icon

Láska a zároveň nevera muža v 30 ročnom manželstve.

aksile67
13. júl 2019

Dobrý deň,
chcela by som poznať názor z rôznych strán na môj problém.
Táto diskusia sa bude týkať skôr asi starších ročníkov, keďže v mladšom veku by som na danú situáciu aj ja reagovala pravdepodobne ináč ako dnes.
Som vydatá 30 rokov, máme dve už dospelé, samostatné deti.
Za 30 rokov manželstva sme si prešli všeličím, raz bolo horšie, raz lepšie, ale vždy sme aj náročné situácie ustáli a vedeli sme vždy, že patríme k sebe.
To vieme aj teraz, ale..... Je tu ale v podobe manželovej milenky. Trvá to niečo cez dva roky.
Viem o nej od začiatku, lebo najprv to na to, že sa z toho medzi nimi vyvinie vzťah nevyzeralo, prišlo to postupne, najprv z jej strany, no prepadli tomu úplne obaja.
Ona vie, že je ženatý, povedal jej to hneď na začiatku. Je oveľa, oveľa mladšia, slobodná, ale dopredu upozorňujem, že to nie je žiadna "zlatokopka". Nechce po ňom žiadne dary, žiadne dovolenky, nič hmotné, chce "len" jeho, ako človeka.
Môj problém je, že manžela aj po toľkých rokoch ľúbim a neviem si predstaviť život bez neho.
Preto to tolerujem. Môj postoj by bol určite iný, keby bol manžel na mňa hnusný, nevážil si ma, ju by predo mnou vyzdvihoval, mňa ponižoval, ale nič také sa nedeje.
Práve naopak, odkedy je s ňou, tak - asi pod nátlakom výčitiek svedomia- je ku mne milší, pozorný, uznanlivý, starostlivý....
Vie že tým trpím, prosí ma, aby som to ešte vydržala, že on ma veľmi ľúbi, ale ju teraz nemôže opustiť a sklamať. Sľubuje, že keď toto skončí, nikdy viac sa nič podobné opakovať nebude.
Nechce odísť k nej, ani ona to po ňom nechce, obaja sú si vedomí toho, že ten ich vzťah je len dočasná záležitosť.
My sme s manželom veľa spolu, pracujeme v spoločnej rodinnej firme. On čo sa týka práce okolo firmy, domu, záhrady, nič nezanedbáva, o všetko sa stará, mne sa snaží pomôcť, zabezpečí nákup, o ničom nemôžem povedať, že na niečo kašle a vidí len ju, to nie.
Jediné v čom je problém, je náš intímny život. Pohladenia, objatia, to áno, ale sex má posledný rok len s ňou. Poviete si, že čo chcem v tomto veku, ale do doby než sa na scéne zjavila ona, tak to u nás fungovalo bez problémov.
To ma mrzí, on to vie....ale vybral si na intímnosti ju...
Len pre upresnenie, nie som žiadna "rozkysnutá, nevrlá, neupravená matróna" 🙂
Kto ma nepozná, tak mi tipujú o 10 rokov menej.
O tomto našom rodinnom probléme nevie nikto, ani deti nič netušia, jediná kto o tom vie je moja jedna kamarátka, no tá môj postoj jednoznačne nechápe.
Preto by ma zaujímal názor niekoho nezainteresovaného, aj keď mi poviete, že som blbá, že to tolerujem, ale ja nechcem robiť scény a byť za žiarlivú hysterku a pokaziť všetko pekné čo medzi nami bolo.
Nežiadam radu čo robiť, ja som rozhodnutá s ním zostať a čakať až to skončí, chcem len poznať iný názor a pohľad z iného uhla než je ten môj, možno mi to pomôže prijať túto situáciu ľahšie.
Ak by sa tu vyskytoval nejaký chlap, tak by ma zaujímal mužský pohľad z ich strany 🙂
Ďakujem 🙂

