icon

Mám ostať a vydržať, alebo odísť od manžela?

lenka9583
13. jan 2016

Ahojte žienky,
minulý rok som sa vydala, no dnes by som najradšej bola zase sama....
S mojim partnerom, o 7 rokov starším, sme sa vzali po 2,5 roku chodenia. Netvrdím, že som to nechcela....ale skôr to bolo tak psychologicky z jeho strany, že: "ja už by som to rád zoficiálnil, viem, že chcem teba navždy...atď." - rozumela som mu. Ja som síce študovala, ale súhlasila som. Tak sme sa vzali po Bc. štátniciach. Celé to bolo veľmi hektické - moja bakalárka, štátnice, príprava svadby, on mal problémy vo firme....a k tomu som sa mesiac pred svadbou dozvedela, že som tehotná. On začal tomto období ku mne veľmi nepríjemný, stále kričal, pre hocičo, aj pre blbosti. Pričom vedel, že som tehotná a aj tak ma stresoval, ako keby toho nebolo dosť. Netvrdím, že bol pred tým nejaký flegmatik, vždy mal ostrejšiu povahu, ale bolo to pre mňa stále akceptovateľné. Ale tesne pred svadbou sa to nejak zmenilo...zhoršilo. 2 týždne pred svadbou som mala normálne také stavy, že to nechcem, že sa nechcem za ňho vydať. Ale....všetko bolo pripravené, zorganizované, ja som nevedela povedať nie. Bola svadba, veľmi krásna. No a potom....pokračovalo tehotenstvo, počas ktorého som normálne denne chodila do školy, potom som porodila a nemohla som fyzicky chodiť do školy, tak som dokončila 4. ročník individuálne. Teraz som piatačka, študujem denne, lebo inak sa to nedá. V zime som chodila do školy, on bol s malou, až kým neprišla z práce jeho mama a hneď dával malú mame. Teraz nasleduje posledný semester, ja mám písať diplomovku, z ktorej nemám ani riadok, lebo na to nemám čas. Starám sa o našu dcéru, sama, nepomáha mi. Máme 3 podlažný dom, ktorý treba obriadiť. Môj muž je maximálne nesamostatný, nevie si sám zobrať jesť, teda vie, ale nevezme. A ja mu stále dám, lebo on potom má blbé reči, ktoré sa mi nechce počúvať. Nevie nič navariť, nevie si prichystať jedlo, aj čaj mu musím robiť. Sťažuje sa napríklad, že je natrúsené z chleba (máme 11 mesačné dieťa, keď je, tak aj vypľuje a tak....poznáte to) ale on vysávač nevezme, ani keby čo bolo. Samozrejme, jedlo chce mať každý deň iné, varené. Minule boli navarené 2 polievky, hrášková a kapustová. Pohádal sa so mnou, vraj polievka je pre psa, on potrebuje normálne jedlo. Každý deň chce mať čas pre seba keď príde z práce, sedí na bazoši a na somarinách, pričom mne stojí učenie a diplomovka, atď. O mojom relaxovaní ani nehovorím....som rada, keď sa večer osprchujem. A pritom mi hovorí, že ja si môžem cez deň schrúpnuť s malou, lenže ona spí len 2x denne a v tom čase sa snažím navariť alebo urobiť niečo do školy, okolo domu, a pod. Ale nie, ja nemám pravdu, lebo mám to všetko len zle zmenežované.....Pričom on si každý večer podrieme na gauči, keď príde z práce, ale mne hovorí, že ja stále spím??? A sexuálny život je úplne zlý. Nehovorím, že by bol zlý milenec, ale ja som od svadby pribrala 25 kg, čo výrazne zmenilo moju postavu. Keď som v strese, potrebujem sa najesť. Nevyhováram sa, som tučná a vyzerám nepríťažlivo, môžem si za to sama. Veď, povedal mi to aj môj muž, cit: "ja nechcem spať so šmalcom, ale so ženou", "si tučná jak prasa" atď. Každý deň má narážky na to, ako vyzerám. Sex máme minimálne, ani jeho to so mnou asi nebaví, mna to tiež nebaví - jednak mám komplex sama zo seba a neviem sa už pri ňom uvoľniť, lebo ma to všetko trápi. A ešte jedna vec - momentálne som chorá, predvčerom som mala 40-tky teploty, čo muž volal záchranku. Stále teplotujem 39-40, mám nábeh na zápal pľúc, ale musím sa starať o malú. Sama. Nie je schopný prísť kvôli mne skôr z práce, vraj má veľa roboty. Ale dnes odišiel naobed z práce, lebo bol pozerať autá (chce kúpiť nové) a prišiel o 17:30. A ja sa tak trápim sama, s horúčkami....
Prepáčte, že som sa tak rozpísala, ale je toho veľa. Ja už nevládzem. Neviem, čo robiť. Nedá sa s ním o ničom baviť, všetko prekrúti, zo všetkého vyjdem ako idiot ja. Nemôžem povedať, finančne je o nás super postarané. Je zodpovedný a je na ňho spoľah. Ale proste...ja už nevládzem. A neviem, či všetky ženy majú takéto problémy a proste sa musím s tým zmieriť, alebo mám odísť. Lenže - odísť nie je také jednoduché - ešte nemám dokončenú školu, a moji rodičia a celé okolie ho majú radi a vnímajú ako dobrého manžela a otca. Ja som nikdy nikomu o našich problémoch nepovedala.
Prepáčte ešte raz za dĺžku príspevku. Vopred ďakujem za vaše názory.

