Kvôli poriadku sa mi rozpadá manželstvo
Som uz zufala zo svojej domacnosti. Nech robim, co chcem, neviem tu udrzat poriadok. A to je bezng dovod mojich hadok s muzom. Kazdy den pocuvam, aky je tu bordel, ako sa mu tu zle byva, aka som na nic zena, neschopna. A ma pravdu, neporiadok tu je. Ja jednoducho nestiham. Mame dve deti - 4roky a 13 mesiacov. Starsi cez den doma nespi, mladsi vacsinou len na mne v nosici alebo ked v posteli, musim lezat s nim. Cez den varim - muz ma kazdy den teple jedlo, ale aj nad tym ohrna nosom (ono nie vzdy sa podari, ale vacsinou mne a detom chuti). Ledva kuchynu popracem ako tak, deti obriadim, uz s nimi pomaly ani vonku nechodim, som rada, ze s ninmi nakupim, a je vecer. Okolo deviatej zacinam pratat hracky, oblecenie atd. Zametam cely byt, raz dvakrat do tyzdna pozmyvam. Spat chodim okolo jedenastej, dvanastej, vstavame o siestej siedmej. Ked sa mi da, ze sa deti same zabavia, upratujem, varim, ale nestaci to. Je to take povrchne pratanie, ale hlbkovo upratat tu jednoducho neviem.
Dajte, zeny dajaje typy, ako to tu udrzat k svetu. Nebavi ma kazdu den pocuvat tue kydy od mojho muza. Ja viem, ze ma aj pravdu, aleako to zmenit??
@lucinka981 Za 3-4 hodiny upracem komplet celý dom, čo bývaš v paláci?
U nas je to tiez takto. V sobotu sa uprace, a hned je o par hodin neporiadok.. al to pri detoch tak byva. Podla mmna je to normalne. Ved nemas spinu,ked stale zametas a zmyvas. Nech si manzel skusi tvoj den a uvidi ze sa neda mat stale dokonaly poriadok a este aj mat navarene a hl.sa venovat detom. Nech pomaha aj on!!! Mne by manzel toto nikdy nevycital, nech je ten tvoj empatickejsi. Ved robis co sa da!
@uglybetty1234 pacia sa mi tie male kresielka, odkial su??? Inak u nas to v tejto chvili je takto. Ked pride muz domov, prve co urobi, uprace tie hracky (sa smejem, ze sa zasa hra) 😂😂😂
@bjarna
muz zene: "Ako to, ze nie je poupratovane, ked si cely den doma?!!"
zena: "Ako to, ze nie sme milionari, ked si cely den v robote?"
nech si ten tvoj muzicek skusi stravit jeden den s detmi bez Teba... a ja verim,ze nebude upratane, oprate ani navarene... daktori chlapi su na facku
Treba zrealnit manzelove ocakavania. Pani na upratovanie je super napad, nie je to ani drahe, najma ked sa jedna o daku studentku, ja mam s tym perfektne skusenosti... ALE, aj ked k vam bude chodit co ja viem raz tyzdenne, urobi sice hlbkove upratovanie, ale bordel deti narobia v priebehu par hodin kazdy jeden den. Bezne chodim ku kamoskam, ktore maju male deti a bohuzial tiez to u nich vyzera ako po vybuchu, pricom pani pratala den predtym... vsetky su normalne dost na poriadok, ale s detmi to ide tazko, tiez som neverila, az pokial som jedno z nich jeden den nestrazila :D. Daj manzelovi postrazit decko tiez na jeden den, hadam sa mu otvoria oci... nie na hodinku dve, ale aspon pol dna...
1. je to hlupy clovek ten tvoj muz
2. verim, ze musis s nim teraz byt, musis vydrzat dokial nezacnes sama zarabat, tak urvi z rodinneho rozpoctu a plat si pani na upratovanie do domacnosti, raz za dva tyzdne si to tam daj vyupratovat uplne a potom iba nejake dotahovacky.....ale stihat aj tak nebudes uplne do lesku.....
3. kvoli poriadku doma by som teda doma nesedela, kvoli nikomu
@uglybetty1234 normalne baby este existuju :D
@bjarna este mi napadlo,ze nemusis hned triedit hracky,ze na vyhodenie (jasne,poskodene alebo z ktorych vyrastli,to je ine), ale potriedit do viacerych boxov a striedat. Par dni jeden box,potom odlozit a dat druhy,ked sa nabazia prveho a tak. Ak teda mas zatial tie ostatne dat. okrem.tedz minimalizovania veci (ano,aj u nas sa o tom hovori..)
