Mám si nechať priezvisko, ktoré sa mi nepáči?
Ahojte,,začala by som asi takto, som vydatá a mám priezvisko po manželovi ale mne sa to priezvisko strašne nepáči,máme jedného synčeka a bojím sa že keď vyrastie tak sa mu budú vysmievat,chcela by som to priezvisko zmeniť ale manžel nechce on vravy že by sa cítil biť ponížený ak by som to urobila má niekto nejaký podobný problém ?? ,to priezvisko je vidličkova
kolega sa volá Drakul, a kamoške chodí na chatu veľká rodina z ČR "kokotek", čo majú hovoriť oni ?
Drakul je úplne super 😀 😀 😀 jedna hematologička sa volá Drakulová. moja spolužiačka na výške bola Geňová. a čo má povedať ten hovorca, čo sa volá Gilbert Líška? takže podľa mňa ak si synovi nedala meno Juan, Marco, Liam alebo Noel tak podľa mňa sa nemáš prečo znepokojovať.
Priezvisko je podľa mňa v pohode, ak si chce niekto niečo nájsť, nájde si na akomkoľvek. Jeden známy má na prvý pohľad neutrálne priezvisko Demko a stretla som sa už s posmeškom, že je to skratka pre Dementný K....t 😀
U svokry v práci sedeli v jednej kancelárii kolegovia Pápež, Nedbal, Otčenáš 😀
Ja mám kolegyňu Šebestovú a komunikuje s klientom p. Machom 🙂
...sestrina spolužiačka za slobodna Škvarková, teraz Halušková... takže tiež z blata do kaluže 😀 😀 😀
A priezvisko Vidlička nie je nič hrozné, určite sa hanbiť netreba, veď podľa toho čo tu baby píšu, sú aj horšie... 😉
uplne v pohode priezvisko.vela lusi s tym vymysla a to maju celkom normalne nehanlive priezviska.Akoye nemusi sa vam extra pacit ale uz teraz by som nemenila na vasom mieste.Ja som si napr.nechala svoje, deti maju muzove.Ze ci mi to nevadi ye deti maju ine/no nie, zatial to vobec neriesim mozno raz ked by to detom nejak extra nevyhovovalo tak prijmem este aj muzove k svojmu
No a??My sme Rakovi 🙂 MM Rak 🙂
Známa - Hrbatá - si po svadbe tiež chcela zmeniť priezvisko, ale muž sa na to urážal, nechcel ani počuť, tak pre pokoj v rodine to nechala tak a zvykla si. Poznám aj ženu, co sa volá Holá, to je oveľa horšie ako tvoje, porozmýšľaj, ci by zmena priezviska nezasiahla do vašich vzťahov a ci by to stalo zato. Ak naozaj chceš zmenu, tak pomaly a opakovane na to muža pripravuj, možno ho po čase presvedčíš.
Tak ja som Kolková. Už 8 rokov. Keď sme šli hrať kolky, bola celkom zábava. Aj na polícii, keď som šla vybaviť nový OP. Pani na mňa blaci cez celú chodbu "pani Kolková, môžete mi priniesť kolky " tak sa hádam policajti dlho nezasmiali. Tiež si myslím, že decká si nájdu xy dôvodov na posmech. A máš jedno, či je to Vidlicka, alebo Novák.
