icon

Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?

kristoff
8. máj 2014

Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.

terry658
8. máj 2014

@kristoff Nie som odbornik na vztahy ale skusim Ti odpovedat na tvoju otazku. Vies,clovek za cely zivot spravi vela blbosti. U Teba to bolo,ze si mal urcite skusenosti s chalanmi, u mna to boli skusenosti s totalnym debilom,co ma ponizoval. Kazdopadne,nic to nemeni na situacii,ze to chces zmenit. Nepaci sa Ti myslenie,ze by si mal vztah s muzom a je to spravne. Len teraz je na Tebe ako sa zachovas. Ci k svojmu uspokojeniu budes stale pvolavat druhych ludi,alebo zacnes zit tak,aby si casom mal moznost spoznat nejaku uzasnu babu,ktora si s Tebou zalozi rodinu. Co sa tyka toho zhnusenia z jej strany,pokial to bude ozajstna laska,myslim,ze sa toho bat nemusis. No ja ako zena by som mala strach,ci by si mi bol verny,pokial by som s tebou nemohla mat sex,napr. kvoli rizikovemu tehotenstvu. Preto odporucam prestat zit promiskuitne a snazit sa najst nejake schodnejsie riesenie sexuality. Aby si to mal pod kontrolou. Myslim,ze v takomto pripade Ti nic nebrani k tomu zalozit si rodinu a zit stastne s nejakou vyvolenou.
Prajem Ti vela sil k rozhodovaniu a aj ku konaniu.
P.S.: Nevsimaj si ludi,ktori Ta odsudzuju. Nikto nie je neomylny. Ver mi,ze oni su dost mozno vacsimi sexualnymi deviantami-ci ako Ta to nazyvaju,len si to nepriznaju. V tvojom vnutri je citit velka zmena myslenia. Prajem Ti aby si nasiel co hladas.

kristoff
autor
8. máj 2014

@vejula Keby som mal problém s niečim čo sa v manželstvách normálne objavuje, neriešil by som to tu. 🙂 Moji rodičia nežijú spolu a nie, nemali bežne takéto úlety. Môj vzťah s otcom je o dosť vlažnejší ako s matkou.

kiki68
8. máj 2014

@tilda chlapa,ale ked to prehodnotim,tak baba by bola praktickejsia volba,nez hento,co mam doma a furt po tom zberam co tomu od ruky odpadne 😀 vies ako sa to hovori...po hore chodil na kraji utal 😉

kristoff
autor
8. máj 2014

@terry658 Ďakujem veľmi pekne za radu, pochopenie, aj povzbudivé slová. 🙂

terry658
8. máj 2014

@kristoff nemas zac, nepaci sa mi,ked sa clovek na nieco seriozne pyta a ludia si po nom poslapu a najma v takychto dost osobnych temach. Uprimnost sa obcas vyplaca,ale vacsina ludi ju zneuzije.

tilda
8. máj 2014

@kiki68 prakticka ako na co ;) 😀

kiki68
8. máj 2014

@tilda asi na vsetko 😀 ako to tam dole muzske by mi uz asi nechybalo az tak 😀

tilda
8. máj 2014

@kiki68 ja som cerstvo vydata,este plna idealov, tak mi to nekaz 😉 😀

kiki68
8. máj 2014

@tilda ok, uz som ticho 😀 nebudem to holubkom ja veru kazit 😀

lumarque
9. máj 2014

@kristoff mily Kristof, ja ti napisem len jeden prispevok. Nez sa das do vztahu s nejako slusnou a dobrou kockou, aku si predstavujes, skus si predtym poriesit otazku svojej orientacie ( kludne aj s nejakou lahsou koristou, ktorej by nevadilo, ak by vztah nepokracoval a uvidis na com si).
Lebo ak by ta lubila, mozno by si s tebou plánovala rodinu a potom povedzme po roku - dvoch chodenia alebo po pár detoch? by si prisiel na to, ze vlastne chces muzov, mohlo by to byt pre nu dost zranujuce a ponizujuce. Horsie ako obycajny rozchod.
tak vsetko dobre

ada510
9. máj 2014

@kristoff vau zaujalo ma to lebo vieš ak sa žena prísna že si to niekedy užila s inou ženou nikto na ňu nepozerá cudne ak sa aj bozkavaju na diskotéke chlapom sa to páči priznám sa že som to aj ja občas robila...ale ak už by sa tam bozkávali dvaja chalani tak to si neviem predstaviť čo by bolo...:/ pritom je to to isté...v prvom rade si zle zacal ale tal stalo sa chodíš na vysokú školu musí tam byť veľa dievčat a určite sa tí niake páčia skús niaku pozvať von alebo ak si hamblivy hľadaj na nete dlho si píšte spoznajte sa a potom stretnite zistis aká je a podľa toho sa rozhodnes či jej to povedať alebo si to nechať pre seba ....lebo slovensko je este stale dosť konzervatívny stat v tejto oblasti...;)

