Mám poslať fotku dcéry babke ktorá o ňu nemá záujem?
Kuk dievčatá, chcela by som vedieť Váš názor.
Moja dcérka má aj nemá starú mamu, my hovoríme babka. Čiže moja mama zomrela keď mala dcérka necelý rok /a tak veľmi sa tešila na svoje prvé vnúčatko ☹
Kedže s otcom dieťaťa /je Čech/ nie sme spolu /odišiel od nás tesne pred pôrodom/ a nejaví o dcérku záujem, tak nemáme kontakt ani s jeho rodičmi, čiže pre dcérku starými rodičmi. Iba raz som jeho poslala krátky info mail, že má vnučku. Nereagovala.
Môj otec, ktorý svoje vnúčatko bezbrežne zbožnuje, ma presviedčka, aby som im poslala fotku dcérky poštou na ich adresu do Čiech, ktorá bude mať teraz tri rôčky. Povedal, že nie je možné, aby ich nechytilo za srdce také úžasné, pekné a bystré dievčatko, že by mali vedieť o čo prichádzajú,...zatiaľ iné vnúčatá nemajú.
Mne je to veľmi ľúto, rada by som aj babku pre svoju dcérku, ktorá už raz povedala: mami, keď už nemám babičku, tak by sme mali nejakú kúpiť... Zlatičko moje. A o jej otcovi povie: môj tatko je v robotke, že mami?
Ja osobne sa nechcem nikomu seba ani dcérku, ale možno existuje aj iný pohľad na vec.
Mám poslať tú fotku?
ja by som fotku poslala, nech vedia o čo prichádzajú, možno im syn už nedá žiadne vnúča a potom keĎ si tak nad tú fotku sadnú zistia že vnúča je to nádherné v živote človeka čo vedie dedka, babku ďalej a má pre koho ráno z postele vstávať, mám to odskúšané, takto nútim našich sa prestať ľutovať že to ma bolí a ono 😀
my meli takovou situaci v rodine.
Nasi se rozvedli kdyz ja se narodila a veskere kontakty byli ukoncene- bydli asi 200 km od nas..... Ja nikdy nevidela prarodice z otcovy strany a to tam mam velikou rodinu- hodne strycu, bratrancu atd... nikdy jsem je nepoznala... Vim, ze otcovi rodice jednou poslali mamce dopis s jejich fotkou-pry snasd abych je videla aspon na fotce? Nevim, mamka ten dopis ci dopisy hned vyhazovala- ja zahledla jen ten jeden...a tu fotku..
Pravda je, ze jim zadne foto me neposilala.. I kdyz ja ted-uz dospela bych tatovu rodinu rada poznala, dokonce se mi podarilo najit jednoho bratrance pres Facebook, ale jen jsme si poslali tak 2 maily a utichlo to.....asi ze me moc nadseni nejsou....po 35 letech...
Jinak byt v tve situaci- fotku neposilam... Jak tady nekdo psal, muze jim rupnout v bedne a muzou chtit dcerku do pece.... Ted momentalne takovy- stejny pripad bezi v telke...
oprava...až si začali na ňu nárokovať... 😉 😉
viem, ze ta to laka poslat foto, ale je dost pribehov, ako dostat dieta do opatery otca (bozinku, neviem ake y/i opatery)
, a maminku vysachovat. Ja by som sa bala tohoto viac, ako mat silne nutkanie, aby mala malinka starych rodicov...Neviem , na prvej strane (bubba?) to napisala vystizne. Tie, ktore radia, aby si poslala foto, mali by si uvedomit rizika, ake mozu nastat - hlavne pre teba a pre malu. Mozno ocko nemusi chciet byt s vami, ale co ked si maminka zmysli, ze by sa mohla stat babkou a mohla by vychovavat synove dieta?
ted jsem si docetla celou diskusi, kde Malena pise ,ze uz mu zopar fotek poslala i se potkali... A on se takhle chova?????? NEPOSILAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nikdy!