Vidličková? Veď to je krásne meno!!!!!!! Adam Vidlička, Martin Vidlička, Jakub Vidlička... , ja na tom nič zvláštne nevidím. Moja mama je sestrička a tá sa stretáva s niektorými menami, ktoré sú fakt až nepublikovateľné a radšej si tie skvosty nechám pre seba 😀, aby som tu náhodou niekoho neurazila. A koľkokrát sa s doktorkou musia držať, aby sa nesmiali. Fakt sa nemáš za čo hanbiť. Ja som teraz Sýkorová a je milé, keď mi niekto povie Sýkorka... A moji chalani, keď vonku zbadajú sýkorku-vtáčika, tak sa neskutočne tešia, že to je ako naša rodina... 😀 😀
@siska53 môj bývali sa volal Pavúk 🤣
Vidlickova 😄😄😄smejem sa preto ze to riesis nie preto ze by to bolo strasne smiesne priezvisko podla mna je v pohode uplne pocula spm uplne smiesne priezviska ked sa mi pani predstavila Čurná vybuchla som od smiechu mala som asi 17rokov hej nepatrilo sa to ale co narobis neries to ze sa mu budu vysmievat kvoli priezvisku? Su aj horsie a ver tomu ze dovod na vysmievanie sa u deti vzdy najde lepsie ked si niekto utahuje z priezviska ako napriklad z jazvy na tvari apod 😋 tiez mam dost smiešne priezvisko po manzelovi 😀
@patka242
inac sko to dopadlo? podla mna je to ok priezvisko. búzik je napr nevdacne
Tiež si myslím, že je úplne v poriadku. Ja poznám jedného, čo sa volá Drbohlav.
@patka242 moja sestra je Vatrtova, mam kamaráta ktory sa vola Buzinka .. takže podľa mna Vidličková je v pohode..
Mala som kolegynu hruskovu, ta ma dve deti a ze ak prisli niekam, tak sa nich milo opytali, ako sa maju vase hrusticky? Byvala spoluziacka mala priatela Nudzika. Ten ked nastupil na strednu skolu, tak si vedla neho sadol druhy chalan. A ked sa predstavovali ucitelom, tak jej priatel sa postavil a povedal, ze ja som Jano Nudzik a ten vedla rehoooooot.... potom sa postavil on a ze... ja som Cestmir Dzik..... tak to sa uz vraj rehotala aj uciitelka. Ale nie z toho, ze ako sa volaju. Ale ze "ako sa nasli". Doteraz su najlepsimi kamaratmi 😉
Ja som poznala ľudí s priezviskom : Papuča, Tchor, Horemuž.
Joj a ten jeden hrac ze Kokot a ked to komentoval ten komentator ze bodaj by sme mali viac takych Kokotov.ten sa musel hanbit.
Mám známeho, čo sa volá Vražda a dali mu krstné meno Samuel. A ako skrátene každý volá Samuela? ;) Takže tvoje meno je úplne v pohode.
@thoughtfulweirdo ja som zas na Pk stranke citala, že jeden gyndos sa vola Kotek, pre koktavych Miro😂😂😂
...Ked sa ho bude neskor niekto pytat na korene..aj tak vzdy povie..povodne Vidlicka...po zmene..Newman..napr.....A zbytocne sa tym bude v zivote musiet zapodievat a vysvetlovat...Vidlickova je prijemne znejuce meno...Mudr. Vidlicka...😊
Ja som minule bola na chirurgii a sestrička kričí: "Prosím ďalších dvoch pacientov, na rade sú Veľký Smrek". Celá čakáreň sa smiala. A jeden známy - učiteľ sa predstavoval v škole oteckovi a hovorí: "Ja som Murko" a ten druhý na to: "Kocúr, teší ma!" 😉 Vidlička je ok podľa mňa, mne sa to priezvisko páčim je rýdzo slovenské. 🙂
Keby sa mu aj náhodou posmievali..môže im so smiechom povedať- Pozor, aby som vás nepichol ??!! Zo žartu...🙂
Inak u nás je gastroenterológ Hlísta 😁
Mňa ešte napadlo priezvisko Holá, Studený, Konečna, Buzek, Kakas, Voda. Tiež žiadna výhra. Komu to ale moc vadí, ved dá sa premenovať.
Zubarka Surová

tak ja poznam napr. Morihladka, Muchu, Kakaša, Krásnu, Pipíkovú, Pavúčika, Chvostíka 🙂 takže Vidličková je ešte celkom fajn. ale ak sa ti meno nepaci, tak si ho kludne zmen ak budes spokojnejsia. my mame celkom normalne len mierne madarske priezvisko, manzelovi sa tiez nepaci a uvazoval nad zmenou, ale sme uz boli zobrati a mali dieta, tak sa nam nechcelo menit vsetkym papiere 😉