Lenivý manžel?
ahojte, chcela by som vediet nazory.
situacia: muz je v zahranici, ja sama s dvoma detmi doma, rodiny na druhom konci. Plus prerabame dom. Vsetko by sa dalo, je kazdy tyzden vo stvrtok vecer doma, v nedelu vecer ide naspat. Problem je, ze je, nechcem to nazvat lenivy, lebo vsak zaraba atd, ale musim ho o vsetko prosit. Nepomahaju dohovori, pohovori, ked sa"rozpravame", tak hovorim len ja, ked sa ho opytam on nevie preco a to je len obdobie. Prosit o vsetko znamena aj co sa tyka prerabky, on je flegma, asi by zil aj v rozpadnutom dome. Nevie sa pozriet na izbu a povedat toto tam chceme hento a tamto. Ja goglim,volam, riesim,popri dvoch malych detoch. Ako ho donutit byt samostatný?
Mozne riesenia: Predat dom, kupit novy dokonceny, alebo byt. Realita: Bude mimo aj tam. Mimo rozumej sediet na riti a ked mu nedam pred nos jest, tak sa ani nenaje radsej, cumiet do tel a bezprizorne scrollovat fb /a ine noviny, novinky/ a hry. Jasne pride domov, chce byt s nami, chceme volakde ist, nieco pozriet, na vylet atd, ale co z toho, ked nam padne dom na hlavu/prehnane povedane/? a ked sme doma, tak kde tu nic chvilu sa pohra s detmi, pomoze atd.
Kupovali sme dom s velkou zahradou a bazenom spolu, spolu sme rozhodovali, spolu sme ho chceli, ale zda sa mi, ze nevedel, do coho ide a teraz je to proste vela na nho, aj ked sa snazi sem tam a ked sa snazi je sikovný a vie robit, ale dokopat ho k tomu musim ja a vtedy je ten problem, lebo citujem "NEMAM PO NOM HUCAT". V zivote nespravil nic sam od seba. Jedine deti aj to len preto, lebo sex. Ja som dve deti chcela, o ne sa postaram sama aj ked sa nespamata.
Tak v skratke...
vela som nepisala a zabudla, laska je z oboch stran ,aj nam dobre je, len je toho vela...teraz...len neviem ci si mam zvyknut na to alebo co? tak do mna damy, dakujem
Žiaľ nie každý muž je schopný na prerabanie domu. U nás je to niekedy aj opačne. Muž ako keby iné nevidel len chalupu a ja už mám toho plné zuby. Už by som chcela riešiť konečne aj niečo iné ako len to čo všetko ešte treba urobiť. Okrem toho na rodinnom dome je stále čo robiť. Človek si myslí, že keď urobí to a tamto, že bude mať pokoj, ale môj muž si vždy niečo nájde 😂. Myslím, že je to normálne. Muž a žena by sa mali dopĺňať aby to fungovalo.
@tlieskamti to znie ze ozaj nic doma neurobi len je na mobile. To bol taky aj pri prvom dietati? Alebo sa casom zhorsuje? To aby si mala aj strach snim deti nechat.Tak jasne ze ti ide na nervy jeho pristup.
Ale znie mi ze je toho viac co ti vadi. Nie len to ze neurobi neriesi. Ale mas pocit ze si sama nemas v nom oporu Keby to kompenzoval niecim inym. Aspon ten rodinny program cez vikend. S detmi je to makacka ale lepsie ked to riesia dvaja. Mm nema cez rok volne vikendy iba 4 v auguste inak riesi svoj business cele dni okrem zimi. Ale tie volne dni v Auguste niekde vzdy ideme ked aj len na par hodin k jazeru. A na dovci v zime sa tiez viac venuje malej proste musi si to dohnat ked sa da.
@tlieskamti čosi, tu zástrčku určite porieste, to nemôže ostať tak. Behom sekundy sa môže stať nešťastie. Rodinný známy tak prišli o syna. Nezabezpecena zástrčka, mama sa otočila a bola tragédia. Pritom to bola žena co každú sekundu bola pri dieťati a dávala na neho pozor. Nerieš blbosti, skôr dôležité veci ako toto. Dieťa je vynaliezave, fakt stačí chvíľa a je tragédia. A máš doma dokonca 2.
@tlieskamti alebo tam prisun dočasne nejaký ťažký nábytok aby sa k tomu nedostali.