Malena prečítala si si kopec názorov.A teraz nám napíš ty ako si sa rozhodla. 😉 🙂
aj ja som zvedavá ako sa rozhodneš aj ako dopadne súd 😕
před několika lety jsem byla v hodně podobné situaci.. dokonce jsem jeho rodičům poslala mini album s fotečkama... úplně zbytečně.. 🙄 dnes už mám svůj život danej do pořádku, mám naprosto úžasnýho manžela a krásnýho malýho broučka... a můžu říct, že jsem ráda (a manža vlastně taky) že tam toho pána 😝 a jeho rodinu v našem životě vůbec nemáme (a když říkám vůbec tak myslím vůbec), protože jsme tak mohl začít s naprosto čistým štítem (a ne se dělit o nějakou péči, víkendy nebo něco podobnýho) a dnes jsme úplně normální rodinka a "tamti" jak kdyby vůbec nebyli.. takže za sebe se přidávám k těm co ti radí NEPOSÍLAT... i pro Tvůj budoucí život a určitě i budoucího partnera (já tomu věřím 😉 ) bude aspoň o starost míň... dovedu ale pochopit že kvůli prckovi chceš mít opravdu čistý svědomí tak jestli ti to nedá tak udělej kompromis... pošli jim (jeho rodičům) jen dopis (bez fotky) se svým telefoním číslem a že pokuď mají zájem se s malou potkat ať ti na tohle číslo zavolají... nic víc nic míň... a když se neozvou tak aspoň budeš mít jasno a můžeš tuto kapitolu uzavřít už úplně nadobro... držím pěsti 😉
Ďakujem veľmi dievčatá, za váš záujem a ochotu i za vlastné skúsenosti 😉
Bubba, s mojim ex sme spolu žili v zahraničí, v polke tehu som sa vrátila domov, s tým, že on príde za mnou. Lenže on si tam stihol nájsť inú,...najprv nechcel ani uznať otcovstvo, ani prispievať, nič - chcel sa zo všetkého vyzuť. Lenže to som ja nedopustila, takže musel prísť na slov. a uznať otcovstvo, a začať platiť výžívné.
Ked som si dala o zvýšenie pred pár dňami, tak mi napísal, že sa cíti byť zneužítý a že o jeho príjmy som sa nijako nezaslúžila, tak čo ho vydieram...
Uvedomujem si holky že máte pravdu, som rozhodnutá na 90 perc. fotku im tú fotku neposlať.
Takisto si uvedomujem, že ex svoje dieťa videl, má fotky,...čiže jeho maminka /ako ju ex volá/ musí byť informovaná. Takže tak.
Človek sa niekedy ťažko zrieka svojej naivity a stále hladá nejaké iné zdôvodnenie.... 😔
Peroli, k tomu partnerovi, ja sa bojím, že už nikoho nestretnem, všetci sú už zadaní, na zoznámenie cez PC ja nie som, možno keď sa niekde zamestnám,...neviem, zatiaľ nevyhľadávam žiadne známosti, nikam nechodím,..nechávam to na osud. Peroli ale díky za pestičky 😉
Myslím, že ani list im nenapíšem, už som jeho mame e-mail napísala, takže kontakt na mňa a má a samozrejme má info aj u svojho syna. A teraz ma určite preklínajú, že som si dala o zvýšenie a chcem zdierať jej synáčika chudáčika bankárika 😀
maleno fotku neposílej, pokud nezareagovali na e-mail, tak očividně nemají zájem, kdo ví, co jim jejich syn o tobě napovídal...
Je mi líto, že malá nemá kromě tvého otce žádné prarodiče a pořád mluví o tatínkovi, očividně nejvyšší čas najít jí takového, který ji bude milovat a tebe samozřejmě taky.
Proč nevěříš na seznámení na inzerát nebo přes net? Dnes je to běžný způsob seznámení na kterém není nic špatného. Pokud nemáš sama možnost někoho poznat, je to ten nejlepší způsob 😉 .