gondyo
14. jan 2016

naozaj ti nemá kto pomôct,ked si chorá?manžel si predsa može zobrat očr z práce,ked tie horúčky nevyležíš tak to bude ešte horšie,možeš si privodit problémy so srdcom a pod...určite povedz o svojej situácii rodine,priatelom,aj jeho rodičom!hladaj podporu,kde sa dá,príp. sa porad s odborníkom-psychologičkou a pod dokáže ti objektívne poradit ako postupovat...sústred sa na školu a hlavne na svoje dieta,aby ono malo maminu,ktorá je v pohode a je štastná...držím palce...

marisola
14. jan 2016

prebohaa,to čo je za chlap ?:O:O:O ja nemôžem uveriť vlastným očiam,čo čítam.že ti povie,že su tučná ako prasa a že si šmalec ?to je čo ,to je láska od neho,či čo ,to čo sú za urážky ?by som mu dala po hube.môj mi povie zlomok z toho a ja mam chuť mi jednu zadrbať a nie ešte ty ho obraňuješ,a to kaože kde sme ,že ty si chorá a on si nevezme jesť ?a neobriadi dieťa a nepovysáva ?a ešte ti nadáva,že nič neni hotové?to čo je toto ?to je aký už sebec,ved máš školu,ako prioritu !!o čom to rozprávaš ?! a o čom hovorí on ?prečo si sa s ním aspon nevyhádala ?to nevidí ,že ty sichorá a potrebuješ TY starostlivosť a nie on ?egoista z neho luxusný ešte aj cynický..
a to akože prečo ?ty mu servíruješ jedlo? nerozumiem takým ženám,čo nedovolia mužovi zobrať do rúk vysávač,alebo aby si naložili jedlo a urobil ičaj,nechápem.
ja také nepoznám.čo je on kráľ ?že ho mám obskakovať ?v živote by to odo mna môj nechcel,aby som ho obskakovala,on naloží aj mne,aj navarí.to čo je,nechápem.ako môžete preboha žiť s takými chlapmi,čo si nevedia uvariť čaj ?:O ja len nechápavo krútim hlavou fakt,žena nemá byť slúžka.to bolo na zač.20.storočia ,že s atakto choval chlap a moja parastará babka hovorí,že musela mužovi nakladať na tanier jedlo a ešte ju za to skritizoval a ona ticho poslušne sklopila oči,však nech si pánko navarí sám a nech si naloží.
a to sa ja sťažujem na svojho priateľa...ach jaj :/