loginexistuje
13. júl 2019

v prvom rade si nalej cisteho vina

ona je velmi mlada bude chciet rodinu
ak by on chcel uz s nou nie je
nechcu aby odisiel od teba citaj museli by ste si delit majekty rodinnu firmu a takto im to zatial vyhovuje
nemyslim si ze je vhodne robit hned unahlene rozhodnutia bolo treba asi skor uz zabojovat a vziat to co ti ako zakonitej manzelke patri
teraz tazko povedat neriesila by som to radikalne ale povedala by som mu ze ma to zranuje co robi a nie je to spravne co robi ked ma podvadza

deti95060810
13. júl 2019

oj ha...u mňa by skončil. Chlapovi by som ani nevarila, neprala, nič. ešte možno že by som si našla aj ja niekoho...ale ako sa poznám, najskôr by som sa rozviedla a až potom ,možno po dlhom čase by som bola schopná...
tvoj mm sa stavia do roly chudáka. Však on zato nemôže to len ten pohlavný pud s ním máva a on nevie čo má robiť. hnusil by sa mi taký chlap.... hrá to pred tebou pekne... Niekedy je lepšie o nevere nevedieť....
Vekovo by som sa k tebe približovala, ale nerozumiem tvojmu konaniu. radšej sama ako byť takto klamaná....asi závisí aj od povahy....

alexandra2468
13. júl 2019

@aksile67 mate ovela viac rokov ako ja, preto Vas respektujem a obdivujem za to ako situaciu zvladate, zo samotneho textu citit vyzretost. Az ma boli srdce, ked to citam.

ja som sice velmi mlada, posledny pol rok mam zdravotne tazkosti, moj muz sa o mna stara a pomaha mi ako sa len da a viem ako velmi ma lubi. No intimnost medzi partnermi, ktori sa lubia je tiez sposobom prejavu lasky a teda si neviem predstavit, ze by mi muz tu lasku tymto sposobom nedaval a daval ju nejakej inej zene a to s mojim vedomim a dlhodobo?
Kedze ste spolu uz 30rokov, Muz vas urcite dobre pozna a vie ako musi ranit vase city. Otazkou pre mna potom je, ako moze povedat, ze vas lubi a pri tom vas takto silno ranit? Milenku nechce este opustit, lebo ju nechce sklamat a ranit, tak radsej rani vas. Preco? Pretoze vie, ze vy to vydrzite a neopustite ho. Je mu lahsie ranit matku jeho deti a zenu, ktora ho takto bezhranicne miluje a caka na neho. Toto by mal byt znak pre vas, ze si vas nevazi az tak, ako pisete v texte a hlavne, nie ste pre neho taka dolezita, aby s tym uz skoncil.

Je ine, ked muz zenu sklame/zrani nevedome a je mi to potom luto a je ine, ked clovek vedome rani niekoho, koho lubi. To sa nerobi, bez ohladu na to, ci ide o neveru, alebo ine sposoby ranenia citov druheho cloveka.

didaa
Autor odpoveď zmazal
mnamko
13. júl 2019

Uzivala by som si jeho peniaze a nasla milenca,som asi vtvojom veku tak rozvod by som neriesila

sspeed_cs
13. júl 2019

nepaci sa mi ze ty mas cakat az si to on ulozi v hlave alebo kym sa s tym slecna zmieri. toto nie je uz vztah o vas dvoch ale o troch. a to nemoze predsa normalne fungovat. toto je situacia ktora by sa mala vyriesit okamzite. Ja hlavne nechapem ako mozes doma sediet s vedomim ze niekde spi s inou? :(

pininka1
13. júl 2019

Inak by túto situáciu riešila 25rocna, inak 35 ročná a inak 55 ročná. Ja vám rozumiem, úplne, poznám viacero žien vo vašom veku ktoré sú v presne tej istej situácii a tiež sa nebráni riešiť to radikálne. Čo ma u vášho manžela prekvapuje je vec, ktorú vidieť skôr u zamilovaných žien, že spí iba s milenkou, lebo muži väčšinou zvládajú obe a ešte sú na to hrdí. Tu už podľa mňa zohráva rolu aj vek, že sa obáva že by nezvládal dať požadovaný výkon, tak si samozrejme vybral mladú milenku, lebo tam sa ešte chce ukázať. Neviem ako by som reagovala, neviem čo by som robila, držím vám len veľmi palce, aby ste sa trápila čo najmenej a aby si váš muž uvedomil že doma má jednu rozumnú, rozvážnu a neskutočne nesebecku manzelku.

