Má zmysel začať vzťah s mužom, ktorý je o 16 rokov starší?
Ahojte mám dilemu a potrebovala by som poradiť aj keď viem že rozhodnuť sa aj tak musím sama. Môj problem je žeja mam 22rokov a poznam muža o 16 rokov staršieho ktory chce somnou žiť. Pozname sa už 4 roky. Začal ma tento muž baliť už v minulosti no vtedy som mala 16 nevedela som si predstaviť s nim žiť. On si našiel priatelku pisali sme si stretavali je v pohode muž. Teraz ma bali zaľubil sa do mna znovu chce byť so mnou mať rodinu. no ja sa neviem rozhodnuť či ma to zmysel ked je o domna o tolko starši a ešte aj to že ma deti jeho najstarši syn je o domna o 4 roky mladši. A viem že moja mama by neprežila keby si s nim začnem kedže ma o nom zlu mienku. Považuje ho za sukničkara. Ja sa s nim citim vyborne môžem mu povedať všetko ale sa bojim že mi bude neverny pretoze sam mi raz povedal že verny byť nevie. Ale ja verim že každy sa môže zmeniť. Tak ak by sa dalo poradte mi či ma to zmysel začať s nim niečo.
@alaguema trosku komicke vyjadrenie, ze 60.tnik sa pripravuje na starobu😉 tak moj skoro 50.tnik ma sexualny apetit 100x vacsi ako ja, to je ta stranka sexualna, ziaden upadok nebadam, priam sa to zhorsilo a ja uvazujem nad klastorom 😅 a co sa tyka vrasok a celkovo zmien popri prirodzenom starnuti - predsa ked niekoho milujes, tak ho milujes, nemeni sa nic vekom, akurat sa upevnuje vztah, ten pravy vztah a nie to prvotne fyzicke ocarenie, ale kazdy mame iny nazor, to je fakt, ja si myslim, ze 16.rocny rozdiel ako taky, nie je nejaka prekazka, prekazka je jeho chovanie, jeho vyhlasenie, ze nemoze byt verny atd.
@somavi o tvojom manželstve ja vôbec nepíšem. Píšem všeobecne a aj za seba - momentálne v mojom veku (42), ma nepriťahujú muži, ktorí majú 60 plus. A nie len fyzicky, ale ani inak. Niektorí 50-tnici môžu byť naozaj atraktívni a pravdepodobne aj sexuálne ešte úplne v pohode. Ale pri 16 ročnom rozdiele, by ten môj partner mal teraz už blízko k 60-tke, nie 50-tke. Nejde vôbec len o sex, alebo o to, či so mnou prejde 20km túru. Ide o to, že je to muž, ktorý je na prahu staroby. Myslím si, že naše svety by sa míňali asi takmer v každom ohľade. Ale iste existujú výnimky.
@somavi mojj skoro 50.tnik je vitalny starcek chystajuci sa na starobu😅 sex by to ccelo aj 2x za den, podnika, maka ako srob, v noci, cez den o dieta sa stara viac ako 30tnici, ktorí hacaju, ak sa teda vobec objavia na ihrisko s tlf v ruke a tukaju a tukaju😉 sam povedal, ze si dieta ovela viac uziva ako tie prve co mal v mladsom veku, co je uplny fakt, za mna by som uz nikdy nesla do vztahu s rovesnikom a ani s nejakym minimalnym rozdielom, prave preto starnutie mozno😉 zena zarucene fyzicky starne rzychlejsie ako muz a taky 45 rocny muz sa teda si potom radsej mrkne na nejaku tu bujaru 25 a nie na svoju vetchu 45😅 - irooooonia, podla mna kazdy nech si robi ako citi a ako mu vyhovuje, presne ako napisala
@tajka1986 nech si uzije, je mlada a uvidi
@maciatkolulu ale veď mne nevadia vrásky preboha...Fakt nemôžte čítať len to, čo je napísané a nič si tam nepridávať? 😎 Ja píšem o 60-ročnom a ty o 50. 60 ročný človek je na prahu staroby. Kvôli niečomu sú to už dôchodcovia. Či sa ti to páči, alebo nie. To je proste biológia.