cincila18
14. jan 2016

ach... ja mat takeho manzela doma, tak uz to hlasia davno v krimi s titulkom "zavrazdila svojho manzela"... co je to za chlapa preboha?? ze ti nic nepomoze, ze ani nabrat jest si nevie? takzo v tomto radit, lebo nikto z nas nevidi do jeho hlavy... skusala si otvoreny rozhovor? a ked ani ten nepomoze, tak jeho nadavky ignoruj, prestan ho obskakovat, prestan zakazdym vysavat, riadit... ono, ze mas omrvinky na stole, za to sa svet nezruti...mas rodicov?nejakych pribuznich, co by to vedeli pomoct, postrazit dieta, kym sa ucis? povedz im o svojom probleme, popros ich o pomoc...a ked uspesne skoncis skolu, mala by si manzela vratit k jeho mamicke, pretoze pravdepodobne ta ho takto naucila, ze neni schopny nicoho 😉

qidko
14. jan 2016

Ahoj mas to tazke.Ja som byvala u svokrovcov 3roky ked som videla ako behaju manzelovi okolo zadku zasla som svokra vedela kedy pride s prace nachystala obed vzdy mu uvarila kakao vsetko ho cakalo na stole on sa len najadol a siel ona zanim poupratovala chystala mu veci do prace proste hroza ked sme sa odstahovali syn mal rok tak som mu povedala ze ja mu sluzku robit nebudem mam co robit s malym a on povedal ze dobre ze on to pomne ani nechce a aj tak bolo zmenil sa dokazal si zrazu sam zobrat obed umyt za sebou a vsetko co robila svokra zrazu zvladal sam no zalezi ako sa k tomu postavi skus mu vysvetlit ze mas toho vela nach Ti pomoze atie nadavky tak to by som netolerovala ja som po porodom mala 54kg potom 80ale ver nikdy som nepocula take hnusnsne slova od chlapa porozpravaj sa s rodicmi mozno by pomohlo na par dni odist nech si uvedomi co vsetko prenho robis a myslim si ze keby si bola odmietla svadbu tak urcite by sa nasiel muz ktory by Ta na rukach nosil vela ludi sa boji toho ze co povedia druhy ale kasli na to v prvom rade si TY

timea7
14. jan 2016

@cincila18 je to ale aj o jej postoje k sebe samej. Sú na začiatku manželstva, ako si to nadstavia teraz, tak to budú mať. Nenaberie si jesť? Tak bude hladný, vyriešené. Ak to neurobí teraz, bude mu naberať jedlo celý život. Urazí ju rečami? A ona čo? Čuší? Nepomôže jej? Objednám upratovanie, žehlenie a jedlo z pizzerie, vybavené. A ešte trepe, ako si môže pri malej zdriemnuť, aj keď vie, že má na krku diplomovku? Treba mu šupnúť dieťa do rúk a povedať, že si ho zoberiem až večer a nech sa neopováži ju vyrušovať. Povedala mu ale niekedy o svojich pocitoch? Tu je problémov za vagón a to sú spolu chvíľu 😒 😒 😒

cincila18
14. jan 2016

@timea7 absolutne suhlasim... nechcem sa zastavat manzela, ale on mozno je tak nauceny, ze sa chova takto, lebo to videl u svojich rodicov, starych rodicov... preto sa s nim treba porozpravat, ze to takto v dnesnej dome nefunguje... to je ale na lenke, ako mu to povie, alebo naznaci...
este dodam,ze raz by mi muz povedal, ze aka tucna som...raz 😀 a je niekolko moznosti, co by som spravila - bud by som mu taku tresla, ze by sa musel zo zeme zbierat, alebo by som mu povedala "no,ved ani ty uz nie si taky,ako ked sme sa spoznali (mas sediny, vrasky, pivne brusko,...) ", ale ako sa poznam, tak by som mu zbalila veci a chod si hladat modelku 😀