ivca88
13. júl 2019

Tiez poznam vela parov v okoli o ktorych viem ze maju milenku snad uz 15 rokov. Vsetci o sebe vedia, ale tvária sa ze im to vyhovuje.
Aj ked realita je taka, ze to nevyhovuje nikomu.

Mna napadli okrem iných,aj tieto otazky :
Preco tvoj muz nici buducnost milenke, ked ju ma rad ? Kedze je mladsia, ma deti ? Rodinu ?
Preco jej nici moznost najst si niekoho, kto by tam bol pre ňu na viac nez sex ?

Preco nemas ty niekoho ? Ja viem ze uz vo vyssom veku nemusis mat styk 3 x tyzdenne, ale predsa len, obcas si to telo pyta. Ved to je príjemné.

Bol by tvoj muz ochotny tolerovat ti milenca rovnako, ako ty jemu milenku ? Skusila si sa ho to opýtať, resp.naznačiť ?
Lebo pises ze nie si vykopavka, tak kde je teda problem ? 😊

Moj nazor je, ze si manžela moc idealizujes. No ano, je to dobrak od kosti,ze nechce ublizit milenke, tak ju chodi obstastnovat, zatial co ty sedis doma s poharom vína.
To nie je ok.
Ked už mate vzajomnu uctu, tak, ako to pises, tak nech ti povie otvorene ze chce obe strany. Teba na servis a ju na sex.
Nech nechodi okolo horucej kase.

Ale ono je to vsetko vrtkave. Čo ak ona raz pritvrdi, a ty ostanes sama ?
Chapem ze nechceš robit razantne kroky, ale za to nemusíš naivne cakat a dufat v nieco, čo sa asi tak skoro nestane

ada309
13. júl 2019

Zrejme je váš muž manipulátor.. Manipuluje tak s vami ako aj s nou.. Je to ako začarovaný kruh, z ktorého sa ťažko dostať von.. Ú vás má istotu, zázemie, pohodu, navarene, upratané, trenky oprate, deti výchovane a + ako bonus žiadne výčitky... Nuž, sveta žiť..
U nej našiel zrejme len iskru, impulz, pobláznenie..

Keďže nechce opustiť ani jednu ani druhu, mali by ste mu nastaviť zrkadlo.. Dat ultimátum, donekonečna na dvoch stoličkách sedieť nemôže.. A nemal by byt on ten, kto dostane na výber... Vybrať by ste si mala vy.. Jasne definovať ako si ďalej život predstavujete, čo očakávate, mať pevné požiadavky, bud ber alebo neber..

Nuž ale je tiež vysoko pravdepodobné, že ak vám aj teraz povie, že to ukončil, bude to s nou ťahať aj naďalej (možno už potajmä)..

Na čas by ste ho mohli "ignorovať" a sledovať co to s nim spraví... Resp dat mu najavo, že nie je nenahraditeľný..

nyusika
13. júl 2019

Som cca vo Vašom veku a celú túto situáciu považujem za úchylnú.
Vy ste asi silné submisivna a robí Vám dobre, keď Vám muž doslovne serie ba hlavu.
Naozaj si myslíte, že sa k Vám správa pekne???
Alebo len pre pokoj v rodine držíte hubu a krok?
Aby ste v živote neprišli o viac, než si dokážete predstaviť.
Garantujem, že v prípade rozvodu budete Vy ťahať za úplne krátky koniec.
A keď sa deti dozvedia, že ste x rokov zo seba nechali robiť kravu, skkamete ich viac, než neverný otec