jumama
9. máj 2014

Zaujimava tema "keby coby"... necitala som ju celu, len prve dve strany, a napadlo ma jedine: Láska sa cloveku stane. Hlavne vo veku v ktorom pises, ze si a v mladsom veku. Hlavne neskusenemu cloveku, pises ze nim si. Proste niekoho zbadas a je okolo neho ziara a ta ta pritahuje, hoci ten clovek o tom ani netusi. Toho cloveka si nosis zrazu v srdci a v hlave ani nevies preco, srdce ti busi, ked ho stretnes... Platonicka laska. Stalo sa ti nieco take? Neviem ako by som to inak povedala - hoc neprezita laska, lebo nemusi byt obojstranna, nemusi byt opatovana, ale z tvojej strany je v nej vsetko: vyber, myslienky, city, tuzby... A tomu sa mi nechce uverit, ze taketo nieco si este nezazil a nedava ti odpovede na tvoje otazky.

vejula
9. máj 2014

@kristoff ale ja teraz nepíšem o uletoch s človekom rovnakého pohlavia.. Myslím celkovo ulety, ktoré ty nepokladaš za neveru. Rozmýšlam odkial pochadza u teba ten skreslený pohlad na neveru a to, čo je normálne. Kde si videl taký model správania, ked ti pripadá normálny a prirodzený. Odkial vychadza tvoje presvedčenime, že tvojej žene bude stačiť, že ju miluješ aj ked budeš rôzne sexualne aktivity praktizovať mimo nej. Odkial pochádza to tvoje striktné oddelenie sexualneho a emocionálneho uspokojenia. Akoby jedno s druhým nesuviselo. Ale ono to suvisi a velmi uzko. Najmä u žien su tieto dva aspekty velmi uzko spojené. PReto ti píšem, že velmi pochybujem, že najdeš solidnu ženu, ktorej bude stačiť, že je schopná ťa emocionalne uspokojiť, ale nedokáže ťa uspokojiť aj sexualne. Rozumieš? Bude to pre nu ponižujuce, že ti nestačí po tejto stránke, že stále potrebuješ niečo viac ako ju... S týmto sa normálna žena nezmieri. Aj ked ju budeš milovať a budeš jej po každej inej stránke oporou. Ja nepoznám taku ženu, ktorá by sa s týmto zmierila... a poznam ich dosť.
Druhá stranka veci - chceš deti. Myslíš, že deti tieto veci nevnímaju???? Akoby si sa citil ty, keby tvoja matka trpela uletmi tvojho otca... Bral by si to v pohode? Nebral by si to aj ako vlastnu zradu? Mám pocit, žesi to predstavuješ jak hurvinek válku. Nevidiš veci komplexne...

vejula
9. máj 2014

@kristoff inak to, že tvoja mamina nežila s otcom ma vôbec neprekvapilo. Bola som si tym viac menej istá.. A m,aš nejakých surodencov?
Celkovo mam z tvojich príspevkov pocit, aký som písala na začiatku. PRe tvoju mamu si bol vždy ty tou oporou, snažil si sa jej nahradiť aj svojho otca (teraz nemyslím intímne, ale tak emocionálne - aby nedošlo k nedorozumeniu) Cítil si zodpovednosť za to, aby tvoja mama nebola nešťastná. Tvoja mama mala zrejme len teba a tak ti nedovolila (nezamerne) prirodzene sa odputať a žiť si nezavisle od nej vlastný život. Byť tebou tak u psychologa riešim v prvom rade toto. PRetože to, že si svoje sexualne chute riešil v prvom rade s chlapmi môže mať pôvod práve v tomto. Drvivá väčšina heterosexualov sa sustreduje na ženy a ak to tak nieje, je tam nejaký zádrhel. PRečo si sa bál nadviazať kontakt so ženou, bál si s, že sa na nu emocionalne naviažeš a zradiš tak svoju mamu.... ? Ty sa v prvom rade musiš oslobodiť od tohto pocitu. Niesom psycholog, ale verim, že tí maju aj s týmto lepšie skusenosti a mohli by ti pomôcť. Netvrdím, že mám 100% pravdu, ale mne to všetko do seba zapadla jak puzzle - môj dojem z teba. Ak to riešiť nebudeš a najdeš si ženu, ver, že toto nesklbiš... Budete trpieť Ty, tvoja žena aj tvoja mama. Musíš si utriedť v hlave tieto veci na pravu mieru

bordor
9. máj 2014

@vejula trafila si klinec po hlavičke podľa mňa, ale absolútne!volá sa to Oidipov komplex ...