sasa1310
14. jan 2016

@lenka9583 máš doma chlapa, ktorý potreboval slúžku. A už je len na tebe, či ňou budeš do konca života

elusive
14. jan 2016

Ja som od svadby po dvoch deťoch pribrala 35kg... a poviem ti, teraz máme najlepší sex. Nemyslim si, že je to o váhe. V prvom rade by som sa vysrala robiť mužovi slúžku. Chce čaj? Nech si spraví. Nepáči sa mu navarene? Nech sa páči navar si. Môj muž pracuje ťažko, no deti kúpe on, občas navarí, vynáša smeti, radšej povysava ako umyje riad ale pomáha.
Tiež sme sa brali po 2,5roku no chceli sme to obaja a v tom bude medzi nami rozdiel.
Uprimne ťa obdivujem. Ja by som takého chlapa poslala do ....

friday13th
14. jan 2016

Čítam to ešte raz a aj všetky príspevky.... A ide ma trafiť šľak..... To co je za hovado?! Ja by som to takému hajzlovi nedarovala. Vieš čo by som spravila? Si to viem živo predstaviť.... Hovorí ti ze cely deň spis? Tak by som mu ukázala ako to vyzerá celý deň spať, ani prstom by som nepohla za celý deň, akurát by som sa o malú postarala a spravila jest pre nás dve a do školy co to porobila. Keď príde domov a začne pindat mala by som ho úplne na háku... Chceš jest? Máš paprce, uvar si. Chceš čaj?sprav si. Sú tam omrvinky? Niesi ochrnuty, sprac ich. Prečo není navarene poriadne jedlo? Pretože som tučné prasa a nemam žrať. Plus by som ho k tomu úplne ignorovala a keby mal nejaký problém tak by som mu svojsky vysvetlila, že ja niesom jeho zamestnanec alebo slúžka ale jeho žena, ak chce niekoho kto mu bude skákať okolo riti nech si zaplatí sluzku.... Ľudia si za to dávajú platiť a ty to máš robiť zadarmo? A ešte by som mu povedala, že je mi ľúto že moja dcéra má takého debila za otca.

friday13th
14. jan 2016

A so školou sa nenervuj, samozrejme ze jej dokončenie je dôležité ale da sa ísť na statnice aj v inom termíne. A keď sa ta opýta ze co si celý deň robila keď nič nieje nachystané tak mu povedz, ze sa k furt vraví že spis, tak si ho zobrala za slovo

gviera
14. jan 2016

Tvoj manžel je chrapúň a veľký egoista. Najradšej na svete má rád sám seba. Ale musím ti napísať aj to, že sa takto k tebe správa, lebo vie, že môže. Potreboval sa oženiť len preto, aby svoje ego pozdvihol na vyššiu úroveň - " založil som si rodinu". A tu je základný problém. Nie ste rovnocenní partneri. Si v zložitej situácii, a on ako partner zlyhal na plnej čiare. Vzor správania si mohol priniesť zo svojej rodiny, ty svoj tiež, alebo je to vec povahy. Nemôžeš to odkladať a musíš to vyriešiť teraz, raz a navždy. Ak to teraz neurobíš, v budúcnosti to lepšie nebude. Musíš to zobrať do svojich rúk. Práve teraz, keď si v takej ťažkej situácii, môžeš zistiť ako sa zachová, či sa bude chcieť zmeniť, či sa budeš môcť v budúcom živote na neho spoľahnúť. Ak ho teraz nezastavíš, takto to bude v nasledujúcich rokoch stále dookola. Otvorene mu povedz, čo si o ňom myslíš, ako sa správa. Daj mu jasne najavo, že ako manžel nestojí za nič, povedz, čo očakávaš od partnera. Na uspokojenie jeho potrieb tak ako ich má nastavené, mu bude stačiť upratovacia služba a kuchárka. Daj mu len jednu jedinú šancu. Ak ju nevyužije, žiaľ - jeho chyba, ty budeš vedieť na čom si a takého chlapa mať na krku nepotrebuješ. Sústreď sa na seba, svoje dieťa, svoju budúcnosť, vykašli sa na neho, nie si jeho servis. Ty si šikovná, zodpovedná, keď budeš mať čo i len troška pomoci od blízkych, dokážeš sa postarať o seba aj o malú a bez problémov dokončíš školu - to asi bude tvoj budúci chlieb. Zo svojich požiadaviek neustupuj. A že si tučná... atď.? To teraz vôbec nerieš, ani on - keby bol chlap na mieste - tak by to neriešil. Keď budeš písať diplomovku a pripravovať sa na štátnice aj 15 kg odíde, potom sa venuj svojej postave. Teraz rieš to čo musíš, a keď budeš v pohode, aj to ostatné sa dá do poriadku. A zmeň svoj postoj k nemu - nie si na ňom predsa závislá, musíš byť viac sebavedomá a priebojnejšia, ešte veľa toho dokážeš keď budeš chcieť, len teraz sa to na teba sype z každej strany. Držím palce!