bodkolienka81
13. júl 2019

@aksile67 cakat, az to skonci? Jej tehotenstvom, odchodom manzela k nej alebo jeho laskavym zlutovanim sa nad Tebou a navratom k intimnostiam? Ktory koniec preferujes? Vobec nemusis byt za hysterku a robit sceny. Kludne mu povedz, ze takto dalej zit nevies a zranuje Ta to. Zrejme ho aj polutujes, ze sa chudak musi rozhodnut a ranit niekoho (bud milenku alebo vase deti, ked im to oznami, lebo Teba zranuje uz davno..). Keby takuto situaciu pripravil otec mojej mame, urcite by som mu povedala ako ma sklamal a ze si ho za to nemozem vazit a odrazilo by sa to na nasom vztahu. Ked mu ale milenku tolerujes len kvoli zahrade, nakupom a "zvyku", tak potom tomu teda nerozumiem a musis sa s tym len zmierit..

pribinak
13. júl 2019

Koľko mate rokov? 50, 55, 60, 65? To je tiez velmi podstatný fakt .....
neviem si predstavit, ze mam napr 52 rokov a pozeram sa ako ma muz podvádza a dalsich x rokov bude

avonosseb
13. júl 2019

Tato tema na prinutila zareagovat co zvycajne nerobim lebo ma neskutocne vytocili komentare. Nechajte si vase komentare ked o skutocnom zivote vela neviete len po par rocnom manzelstve. Poznamky o hrdosti a vyhodeni chlapa, no tak sa o tom porozpravajme ked budete mat 60 rokov a za sebou 30 rocny vztah. Preco si vsetky myslite ze by vam samym bolo lepsie alebo ze by sa o vas bila armada skvelych chlapov? Zakladatelka napisla ze manzel bol cely zivot vzorny,verny a aj teraz sa sprava v podstate ukazkovo ( okrem jednej podstatnej veci samozrejme ) . Je hlupa ked mu toleruje milenku? Nie je, je to obycajna milujuca zena, ktora veri ze sa manzel spamata. Ano hovorim spamata lebo bohuzial to co sa deje momentalne u nej sa na 90% ( v tomto alebo inom poradi ) stane v rodinach tych ktore teraz hovoria ze by chlapa vyhodili, bohuzial sme ludia a zijeme v dlhodobych vztahoch, nie sme imunni voci pritazlivosti opacneho pohlavia, nie vsetci to ustoja a hlavne chlapi s tym maju problem. Jasne ze to boli, ale bohuzial je to bezne, mozno nie kazdy o tom hovori, ved aj u zakladatelky je navonok vsetko ok ( vie o tom len kamoska ) . Takze prestante sudit ale radsej poradte a obdivujte tuto zenu, ktora tuto situaciu zvlada a snazi sa ju ustat, ved toto vsetko sa moze odrazit na jej zdravi kedze sa vnutorne trapi. Prajem jej nech sa manzel spamata ale radim necakat pasivne lebo mozno sa nespamata a mozno je ta druha naozaj jeho druha zivotna laska. Treba s tym pocitat ze mozno jedneho dna odide. Na Tvojom mieste by som si skusala zariadit zivot tak aby ma co najviac naplnal : cize studium na univerzite tretieho veku ( novi ludia, nove skusenosti ), konicky ( aj nove a veci ktore clovek chcel skusit ale nemal na to odvahu), venovat sa kamaratkam ( vikendy, cestovanie ) a detom . Skusila by som sa pomaly odstrihavat kvoli tomu aby ma to menej bolelo, aby so bola viac samostatnejsia a mala vacsi okruh priatelov ktori ma mozu podporit a aby jedneho dna ak by prislo k tomu najhorsiemu som bola schopna tomu celit. Drzim Ti palce a posielam vela sily. Mozno je to jedna tazka zivotna skuska, ktora Ti ma nieco ukazat a naucit. P.S Tvojho manzela neosudzujem, chapem ze su situacie ked city/pudy cloveka prevalcuju a rozum sa tazko dostava k cinom. Len dufam ze sa vam podari z tejto neprijemnej situacie dostat a zostat spolu az do smrti.

