. Teraz zarabame obaja a peniaze spolocne. Takto nam to vyhovuje
Na začiatku potenciálneho vzťahu som si nechala zaplatiť kávu zmrzlinu alebo obed, aby som vedela, či ten chlap nie je ,,zgrloš", lebo nie je nič horšie ako lakomy chlap 😀 jedna kava predsa žiadneho chlapa nezruinuje. Neviem si predstaviť byť na rodičovskej s našimi deťmi a počítať každé € a platiť polovicu výdavkov 🤷♀️
Urcite chlap a nie len zo zaciatku. Okrem toho si študentka. Ten obed, ked zaplatíš je fajn. Ale s inym sa netrap, tvoj priatel sa snazi a skor to treba oceniť.

Ako sa dohodnete, na zaciatku vztahu kazdy sam za seba vacsinou