Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného
Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......
@babulinka29 a nemohla by íst tvoja mama do podnájmu?, ved to sa bude iba predlžovat a potom už deti nebudú chciet íst s tebou bývat, ja by som sa len tvojej matky opýtala či jej záleží na štastí vlastnej dcery a vnúčikov, že ju hanba nefackuje, íst proti vlastnej dcery
inak nechcem byt sprostá a nechcem sa nikoho dotknút ale mám taký pocit ako keby chcela tvojho muža a tvoje deti iba pre seba
a ešte by som sa jej opýtala, že prečo mi to robí, prečo mi ubližuje, ja neviem ale mne to nejde do hlavy ako jedna matka takto manipuluje celú rodinu
@babulinka29 Stále opakuješ, že si neodišla od detí, ale od manžela. Ale to tak predsa nie je. Odišla si aj od detí,nechala si ich s manželom a svojou matkou. Iné deti nepochopia. Vstávajú bez teba, spinkať idú bez teba. Oni nebudú riešiť, čo je medzi tebou a manželom, či mamou. Oni len vidia, že mama nie je s nimi. Za deťmi predsa matka nechodí na návštevy. ženy ti tu radia stále v podstate to isté, ty si však stále píšeš to svoje. Ty si dospelá, deti majú byť u teba na prvom mieste, od muža kľudne odíď, ale deti matku potrebujú. Dom je tvoj, deti tvoje, tak na čo čakáš? Raz dva sa dostaneš do nenávratnej pozície. Ak máš vzťahy s matou aké máš, tak ju odsťahuj, s mm sa rozve´d a rýchlo sa pokús dať do poriadku vzťah s deťmi, aby bolo ešte čo zacghraňovať. Vidíš sama, že situácia je horšia a horšia. Ja sa deťom nečudujem.
Ty si utrieď , čo je pre teba najdôležitejšie. Predpokladám, že by mali byť deti. Vzťah s novým priateľom ti nik neberie,, len mysli na deti, ktoré strácaš. Situáciu ti nezávidím, ale trochu ti nerozumiem.
@babulinka29 Tvoja mama nahradila Tvoje miesto v rodine,uteka Ti cas,stava sa novou mamou pre Tvoje deti a zaroven ma po boku Tvojho manzela,sama si jej dala tieto silne zbrane,sama si utiekla pre plemeno,ktore je zradne a vobec nie verne,pre muza,ktorych beha po svete x milion a opustila deti,ktore su Ti jedine...utek nikdy nie je riesenie,ostala by som tam,kde patrim,v mojom dome a kralovstve.a vsetko co by ma nicilo,co by stvalo proti mne moje deti,by letelo zavratnou rychlostou,tak ako leteli vsetci pred 2 rokmi z tohoto domu a z okolia,lebo pokial ide o deti,nepoznam sa.ze Ti nestoji Tvoja mama za hystericke sceny?dostala si facku,ale takymto zmyslanim dostanes dalsiu a dalsiu a nakoniec finalnu,ked sa od Teba deti odtrhnu nadobro.nie je hrdinstvo utiect do narucia lasky a vyplakavat ako je kazdy proti vam,hrdinstvo je postavit sa realite a konat,bojovat,islo by to aj uplne inak,len ty si zvolila tu najkratsiu,ale najbolestivejsiu cestu.
ten dom maju v spolocnom vlastnictve... pisala ze ho odkupovali od jej rodicov a potom spolu prerabali vsetko ked uz boli manzelia... inak by ma aj zaujimalo ze ci ste vyplacali ostatnych surodencov.. ako z rodicovskeho a ci ste rodicom vyplatili realnu trhovu sumu.... @babulinka29
mna tu len strasne zaraza ta dvojita moralka niektorych zien.... keby sem napisala zena ze moj muz odisiel za frajerkou a nechal ma s dvomi detmi a este aj s mojou svokorou v nasom dome ..... tak som zvedava ktora by jej napisala ze nech sa spakuje z domu aj so svekrusou a nech uvolni dom muzovi aby tam mohol byt s detmi a pripadne aj s frajerkou....
lebo presne toto sa tu deje .... tu pise zena co odisla od deti a preco by jej muz aj s detmi ktore chcu zit s nim mali z domu odchadzat... nechapem... fakt a este aj jej matka ktorej je to povodne dom... ci vy viete ci im ho nepredala lacnejsie resp. za korunu ako sa kedysi hovorilo a aby ju doopatrovala... kde je tu dopekla moralka....