@tlieskamti áno sú takí chlapi.Mam podobného a myslím, že tvoj problém sa netýka len prerábky domu on je asi rovnako stratený či ako to nazvať vo všetkom nie?ako píšeš on nie je lenivý len si nemyslí, že je dôležité a urgentne to, čo chcem ja, alebo akoby čakal na pokyny.Zober syna na futbal, popolievaj záhradu...ideme na nákup.Samostatny je nepotrebuje priniesť po sprche trenky či naložiť obed ako tu niekedy čítam😜 ale akokeby sa sám nevedel rozhýbať.Tebe radim jedno, keď sa nechceš zblázniť zvolni.Ty budeš musieť zariadiť, obvolat, od neho to nečakaj.On by mal pridať, ty zvoľniť😭ale to nemôžeš, lebo on je taky....
Má to jednu výhodu ako rozhodneš, tak bude a nebude Ti žiadny chlap do toho kecat.Treba obmedziť mobil...ako žijú, žili jeho rodičia?kto je tam ťahúň asi svokra nie?
@tlieskamti nie kazdy chlap je vhodny na byvanie v dome. A potom uz zalezi od zeny, ze ci sa chce zvysok zivota lopotit aj za neho (toto by som napr. ja nerobila), byt neustale nastvana, ze zase je vsetko na nej, alebo si povie, ze radsej bude mat svaty pokoj v byte. Samozrejme, toto plati aj naopak-nie kazda zena je vhodna na byvanie do domu, ale v tom prvom pripade je to asi horsie.
Pfu, to sa až hrozne číta. Tvoj manžel zrejme k takýmto prácam nemá absolútne žiadny vzťah a ani ho mať nechce. Predpokladám že ste to vedeli, mali ste kupovať hotový dom..ale už je neskoro.
Keďže chodí do zahraničia a aj ako rodina z neho chcete niečo mať (ak ovšem nebude sedieť na telefóne) tak by som časť z tých zarobených peňazí radšej vrazila do majstrov, čo sa vyznajú, budete to mať urobené, manžel sa nezrobí, ty psychicky nezrútiš a môžte si v tom čase užiť jeden druhého, tretieho štvrtého...na tom by som nešetrila a bola by to priorita, snáď lepšie, ako keby sa ti niekde v dome malo zahlušiť dieťa.
Tvoj manžel je z akého dôvodu závislý na mobile? Veľa voľného času v práci, po práci? Zrejme na ubytovni po šichte čumí len do neho, a keď to ináč nejde a sám si je závislosti vedomý, tak telefón odložiť bokom.
A keď bol taký doteraz, neznamená, že taký musí ostať stále... tiež som si vzala chlapa, čo doma ani prstom nehol, okrem záhrady, hydiny...ale teraz (samozrejme lebo aj chcel) vie oprať, navariť, požehliť a aj do gygrundovať lepšie ako ja. Ale tvoj manžel zrejme ešte musí dozrieť.
Dokedy chcete žiť takto oddelene?
@tlieskamti z tvojho opisu je to panelakovy typ takže na tvojom.mirste ptedam dom.kupim.byt lebo o dom.sa.treba starat.stále sa niečo.kazí.....záhrada rastie..budes.otrokom vlastneho.domu a.budete.sa.len.hádať takze hop.do.bytu a.kúpte si.nejakú.záhradku s chatkou a tam vikendujte
Inak precitala som si to este raz. Pises ze aj Keby ste predali tento dom a kupili iny hotovy tak by si stale nebola happy lebo on by bol rovnaky, tak ake vidiš riešenie? Chces ineho chlapa? Mozno si ten dom so zahradou a bazenom chcela viac ako on. Ked on sa chova ako sa chova. Mà ine priority ako ty. A v byte zit nechces. Jedine ze sa zmieriš stym ze jeho zarobky pojdu na drahsich stavbarov co to dokoncia alebo ho dokopeš k tomu nech to robi on bude to dlhsie trvat bude to menej stat $ ale viac tvojich nervou a asi aj jeho. Porozpravaj sa snim ktora varianta vam obom viac vyhovuje.
