Mám sa obetovať pre dieťa?
Ahojte. Prosím veľmi pekne o dobré rady. Moja otázka znie, mám požiadať o rozvod? Pokusim sa opisat situaciu co najobjektivnejsie. Manzel je starsi o 18 rokov. Mame jednu dcerku, trojrocnu. Nemozem povedat, manzel je dobry clovek, ale podla mna sa orientuje z 90 percent na seba a svoju pracu/potreby. Vidi sa mi, ze mi aktivne nedava tamer ziadnu lasku. Po emocionalnej stranke je to uplne nula bodov - on akoby nemal potrebu sa orientovat na druheho cloveka - ocny kontakt takmer ziadny, vacsinu casu ked je vecer doma pozera spravy, potom film a do PC. Nema potrebu prist za mnou, objat ma, pohladit (iba ked doma urobim bordel a vyslovene si to vyziadam, resp, raz za mesiac ked sa spyta kedy bude sexik, doslovne, uf :/) Je pravda, ze ked sa ja vydatne snazim, ze idem za nim, objimem ho, pohladim, dam pusu, tak mi to opatuje, ale inak je chladny jak psi cumak no... Aj tie bozky su take strojene, bez vasne, bez zivota, bez lasky... Sex onicom - sice je fakt, ze ked k tomu raz za mesiac dva dojde, tak je to "kvalitne", ale kratke a pre mna prazdne...kedze ta intimita medzi nami je narusena v dosledku toho co pisem mimo tejto oblasti, tak sa mu ani neviem naplno odovzdat a milovanie ani nie je milovanim,,,,pokial mi niekto rozumie. Dalsia vec - mam pocit, ze rodina sme "ja a dcerka" a on akoby bol len obcasna vypomoc. Program pre malu vymyslam len ja, vezmem ju kadetade autom, na vylet, organizujem, hram sa s nou. On sa ako aj necha nahovorit semtam, ale aj ked ideme spolu, mam pocit akoby sa z toho netesil alebo ako to nazvat. Akoby bol samostatna jednotka a duchom vacsinou mimo. Pride z prace, da si veceru (mne teda nikdy nenavaril...a malej len ked to prizvukujem), po veceri spravy, filmik...pocitac a usmev na tvari 🙂 Ja dam malej veceru, okupem ju, uspim ju... A pomedzi to, ked uz nevladzem, tak semtam zaukolujem muza ako general, ze chod k malej na chvilu prosim atd... On akoby nemal ani tu lasku k dcere natolko vyvinutu, aby spontanne k nej tiahol namiesto pc/tv... Aby sa jej venoval, robil JEJ radost... OK, mozno je unaveny, ale kto dnes nie je vsak? Ked uz mam rodinu, tak sa musim snazit inak to nejde, ci? Dalej financie...Napriek tomu, ze mam vysoke vzdelanie, zanechala som pracu kvoli rodine - muz sa stara iba vtedy, ked mu to vyhovuje, dcerka casto chora, atopicky ekzem, muz casto na konferenciach, nezvladala som byt full time v praci plus dochadzat do skolky nacas atd...problemy v praci... lenze my sme sa nedohodli ze budem zena v domacnosti! Malo to byt docasne...kym nerozbehnem nieco nove. Manzel ale akoby to takto bral a ocakava odo mna, ze mam vsetko robit sama -domacnost na mne se vsim vsudy, dcerka na mne (ak opomeniem ze ju cestou do prace vozi 3-4 krat tyzdenne do skolky. Zo skolky vzdy ja a som s nou prakticky stale, robime si program do vecera). Som na nom tamer uplne financne zavisla, ale on je strasny zgrlak. Napriklad mi nechcel kupit ojazdene zimne gumy, vraj musime setrit a ze v bratislave je iba par dni sneh/namraza (ale penazi ma dost na ucte!) atd atd...Mam pokazene auto, na servis mi da polovicu z ceny (pritom ja nemam na to peniaze, hoci sa snazim doucovat a privyrabat si ako sa len da...ale to je na stravu a zakladne veci). Jednoducho mam pocit, ze on zneuziva moja dobrotu, ze mu vyhovuje to ako to je - on si buduje karieru, ja sa staram o jeho dieta, o domacnost a som na nom financne zavisla. Mam pocit, ze mi nedava lasku a ze si ma nevazi ako zenu, ako cloveka. A vlastne...ze ma nemiluje. Kto je v rodinnom kolobehu, dobre vie, ako rychlo dni plynu...lenze ja sa pytam - je toto normalne? mam takto zit do konca zivota? Vlastne zit viacmenej len pre dcerku? Vo vztahu, kde necitim lasku, podporu, uctu