icon

Kúpa auta spôsobila rodinnú drámu

14. sep 2025

Ahojte, baby
Chcem sa s vami podeliť o takú rodinnú drámu. Kúpila som si auto za 5000 € naozaj som si naň sama zarobila, nikto mi na to neprispel. Mama sa ale na mňa nahnevala a stále mi vykrikuje, že čo sme akože bohatí, že kto si to môže dovoliť… Ja som jej skúšala vysvetliť, že som nechcela kúpiť lacné auto, ktoré sa pokazí za pol roka a budem musieť hneď kupovať ďalšie. Radšej som investovala do niečoho spoľahlivejšieho. Mrzí ma, že sa kvôli tomu doma pohnevali vzťahy.
Mali ste niektorá podobnú skúsenosť, že vás rodina takto skritizovala za vlastné rozhodnutie?

januska12323
14. sep 2025

Pokiaľ s mamou bývaš a "my sme akože bohatí" znamená vaša domácnosť vôbec sa jej nečudujem. Ak bývaš sama je ju do toho veľké nič.

really8
14. sep 2025
@anonym_12b7fe

@really8 A čo keď dotyčná býva u rodičov, neplatí a kupuje veci, za ktoré by mohla mať niečo iné.

@anonym_12b7fe ja neviem, byva? Nepotrebujem si domyslat scenare.

anonym_12b7fe
14. sep 2025
@really8

@anonym_12b7fe ja neviem, byva? Nepotrebujem si domyslat scenare.

@really8 Dotyčná to radšej neprezradila. A hneď treba obviňovať matku. Takže scenáre si domýšľaš.

betulinka1
14. sep 2025

@anonym_autor nemalo tam byt 50.000,- € lebo inak tomu nerozumiem.

felycity
14. sep 2025

Si dospela, predpokladam, je potrebne citlivo naznacit hranice, myslim, ze casom budu vadit aj ine veci, ktore urobis, kupis... sama si si nasetrila, tvoje peniaze =tvoja volba , zelam ti vela bezpecnych km a nech tebe a mozno aj rodicom prinesie auto pomoc a uzitok.

ivik4
14. sep 2025

Strasne
Vsak to je len 5000e za auto.
Co chcela aby si chodila na nespolahlivom a nie bezpecnom vraku za 500?

luccys
14. sep 2025

A kolko ma akoze stat auto? 300e?

really8
14. sep 2025
@anonym_12b7fe

@really8 Dotyčná to radšej neprezradila. A hneď treba obviňovať matku. Takže scenáre si domýšľaš.

@anonym_12b7fe aky scenar som si domyslela?

procrastique
14. sep 2025

Ja som sa furt vracala k pôvodnému príspevku, že či autorka nezabudla jednu nulu napísať keď nastala taká rodinná dráma :D

anonym_12b7fe
14. sep 2025
@really8

@anonym_12b7fe aky scenar som si domyslela?

@really8 O autorke nevieme nic, len že kúpila auto. A začali útoku na matku, že čo si to dovoľuje a pod. Čiže tiež si si urobila svoj scenár s predpokladom,že dievka má svoje bývanie,svoj život.

zuzubb007
14. sep 2025

5000? Si robí mamička prdel, akože nepíšeš podstatné veci, či bývaš u nej? Ak bývaš u nej koľko jej dávaš mesačne? A potom vieme vyhodnotiť kto má pravdu, ak u nej nebyvas tak absolútne nemá čo ani ň povedat

anonym_8e6dc5
14. sep 2025

1,2,3.. Bohacky z mk sa budú predbiehať v tom ako inak napísať, že 5000€ auto je lacné preboha 😃

balerina2025
14. sep 2025
@zuzubb007

5000? Si robí mamička prdel, akože nepíšeš podstatné veci, či bývaš u nej? Ak bývaš u nej koľko jej dávaš mesačne? A potom vieme vyhodnotiť kto má pravdu, ak u nej nebyvas tak absolútne nemá čo ani ň povedat

@zuzubb007 inac dobry poddotaz. preco mama tak reagovala.