@alaguema 60tnici su dochodcovia? muzi? Tak mozno policajti, vojaci, sama pises, že más 42, neviem kolko ma tvoj muz, ale asi hore dole tvoj vek, myslis, ze za chvilu pojde jeho apetit sexualny dole? Lebo podla mna ti muzi vydrzia v tomto smere zarucene viac a dlhsie a ako som uz pisala, tu nejde o rozdiel, ale o to aky tento muz je.... Moja osobna skusenost a aj z mojho okolia vidim, ze skor ti starsi muzi su vzorni manzelia a otcovia, ako ti mladsí....
@alaguema Čo znamená byť na prahu staroby? Ja seba ti poviem že čo sa týka mojej práce, robím ju rozhodne lepšie ako povedzme pred 15 rokmi. Totiž je to robota ktorá nezávisí od výkonu, ak by som kopal kanál tak to rozhodne by som vtedy vykopal viac, ale závisí od vedomostí, skúseností a kontaktov a tých mám viac ako vtedy. A ani inteligencia mi tak neklesla aby sa to prejavilo, a ak budem zdravý, tak určite ešte 15 rokov robiť budem. Pretože ako slovenský dôchodca s €400 nie že by som nevyžil, ale nie som ochotný žiť ak nemusím.
Ak si si nevšimla, svetu vládnu 60-70tnici. Tak dlho trvá kým sa vyškriabu až celkom hore
@maciatkolulu dôchodcovský vek sa predlžuje nie kvôli tomu, že by ľudia mladli, ale preto, že sa rodí menej detí. To neznamená, že ak o 10 rokov pôjdu chlapi do dôchodku v 70-tke, že je to preto, lebo sú to samí vitálni mlaďasi. Ako som napísala - sledujem to na rovesníkoch mojich rodičov. Človek sa po 60-tke mení, je to úplne prirodzený kolobeh života. Rovnako ako sa meníme keď máme 14, 25, 30, 45...Nikto s tým nič neurobí. Aspoň zatiaľ nie. A toto je len môj osobný postoj, nechápem prečo ma chcete presvedčiť, aké je to super mať staršieho pána doma. Len kvôli tomu, že sa nebude pozerať po bujarých 25-kách?... a aj to len z toho dôvodu, že u nich nemá ani minimálnu šancu 😀 To by pre mňa bola slabá kompenzácia. Kedysi sa mi starší muži páčili, teraz vnímam ako najviac atraktívnych mojich rovesníkov. Tak to mám ja. Veď ak ste spokojné, nepotrebujete o tom nikoho presviedčať 😉
snáď použiješ rozum....
@oldman50plus nemala som na mysli prácu, ani úspechy, ani vládu nad svetom. Je logické, že v tomto veku muž žne, čo v mladosti zasial. Ale svoje schopnosti aplikoval v predošlých etapách, v tomto veku už má prestíž, ktorú nadobudol. Aj kontroverzný Trump je teraz celkom na vrchole a je to skutočne nepríťažlivý starý chlap, ktorý sa so svojim vekom nevie dôstojne vyrovnať. Ale ja som mala na mysli osobné zmeny, ktoré prichádzajú pomaly, nebadane, ale isto. Byť na prahu staroby znamená presne to, čo z toho jednoduchého slovného spojenia jasne vyplýva. Je to začiatok etapy, ktorá vedie k starobe. 65-70-75...aký je priemerný vek úmrtia na Slovensku? Neviem, ale tipla by som si, že ešte pred 80-tkou. Tak keď má človek 60-65 rokov je v akom veku? V strednom? Alebo v puberte? Žijem v tom, že je to vek, ktorý predchádza starobe, alebo som sem práve prišla z inej dimenzie?
@alaguema Pozri si fotky Trumpha spred 30 rokov vtedy sa ti zdal na pohľad príťažlivý? Vtedy bol a teraz nie je? Chodila by si s nemajetným Trumphom 40nikom kým so 70tnikom ani náhodou?