a snahu viac davat nez brat? Ja viem, mozno by som si mala vazit aj to co mame...to je prave ta otazka na vas - dakujem vopred za vsetky rady! Este musim dodat, ze ma trapi ista zalezitost, ktora velmi zasadne komplikuje moje rozhodovanie - manzel dostal pred dvoma rokmi ponuku pracovat v zahranici za velmi dobrych platovych podmienok. Avsak odvtedy sa to vlecie a natahuje a stale nevieme, ci tu pracu nakoniec dostane alebo nie. Moj problem je teda viacmenej eticky/moralny - kedze sme sa na tom pred 2 rokmi dohodli (mali sme 2 tyzdne na rozhodnutie ale s tym ze do 2 mesiacov budeme vediet na com sme), je odo mna ferove teraz mu spravit to, ze tam s nim nepojdem a zostanem s dcerkou na Slovensku? Napriek vsetkemu, mam ho rada ako cloveka a nechcem mu ublizit. Na druhej strane vsak viem, ze ak tam s nim pojdeme, budem zrejme nestastna, nemilovana a navyse odrezana od rodiny a priatelov. Dalsia vec, co ma trapi, a mozno este viac - ci to mozem spravit dcerke, ze ju odtrhnem od otca. (Hoci neviem, ci to s tym suvisi, ale ona ma k nemu velmi zvlastny vztah, nedovoli mu aby jej dal pusu, je na neho velmi zla...mozno si tiez vsima tu jeho ignoranciu a ze sa jej malo venuje... ) Kazdopadne neviem sa rozhodnut, ci su moje dovody dostatocne na to, aby som rozbila rodinu alebo ci sa mam nad to vsetko povzniest a udrzat to za kazdu cenu? Dakujem.
@kleofaszkutya ved skus ty, ked ta toto nudi...naco tratis cas? :p
Dieta nie je hlupe, vidi a citi,ked medzi rodicmi nie je laska. Kazdy clovek ma pravo byt milovany a byt stastny. Nemozem Ti diktovat,ale skusim poradit: otvorene mu to povedz. Chlapi su ako psi-nepoznaju naznak ani nevedia rozpoznat niektore veci. Povedz mu rovno a bez okolkov, ako sa citis, co Ta trapi a co od neho cakas. Zo svojho okolia mam pripad,kedy zena obetovala cely zivot detom a je nestastna-velmi nestastna. Manzelia maju byt partneri, nie jeden len pracovat a druhy len v domacnosti. Budem drzat palce,nech si co najskor stastna- s nim, ci bez neho.
@moyli a kym ste mali dieta, tak bolo vsetko v poriadku vo vsetkych smeroch? ci si nic nevidela? clovek sa nezmeni z roka na rok, Ale dajme tomu, ze vsetko bolo vyborne a casom zmenilo sa to na taketo tragicke spoluzitie, tak potom mas plne pravo vycuvat zo svojho suhlasu ist s nim do zahranicia. Zmenili sa podmienky, preto mozes zmenit svoje rozhodnutie, vobec v tom nevidim moralny problem 😉
@moyli Naco by som to robil? Uz tu bolo o tom vsetko povedane.
-nie,rozvod je posledné riešenie
-nájdi si prácu,chtiac-nechtiac sa bude musieť potom o dieťa i domácnosť viac starať aj on-zariadiš si deľbu práce
-s tou prácou v zahr. mi niečo nevonia,neodriekol to? už dávno ste mali vedieť na čom ste v tomto,čo tak nenápadný telefonát jeho šefovi?
-ale do toho zahraničia by som šla len ak máš tam možnosť aj ty sa zamestnať
-skús aj manž. poradńu
-porozmýšľaj z akej rodiny pochádza,ak doma u rodičov nevidel objatia,otec sa oň nestaral,tak to nemal kde odkukať /šikovná manželka ho to časom naučí,nie na 100%,ale dá sa
-vážne podebatujte o financiách,zapisuj si všetky výdavky,predlož mu ich,pýtaj peniaze ...
porozmýšľaj ako ste začínali,prečo si sa zaľúbila,už tie vlastnosti nemá?
aspon raz za mesiac vypadnite všetci z domu,na zľavových portáloch je kopa možností ako stráviť víkend,toto vám môže dosť pomôcť
-držím prsty,zabojuj o svoje šťastie
@kleofaszkutya Halo, preco takyto pristup? Ved len potrebujem poradit... Ked Ta to nezaujima, naco sa vobec zapajas? Naco robis zle?
@moyli Jooooj, ano, len poradit potrebujes, haha! Tak akurat dnes v noci si sa dozvedela, ze existuje nejaky portal, tak sup sa na neho zdvoverit s intimnymi zalezitostami a pytat rady od cudzich ludi, haha! A teraz tu o cervenej ciapocke.