efka_k
14. jan 2016

Ja musím napísať v prvom rade - KLOBÚK DOLE pred Tebou, že si sa rozhodla študovať aj napriek tomu, že máš dieťa a ešte raz za to, že si za tým stojíš a nevzdávaš to!!! Ja som minulý rok skončila VŠ a mala som spolužiačky, ktoré počas štúdia porodili a bojovali až do konca. O to viac chápem, čím prechádzaš. Oni vždy hovorili, že by to bez fungujúcej rodiny nezvládli. Preto sa naozaj pred tebou skláňam a veľmi Ti držím palce aby Ti to vyšlo!!!
Uznávam, máš to ťažké ale ako tu už bolo povedané, manžela treba postupne a pomaly zapájať do domácich prác. Ty vieš ako to u Vás chodí, mala by si si to všetko rozmyslieť a držať sa toho.
Napr.: píšeš, že manžel si nenaberie jesť, že neuvarí čaj - no smola, keby sa to stalo mne, tak by bol chudák hladný a smädný. Ak by mal potrebu sa so mnou vadiť, tak by som mu pokojným hlasom vysvetlila, že ak chcel guvernantku, mal si nejakú zaplatiť a nie sa oženiť. Keď príde z práce a ide si zdriemnuť, tak by som chvíľu počkala a potom by som mu dala dieťa, že ja idem variť, nech ju zabaví. Nechce? Dobre. Bude bez večere. Prípadne si rozmysli úplne jednoduché jedlá s krátkou dobou prípravy, aby si sa nezdržiavala. Alebo mu daj načistiť zeleninu na zajtrajší obed atď. Sú na zemi smeti? Nepáči sa mu? Má dve ruky, vie kde máte vysávač...
Mám kamarátku, ktorá sa učila a písala diplomku v čase, keď jej dieťa spalo poobede. Lebo inak fakt nemala čas. Ja by som to riešila takto. Ak by sa nedalo inak a nemala by som navarené, objednala by som stravu alebo zjedla len nejaký zeleninový šalát. A žiadne 3 poschodia domu by som neriešila. Fungovala by som v 2 izbách + kuchyňa a dosť.
Je smutné, že v čase, keď Ťa má manžel podržať, lebo koniec VŠ je fakt psycho, musíš prežívať toto všetko.
Veľmi Ti držím palce, aby si to zvládla. A - ako vždy hovorila moja školiteľka - prajem veľa tvorivých síl pri diplomke ;)
Drž sa!!