si vsimnite prispevky... riesi tu majektove veci .... a kde su tie deti....si robte srandu, ze deti o ktore sa mama stara ... nepojdu s nou a dokazu byt tak nahovorene za tak kratky cas.... a preco nejde za nimi ked su v skole... vtedy napisala ze nemoze kvoli praci ze robi na urade... ako to co je ... viete si predstavit ze nejdete za detmi ...
baby aka lutost aka podpora tu si zasluzia v prvom rade tie deti a aj ten muz ze sa o ne stara ked sa na ne vlastna matka vykaslala....
@maznacik007 Zrejme si nepostrehla ten psychicky teror, manipulovanie, rozpredaj majetku a vymyvanie mozgov, co sa tam deje.
@kveta neviem to nesudim radsej .. sama neviem ako by som reagovala keby som sa dozvedela ze moj muz spava s inou.... ktovie co by lietalo po dome 😀 a aky by mal psychoteror.... 😀
a neviem ja mam dieta 9 rocne... oni tusim 8 rocne a to si uz veru nazor urobi samo.... a aj da ho najavo... zasa nepodcenujme tie deti....
realita je taka ze ona odisla.... a ich nechala.... bez vysvetlenia tajne.... nechcem to prirovnavat ale aj napr. Ivana Boorova musela deti nechavat ist k foster parents ale ona im hovorila ze pre ne pridu a budu spolu ... a to mali o kolko rokov menej... proste mne to pride ze vyhralo svrbenie v miestach medzi pravou a lavou nozkou... 😀 😀 😀 😉
@maznacik007 nie je jedina co odisla od manzela... no jedna z mala co odisla bez deti 😔
a nech sa tu opakuju vyroky ze od deti si neodisla... @babulinka29 - ale to deti nepochopia ... ze si odisla iba od ich otca... jednoducho s NIMI nie si ☹ a oni to beru tak ako to je,,, a ako to vidia oni ich detskymi ocami, plus co im tvoja matka vtlka do hlavy , zacnu tomu verit, ak uz celkom neuverili, a tebe mozu sudom ich o par rokov prisudit, ale sotva pojdu s tebou 😖
@maznacik007 Psychicky teror zo strany matky.. Nie manzela. Manzelovi to len naramne vyhovuje.
@kveta ok beriem.... ale aj tak to neni problem deti, ona to mala riesit s nou so svojou mamou .... a nie utekat aj od nich ... nema pat rokov a ani patnast... 😉
Presne tak, keby bola situacia obratena tak takeho chlapa by ste tu vacsina pritomnych dam iba opluli, ale ze je garde obratene tak uboha zena, nech jej muz drzi hubu a krok... Co mi drahe moje vieme ake bolo skutocne ich manzelstvo... Keby bola co k comu, tak neriesi majetky a vyplacanie ale prenecha svoju cast domu detom, lebo naco jej bude, ked sa oni budu chciet odstahovat s otcom??? Od chlapa sa automaticky ocakava, ked odide za milenkou, ze bude brat ohlad aspon na deti....
A ona od deti neodisla ale doslova utiekla. Zaujimave, ze take hrozne je to v tom dome, ale kym nemala milenca, tak kolkokrat odtial odisla?
@maznacik007 Presne to sa jej tu snazim vysvetlit.
Já nemám slov. Matka odejde od rodiny a řekne že neodešla od dětí ale jen od manžela? Co to je s prominutím za blbost? A proč nechala svoji matku nejspíš delší dobu aby manipulovala s ní i celou rodinou? To se pak asi nesmí divit, že to dopadlo tak, jak to dopadlo, kor když prostě a jednoduše utekla.
Mimochodem, holky, která si dovedete představit, že necháte doma děti a jdete za jiným?