euka210
14. sep 2025

@anonym_autor to vobec nie je drahe auto. Mama nie je v obraze ako sla cena aj jazdenych aut strasne hore. Je to tvoj zivot, nie jej, nech sa s tym zmieri.

tiezjedna
14. sep 2025

auto za 5 000 je drahé auto?? To v akom svete tvoja mama žije....

anonym_4708b8
14. sep 2025

Veď z príspevku autorky sme sa okrem ceny auta a hnevu matky nedozvedeli nič. Neviem či býva s matkou, či prispieva? V akých pomeroch žijú? Sú oblasti, hladové doliny kde taký peniaz znamená dosť Nevieme či býva v meste a prácu má za rohom či musí dochádzať hodinu. Možno ich bývanie potrebuje nutne rekonstriciu.....Alebo keď autorka býva sama, tak ju do toho nič.
Boli časy keď sme si s muž mohli dovoliť iba škodovku za 500€. Služný stav, žiadne žrút peňazí. Keď bolo treba významne investovať predali sme. V takomto prípade je 5k hotové bohatstvo. Keď moja mama predala rodičovský dom dostala iba zlomok tejto sumy.

anonym_f55b22
14. sep 2025

@anonym_autor Kebyze za 50000 kupis, tak nepoviem ze robi cirkus ale za 5000 budes rada, ked ti bude slapat ako hodinky a nebudes musiet vrazat do oprav ked sa bude stale nieco kazit. Moze, aj nemusi, samozrejme. Mama zjavne je mimo reality, ze netusi co dnes stoja auta. Ak si to kupila za vlastne, ok, ale ako uz predomnou pisu, nie je jasne, ci s nou byvas, prispievas na domacnost a ak ano, mozno preto ma pocit ze tie peniaze si mala inak vyuzit.

anonym_20e42c
14. sep 2025

Ach baby, vy ste tu fakt poniektore uplne mimo. Este 20 nech vas sem napise, ze ci je 5000 vela, ved to je malo a ci nezabudla jednu nulu. To v akej bubline zijete? Ano, pre totalne obycajneho cloveka s priemernym/podpriemernym platom je to velmi vela, vela Slovakov nema ani take celozivotne uspory, predstavte si. Poznam xyz ludi, ktori si kupuju auta za 500-1000€ a su radi, ze aspon na to naskrabali a maju sa ako dostat do prace, do obchodu a k lekarovi v pripade potreby. A nie, ja tiez nepatrim k tejto skupine ludi, ale uplne ich chapem a chapem aj to, ze sa prikryju perinou, na aku maju. Trocha socialneho citenia by sa vam teda naozaj zislo podaktorym.

betulinka1
14. sep 2025
@anonym_8e6dc5

1,2,3.. Bohacky z mk sa budú predbiehať v tom ako inak napísať, že 5000€ auto je lacné preboha 😃

@anonym_8e6dc5 nejde o sumu ale o to, ze napisala, ze nechcela kupovat lacne auto, ktore sa hned pokazi. Pri jazdených autach za 5000€ tato informácia nesedi, pretoze do starsich aut treba stale investovať nieco a ani hnev mami. Lebo 5000€ auto nie je znakom toho, ze by mali byt akoze bohatý.

slavomira236
14. sep 2025

@anonym_autor dcera si teraz kupili jazdenku za 6000 mali staru fabiu. Neriesim ved ja ho neplatim.

anonym_a75283
14. sep 2025

@anonym_autor a naco mame hovoris, kolko stalo tvoje auto, ved ju asi poznas a mohla si predpokladat, ze bude takto reagovat.

mandarinka555
14. sep 2025

@anonym_autor Ďalšia téma, kde autor hodí do éteru tému a nereaguje🙈

anonym_4e57dc
14. sep 2025

Ja nejak nechapem 😀. Cize mama sa hneva, ze si si za svoje peniaze kupila auto a este k tomu take lacne?? To aj ty povazujes 5tisicove auto za drahe?? Kedze pises, ze si nechcela lacne auto 😀. Neviem v akej dimenzii vy zijete, ked je 5 tisicove auto je podla vas drahe drahe 😅.