Panovi manzelovi by som strcila do ruky prachovku a vysavac +deti a zavrela sa do izby,ako on.Nech sa cini! Pri malych detoch sa niekedy poriadok udrziava tazko.Vcela som vysavala vytrela podlahy,dnes to vyzera akoby som upratovala minuly tyzden.Staci vonku dazd, dva psy a dieta.
Vcera som videla na cechoch taky program a manzel sa chcel rozviest, lebo zena si nasla pracu a uz doma nemal ten full servis. Proste to nejde len tak, ze budeme vsetko robit len my. Predsa aj chlapi maju ruky, nie
@bjarna ahoj, nechce sa mi vsetko citat, tak mozno sa budem opakovat 🙂
Prakticka rada: var podla moznost na dva dni a nakup si aj na tyzden ak sa da, takto usetris cas v obchode a aj s varenim...dalej, toto bude tahsie -skus co najviac veci ohladom domacnosti (upratovanie, varenie) vykonavat, kym su decka hore, aby si si aspon pocas ich spanku trocha oddychla-psych. ti to fakt pomoze ;) deti sa potrebuju naucit pohrat aj chvilu same..priklad z mojho zivota :1.syn mal okolo roka, asi viac-uz si nepamatam.. kym som umyvala riad,vesal sa mi na nohy, pistal, pocas umyvania som mu stale mierne vravela ze musi chvilu pockat, teraz umyvam riad, potom sa spolu zahrame..postupne sa naucil, ze ked mu poviem, ze ma chvilku pockat, tak jednoducho cakal, abo sa isiel pohrat, kym doumyvam...ked som utierala prach, tiez dostal handricku a utieral akoze so mnou a pod... Teraz mam 2 deti, 3,5 roka a 20 mesiacov, obaja su so mnou doma..starsi lohoda, je nauceny, zahra sa aj sam, vie, ze ked si spravim povinnosti, budem sa mu venovat..ten mladsi, niekedy sa hra s bratom, niekefy des, stale by chcel byt na mne nalepeny..ale tiez ho ucim, ze sa musi naucit pockat a zahrat aj sam alebo s bratom.. Pokial pocas mojej zaneprazdnenosti moc vystraja, cinnost prerusim a chvilu sa mu povenujem, ale potom zas varim (alebo cokolvek co som robila) a on musi chvilu pockat 🙂 a vcelku nam to funguje a ja ako- tak stiham mat aj navarene, aj domacnost v poriadku, aj ked jasne, nemam kazdy den hlbkovo upratane..s malymi detmi sa to fakt neda, ked si na to sama..
Moj manzel sa v mnohom podoba tvojmu, on sice bezne pomahal v domacnosti predtym, ale odkedy som doma, tak je to jednoducho moja starost a tiez ocakava, ze vsetko bude stale sa lesknut a pod. Zas musim povedat, ze je skvely otec a detom sa venuje,ale cez tyzden ich nevezme von, nech si upracem, ocakava,ze kym dorazi, bude vsetko tip top..aj u nas boli/ sem tam este su hadky kvoli poriadku, ale ja aspon taky poriadok na oko mam..u nas su kamenom urazu kvapky (pocet 2-3) pri umyvadle, 3 omrvinky na linke, otlacky prstov na linke a tak..je trocha puntickar..a tak isto som si vypocula ako to nezvladam, som neschopna a ako to ine zeny zvladaju..btw. co som sa pytala kamosiek, casto su u nich podobne hadky.. No kazdopadne, viackrat sme sa spolu posadili a porozpravali, ked opadli najvacsie emocie a vysvetlila som mu, ze aj ked ma pravdu a nasa domacnost nevyzera podla jeho predstav, ja robim svoje najlepsie, a aj ked sa pokusim napravit veci,co mu vadia, jednoducho nie vzdy sa to da..a tak istomusel pochopit, ze ked ma oznacuje za neschpnu pre nejake kvapky atd. Je to pre mna zranujuce a takto sa somnou rozprvat nesmie (parkrat som mu za toto naordinovala aj tichu domacnost.. ) a tak, pred jeho prichodom sa snazim skontrolovat veci, ktore byvaju kamenom urazu, dom byva upratany az na hracky v izbe- tam sa v dobe jeho prichodu hravame a on sa zas snazi kontrolovat vo vyjadreniach..