Také ste všetky múdre ale chápem vás ani jedna ste neboli v mojej situácii ani jedna neviete čo je moja matka za ženu......ako môžem vyhodiť matku z domu, keď môj muž ju tam chce a moje deti na ňu nedajú dopustiť? čo mám robiť pred deťmi peklo a scény a neviemč o ešte? snažím sa to riešiť normálne pokým sa dá sa s mužom dohodnúť zatiaľ mi nerobí žiadne prieky aby som nemohla byť s deťmi.....proste ked aj prídem za deťmi a chcem aby išli so mnou odmietajú to nechcú vraj oni chcú byť doma a niakm nechcú ísť....to ich mám nasilu zobrať násilým aby trpeli a plakali a aby ma úplne znenávideli? Ja svoje deti milujem keby som ich nemilovala asi by som sa nestarala o to kam si ich zoberiem.......ale ako vidím všetky podaktoré podotýkam teda to vidíte z tej strany, že sa nesnažím a mám vyhodiť matku na ulicu ......ja som taká špina neni aj keď je moja vlastná matka vlastná sestra proti mne......nebojujem iba s matkou bojujem s celou rodinou a nie len s ňou......ona so mnou nekomunikuje vôbec vyhýba sa mi keď tam prídem.......a muža nevyhodím z domu už som sa s ním pokúsila o tom rozprávať ale ani počuť nechce ......ale načo ďalej vysvetľovať....ďakujem za každú radu a za každý názor a túto tému radšej uzatváram ........odpisujem už iba na správy pretože nie každá máme ideálne manželstvo a ideálny život.......bez rozhodnutia súdu ich nasilu brať nebudem na toto ja žalúdok bohužiaľ nemám poznám svoje deti viem aké sú a poznám aj svoju matku takže sa snažím to riešiť tak aby čo najmenej trpeli deti ....
@babulinka29 ...normalne ta zacinam lutovat....nakoniec vsetci dospejeme k zaveru, ze ty za nic nemozes a na vine je manzel, deti, tvoja mama, sestra...este ze nie brat a svagrina..lebo lebo aj ta by si nebodaj vdaka niecomu...mala snad hladat spriaznenu dusu a pospinit manzela...Nuz dievca bojuj...nejaku tu bitku mozno vyhras lebo liest na city dokaze kazda..ale vojnu si uz prehrala lebo je to ako bojovat s veternymi mlynmi ..
@katerinanov ...vidis ..ja si to predstavit dokazem...a tomu ku komu by odisla ta moja ..i ked moja vlastne nikedy nebola lebo bola niekolkych.. 😀 ...tak tomu dotycnemu ju zo srdca doprajem...A mam jednoho kamarata, ktoremu zena nechala2 deti a odisla sa...ur 😀 ...k inemu...po roku sa vratila..deti ju odmietli a moj kamarat ju prijal na byt opat..a ona o pol roka usla opat s inym.. 😀 😀 ..Nastastie sa uz chlapec..zobudil a poslal ju tam, kde sa behala...
Poznám jednu ženu, ktorá odišla od detí pred asi 20 rokmi, zo začiatku to mala snahu riešiť, ale keďže boli na dennom poriadku hádky s mužom a jeho matkou, ktorá bývala s nimi, tak povedala, že pre dobro detí to nechá tak a odíde. Vzdala sa postupne detí a akémukoľvek kontaktu s nimi, lebo boli ovplyvnené názormi otca a starej mamy. Urobila to vraj pre ich dobro. A výsledok je ten, že žijú v jednom meste, dcéru aspoň stretáva, ale sa jej dcéra ani nepozdraví a syna by vraj už ani nespoznala, keďže išiel bývať do zahraničia. Takže neviem, či to jej rozhodnutie pred rokmi bolo správne. Asi nie. Kým budú deti u otca a starej mamy, vždy budú preberať ich názory na vec a ty budeš tá, čo od nich odišla kvôli inému ujovi a to deti nikdy neakceptujú. Takže držím palce, aby sa to čím skôr vyriešilo v prospech všetkých a hlavne detí. Nech majú obidvoch plnohodnotných rodičov.
@katyd ..obávam sa, že práve to bude pre deti to najlepšie...ak odíde a nebude im otravovať život...a čo sa týka ovplyvňovania...po rozvode manželov ak deti zostanú pri materi, ktorá im bude zakazovať návštevy s otcom a bude na neho kydať nepravdy tak ako to robí väčšina dám po rozvode, tak deti plnohodnotných rodičov mať nikedy nebudú..vždy budú raz na jednej a potom na druhej koľaji...a možno pochopia ak dospejú...
@babulinka29 Aka si Ty mudra... Odkial vies, ze nemame nikto taku osobu v rodine. Ja napriklad mam. Sedem rokov som ju nevidela, vlastne vnuca nepozna. A vies co? Je to takto lepsie nez keby sa so mnou sudila o striedavku ako to robi s mojou svagrinou. Tak nemudruj o chybajucej empatii, ale konaj.