anonym_4e57dc
14. sep 2025
@procrastique

Ja som sa furt vracala k pôvodnému príspevku, že či autorka nezabudla jednu nulu napísať keď nastala taká rodinná dráma :D

@procrastique Aj ja 😅. Kedze aj ona sama pise, ze nechcela kupit lacne auto, co sa hned pokazi, tak kupila drahe za 5 tisic 😅

maminkadeticiek
14. sep 2025

Na zaklade coho si vobec mama berie pravo vyjadrovat sa k tomu co si ty kupis za vlastne peniaze?Zivi ta?Zijes pod jej strechou?Je chore aby sa takto starala dospelemu zarabajucemu cloveku do cohokolvek.5000 nie je vela,ale to nema byt predmet temy.Predmet temy je ako to ze tvoja mama vobec citi pravo vyjadrovat sa k tomu.To je naozaj chore.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_2260e2
14. sep 2025
@anonym_20e42c

Ach baby, vy ste tu fakt poniektore uplne mimo. Este 20 nech vas sem napise, ze ci je 5000 vela, ved to je malo a ci nezabudla jednu nulu. To v akej bubline zijete? Ano, pre totalne obycajneho cloveka s priemernym/podpriemernym platom je to velmi vela, vela Slovakov nema ani take celozivotne uspory, predstavte si. Poznam xyz ludi, ktori si kupuju auta za 500-1000€ a su radi, ze aspon na to naskrabali a maju sa ako dostat do prace, do obchodu a k lekarovi v pripade potreby. A nie, ja tiez nepatrim k tejto skupine ludi, ale uplne ich chapem a chapem aj to, ze sa prikryju perinou, na aku maju. Trocha socialneho citenia by sa vam teda naozaj zislo podaktorym.

@anonym_20e42c Presne ako píšeš, pre niektorých ľudí je 5000 eur veľa peňazí. Nie každá zarába tisíce ako polovica MK.
Ja som si kúpila auto pred 5timi rokmi za 800 eur a šlape ako hodinky. Určite by som nekúpila za 5000 veď to je pre niektore pol ročný plat.

yanni
14. sep 2025

Hm, Musis dat viac Info preco mama takyto reagovala. Ak zarabas, zijes sama (alebo aj u rodicov ale prispievas na Chod domacnosti atd) a Auto potrebijes Napr. Koli praci, tak co ti do Toho kecia? Povedz jej, ze Moji rodicia si kupili takto pred rokom uplne nove Auto za 40 tisic €. A co? Kazdy moze svoje peniaze investovat ako chce.

zitulina
14. sep 2025

@anonym_autor Ano a u Nás celá rodina ma kritizuje.
Manžel chodí do práce s dodávkou,v garáži máme 4 ročné auto to sme si kúpili nove lebo vždy sme mali 18,20 ročné auto ktore sa nám skoro každý mesiac pokazilo,tak sme sa rozhodli že teda kúpíme nové auto. Už vtedy bola celá rodina akože nahnevaná alebo ja neviem čo sa im stalo,že na ĉo je nám nové auto. Tento rok som si kúpila 4ročné auto pre seba aby som nemusela v zime chodiť na bicykli lebo som stále prechladnutá. Brat ako dozvedel,hneď mi volal že načo sú nám 3 autá,nie som normálná z čoho budem plaťiť atď. (Inak aj oni majú 3 autá,ale to nevadí) Manželovi keď sa pokazí dodávka,má doma dalšie auto,nemôže doma sedieť kým opravia. Celá rodina je proti,chápem ťa,ty sa tešíš že konečne bude lepšie a nikomu sa to nepáčí. No smutné to je 😔
Ja som sa tešila keď niekto z rodiny kúpil auto,a oni ?🙄

mane01
14. sep 2025

@anonym_autor a co sa tvoja mama stara do tvojho auta, zjavne si dospela, zarabajuca osoba… akoze moja mama by si nedovolila pindat mi do toho, na co minam svoje peniaze, rovnako tak, ako sa ja nestaram o to, co si za svoje peniaze kupi ona. Ludia, to neviete svojim rodicom nastavit hranice ohladom toho co je a co uz nie je ich vec?