Držím ti pěsti, aby jsi brzo byla spokojená a šťastná
Mali... tak se neboj.... já k manžovi taky přišla jak slepej k houslím 😀 a teď jsem opravdu strašně šťastná... (ťuk ťuk ťuk 😉 ) a dokonce jsem i ráda že to takhle dopadlo... s tím bejvalým bych NIKDY neměla TO, co mám teď - opravdu skvělého manžela a tátu pro svoje děti, úžasnýho a naprosto dokonalýho maličkýho chlapečka 😵, otravnou puberťačku 😝 😀 😀, krásnej byt a dokonce máme i zahradu a auto (i když zrovna tohleto je úúplně nepodstatný)... to nepíšu proto aby jsi měla nějakej důvod závidět nebo něco podobnýho ale jenom proto abys viděla že to opravdu jde... že ten život se ti fakt může úplně nečekaně obrátit a ani nevíš jak... Já manžela potkala když Lin byli tři roky a na místě kde bych ho teda opravdu vůbec ale vůbec nehledala.. a to na diskotéce.. (pokuď nepočítám tábory tak snad i mojí první).. před 9 lety mě švíca na Novej rok vytáhla právě na tuhle diskotéku protože kamarádka se kterou tam byla na silvestra do půlnoci už pak po půlnoci nemohla ale ona tam ještě chtěla jít... mě teda tady tyhle diskošky nikdy nebavili ale protože mamka řekla že spící Lindu ohlídá tak jsem teda šla... sice strašně nadšená 🙄 😀 ale šla... no a tam byl ON 😀 vůbec ne mého srdce šampion (teda na první pohled ne) ale ON... no a jsme spolu už přes 9 let, vůbec se nehádáme (ale neříkám že nemáme na různý věci různý názory), před rokem a půl jsme měli krásnou svatbu (dokonce v kostele)... takže jak říkám... fakt to nevzdávej, nikdy nevíš kde koho potkáš... třeba to bude na zastávce (jako jedni naši známí), třeba v obchodě, u doktora... to opravdu nikdy nevíš 😉
já ještě říkám že nemít Lindu tak nemám ani manžela... a to skoro stopro... protože kdybych tu Lindu neměla tak bych určitě chodila do práce a na stopro bych se od švícy nenechala ukecat na nějakou diskotéku a šla radši chrnět... takže třeba i tobě malá přinese štěstí... moc ti to přeji 😉 😵
tý vado jsem se nějak rozepsala 😅 😅 😀 😀 😀 😀
jo a ještě... jseš si opravdu jistá že ten mail jeho rodiče opravdu dostali a četli a že jim jejich povedenej synáček o malé řekl?
verim ze to mas komplikovane rozhodnut sa spravne.... ale vies,co je dobre co musis,respektivne nemusis alebo nemas urobit...mozno sa uz naozaj ineho vnucata nedoziju (bozie mlyny...) a ked bude mala starsia a oni zufali mozno si k nej najdu oni cestu...vsetko ma svoj cas.prajem ti aby ste boli stastni aj bez nich.nenechaj sa zozierat spravodlivostou ktora ti kaze "dat ich dokopy s vnuckou" ....vela stastia.pá
Ahoj, nebudem Ti radit ci posielat alebo nie, ale urcite by som s tym pockala pokial sa ten sud o vyzivnom ukonci. On urcite o Tebe dobre slovo teraz neutrusi, takze ak by aj stari rodicia zaujem mali, teraz by to bolo ako ist proti vlastnemu synovi. Takze by sa Ti aj tak neozvali a Ty by si sa zase trapila.
Je to pre mna tazko pochopitelne, ze niektori ludia nemaju zaujem o deti, vnucata... Moj brat a jeho priatelka sa rozisli, tiez nemohli prist na pekne slovo o tom druhom, ale moji rodicia aj tak chodili kocikovat kazdy vikend. Tak to sa mi rata, ze ani ona neprotestovala proti tomu. I ked im ho nemusela davat. A nasa mama si obcas zastane ju ako mojho brata.
Drzim palce, aby si sa s tymto vyrovnala a bola stastna 🙂 .
nic im neposielaj, nezasluzia si to... nezasluzia si vidiet tvoju krasnu dcerku...
ja by som osobne neposielala fotku, ak nemali záujem po e-maily, tak ich to za srdce nechytí.
ja mám podobný prípad, moja malá má ešte aj prababku, 120km od nás a nebola jej ani na krste, ani na 1. narodeninách, pritom predtým sme tam raz za čas chodili, alebo prišla aj ona, ale od pôrodu sme tam neboli a ona nebola schopná prísť si pozrieť prvú pravnúčku. Podotýkam, vyhovára sa na choroby a podobne a pritom viem že cestuje okolo nás aj ďalej na východ. Keby aspoň povedala, že ju chce vidieť, tak by sme tam išli , ale ja sa jej vnucovať nebudem. A tiež ma to niekedy aj trápi, ale čo už , keď ona nemá záujem.
zanetak, to je naozaj nepekné, ale ja na Tvojom mieste by som jej spravila návštevu - prekvapenie 😨 Starí ľudia /teda neviem ? má rokov/ sú niekedy čudní. Ved čo môžeš stratiť ? Mne by to nedalo.
Ja som predsa len v trocha inej situácii.
Zanetak to môj svokor druhú vnučku vôbec ešte nevidel.Neprišiel ju ani do pôrodnice pozrieť ked mu MM oznámil,že sa narodila tak mu povedal,že nemá čas.Tak to je isto vzorný a milujúci dedo. 😖 No čo už.Ked je on šťastný tak nech sa mu darí.
