icon

Má sa teraz zobrať hypotéka na bývanie?

aniss257
9. jan 2025

Ahojte, myslite, že to bude take vážne a vela z nás bude v žiť len v podnájmoch, pri tých rastúcich cenách mi to nedáva zmysel. Nie každý bude mať príjem cez 3000 aby si mohol požiadať o hypoteku a aby mu ju schválili.
Myslite, že teraz je ten správny cas a vziať na seba hypoteku, že potom to bude horšie a horšie.

hiro
9. jan 2025

@gribka1 No, keď písali že vydržia ako nič 100 rokov tak možno niekedy v 2070-2080 prestanú rásť 😁

subartic
9. jan 2025

vlastniť nehnuteľnosť nie je bohužiaľ právo ale výsada , výsada bohatších ľudí . Táto skupinka ľudí časom skúpi nehnuteľnosti a bude ich prenajímať, koncentrovať do svojich rúk možno 80-85 % všetkého čo je na bývanie.

zabka79
9. jan 2025

@aniss257 cena nehnutelnosti dnes stupne po 10 rokoch dost na to aby sa to oplatilo.

gribka1
9. jan 2025

@hiro Vidíš možno. Ale to znamená, že kupuješ za veľa peňazí byť na 50 rokov a šlus? Nebude čo potomkom.

hiro
9. jan 2025

@sara07 Tak tak. Nejde len o prácu ja môžem robiť odkiaľ chcem. Ale čo deti niekde v tramtárii? Teraz som bol so synom na atletike, na sídlisku je niekoľko športových hál, všetky možné športy, študovaní tréneri s titulmi ktorí vedia čo robia, inak chodí sám je to kúsok. A koľko km by som ho vozil z nejakej dediny? Do práce chodím na bicykli, vybavili sme po tréningu čo bolo treba a bez problémov sme prišli pešo domov.

hiro
9. jan 2025

@gribka1 Potomkovia sa hádam zabezpečia sami. Ja nič neplánujem nechať. Predám, miniem a užijem si dôchodok.

gribka1
9. jan 2025

@hiro Každý generačne sa má vytrápiť? Nehnuteľnosť v ktorej bývam si na druhý svet nevezmem. To je minimum čo môžem deťom nechať.

dskjhfdlkdjhl
9. jan 2025

@gribka1 Deti treba inak zabezpecit-vhodnym vzdelanim, aby si sami dokazali zadovazit byvanie. Ved nemozu predsa cakat s rodinou, kym rodicia umru, ci?

gribka1
9. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl Preboha, veď ja tvrdím, že si majú ľudia brať hypo na bývanie. Nie čakať kým niekto otrčí kopytá. Téma bola, že investovať veľké sumy sa neoplatí do paneláku, že by ešte mali čo raz aj potomkovia dediť. Nič viac.

hiro
9. jan 2025

@gribka1 "Nehnuteľnosť v ktorej bývam si na druhý svet nevezmem" a práve preto ju predám, pôjdem na 2-3 rokov loďou okolo sveta a potom zakotvím niekde pri mori v drevenej malej chajde a budem kvasiť v blízkom bare na miešaných nápojoch a pozerať západy slnka 😁

gribka1
9. jan 2025

@hiro A to koľko budeš mať rokov keď vyraziš?

dskjhfdlkdjhl
9. jan 2025

@gribka1 Klud, nemusis sa hned certit, ja som vychadzala z toho, co si napisala: "Každý generačne sa má vytrápiť? Nehnuteľnosť v ktorej bývam si na druhý svet nevezmem. To je minimum čo môžem deťom nechať."
Na mna to posobilo tak, ze dalsia generacia by sa mala menej trapit, lebo zdedi. Ak si to myslela inak, tak si to mala inak napisat.

gribka1
9. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl Nečertím sa😂 bola to odpoveď na iné. Ale vlastne áno, ja som sa vytrápila, teraz sa deti trápia. Predsa splácať bývanie nie je to najľahšie. No ale po mne im niečo prilepší, nie je to fajn?

sara07
9. jan 2025

@hiro nerieš, na sk je stále kult len aby sa deti mali lepšie ,hlavne lepšie ako my, že si potom nič nevažia nevadí
oni sa podstate majú lepšie ako my , maju vyspelejšie technologie, zdroj informacii, pohodlnejšiu domacnost - opruz umyvanie riadu malokto už pozna atd
je tu proste model hlavne deti a ty proste nejak už nemáš narok na to čo by si ty chcel alebo mohol , na seba na svoj čas

dskjhfdlkdjhl
9. jan 2025

@gribka1 ja to beriem inak, zvycajne (Tebe to prajem tiez) rodicia uieraju, ked uz deti maju davno svoju nehnutelnost a pomaly dospele deti, takze deti sa na nejake dedictvo velmi spoliehat nemozu a je lepsie, ak sa vedia same postarat o seba-nic viac za tym mojim prispevkom nehladaj.