@tlieskamti možno bY bolo riesenim predať dom s veľkou záhradou a bazénom za dokončený, radšej mensi, s mini zahradou a bez bazena. Z toho, že sa nestará, urob svoju výhodu. Vyberieš si čo sa ti páči a jeho napriklad len zaukolujes, aby to vybavil. Asi je toho aj neho vela
No mne to nepríde, že je lenivý, že proste nie je typ takého kutila a zrejme ani nevie ako sa tie veci robia, tak sa do toho nechce pustiť. Ani sa teda nečudujem keď býval celý život v paneláku. Aj môj muž je taky, doma ledva vymení žiarovku, ale preto bývame v byte a všetko čo je potrebné nám príde niekto spraviť (firma). Takže buď touto cestou alebo ísť do bytu. Pochybujem, že ho nejako donutis2aby opravil dom keď to proste nevie a asi ani nechce.
Aj moj muz je panelakove dieta a aj ja.no v dome prerobil vsetko zateplil.omietky okna proste komplet ziadna firma.firmu sme mali len na natiahnutie farby na dom.k tomu chodi na smeny a chodi s detmi do aj zo skoly.ulohy si robi tiez s nimi a to mame 4 deti.a to sme sa uz rozhodli ze ziadne prerabky a pod.no dlho to netrvalo a teraz sa hra so stropmi aj tie zatepluje.deti mu pomahaju ja mu pomaham.ale penazi to zozerie riadne.a tvoj muz ze je flegmos joj to je taka obrovska vyhoda dnesnej doby nic ta nerozhadze nic nenahneva uplne super zivot svet gombicka.aj ja by som taka chcela byt.
Lenivy. Praca v zahranici je zahul, cestovanie x hodin tam a naspat je druha sichta. A pocas oddychu este makat cez vikend na dome ako tretiu sichtu nie je pre kazdeho.
Vydupala si si dom a on nie je ziaden kutil. Nikdy nebude nic dokonale. Kutil porobi, ale zase nezarobi. Inteligent zarobi, ale je lavy na domace prace, … Chces po nom aj aby zivil, aj aby rekonstruoval, aj sa o deti staral.
Uz Ti poradili, najat firmu a nech to spravia. Nie kazdy je dobry vo vsetkom.
Ked natrafis na cholerika, potom ocenis, aky to bol zlaty zivot s flegmosom. Flegmosovi vynadas, nahvenanost prejde a pohoda. Cholerik ta posle do … 🙂
Zmier sa s tym a zariad si vsetko po svojom, lebo takto sa ti zbytocne znechuti a pokazite si vzťah. Su proste takí chlapi, ktorým je to suma fuk. Moj otec montoval novy záchod 6r!!! A to je šikovný zručný clovek, len nedokáže doťahovať veci do konca a nevie v sebe najst absolútne ziadnu motiváciu pre prácu doma,skor pomoze kamosovi z krčmy. Nech da peniaze na ludi, co to spravia za neho. A ty ho skus vytiahnuť niekde na vylet, skuste ten cas spolu využiť rodinne, vymysli nieco jednoduché, nenáročné, mozno sa mu to zapáči 🙂
Mam kamaratku, ktora chcela tri deti - dokopala manzela do troch deti. Chcela dom - stavaju dom. Pravda je, ze tym, ze to chcela hlavne ona (jej manzel sa kedysi vyjadril, ze na dnesnu dobu aj jedno dieta je dost) - tak sa hlavne angazuje ona. Manzel chodi do prace, pomaha s detmi na povely, ale neverim, ze nejako sa velmi bude tocit okolo domu... Ona si prizna, ze to chcela hlavne ona - ona je ta aktivna a vacsinu veci okolo stavby riesi ona, ona si po nociach navrhovala a prisposobovala projekty (nie je stavbarka), riesi co a ako bude zariadene, manzel sice moze pripomienkovat, ale on to rad necha na nu... On je panelakove dieta a nemal by problem ostat v panelaku... Ona si to prizna, ze ho mierne do toho dotlacila, tak je cca 90% okolo vybavovaciek stavby na nej... Nie je kazdy na rodinny dom, aj mne by stacil byt, ale MM je z domu a jeho snom bolo mat dom, tak mame dom... ale tiez sa vo vacsine veci okolo domu angazuje on a ja riesim deti a bezny chod domacnosti. Okolo vacsich zmien v dome sa radime spolu, ale sprocesovanie riesi on - pravda je, ze fyzicky nemaluje, nestavia (aj ked jednu priecku zbural a posunul - neskor sa vyjadril, ze keby mu to urobil takto niekto na stavbe dal by to zburat🙂 - ale ma to pod palcom on - hlavne preto, ze on dom chcel. Pravda je, ze co sa tyka domacich prac sa nepretrhne...
nechcem ti brat iluzie ale tvoj chlap je na nic a aj bude. Mate dom, nedokonceny, velku zahradu. S istotou ti viem povedat ze na vsetko toto budes sama plus deti, domacnost, kuchyna a aby sme nezabudli musis byt aj pre manzela vzdy pripravena - sex.