applede
14. jan 2016

@lenka9583 nooo.....v prvom rade by som si razna poozpravala v manzelom.....ale nie typom, mohol by si ...prosim ta chcelo by sa ti ????......a toto ze si chora a on kdesi v riti pozera auto ......???? tak to by bola asi posledna kvapka pre mna ............ neviem sice ako si na tom ty financne, si na rodicovskej, studentka.........myslim rodicov atd......aby si mu dokazala oponovat s tym, ze nie je okolo neho sa toci svet ale ak sa neuvedomi...pride o teba a dieta...............dost veci si mi pripomenula......tiez som sa vydavala ked som bola v 3.r na VS, tehotna...pred svadbou ...sice ja som 2tyzdne pred svadbou mala uz take nervy zo vsetkeho ze ja som tu svadbu zrusila, prisla som sama ...este teda len buducim svokrovcom.......a povedala im na rovinu ze ja si ich syna nezoberiem...potom svokra kamsi odbehla a volala synovi.....ten za chvilou dobehol, a ja ako som ho zbadala sa len postavila pozdravila a pleskla s dverami .....moja mama odvolala zakusky atd ....mala som toho tiez dost...svadba na koniec bola.......a som rada ze bola, lebo tie hormony, stres ....a to nehovorim len stres zo skoly je ....masakralny......... teraz som taktiez v 5r...ako ty, pisem DP....skusky atd.............co vsak je uplny opak u nas je pristup manzela ci u ku mne ....alebo k malej........nehovorim ze to bolo lahke, ked sme sa nerozviedli ........tak uz ustojime asi vsetko.............ked on to vydrzal so mnou, lebo u nas ja som ten hmm..."general"........ale vzdy sa s nazim s nim o vsetkom rozpravat uplne o vsetkom co mi vadi, ak vidim ze on je nesvoj alebo chladnejsi ku mne (byval, a ani sa mu necudjem) ................tak vzdy sme sa dokazali prepracovat k tomu aby sme sa porozpravali ......a vysvetlili si vsetko....a to je moj mm starsi odomna o 9 rokov..............tak ako on chce mat svoj cas ....na sport ...... tak ja mam svoj cas napr ze idem vecer si sadnut s kamoskami von ..........a on je s malou doma............ ked sa mam ucit na skusky, tak sa stara o malu, a to podotykam ze uz rok pracuje v zahranici takze chodi domov cca po 2tyzdnoch .....teraz sa to ma zmenit bude castejsie doma............ale to nic nemeni na tom, ze by sa jej nevenoval....................on sa jej venoval sice od babatka, ze ma nechal vyspat ked prisiel napr z nocnej a to robil dlhe roky policajta takze aj ked bol podrazdeny a pod z roboty..........nikdy si to neprenasal na mna alebo malu .......................treba najst taky ten ....svoj.....sposob spoluzitia.......jeden vsetko sam nezvladne ak vie ze ten druhy do ma....v......takze tebe radim jedine aby si si to s nim vydiskutovala vsetko razne a dohodli sa na urcitych pravidlach..........drzim palce 🙂

rawmamka
14. jan 2016

@lenka9583 Ak ťa manžel naozaj tak dobre finančne zabezpečil, tak nebude problém na nejaký čas zaplatiť pani, ktorá prevezme tvoju úlohu domácej gazdinky a snáď aj opatrovateľky dieťaťa. Všade sa nájde skúsená 50.-tnička či 60.-tnička, ktorá si rada zarobí. Tebe to vyrieši problém s časom a večným frflaním muža a prinesie to pokoj do rodiny. Za tie peniaze to v tomto prípade rozhodne stojí, najmä ak o ne nemáte núdzu. Venuj sa škole a vo voľných chvíľkach svojej rodinke a sebe v prvom rade. Ak sa sama sebe nepáčiš, tak schudni - peniaze a čas na to budeš mať, stačí zamestnať pomoc v domácnosti. Všetko ostatné sú výhovorky. Len si zváž, či ešte veríš svojmu mužovi a či ťa citovo nezranil až príliš....To je však už na tebe. Btw - na osobu, ktorá končí vysokoškolské vzdelanie 2.stupňa robíš dosť veľa gramatických chýb a tiež spôsob a štýl písania je pomerne.....slušne povedané jednoduchý. Každopádne na sebe poriadne zapracuj - nielen čo sa týka fyzickej kondície. Držím ti palce.