@kleofaszkutya mozno aj ty by si potreboval trochu poradit...aby si bol stastnejsi
@kleofaszkutya ak sa potrebujes vyzurit-chod niekam inam. Uz som Ta nahlasila adminovi. Nie sme si tu cudzie,ale zeny ktore si navzajom preukazuju uctu a respekt. Nik Ta nenuti sa prihlasovat ani odpovedat.
@kleofaszkutya ty na čom fičíš?len pivko to nebude 😉 iď sa vyspať,lepšie urobíš..
@kleofaszkutya ic spat a neoxiduj tu
@kleofaszkutya Normalne mam problem, nieco som googlila na tu temu, vyhodilo mi odkaz sem, takze ano, dnes v noci som sa dozvedela, ze existuje takyto portal. A preco by cudzi ludia nevedeli poradit, dat nejake rady z vlastnej skusenosti? Niekedy taka debata/vypocutie nazorov od roznych ludi pomoze vies... A keby si mal rodinu a deti, tak dobre vies, ze cas na pokojne premyslanie mas len ked vsetci spia a je ticho. Ja by som si teda nedovolila byt taka drza a podozrievava ako ty - iba na zaklade tvojho pocitu ma obvinis z toho, ze som nejaky uchyl co si vymysla...Zamysli sa, kam by tento svet dospel, keby boli vsetci ako ty? Bolo by to ozaj zle miesto pre zivot :/
@kleofaszkutya Alebo ked budes nad tym do rana rozmyslat, tak prides mozno na vsetky moznosti a kombinacie a aspon tu nebudes spamovat
@moyli Ja som nezacal spamovat. Pozri tu stenu textu hore.
Takze? Ako si prave dnes v noci prisla na to, ze existuje tento portal, a ze akurat tu dostanes radu na svoj problem a ze tu je to spravne miesto zacat sa zdoverovat ludom, ktorych nepoznas, so svojimi intimnymi problemami?
@kleofaszkutya To co som napisala ja nie je spam, ved to forum je tu na to urcene ty pripad 🙂 No neviem neviem, ale mne sa zda, ze skor ty sa chces s nami podelit o intimne zalezitosti - cikanie, analny sex... Len si v nespravnom oddeleni - toto su "rodinne problemy"...hoci si viem predstavit, ze ty ked budes mat raz nedajboze rodinu, tak presne take problemy budete doma riesit.
@moyli Cize? Co si googlila? "kam zacat vypisovat dojimave pribehy na ktore dostanem uzasne rady"?
@kleofaszkutya No ale aspon je s tebou sranda.... Navyse si mal konecne pocit, ze sa ti niekto venuje a reaguje na tvoje hovadinky...a ja som nachvilu zabudla na svoje problemy...takze vcelku pozitivne :D dobru noc
@moyli Zase ziadna odpoved. Zajtra zasa dalsi ucet zaregistruj a skus naozaj daco presvedcivejsie, ked to bude dost vtipne, tak ti poradim.
Ahoj. Asi o tomto case nedam žiadnu hlbokú myšlienku, ale take najsurnejsie, vzhľadom na ročne obdobie mi pride vyriešiť tie gumy (bez irónie) Vozis seba, vaše dieta.... To potrebuje šetriť na vence? Inak fakt rozumiem tomu co riešis, ale ja si zatial tiez neviem poradit s podobným problémom, tak tu nebudem mudrovať 🙂 Ak budes zase sama s malou a stretneš ďalšiu samu s malou, tak to som ja a môžeme si dat spolu kávu 🙂
@kleofaszkutya Oh, dakujem 🙂
@kleofaszkutya ja by som celkovo povedala ze ty tiez mas pekne udereny zivot ked si na mamickovskom fore....a este viac smutnejsi ked tu hladas temy o anale.samohonka prestala bavit?
@godyna dam kavu aj ja nieco podobne len ja s malym
@silvia2103 kľudne. Este chvíľu a mozno sa nas nazbiera viac. A navrhujem, aby išiel aj kleofaszkutya. To nam bude veseloooo a mozno sa aj co- to múdre dozvieme 🙂
@alaguema Ahoj, predstavujem si pod tym snahu davat druhemu lasku, je vela sposobov. Napriklad staroslivost - aby sa ten druhy mal lepsie, pomozem s tym, co jemu ide horsie a mne lepsie, potom fyzicke davanie lasky - pohladenie, objatie, bozky ... , vsimanie si partnera - ako sa ma, zaujimat sa o neho aktivne, dalej udrziavanie chodu domacnosti, take tie prakticke veci, ochota podelit si pracu, dalej snaha potesit druheho, robit mu radost, napriklad naplanovat spolocnu aktivitu, kupit darcek, alebo len povedat nieco pekne... jednoducho milovat pre mna znamena aktivne druhemu davat a chciet mu dobre... opak je ignoracia, nezaujem, zameranie sa len na seba a svoje potreby