@tlieskamti Riešením by možno bolo dom predať a kúpiť iný, ktorý je úplne dokončený a netreba tam nič prerábať, ked muž robí v zahraničí, tak hádam nebude taký problém s peniazmi. Ked on vyrástol v paneláku, tak proste nevie, čo treba robiť okolo domu a nie je na to zvyknutý, môžeš sa aj na hlavu postaviť. Ja som tiež vyrástla v paneláku a manžel na dedine v dome, teraz máme dom, lebo manžel veľmi chcel stavať a 90% vecí okolo domu robí on, tiež okolo stavby všetko robil, lebo ja sa v tom nevyznám a ani ma to nebaví. Nie každý chlap je kutil a proste pokaziť si vzťah len kvôli tomu, že on nevie dačo v dome prerobiť je hlúposť. Keby on teba nútil ísť bývať do bytu, tiež by si asi nebola rada, čo? Mne zase lezie na nervy, že moj muž stále dačo robí okolo domu a nemá čas na nič iné, je úplne chorý, ked prší a nemože nič robiť a potom sa zase sťažuje, že je narobený, proste nikto nie je dokonalý.
@tlieskamti poviem ti tak , toto má odžité .
9 rokov trvalo môjmu prvému manželovi aby namontoval žalúzie do obývačky, kde pieklo slnko , nakoniec prišiel môj brat a namontoval to , 4 roky som nemala šnúry na prádlo , kedykoľvek opadla niekde omietka , proste to tak bolo , šnúry mi namontoval sused , o kvapkajúcich kohútikoch by som mohla spievať pesničky, prasknutej doske na záchode , kde ti pri sedení priškriplo kedykoľvek prdel .. u nás sa nezmenilo nič,, vždy mi povedal , No vidíš ako si si krásne poradila 🙂 .
Po 13 rokoch som ho vymenila . Ale musím podotknúť že toto nebol náš jediný problém .
@tlieskamti cely problem je v tvojich ocakavaniach. Vysnivala si si ako by sa mal chovat tvoj muz - a on sa tak nechova ako ocakavas a ty si z toho frustrovana. Pochopitelne, ze daco od neho chces, ale takto si fakt znicite vztah. Ja som ako tvoj muz, som leniva a 99% roboty okolo domu a zahrady robi moj muz. Ja mam na starosti domacnost(plus samozrejme chodim do prace ako aj moj muz, a mame male dieta). Ale ak by ma muz nutil do napr.trhania buriny, alebo proste cohokolvek na co prave nemam naladu tak ho poslem doriti. Ten tvoj na roboty okolo domu noe je stavany, radsej lezi na gauci. Fakt zaplat hodinoveho manzela, nech porobi co treba - ten tvoj ho moze sledovat z gauca. Bud sa pozviecha a aspon trosku sa zmeni k lepsiemu, alebo proste nie. Lenivy chlap nepatri do domu, iba ak je velmi bohaty a na vsetko ma ludi. Vzala si si lenivca, cim ta kedysi ocaril? Urcite bol taky vzdy ale daco sa ti na nom pacilo.
@zooeynka moj nazor na toto je radsej byt sama s detmi ako chodit este jednemu okolo riti. nehnevaj sa ale muz ktory s prepacenim hovno doma spravi (chodi do prace ok) a hra sa na mobile? A ty aby si spravila okolo domu, domacnost, deti a este behat okolo neho....ved by mi do roka cvaklo v hlave. Ak pani chcela dom a vie sa postarat ok, tak ale potom nech muz napriklad vari, postara sa o deti, uprace vnutri....ale nie hnit na gauci, juj sa vytacam do vyvrtky. Bohvie co robi ten moj doma teraz? :D
@zdencaaaa muzovi predsa netreba skakat okolo riti. To zeny robia z muzov dementov, ja taka urcite nie som. Niektore zeny to proste robia a potom nadavaju. Naco je to dobre? Akoze davat tanier s jedlom pred muza co lezi na gauci??? No pardon, to je ukazka debila muza a sprostej zeny. Ale ine som chcela- ved vedela koho si berie, vedela s kym ide stavat dom, toto nebola zmena chlapa zo dna na den. Toto su presne tie ocakavania, ktore zena ma a tie sa proste nenaplnaju. Riesenim je hodinovy manzel, ktory porobi co treba, dostane zaplatene a hotovo.