gribka1
9. jan 2025

@sara07 Takto to predsa nie je, nikto tu nevraví o nejakej večnej podpore detí. Jediná investícia, ktorú treba, je ich podporiť, aby boli schopné si na seba zarobiť. Že niečo ostane po mne, neznamená, že všetko ide deťom. Kult😂

gribka1
9. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl No veď, podľa mňa sa bohatstvo rodu generáciami kumuluje. Keď ja mám teraz málo, deti budú mať trošku viac, ich deti ešte trošku viac. Nevidím na tom nič zlé.

dskjhfdlkdjhl
9. jan 2025

@gribka1 zabudla si na jeden podstatny predpoklad-a to, ze tie dalsie generacie budu fin. gramotne a nebudu len otrcat ruky. A to je zase presne to, o com pisem ja, lebo to je zaklad, ostatne je uz len taka ceresnicka na torte.

gribka1
9. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl U mňa sa toho absolútne nebojím, nikto nič zadarmo nedostal. Preto vravím moju situáciu a nie cudziu. Nerozdávam sa, nezabúdam na seba. Ale tú nehnuteľnost v ktorej žijem, si ozaj na druhý svet nevezmem. A o sto rokov mi to môže byť jedno, nie?

soldi
9. jan 2025

neboj nic
@aniss257 ani @luxus10 . fico nas taha do ruskej riti, ked uz to bude s vystupenim z NATO a EU vyzerat realne, kazdy normalny clovek odtialto pojde do civilizovanej krajiny a ceny nehnutelnosti padnu na polovicu.

mameha7
9. jan 2025

@aniss257 Neviem, či si teraz vezmeš hypotéku... Už len z dôvodu, že je odpálený kataster portál.

tosomja22
10. jan 2025

@soldi Bodaj by, aj ty utekaj už teraz

stanulienkat
10. jan 2025

@tosomja22 ked budes mat ruzzku zivotnu uroven, budes utekat aj ty. A ver mi, ze ruzzko to nebude. Bude ti dobry aj ten zapad.😁

rikarika
10. jan 2025

@luxus10 áno za všetko môže Simecka a PS a Fico je Boh, ku ktorému treba vzhliadat.....ty si riadne mimo

ms_green
10. jan 2025

Nechápem tie argumenty že nenechám nič deťom, nech sa vytrápia. Ja keď som mala 25 odkúpili sme s manželom 3i byt 80 m2 v Ba za doslova dva rožky. Keby finančne nepomôžeme mojej dcére, ktorá má teraz 25 a doštudovanú vysokú školu, vlastne bývanie by mohla riešiť pri aktuálnych cenách tak o 10 rokov.

karinly
10. jan 2025

Fakt mi ide niekto nahovoriť že bolo lepšie za Matovičovej vlády? Koľko ľudí zomrelo, aký dlh nechali. Tieto info sa ťažko počúvajú, že? Keďže sa tu idu všetci posrat z PS. Ja by som chcela vedieť, čo budete robiť, keď vtĺkajú okrem iného deťom do hlavy že si môžu vybrať pohlavie a každé druhé dieťa príde že sa cíti ako opačne pohlavie prinajlepšom a budú to chcieť zmeniť a po chvíľu zistia. Aký to bol blud. Veď už nebuďte fakt ovce a otvorte oči.

janai1
10. jan 2025

@karinly kde prosím PS vtĺka deťom do hláv, že si môžu vybrať pohlavie?

Keby bol vo vláde Fico tak Covid nebude? Veď Pelle bol prvý čo všetko pozatváral...

janai1
10. jan 2025

@luxus10 no, takže tak ako vždy. Vieš iba kvíkať naučené frázy ale reálne ich nemáš čím podložiť

natalka13
10. jan 2025

@karinly no daj nam link kde kto vtlka detomdo hlav vyber pohlavia.
Kazdy ma predsa pravo za urcitych podmienok to pohlavie zmenit. aj ty ale dieta urcite nie.
pocas covidu ano zomierali ludia na covid, keby bol premier shrek tiez by zomierali.
fakt moze niekto takto mysliet sko ty???

ruxandra
10. jan 2025

@karinly ďalšia papagajka. Toto si sa naučila na fb a teraz to ako ovca opakujes dokola a nemáš ani žiadne dôkazy 😅 trápne. A tiež si prosím link na tvoje tvrdenia..neexistuje, že?
Alebo ti za to niekto platí? Ak hej, nápis mi pls do správy ako si sa k tomu dostala a koľko to je. Tiež by sa mi hodila takáto brigáda.