@alaguema si v dobrej dimenzii, ale nemozes svojnazor aplikovat vseobecne, pretoze je vela zien, ktorým prave imponuje na muzovi, to, ze je zrely, že ma co to za sebou, mozu ju pritahovat sediny, prepanajana, nemusi kazdy v 25.chciet behat po disco a chlastat, svacat si, su aj take, co maju ine priority a tie im neda vacsinou napriklad 25rocny chlap, ktory tuzi tiez skor si uzivat zivot, ako citat knihy - priklad, vacsina chlapov chce mat deti v trosssssicku vyssom veku ako 20 - tiez priklad, ale myslim, ze statocne odbiehame od temy😉 odo mna je inak muz starsi o 9.rokov, prvy muz bol rovnako stary, nikdy viac, dakujem, sama pises o starnuti, opat pisem, ze na zenach je to viac vidiet ako na muzoch, preto si aj vacsinou zeny beru starsich muzov.... a 16.rokov tak tragicky naozaj nevidim....
@somavi len vatsi vek neznamenalen vrznutie ale aj skorsi dochodok a horsi zdravitny stav.tak s tym treba ratat a neradit mladym babam kt maju dilemu o starsom partnerovi ake to je uzasne .este ked jej povie.ze nevie byt verny a ty tu pises upnu romance.Ano samzrejme nie je to vzdy podmienen vekom ale vyssi predpoklad ze sa ty budes starat o svojho o hodne starsiehi manzela ams ty ako zena kt ma partnera v pribliznom veku..tak treba spomenut aj to tym mladym babam .nie len to krasne ale aj realitu.nech im tu nik nerobi falosne nadeje.
Presne tak ja som mala tesne pred 20 muz uz 30tku na krku.vedel co chce nazory na zivot uz ine.nie si len uzit a ist dalej.ja som presne vedela co chcem tiez.a naozaj som vobec neriesila ze je o 10 rokov starsi.ani ma to nenapadlo.a ani teraz neriesim ze ma 41 lebo ani ja uz nemam 20.
@oldman50plus majetok úplne nechaj bokom. To je v mojom ponímaní len príjemný bonus, nie rozhodujúce kritérium. Na fotkách spred 30-ich rokov je to muž, ktorý nie je pre mňa vyslovene príťažlivý, ale ani odpudzujúci. Čiste vizuálne by to šlo, keby bol dostatočne vtipný, inteligentný a výrečný. Momentálne na mňa odpudzujúco pôsobí. Súvisí to, samozrejme s celkovým vystupovaním, gestami, tým, ako sa prezentuje, ale hlavne s tým, ako vyzerá. Ani keby to bol decentný, uhladený pán, ktorý by ma oslnil svojim intelektom, nemohla by som ho vnímať ako potencionálneho sexuálneho partnera. Ani náhodou. Nemám dôvod takto trestať svoje pekné telo a psychiku 😀
@maciatkolulu 9 rokov je podľa mňa ok. A opakujem - mne vôbec nevadia vrásky na mojom mužovi, bolo to zle pochopené. Nevadí...nechce sa mi znova vysvetľovať. Hlavne nech je každý spokojný, no 🙂
@lucinka511 ja ti napisem realitu.... Moj muz, mlady, zdravy😉 pri kazdom kychnuti sa rovnala pohotovost, teplota, to uz bol nad hrobom atd, vies co ten chlapec spravil, zbalil sa odisiel od dvoch malych deti a zeny, naopak moj o 10rokov starsi muz, NEBOL ani raz chory, ked ma nadchu, tak nefnuka a neliha si so slovami dajte mi pokoj, umieram, stara sa o svoje male dieta, tak, ze som neverila, ze to existuje, moj "mlady"ex ostal rovnaky, vzdycha a umiera vkuse a moj"stary" terajsi je vkuse bestia jedna vitalny a sexu chtivy😉 - vies co tym chcem povedat - osobna skusenost, takze ja nemotam nijake fuziky babenke popod nos, je to jej vec, ja so napisala osobnu skusenost a som spokojna, to, ze niekto nie je, to je o tom, ze kazdy sme iny, niekto ma naopak ovela mladsieho partnera (muz mlady, zena stara) a klape im to, lebo sa realne lubia a nie pre svoju fyzickost, ale preto, ze sa lubia, on ju ma rad aj staru a vraskavu a mozno rata s tym, ze jej bude menit plienky😉
@alaguema prepac, ale gesta a prezentovanie sa trumpovi vobec nezmenili😅
@somavi možno v ničom. Je to individuálne. Nezaregistrovala som, koľko máte teraz. Kombinácia 25 plus a cca 40, môže byť ešte absolútne bezproblémová a zároveň ešte nemožné vyvádzať akékoľvek relevantné závery. Ja vychádzam z toho, aký mám kontakt s ľuďmi staršími o toľko rokov teraz, keď mám ja málo cez 40 a tí ľudia majú okolo 60.