Nedělala bych to. Já se rozešla s přítelem v době kdy jsem byla těhotná, bylo to tenkrát hodně ošklivý, ale to nemá cenu rozpatlávat. Snažila jsem se nejpvne s ním a později i s jeho rodinou domluvit, najít nějaké řešení jak tuto situaci budeme řešit, ale nulový zájem. Jen od něho jsem si vyslechla řev, že ať nepočítám, že od něho uvidím nějaké prachy atd. Nakonec jsem u porodu řekla, že otec je neznámí a ikyž jsem si tenkrát připadala jak běhna, tak teď jsem moc šťastná, že jsem to tak vyřešila. "Otec" nikdy nejevil sebemenší zájem nás zkontaktovat a jeho rodiče také. Když byl malému asi měsíc, potkala jsem se na ulici a oni přešli na druhou stranu ulice, ve třech měsících byl malej docela dost nemocný a lékařka chtěla věděť zda se podobná nemoc vyskytuje i v rodině, kontaktovala jsem je, volala, hodila jim dopis přímo do schránky -nic! Tak toto jsou opravdu "milující" prarodiče. Od té doby jsem jedině ráda, že jsem se tenkrát tak rozhodla, protože představa, že takovým lidem bych měla dávat své dítě, že by se zapojovali do výchovy mého dítěte, mě děsí. Veškerou energii jsem po narození syna věnovala jemu a tímto jsem se přestala trápit, našla jsem si nového partnera, dnes už mého manžela, a syn má nejenom výborného a milujícího tátu, ale také opravdu milující babičku a dědečka. Když jsem nechávala svého syna pokřtít a svěřila se s tímto faráři, tak mě řekl větu, které se od té doby držím - pravý otec není ten, který dítě splodí, to umí každý, ale opravdový táta je ten, který dítě vychovává a z celého srdce miluje. Přeji ti aby si se synem zvolila tu nejlepší cestu, aby ses přestala trápit a dělej jen to co chceš ty, ne někdo jiný. Jednou si můžeš najít partnera, který tvému dítěti bude otcem a jeho rodina bude i rodinou tvého dítěte, zvaž jestli není lepší být obklopena lidmi, kteří vás mají/budou rádi, než lidmi, kteří o vás "nestojí" a vy se jim jen "vnutíte" protože je to "společná" krev.
Konja, pekne si to napisala 😉
a tesim sa, ze to u vas tak stastne dopadlo 😵 😵 😵
malena - suhlasim s nazorom,ze by som sa nevnucovala.''Vlastna krv'' ako sa vravi niekomu nic nehovori a my s tym nic neurobime.Som v podobnej situacii,otec mojej dcerky nas nechal kratko po porode,jeho rodicia vedia ze maju vnucku ale doteraz ju neboli pozriet.Bio otec sa nestara,nezaujima a ani neposiela vyzivne...takze ja mam v tomto jasno.Keby chceli.... vedia kde ma hladat.
fotku by som urcite neposlala, jedna vec je chciet spojit rodinu, dat dokopy babicku a vnucatko, ale ako to tak citam, tu nejde o nejaku babicku z dediny co nema ani telefon, netusi co je net a musi sa synovi prosit aby povedal ci vnuca vobec zije....tato madam ma schopnosti, paky a cas aby sa vnucatu ozvala, kedze to neurobi, tak ty si ocividne pre nu menej ako handra a tvoje dieta...skoda reci ☹
to ako sa chova "otec" ti jasne ukazuje, ze zaujem nemaju....
musis proste riesti otazky svojej malej inak, alebo sa obalit brnenim a ignorovat ich, pretoze ani keby si ako velmi chcela tie otazky ukoncit, ten chlap sa slusnym otcom nestane, ani babka poriadna sa z tej zeny nestane...
a co chces urobit, naozaj ist za starou do roboty? no mozno ty budes mat dusu na mieste, ze ju naseries a tebe sa ulavi konecne, ale tvoje dieta uvidi, ze babka existuje, ale nema ju za nic, len ju vyzenie...to by bol pre malicku velmi smutny zazitok...
stretnes este chlapa, ktory jej bude otcom, a nemate v okoli, ci rodine z otcovej strany nejakych starkych, ktorych by mala stretavala a volala dedo, babka? uz som nedocitala vsetky prispevky, tak neviem ci to pises...