elenakrasna
14. jan 2016

@dominika6
Dominika, ani nie dobre vychované, skromné, či šikovné.V minulosti sa považovalo za skromnosť a šikovnosť, keď si vo všetkom súhlasila s rodičmi a nemala vlastný názor.HLavne ako dievčatko.Ak si sa vo všetkom podriadila.Štrikovala, vyšívala.Len aby si nerobila to, na čo máš práve chuť.Potom príde prvý debil a ty sa podriadiš.
Nevieš inak.
Iba tak, ako sa vraj patrí.
To že je to od malička čistá manipulácia, nedokážeš potom rozoznať.

dominika6
14. jan 2016

@elenakrasna
tak nejak som to chcela 😀

sue
14. jan 2016

@lenka9583 najať upratovačku na 1x do týždňa a opatrovateľku 2x 1hod.pre teba do posilky 😉

jeannna
14. jan 2016

Napisem len tolko a asi ti to moc nepomoze .... ze tvoja prvotna intuicia pred svadbou bola spravna a bolo dobre ju pocuvnut. Moja kamoska bola takto na svadobnej ceste s priatelom 2 tyzdne pred svadbou a tam sa prvy krat vaznejsie pohadali a povedal jej, ze je ... píp ... Ale kolace boli zajednane, saty usite, sala objednana a dievca sa vydalo. Vydrzali to spolu 2 roky a to ona uz isty cas bola spat u mamy. To, ze si nasla potom druheho ... píp ... je uz na inu temu.

Ty kokos, teba klatia vysoke horucky a jeho to netankuje? No neviem, toto nie je dobre znamenie. Keby ta naozaj miloval, tak by bol chory z toho, ze ty si chora a robil by ti full servis.

bonavoxa
15. jan 2016

Měla jsem podobný model. Že začátku úplně úžasný, romantik, strašně chtěl rodinu,...Během vztahu minimálně nějaké neshody, na malou se těšil. Začalo to během těhotenství, kdy mě bral jako ,,jistou". Pomalu odhaloval pravou tvář. Agresivní, lenivý v tim,vo mu neprinaselo samotnemu prospěch, závistivý, pomlouvačný, bez sebereflexe, workoholik, mamánek,....Realita mne fackovala.
Byly jsem celé dny sama s naším náročným miminkem, které až teď má nějak naznačeno diagnózu PAS. Ale to, že normálně nejí, nespí, péče o ní je vyčerpávající, by viděl i blbec. On to ale vidět nechtěl. Najednou jako bych nebyla, neposlechl mě v ničem,dělal si svoje, upnul se na matku a vyčítal...všechno bylo zlé, včetně vzhledu, pomoc žádná, ani náznak pochopení. Naprosto se přestal snažit. Považoval se za chudacka, teď musí pracovat, nemůže si dělat, co chce. A vinici..já a malá. Obrátil proti nám veškerou agresi. Až mi nějak začalo docházet, že asi tak nějak vypadá domácí násilí? Netrvalo dlouho a psychické přešlo do fyzického. Prokázaly rozhovory, navrhovala jsem dovolenou, odborníka, naší finanční pomoc,...nic. Odjela jsem k naším, 4 měsíce jsme byly s malou v obývaku, pán si chlastal...a našel si kapelu jako nivou ,,rodinu". A zanedlouho po rozchodu mladou dvacetiletou blond oběť. Dnes si říkám, že jsem to měla ukončit driv, ale nemám žádné vycitky, protože jsem vycerpala všechny možnosti na záchranu. On se nechával, protože nechtěl. Radši se všeho vzdal. I takoví jsou lidi.
Můj nynější partner byl taky zvyklý doma na servis, má matku, tři mladší sestry, co se týče nějakých praktických věci, bylo o domácnost postaráno. Taky vyžadoval namazat chleba. Ale jakmile viděl, malá je náročná, nají se sám a maximálně pomáhá. Je to dospělý člověk. Případem si jako v ráji.