0silvia0
13. júl 2019

@aksile67 som vydatá zatiaľ len 18 rokov, ale ja by som tvoju situáciu asi nedala. Cítila by som sa ako zranená chudera. Mňa by to samo od manžela citovo odstrihlo. Nie som zástancom nevery, ale v tomto pripade by som asi neváhala si niekoho nájsť, alebo si začať žiť svoj vlastný život, hoci stále vydatá, keďže o rozvode nerozmýšľate.... jednoducho by som si žila vedľa neho vlastný život a časom by sa uvidelo...

gagik
13. júl 2019

ten jeho pomer sa asi tazko skonci,skor to skonci on s tebou ked jeho slecna ostane tehotna. a teraz sa nechce s tebou rozchadzat koli majetkom.

akecheta
13. júl 2019

@anabella111 zvláštne lebo to bolo prvé čo ma napadlo po prečítaní príspevku, že ak toleruje jeho cudzoložstvo, podieľa sa s ním na jeho cudzoložstve, presne ako píšeš, podporovať blížneho v zlom vedie len k zlu, má tým pádom podiel na jeho ťažkom hriechu...napísala si to veľmi výstižne ❤

derdia
13. júl 2019

No podľa mňa je to choré....mám 30 ale toto by som nwtolerovala nikdy ...aby ma môj muž akože miloval a staral sa o mna,ale na intímnosti mal inú?....no neviem...asi ste spokojná hlavne s pohodlnostou vášho života...že máte dostatok peňazí a všetko ostatné...a len preto s ním stále ste...a ospravedlňujeme si to kadecim....ja ale toto nikdy nepochopím..popravde je mi z toho na grc...

didaa
13. júl 2019

@akecheta ak je autorka veriaca mala by sa na to pozrieť aj z tohto uhla, veru..

haanovajana
13. júl 2019

To je nieco strasne a ponizujuce, poslala by som ho z domu.

akecheta
13. júl 2019

@didaa Aj keby nebola veriaca, ale podporovať ho takto tolerantne, že veď ho to raz prejde...možno áno, terajšia odíde ďalšia príde, lebo zistil, že môže a potom o 20 rokov povie ,,už som si zvykla,, 🙄

juliet86
13. júl 2019

ako by sa on citil keby si si na sex nasla milenca? iba na sex ked on ti tu potrebu neplni? ja byt tebou idem k psychologicke. odporucam institut virgibie satirovej a spolu s nim do poradne. drzim ti palce

thoughtfulweirdo
13. júl 2019

Zaujimaju ta najma nazory tvojej vekovej kategorie, takze ti nejdem pchat ziadne moje rady a mudrosti, ale rada by som porozumela jednej veci. Preco si myslis, ze to s nou ukonci? Aky ma na to dovod? Ved on ma teraz uplne, uplne, uplne VSETKO. On zije sen mozno aj polovice muzskej populacie- doma trpezliva, milujuca, chapava, starostliva manzelka tolerujuca neveru a vonku mlada, neokukana super vzrusujuca milenka. Aku by mohol mat motivaciu skoncit to?

akecheta
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
13. júl 2019

v com je rozdiel ked si z teba chlap urobi dobrovolnu sluzku v 30r manzelstve alebo v 10rocnom napriklad? ja v tom rozdiel ziaden nevidim.. je mi luto co vsetko su zeny schopne tolerovat a dibrovolne trpiet, len preto ze ich muz je na ne "mily"..

co by si ty poradila svojej dcere?

kecalko
13. júl 2019

@aksile67 prepáčte mi takú drzosť.. A vy máte milenca? Ak nie..začnite si ho hľadať!

avonosseb
13. júl 2019

@anabella111 Skutocne komentar vhodny moderatorky: kopnut si do trpiaceho a vinu zvalit na obet. Prepac, zvycajne mas zaujimave postrehy, bohuzial dnes nie, je mi luto.