bud rada, mas nadherne dieta, pockaj este par rokov, mozno sa sami ozvu a budu banovat, tak im treba, ty si urobila dost, s otcom si v kontakte, starej si pisala...stacilo
ak sa nikdy neozvu, nemas co banovat, s takymi chrapunmi dieta aj tak nema co travit cas...
urcite neposielat... velmi neverim, ze by sa v nich nieco zrazu zlomilo a stali by sa z nich uzasni, milujuci stari rodicia... sancu si im uz predsa dala a aj ked viem, ze to urcite mrzi, nijakym sposobom ich nedonutis, aby sa o nu zaujimali a mali ju radi... bohuzial 😔
kuku dievčatá, tak dnes som mala to pojednávanie ohľadom výživného, dohodli sme na na celkom peknej sume - bolo to celkom zábavné ako sme sa tam pred sudkyňou a kolíznou pracovníčkou dojednávali sumu, boli sme trocha ako na tržnici. Ale ja som spokojná...a takisto s tým ako sme sa voči sebe správali a po súde sme si išli sadnúť na kávu, a dohodli sme sa aj na tom, že sa budeme opäť stretávať kvôli dcérke a keď bude trocha väčšia, mohla by ku nemu /a jeho priateľke/ ísť aj na prazdniny,...Myslím, že to, že som to dala na súd pomohlo, akoby som ho dala na súd nielen kvôli výživnému ale aj kvôli nezáujmu o dieťa, ....mám pocit, že sa veci zmenili ku lepšiemu.
Len škoda, že bývame od seba tak ďaleko, on žije v Prahe, my na záhorí, autom 3-4 hod.
ja by som určite žiadnu fotku neposielala, nevieš, čo môžu urobiť... ale rozhodnúť sa musíš sama... tak nech ti víjde, čo si želáš...
babatko, tak už ani nebude treba tú fotku posielať, lebo sme s bývalým obnovili kontakt a dohodli sa na stretávaní s dcérkou a keď bude väčšia aj na možnosti víkedov či prázdnin, tým pádom, spozná aj svoju ďaľšiu rodinu, hoci ma zasa tiež napadne, že ak by som si v budúcnosti našla partnera, bolo by lepšie keby sme začínali s čistým štítom, teda že nový partner by sa stal dcérkinym otcom.
Lenže, mám dilemu, lebo nikde nie je napísané, že niekoho takého stretnem, tým pádom by dcérka nemala žiadnoho otca, ...je to také komplikované 😕
Mila malena.. az teraz som pochopil celu vec ,ked ste mi to takto vysvetlili...ospravedlnujem sa ...v takejto situacii mu teda netreba nic..tak nech sa radsej celi zivot "zoziera" a aby vedel ze za chyby sa platii...pretoze aj to vase dieta to nebude mat lahke hlavne ako bude rast a zacinat tomu rozumiet..vlastne celi zivot no bude mat v pamati... a zato ze zbabral zivot Vam a dietatu nech trpiiiiii a dat mu to patricne s uradne pocitit...hlavne nerobit uz ziadne ustupky....a neposielat ani rodicom uz...vedia ignorujuuu!!!!!ich rozhodnutie.....nevnucujte sa im..Vy obaja sa bez nich zaobideteda sa zit aj bez rodiny s druhej strany.....mam vlastnu skusenost..aj ked viem ,ze to nieje jednoduche....drzim palce a nedajte sa zlomit...s pozdravom Jurinko35
ahoj no som rada že súd dobre dopadol 😉 a že tata sa konečne bude zaujmať o dcéru 😲 že by sa pohlo svedomie ?

určite by som tie fotky neposlala. Nemali záujem, dali ho jasne najavo, malá pre nich neexistuje, tak načo posielať fotky a informovať ich??? Keby ju tak veľmi chceli vidieť, tak by sa o to pokúsili-aspoň telefonicky, dohodnúť si stretnutie, atď..Nebývajú predsa na druhom konci sveta...Má dedka, ktorý ju ľúbi, tak by som to aj tak nechala. 😉
😉 😉 😉 😉 😉 😉
Moja kamarátka takto informovala rodičov svojho frajera, ktorí vedeli, že majú vnučku, ale záujem sa rovnal 0..A toľko im posielala fotky a toľko ju vodila k nim, aby si začal na ňu nárokovať-ale nie preto, že by ju ľúbili, bol to skrátka ich majetok, dieťa ich syna-miláčika...A nedopadlo to vôbec dobre. Kamarátka zostávala pomaly na nervy a nakoniec sa s frajerom aj rozišli-jediné šťastie a odsťahovala sa ďaleko odtiaľto.. 😕 😕 😕