Kúpa auta spôsobila rodinnú drámu
Ahojte, baby
Chcem sa s vami podeliť o takú rodinnú drámu. Kúpila som si auto za 5000 € naozaj som si naň sama zarobila, nikto mi na to neprispel. Mama sa ale na mňa nahnevala a stále mi vykrikuje, že čo sme akože bohatí, že kto si to môže dovoliť… Ja som jej skúšala vysvetliť, že som nechcela kúpiť lacné auto, ktoré sa pokazí za pol roka a budem musieť hneď kupovať ďalšie. Radšej som investovala do niečoho spoľahlivejšieho. Mrzí ma, že sa kvôli tomu doma pohnevali vzťahy.
Mali ste niektorá podobnú skúsenosť, že vás rodina takto skritizovala za vlastné rozhodnutie?
Nemáš jej čo vysvetľovať, tvoje prachy = tvoja vec a tvoj život. Nech sa nestará do čoho ju nie je.
@anonym_autor 5000? Nesekla si sa o 1 nulu?
Tiez by som sa chytala za hlavu kebyze mi dcera 20r, ktoru financujem a pracuje len cez letne prazdniny, ktora zije na intraku, ktory musim cvakat ja, by dosla a zapotila, ze si kupila auto za 5000€ lebo si nasetrila. Lebo kto bude platit vsetky extra, ktore bude to auto mat - no rodicia.
Ak si samostatna, byvas sama a nepytas od rodicov peniaze, tak matka moze akurat tak horekovat, ale nema pravo ti nieco vycitat
Tak 5000 auto ja považujem za ozaj lacné, rakze mamičku ukludni.
@anonym_autor 5000? Nesekla si sa o 1 nulu?
@lienka.7 možno býva u matky a zdráha sa jej dať 100€ na stravu,tak sa možno matke nepáči, že 5k za auto dá
To vobec nie je tak drahé. Ak by si kupila auto ta 50 000 eur, zarobila by si nanho, tak trápit ju to nemusí. Tvoje peniaze, tvoje rozhodnutie.
Tvoja mama je zrejme veľmi stará škola z doby, keď sa dala kúpiť škodovka za stovku. Síce to sa dá aj dnes, napriek tomu, ak tvoje auto je plne funkčné a spoľahlivé, tak 5k je veľmi dobrá cena.
A co si si mala kupit? Hrdzavu rakvu na kolesach za 200 eur?
A teda 5000 tisic ak povazuje za drahe auto tak neviem
@anonym_autor prepáč, ale ak je tvojej mamine auto za 5000 drahé ... tak asi vždy žije v komunizme 🙈 prepáč,
My pod 10 000, ako druhé auto na behanie ani nekupujeme.
Ak si si to kúpila za vlastné, tak nie je čo riešiť. Aj keby si si kúpila auto za 50 000€, je to čisto tvoja vec a vôbec by som sa s ňou o tom nebavila
ja som si to 3x precitala ci tam je 5 alebo 50 tisic🫣 treba sa radsej osamostatnit a mamu nezatazovat tym co kolko stoji.. 👍🏻
Po rozvode sama žena s dvoma deťmi som si kúpila auto za 22tisic. Naši mi tlieskali. Všetci sa tešili. Boli na mna pyšní. 🤷🏼♀️🙏🏼 a to mám celkom dosť divokú rodinu aj cela rodinná anamnéza je čudná. Ale rodeo kvôli autu za 5000€? Mama asi závidí.,. Doslova.
A ešte ta poopravím, auto nie je investícia ale čistá strata 😄🤷🏼♀️
Boze baby naozaj by tse boli nadsene kebyze vam dojde 18-19r dieta, ktoremu platite intrak, posielate vreckove a vsetko mu financujete a povie vam, ze si nasetril na auto a kupil si ho??? Kebyze viete, ze urcite cez skolsky rok robit nebude a vam sa zdvihnu naklady lebo uz budete prevadzkovat nielen dieta ale aj jeho auto??? To je take tazke pochopit preco je matka z toho na prasky
@anonym_autor mam prilis malo informacii na to, aby som dokazala pochopit reakciu tvojej mamy. Neviem, ci auto potrebujes na dochadzanie za pracou, ci byvas s rodicmi, ako sa financne podielas na chode domacnosti, atd. 5000 nie je drahe auto, aj do toho bude treba vrazat peniaze za opravy.
Boze baby naozaj by tse boli nadsene kebyze vam dojde 18-19r dieta, ktoremu platite intrak, posielate vreckove a vsetko mu financujete a povie vam, ze si nasetril na auto a kupil si ho??? Kebyze viete, ze urcite cez skolsky rok robit nebude a vam sa zdvihnu naklady lebo uz budete prevadzkovat nielen dieta ale aj jeho auto??? To je take tazke pochopit preco je matka z toho na prasky
@prasiatko30 podporovať dieťa finančne počas štúdia beriem ako samozrejmosť a teda intrák a určitú sumu vreckového na vyžitie mu budem posielať nezávisiac na tom, či bude brigádovať alebo nebude. A ak bude, tak nech zarobené použije na čo chce.
Jemna Zavist? ...by si neverila..
Môj brat má za 70 tisíc a nehneváme sa na neho Teda nikto z rodiny 😂 Má firmu, podniká, darí sa mu, tak nech si kúpi.
Auto za 5 tis, E nie je koniec sveta... keby som sem napisala kolko sme dali za 3rocne auto.... nie neidem sa chvalit, ale chceli sme ho, naskrabali sme nan, mame ho - a tiez mi otec vytkol ze za tolko penazi by kupil inaksie auto.... kazdy nech si robi so svojimi peniazmi co chce. Ked ich rovno splachne v zachode, tak budu proste v kanalizacii... ak ich chces, prejedz ich, prepi, prehyr na dovolenke, su setrene tebou, ty rozhodnes ako s nimi nalozis. Ja som sa len utvrdila ze su veci ktore netreba riesit s inymi... proste povies ze si si kupila auto a bodka... nikoho nemusi zaujimat za kolko.