@maciatkolulu ja som ho nikdy predtým nevidela ani gestikulovať, ani nepočula rozprávať. Ani teraz ho radšej nevidím 😀 Foto za mlada som si len teraz vygúglila.
@maciatkolulu za 15-20 rokov sa to vykristalizuje.tych 10r je ok rozdiel.16 privela a este ked mlada bab ma len 22 a zacina len zit.ty si uz mozno vyzita.nepotrebujes mat doma aktivneho zajacika.postaci gi aj usadly pan.kt ma rad rodinu a pohodu.vie sa postarat ale ja mam v okoli vela takych slecien.co si zbalili postarsieho partnera a ked mali okolo 30 tak im zacal chybat ten zivot a starsi pan im nestacil...ine je ked sa dvaja zoznamia napr 35.45 to uz viacej bude funcovavt aj nadlhsie ako ked si baba ubiaze na krk 40tnika v 20tke.
@maciatkolulu To je to presne. Vitalita, chuť do života je vlastnosťou daného jedinca, vek s tým až tak nič nemá. Tak ako existujú 20 ročné živé mŕtvoly, tak existujú 70tnici ktorí sú dušou spoločnosti. Zdravotný stav to môže zmeniť, ale to môže v každom veku, to že je to vo vyššom veku pravdepodobnejšie nič neznamená. Kto sa bojí nech nejde do lesa.
@alaguema podla mna je to dooost zle😅 aj za mlada aj za umela stara
@maciatkolulu a btw to s tym soplikovanim ani nieje o veku ale o povahe. ja mam mladeho brata a ten aj ked je chory.lieky brat nebude.radsej vydrzi a nebedaka ale taky je aj moj otec. eadsej doma pretrpi a nestazujebsa ako by mal ist k lekarovi a dat si atb alebo lieky....tak to s vekom ani moc nesuvisi.
@oldman50plus ale prosim ta mam rada tie reci.mam 40 ale citim sa na 20.vek neoklames.mozes sa citit fit ale kazda bunka ma svoj vek uz dany vopred a opotrebuvaba sa.cize taky 60 nikdy nebude sa rovnat 40r a myslim to vseobecne...jasne ze su aj ochorenia kt ovplyvnuju zdr stav ale clovek stafne a mal by sa vedket s tym aj vyrovnat.nie namyslat si .ze bude este vekom mladsi.
@lucinka511 prepac, ale ja nechapem, ty nerozumies, uz to tu napisalo viacero ludi, vek nie je uplne tak rozhodujuci, moj "usadly"pan v rokoch😉 je vitalnejsi ako moj "mlady ex zajacik" ved to zalezi od danej osoby, to sa neda nijako pausalizovat... a ja som sa napriklad nemala velmi kedy vybujacovat kedze som otehotnela s vitalnym zajacikom v dvacine a vobec mi to nechybalo a nechyba. Opat som to ja a nie niekto iny, ja mozem napisat za seba, svoju skusenost, to, ze 16.rocny rozdiel nemusi byt vobec nanic, je moj nazor, ale tu je problem chovanie dotycneho "starca" preddochodkoveho veku😅
@lucinka511 vela veci nesusvisi s vekom.... a o tom je rec, presne si to vystihla

Tak ako už niekto predo mnou písal, tu ani tak nejde o vekový rozdiel, ale o iné záležitosti. Po prvé nevie byť verný a narovinu ti to povedal, takže v podstate hrá "čistú" hru (!!!???!!!), po druhé má deti (to im budeš robiť mamku v 22 rokoch, či?) a za ďalšie, ako píšeš, ani do neho nie si zaľúbená (!!!???!!!). Takže moja otázka znie: Čo blbneš, načo ti je niečo takéto? Doserieš (sorry za výraz) si život a kvôli čomu? Lebo sa nudíš a potrebuješ chlapa? Tak si ho nájdi, ale iného.