Pozri, pokial sa mate stale radi, mal by sa snazit pochopit aj teba, sam to s deckami nezvlada a od teba caka, ze ich budes mat v malicku aj s domacnostou..skus ho pripravit na rozhovor (chlapi to potrebuju vediet dopredu,nech to riozdychaju a vedia sa sustredit) a normalne sa o tom porozpravajte a hladajte riesenie..mozno fakt postaci pani v domacnosti, alebo napr nakupy moze vybavit on, alebo cokolvek, ved na to ste manzelia, aby ste veci riesili spolu..alebo nech na cas zlavi s narokou na stav domacnosti.. Inak fakt by som chcela vidiet TIE OSTATNE ZENY, co to zvladaju, o ktorych ti muzi stale basnia 😀
@katrin21 tak ja neviem,ako robis,ze nemas zacapkanu podlahu?? Rade sa potesi aj moja mama.. U nej i u nas kuchyna hned zacapkana a oni su len cisto dvaja dospeli.. Takze ly podlahy musime casto.. Jedno obdobie som denne umyvala vzdy vecer podlahu. Po obede pozametala a vecer umyvala. Lebo aj nam dospelym hned nieco kvapne,vyprskne ani nevies..zidtim az,ked je flak..
@uglybetty1234 AJ mna zaujima odkial mas tie kresielka popripade co by SI nemohla lepsiu foto. Dakujem 😘
@kllamarka suhlasim...ked ma s nimi problem nech si ich utrie sam, mne nevadia.
@bjarna Manzelovi vzdy poviem nech pozrie na deti, su ciste, najedene, spokojne, poriadok obcas je, obcas sa nepodari 😊 casto mi vyhadzuje na oci, ze nic nerobim cele dni. Par krat som mu uz ukazala ako to vyzera ked nic nerobim. Samozrejme o deti sa postaram, ale dom vyzera ako po atomovke. Rychlo pride na to, ze teple jedlo na tanieri sa len tak nevykuzli. Ze pradlo sa same nevyperie. Ze riad sa sam neumyje....atd. Tym nasim chlapom to treba ukazat, pripominat. Oni si neuvedomuju, co vsetko obnasa starat sa o domacnost. Aspon ja si myslim, ze v tej chlapskej hlave beru vela veci ako samozrejmost, ale neuvedomuju si, ze aj drobnosti stoja cas a namahu a ked ich mas denne urobit 1000 a pritom sa starat o deti....ukaz aj ty manzelovi co vsetko robis...drzim palce
@mima86
@majulino
Kresielka som kupila asi pred siestimi rokmi u nas v priore. Bol tam nejaky predajca nabytku a mal priamo v ponuke taketo detske kresielka. Bohuzial Vas sklamem. Vobec neviem jeho meno ci nazov firmy :/ Vyberali sme aj potahy aj farbu noziciek. Su uzasne, dokopy stali asi 65€. Dospelacke kresielka pre malych.
@bjarna Nemozes dat strasieho do skolky alebo jasli ( neviem ako je to na Sk) ? Mala by si cas na upratovanie, varenie, atd...
U nas to je skor opacne. Ja nadavam ze je doma neporiadok ale upratat si to musim sama. Snazim sa deti viest aby mi pomahali. Dcerka chodi do skolky ( 4r ma v sobotu) a mam cas porobit vsetko a este aj nakupit si. S jednym babom je to uz malina 😂
@bjarna ahoj necitala som vsetky prispevky len poto ako muz ma mudre reci a opis tvojho bytu, domu.
no ja osobne si myslim ze ak na botnik nic neodlozis resp to bude hned ulozene tam kde to ma byt tak tam nic nebudes mat. Takisto kocik nie je na bundy nato mate mozno nekde vesiaky a treba tie vetrovky po prichode domov povesat. My sme kupili extra garderobu na chodbu ktora uz od zeme vo vyske 120cm ma haciky na zavesenie, cize maly vie ked pride domov, ze vyzut topanky do botnika, bundu, mikinu ciapku povesit. Myslim ze ten 4 rocny by to zvladol.