@anonym_autor napíšem ti moj názor,s ktorým sa samozrejme nikto nemusí stotožniť,ani ty.
Ak bývaš u rodičov, pracuješ a využívas naplno mamahotel - to znamená ze neprispievas,ale mamina ta stravuje a všetko platí : tak vtedy ti ma do toho co kecat.
Ale ak pracuješ,si samostatná, bývaš sama a zarobila si si a ušetrila,tak vtedy je to absolútne tvoja vec co si si kúpila a za koľko.
A ak bývaš u rodičov a prispievas,zarovem odkladas a setris,tak vtedy tiez nič tvoju mamu do toho ake auto si si za svoje peniaze kúpila.Rozumne si uch investovala.A len tak mimochodom ajo tu uz písali 5000€ nie je vela za auto.Normalna suma.Tak hlavu hore a toto všetko prehrmi.
Prajem vela šťastných kilometrov bez nehody.🙂
Auto za 5 tis, E nie je koniec sveta... keby som sem napisala kolko sme dali za 3rocne auto.... nie neidem sa chvalit, ale chceli sme ho, naskrabali sme nan, mame ho - a tiez mi otec vytkol ze za tolko penazi by kupil inaksie auto.... kazdy nech si robi so svojimi peniazmi co chce. Ked ich rovno splachne v zachode, tak budu proste v kanalizacii... ak ich chces, prejedz ich, prepi, prehyr na dovolenke, su setrene tebou, ty rozhodnes ako s nimi nalozis. Ja som sa len utvrdila ze su veci ktore netreba riesit s inymi... proste povies ze si si kupila auto a bodka... nikoho nemusi zaujimat za kolko.
@katkaseiner presne
@prasiatko30 podporovať dieťa finančne počas štúdia beriem ako samozrejmosť a teda intrák a určitú sumu vreckového na vyžitie mu budem posielať nezávisiac na tom, či bude brigádovať alebo nebude. A ak bude, tak nech zarobené použije na čo chce.
@kaca222 aj ja beriem finančnú podporu dieťaťa v štúdiu za samozrejmosť. Otázne je, či rodičia autorky na to majú… Takže nie pre každého to je samozrejmosť. Autorka si tu vyliala srdce, aká zlá je jej mama, dostala podporu, ale ďalej na otázky neodpovedala. Takže nikto z nás nevie, kde je pravda. Samozrejme je rozdiel, ak si niekto, kto podniká, či pracuje, kúpi nové, drahé auto, ale potom je tu aj druhá možnosť, že ak tie úspory boli na úkor spoločného rozpočtu, teda autorka je stále živená rodičmi, tak asi je na mieste aj mamin názor. A samozrejme, môže to byť aj niekde medzitým.
@kaca222 tak nieco ine je podporovat dieta v studiu a nieco ine platit este aj plus poistku za auto/benzin na vylety s kamaratmi/opravy (lebo 5000€ auto je uz stara sunka)/ a cely servis - urcite to zvysi naklady na podporu studujuceho dietata. A co ak uz tu podporu co dieta ma je pre rodicov naozaj velka zataz a este sa starat financne o dalsie auto
@kaca222 aj ja beriem finančnú podporu dieťaťa v štúdiu za samozrejmosť. Otázne je, či rodičia autorky na to majú… Takže nie pre každého to je samozrejmosť. Autorka si tu vyliala srdce, aká zlá je jej mama, dostala podporu, ale ďalej na otázky neodpovedala. Takže nikto z nás nevie, kde je pravda. Samozrejme je rozdiel, ak si niekto, kto podniká, či pracuje, kúpi nové, drahé auto, ale potom je tu aj druhá možnosť, že ak tie úspory boli na úkor spoločného rozpočtu, teda autorka je stále živená rodičmi, tak asi je na mieste aj mamin názor. A samozrejme, môže to byť aj niekde medzitým.
@gab1sol áno to úplne súhlasím, nevieme koľko má rokov, lebo sú aj rodiny kde rodičia minú aj posledné úspory na to, aby dieťa mohlo študovať a ešte si aj dieťa musí pomáhať brigádami
@anonym_autor pockaj az bude mama potrebovat niekam odviezt :D hned zmeni nazor.
@anonym_autor Koľko máš rokov, keď sa ti mama stará do života? 🤔 mojej 8.ročnej dcére by som tiež nadávala, ak by si kúpila auto za 5000€, ale mojej skoro dospelej dcére vy som ani slovo nepovedala. 🤷♀️
Spoľahlivé auto za 5000? 😳 … iba ak si za tých 5000 kúpila úplný šrot a sú to vyhodené peniaze … možno vtedy ako Tvoja matka by som Ti to povedala, aj keď veľké právo by som nato nemala …
Ale keď ju v tom aute odvezieš na nákupy a k lekárovi, tak sa prestane hnevať.
Ale keď ju v tom aute odvezieš na nákupy a k lekárovi, tak sa prestane hnevať.
@anonym_724d91 a co ak uz ma matka doma svoje auto a nepotrebuje cakat kedy ju jej dieta odvezie💡

@anonym_autor vidím ze autorka neprispieva, neviem koľko máš rokov ako a za aký čas si si vedela nasporiť na auto. Ci máš nejakú rezervu co sa týka oprav na aute, olej, poistka.... ZREJME bývaš u rodičoch, kolko prispievaš na stravu a nájom?