A neuveris, ale zle Ti neradim.
@babulinka29 vsetky sme mudre... Nie vsetky sme nechali zajst situaciu tak daleko, nie vsetky sme roky nechali inu osobu aby si citovo pritiahla k sebe nase deti.... Nie vsetky sme sa tvarili roky ako trpitelky a dufali, ze mazelstvo sa zachrani same od seba atd... Ja poznam dve zeny, ktore sa ocitli v podobnej siuacii ako ty, ale ani jedna z nich neutiekla od deti ako ty. Jedna ostala v spolocnej domacnosti a situaciu riesila, kym sa s muzom nedohodli a druhu jej muz jednoducho vyhodil zo svojho rodicovskeho domu.. Teraz je to 50:50 u jednej sa vztahy s detmi urovnali, dievcata matku pochopili, ona exmanzelovi vyplatila 100 000 eur kedze tiez kedysi prepisali na neho polovicu jej rodicovskeho domu.... Druha svojich synov nakoniec zacala nenavidiet za to, ako sa jej v tazkej chvily otocili chrbtom, z domu odisla bez nicoho a este platila z platu upratovacky alimenty... Pred vnucatami sa zatvara aby ich ani nevidela....
@kveta ...vraj psychický teror... 😀 😀 😀 ....nechcem byť sprostý, ale takýmto terorom sa oháňa každá, ktorú namiesto manžela práši milenec... 😀 😀 😀 ....a to sa o tom manžel ani nemusí dozvedieť..stačí ak vyjde s podozrením a už je oheň na streche....tiež poznám jednu takú...občas príde ku mne a sleduje čo píšem...už som jej dovolil aj to, aby poznala môj nick..ba vyriekla, že tu nie je ani prihlásená... 😀 😀 😀 😀 no uverili by ste?
už na začiatku celej diskusie som napísala, že ja by som určite v dome ostala a snažila sa veci pochopiť a bojovať. A ešte sa to potom ďalej zvrtlo, že veď jej muž ubližuje...sorry, ale trochu pochopiteľné že jej muž sa takto správa. Mna by kamera absolútne nepresvedčila, aby som odišla. Ani kričanie. Aký teror. Deti vedia veci vždy dobre rozlúštiť. Mne to príde tak, že racionalne ešte dokážeš preto rozmýšľať lebo city si odhodila kam??? či pokojnto viee ideš do práce, potom cez veekend ideš za detmi, a potom vkuse dokolečka si tvrdiš svoje. čoho sa bojiíš? že deti uvidia, dvoch hádajucich rodičov? Či, že Ťa mama vypráši po zadku. Prepáč, ale niečo Ti poviem ty si jedna z tých, ktoré muža uprednostia nie len pred detmi ale pred sebou.Úctu si mýliš s dôveryhodnosťou: to je vždy komické. Poviem Ti, že normálne som znechutená tvojím konaním. Matka môjho muža mala svojho syna vždy len ako sekundárny zdroj života. On to vie. Tak ako on nebol nikdy súčasť jej života - celého života. Tak nie je ani ona zahrnutá v tom jeho. Dala mu jesť, vzdelanie, sem tam nejaká dovolenka...ale mala priatela a ten bol vždy pre nu dolezitejší. V čase keď cestoval bol 4 roky preč, a keď po 4 rokoch prišiel, tak sa opýtala: no čo stratenec ako bolo. Trochi zvláštný vzťah, A mimochodom, aj moja ctená svokra sa stále vyhovára na nelásku svojej mamy. Ale keďže ju nikdy nedostala, tak ju ani nemôže dať....že... 😔
@babulinka29 môžeš sem napísať čo vlastne chceš?
Pretože nevidno, že by si niečo menila? Prečo staviaš matku nad seba? Ty jej nerobíš peklo a ona tebe môže? Ty ju nechceš oddeliť od TVOJICH detí a ona ťa od nich oddeliť môže??? Prepáč, ale takto nepíše naozajstná matka :( pre tú su deti prvoradé - nie tvoja matka - tvoja matka je dospelá, ona sa o seba postará, tie deti nie !!! Ty si ich porodila, nie ona !!!

@natas4 Som myslela, ze vlastnickou domu je len ona.