maminuska
13. júl 2019

To čo drží manžela doma je strach, a to strach u komplikácií, nič viac. Delenie majetku, firmy , hanba u dospelých deti preto sa snaží so všetkých síl zachovať status quo u manželky. A popritom sa snaži úrvat zo situácie pre seba vo sa len dá, potom to už nespraví. Samozrejme že nespraví nebude vladať a je si toho plne vedomí. Ak by dostal na stôl rovnaku polievku akou kŕmi manželku asi by vyskočil z kože. Hranice sú to či formuje vzťah muža k žene, ty si mu ich nedala a ani do budúcna nedávaš. A od dobroty aj kone besnia. Ja som zrejme troska mladšia ako ty , ak sčítanie čas v manželstve tak som v ňom 25 rokov. Ale hranice mali obidvaja moji manželia nastavené. Jeden ich prekročil a následky prišli. Nastav si hranice , mysli na seba predovšetkým , pretože to robí tvoj muž už dva roky , mysli hlavne na seba.

maminuska
13. júl 2019

Obdobnú situáciu mame v manželovej rodine, svokor si tiež našiel milenku , po 50 tke, tiež to mal skončiť, svokra to tolerovali dva roky , spoločná firma , svokra sa v 55 odsťahovala od neho , oddelila podnikanie a v 60 tke si našlanovejo partnera. Rozvedeni ale nie sú. A svokrovi to skončenie trvá doteraz , stále je s milenkou ale skáče dva metre keď sa niekde objaví partner svokry. To jeho skončenie trvá 15 rokov.

alexandraalexandrova
13. júl 2019

@aksile67 žiješ v sebaklame. Nahováraš si že k sebe patríte, že si ťa muž váži. Nie je to tak. Nikto, kto si svoju ženu váži, by si neužíval bezstarostne s druhou a neprosil by tú prvú aby ešte vydržala. Keby si ťa vážil ako človeka, nalial by čistého vína a požiadal by o rozvod, verejne by priznal že ťa už nemiluje a nedokáže ti dať to, čo manžel manželke. To je to čo by urobil zodpovedný, nesebecký muž, ktorý si svoju ženu váži napriek tomu že ju už nemiluje. On naopak má milenku a vie že teba to trápi. Vie o tom, ale nerobí nič aby to zmenil. tebe hovorí že ju nechce sklamať, ale je mu jedno že sklamal teba a robí to naďalej. Toto nemá s úctou nič spoločné. Jemu to tak proste vyhovuje. Fungovať a spávať s ňou, hrať kajúcneho a slušného pred tebou aby sa nemusel zrieknut pohodlia svojho domova kde mu ty perieš, varíš a čakáš trpezlivo naňho so svojou naivnou láskou. Sama asi nevieš čo je sebaúcta, preto nedokážeš chápať ani to že on si ťa neváži...poradiť tičokoľvek je asi zbytočné, keď si sa naňho rozhodla čakať, aj tak to urobíš...ale nezabúdaj, čas beží a mladšia už nebudeš...ozaj chceš prežiť svoj život s takýmto človekom? Trápiť sa až kým sa nerozhodne že sa k tebe vráti? Čo ak sa to nestane ani o rok, dva, desať? Čo potom? Obetuješ sa pre ilúziu? Porozmýšlaj...

ladyblcha
13. júl 2019

A tiez by som nerobila scenky. Moj ex ma podvadzal a ked som na to prisla omylom, iba som si zbalila veci a odisla inde byvat. Poprosila ho, nech sa odstahuje a ked sa odstahoval, vratila som sa do svojho bytu. Bez scenok. 2roky mi volaval. 2roky som nezdvihala. Nikdy neprestal. Po 2r ma prestal tak hrozne boliet a zdvihla som. Dnes sme fajn, kamosi. Olutoval, priznal to, ale moj zivot uz je inde 🙂 a velmi dobre to prr mna skoncilo vlastne ❤