Ja zase poznam z rodiny, ze chalan murar robi uz roky v zahranici. Tam robi ako strhany, Pride domov, postavil de luxe dom, kupil jej terenneho mercedesa. Ona doma s dietatom, rozvaza sa a vsetci po rodine o nej sepkaju, aka je lakoma a stale jej je malo.
Este par rokov, kopne ho do r..i, zoberie pol majetku, dieta a odkraca. A zazvonil zvonec … 🙂 Dve strany mince ...
@tlieskamti kazda prerabka ci stavba domu su nervy, hadky.Takto vybuchnes este vela x.
Mozno muz nie je taky technicky typ tym padom si budete platit inych majstrov.Moj muz nespravil na dome nicovate nic, ale s tym som ratala aj, ked v kutiku duse si myslela, ze predsa len nieco by ho mohlo chytit, ze nemoze byt tak lavy a neschopny.
Aktivny bol iba pri vyhadzovani bordelu do kontajnera.
Podla mna za tych par dni co pride domov nestihne nic je unaveny a ma toho dost
je to tak, kazdy mate kusok pravdu, telefon obmedzit a venovat sa rodine. Dom sme chceli obaja, bol to nas sen, ako cokolvek ine spolocne, len toto asi nevedel co to znamena mat dom a nevie teda, nema skusenost, on nevidi neporiadok, on nevidi vysoku travu cca desat cm ja som kosila uz napriklad atd pre nho je vysoka ponad prsia :D a mate vsetci pravdu neni na to stavany i ked je sikovny, nevie rozmyslat typom toto spravime tak a toto tak, proste potrebuje viest a ja len rozmyslam, ci to je normalne alebo je to decko? alebo je lenivy? alebo len vahavy/vahy/...bol asi vzdy taky, ze potreboval tahat za rucicku, ale proste to nevadilo, lebo navrhla som vylet dovolenku cokolvek ano idemem robme podme a teraz uz by bolo fajn keby prisiel objednal som pobyt mam dohodnutu dovolenku porisiel som krmenie psa a ideme ty sa o nic nemsusi starat len zbal deti a seba. alebo aj keby len dohodol toho majstra na to robenie, sak mne nejde o to, ze nerobi, ale nema zaujem, asi som sa zle vyjadrila, proste pohladat nejakeho sadrokartonistu alebo ine, ked neriesi peniaze tak to proste zistit co si mozeme dovolit a komunikovat, ale on je skor asi radsej nic nerobit aby nic nepokazil. kedze sa asi casto krat stalo, ze nieco spravil, a bud bol malo doceneny alebo pochvaleny, aj v rodine, teda od mala...tak sa z neho stal asi flegma. neviem, spravila som chybu urcite, ze som to riesila vsetko ja, ze aj ked som ho zdrbala, tak som ho moc nepochvalila, mozno hned hladala chyby, ale ako to napravit, chvalit, alebo uplne sa vykaslat na prerabku. Pre vsetkych ta zastrcka ona neni nebezpecna ako tam nevysi kabel, len maly mal stikacky v ruke to bolo horsie. zastrcka je ipckova je vysoko atd ale to stale nie je riesenie kedze sa vie dostat vsade uz, kable su zapate, pracka proste je v zastrcke a keby stikol silnejsie do toho kabla, tak neviem.
@tlieskamti ked som prvého muža vymenila za druhého manžela , tak sme po čase kúpili dom a mne manžel doslovne povedal že , prerábka je moja starosť ty tak budeš akurát odsúhlasovat farby a kde čo dáme. A tak aj bolo . Je fakt že som bola tehotná s štvrtým dieťaťom ale myslím že by ma nezaťažoval ani tak .
Ale napríklad mám 20 ročného syna a teda niekedy v tomto smere mám obavy , on spraví všetko ale musíš mu povedať, on jednoducho nevidí aj tu trávu ako spomínaš a kopec vecí , vidím že tieto veci podedil po svojom otcovi .

@tlieskamti pošli