lubike
15. jan 2016

nestíham čítať všetko, ale ak ste na tom tak finančne dobre, tak skús nejakú výpomoc na upratovanie napr. 1-2-mesačne, alebo nejakú domácu pani, čo by aj navarila. Pre malú nejakú opatrovateľku aspoň na pár hodín, aby si si vydýchla. No a ak to všetko vie lepšie, tak to pokojne môže robiť on. držím palce a veľa síl.

cacianka
20. jan 2016

baby ti tu veľmi dobre poradili, teraz je už len na tebe, ako sa zariadiš a aké mantinely nastavíš svojmu manželovi. ja by som ti dala už iba jednu radu - ako si tvrdila, že finančne sa postará, takže núdzou netrpíte, skús si odložiť bokom nejaké peniaze, zídu sa ti , keby vaše manželstvo skončilo. ja viem že niektoré ma tu ukrkajú, ale ber to len ako kompenzáciu za prácu slúžky, lebo ked sa rozídete, ty budeš zrobená, bez peňazí a on bude ten chudáčik a bohatý. lebo ušetril na službách.
držím palce, aby to takto neskončili, ale aby ste si to vyjasnili , pochopili a slušne sa dohodli. veľa síl.

shilou
17. nov 2019

@lenka9583 Lenka.Preslo uz odvtedy par rokov, ako sa to poriesilo?

julma
17. nov 2019

ja by som tiež túzila vediet či je lepsie, ci si šťastna. Velmi by som Ti to priala

lenka9583
autor
17. nov 2019

@shilou julma Ďakujem, že ste si na mňa spomenuli. Ste veľmi milé, dievčatá 🙂 V auguste 2016 som zoštátnicovala, v marci 2017 som od manžela odišla a v januári 2018 sme sa rozviedli. Mrzí ma, aký rýchly spád i koniec naše manželstvo malo. No som rada, že som nabrala v sebe tú silu a urobila mnoho zásadných rozhodnutí, ktoré ma priviedli opäť "k rozumu", k svojej stratenej hrdosti a chuti do života. Veľa som zažila, mnoho sa naučila, snáď aj poučila a ideme ďalej. Vyše pol roka po odchode od manžela som bývala u rodičov, za čo im veľmi pekne ďakujem. Rodina mi veľmi pomohla, stála a stojí pri mne. Akonáhle som však mala pocit, že by som dokázala fungovať sama, odišla som s dcérkou do prenájmu - sme tu už 2 roky a je to "náš" domov. Dcérka bude mať 5 rokov, ja už 4. rok pracujem, takže máme už vytvorený nejaký systém, ktorý funguje a je nám dobre. Nežijeme v luxuse, ale povedala by som, že nám nič nechýba 🙂

shilou
18. nov 2019

@lenka9583 super🙂)

6mia6
18. nov 2019

@lenka9583 a co on na to keď si sa rozhodla odísť? Chodí za malou?

julma
18. nov 2019

@lenka9583 tešim sa s vami, ze ste spokojne a stastne...prajem vám vela radosti

cacianka
18. nov 2019

si silná žena a urobila si dobré rozhodnutie

lenka9583
autor
18. nov 2019

@6mia6 Robil cirkus. Bolo ťažké neustúpiť a nepodľahnúť jeho tlaku. Ale blízki mi veľmi pomohli. Myslím, že exmanžel s tým doteraz nie je vysporiadaný, že naše manželstvo skončilo - aj keď sa tvári, že je nad vecou. Má určené dni, kedy je s dcérou. Ale umožňujem mu s ňou byť aj mimo týchto dní, ak je to možné a už nemáme iný program.

lenka9583
autor
18. nov 2019

@julma Ďakujem 🙂