Takisto ked bol moj maly malicky a mal ptorebue vyhadzovat skrinky, vyriesila som to jednoducho, vsetky boli polepene poistkami, jednu som mu nechala dala mu tam plastove tanieriky, misky, pribor, varechy aby sa mohol hrat. a to som tam potom rychlo nahadzala spät.
Prach ten mame tiez, mam pocit ze sa nam tu rodi v noci ked spime 😀, utieram stylom ze si kupujem swiffers nasadim to na tu rucku, a ako rano vstanem a prechadzam zo spalne do kupelky, hned to tam vsetko oprasim, potom malemu izbu, schodiste, obyvku pri zapinai telky.
Jedlo a dlazka od jedla, no ako moj maly dostal jedlo len v stolicke, za stolom, cize tento problem som nemala.
No hlavne by sa mal manžel spamätať, že ty nie si upratovačka a jeho slúžka. Nech aj on priloží ruku k dielu! Buď nech ti pomôže s upratovaním, alebo aby si si v kľude mohla upratať zoberie deti von, prípadne nech sa im doma cez víkend 100% venuje a teba nechá upratovať. Prípadne ak vám to finančná situácia dovolí zaobstaraj si nejakú pani na upratovanie.
Hlavne sa prosím ťa netráp nad tým, že on hovorí toto tamto nie je upratané. Keby si vyskúšal behať okolo detí celý deň a variť, tak by videl, že to nie je žiadna sranda. Nie je tvoja chyba, že je "bordel", ale že on sa na to sťažuje 😞
Môžete ho poslať na návštevu k nám. Všade drahy - hračky, denne varím 4 jedlá, vyzerá to ako bordel, ale je to proste prevádzka, nedokážem mať suchú linku a aj navarené. Neviem z akej domácnosti je tvoj muž ako tam vyzeralo, keď bol ešte U rodičov, ale podľa toho čo píšete: deti málo vonku, vy Zničená, nevyspata, on nereaguje akoby mal, nevie pomôcť? Aspoň s deťmi? ! Nemá milenku? a hľadá zámienku na hadky?
Zapratať ho do roboty v domácnosti ako chlapské roboty. A plus mu dať deti Sak sú aj jeho.
@bjarna zienky ti tu poradili vela dobrych veci:
1. nakupit ulozne boxy na hracky, tam to dokaze nahadzat aj ten 4 rocny a treba ho na to ucit
2. nakupy potravin nech robi muz ! stihne to skor sam ako ty s touto posadkou, napis mu zoznam do sms a nech po ceste z prace nakupi.
3. veci na varenie si predpriprav den vopred - vecer ked decka zaspia /napr. nacistit si mrkvu, das do vody do chladnicky, tak isto ocistit zemiaky dat do vody a do chladnicky, aj maso si vies nakrajat.... Lahsie sa ti to bude takto v klude chystat ako az rano s deckami. Rano uz len do hrncov nahadzes.
Tvoj muz bol asi zvyknuty na full servis, ak u mamky nemusel, teraz veru nebude. Spytaj sa ho , ze ked ty nastupis do prace ci date decka do domova, lebo ved aj ty budes chciet mat pokoj poobede a nie kolo domacnosti skakat.
A neboj, vsade kde su decka je kopec hraciek, nakvapkane na podlahe... milion hrncekov a riadov...
Muz asi casto nechodi na navstevy kde su decka. A ak aj chodi, treba prist neohlasene 🙂
Proste sa nad jeho sprostymi poznamkami netrap, nech sa zapoji do upratovania alebo nech si zvykne. 🙂
Ja mám 2 deti, 3rocneho a 2 mesačnú a neznášam bordel. Upratujem skoro stále. Veci robím súbežne, hodín do práčky, varím, poutieram prach atď...Po synovi hračky upratujem priebežne, keď vidím,že sa už s niečím nehrá, odložím mu to, alebo si to odloži sám. Muž mi samozrejme pomáha. Syna od malička učím poriadku, keď niečo spapa, musí si odniesť smeti do koša. Hračky si tiež upratuje. Pokúste sa zmeniť režim vo vašej rodine, zapojte všetkých členov do domácich prác a život bude jednoduchší 🙂

@bosorkabb aj u nas tak.ked nevladzem, idem spat a hotovo