adri266
9. máj 2014

@terry658 a citala si aj to, ze on k svojej buducej partnerke uprimny nechce byt? To, ze to povedal nam, je len mala kvapka. My sa snazime Kristofa presvedcit, ze ulety, nevera, atd do manzelstva nepatria. Ona si hlada ciste, skromne dievca, damu, ale sam sa tak nechysta spravat. Nuz, necuduj sa potom, ze tu nad tym krutime hlavou.

mima4
9. máj 2014

@zuzanockamt ja ti neberem tvoj nazor, ani ta nenutim prijat ten moj 😉
Tato deviacia ma korene obycajne v detstve.

sono2
9. máj 2014

@kristoff
Dobré ránko Kristoff. Teraz totálne vážne. Vyše hodiny som čítala príspevky z podvečera, lebo sa mi už nedalo reagovať, natoľko mám svoju domácnosť, manžela s ktorým som desať rokov. Zo začiatku mi to fakt prišlo, že sa hľadáš, nejaká hanblivosť, možno málo možností bla bla. Lenže si tu toho už dosť pokvákal a to sa človek dosť prezradí, aj keď dáva pozor! Buď si absolútne morálne a inteligenčne mimo, alebo to hráš. Na jednej strane o sebe píšes ako si nemal príležitosť a robíš zo seba ťuťka na druhej strane máš dosť odvážny slovník a niektoré srandičky. Mne to nesedí!!! Ináč nechápem, prečo nemôžeš povedať o škole. Takže. Buď máš o dosť viac rokov, alebo o dosť viac skúseností s mužmi. Alebo aj jedno aj druhé a škola tú si si mohol vymyslieť. Už v puberte vedia chlapci, dievčatá čo to o vernosti je im to jasné. Je divné už to, že si ešte žiadnu nemal., ale chlapov áno. Stretnúť sa s niekým v takomto mladom veku na to treba mať poriadu odvahu.

adri266
9. máj 2014

@kristoff rozanalyzujes dievcata??? 😠 Ved to je horsie pojem ako dochovat rodicov...laska nema nic s analyzovanim. Ako pise kocka hore, laska sa stane, vtedy, ked to necakas. Ty mi pripadas ako vypocitavy chlap, ktory si vyberie vhodny typ na manzelku, budes okolo nej dovtedy oxidovat, kym nepodlahne Tvojmu sarmu, samozrejme, mamicka ju bude musiet odsuhlasit, spravis jej tri deti. Ona bude doma sediet na riti a Ty si budes chodit uzivat svoje ulety.

K psychologovi sa objednaj teraz, nie , ked budes mat cas. To znamena, ze to nespravis nikdy.

A Jessica Alba??? Cameron Diaz? Tebe sa pacia take stare herecky? 😎 Tak to fakt nemas 23 rokov...

mima4
9. máj 2014

@kristoff reagujem na teba, ked mi pises zeje to blbost.

tak co vobec hcces, ked nemas zaujem sa z toho dostat?

Toto je to najhorsie na homosexualoch, ze svet im nahovoril, ze je to OK, a vyliecit sa to neda, ale ja verim, ze da, lebo tieto veci maju duchovne pozadie.

cottonwomen
9. máj 2014

@mima4 homosexualita je stav .... nemenný

kiki68
9. máj 2014

@cottonwomen ludia ten chlapec okolo homosexuality ani nesiel 😀 mam kopec kamosov gayov a ti si sex s muzom uzivaju,pritahuje ich len to, urcite ich nepritahuje ziadna Cameron Diaz, jedine ak jej outfit a zhodnotia postavu ako slusnu, podobne ako my ohodnotime jej postavu v nejakej robe na cervenom koberci. Cize diametralny rozdiel oproti tuto chalanovi. Myslim,ze on nema ziadne skusenosti so vztahom,cize preto nevie ake je to mat napr. otvoreny vztah ( tolerovane ulety) ci vztah konzervatvny,kde je vernost a nejake ulety sa netoleruju.

sono2
9. máj 2014

Mne sa to tu celé nezmestilo! 😠

cottonwomen
9. máj 2014

@kiki68 myslis, ze je bisex? alebo nejaky jebenko ..... co ani nevie, ze ci je ...... 😒

mima4
9. máj 2014

@cottonwomen z kade mas takuto informaciu? Pretoze ja viem, ze sú ludia, ktori sa z toho dostali, pravdaze podmienka je uvedomit si, ze to nie je OK a chciet pre to nieco spravit.

Kazodpadne, pokial to autor tejto temy nechce riesit a neuvedomuje si, ze je to niečo neprirodzene, tak nech radsej ani do manzelstva a deti nejde... len by zranil dalsich ludi tymto.

sono2
Odpoveď bola odstránená
kiki68
9. máj 2014

@cottonwomen ale kde, ja som bisex v hetero vztahu, som verna. Ale keby je bisex,tak ma zujem o chlapa inak. Nie si to spravit rukou. Proste nieco skusil a je z toho trosku mimo, to je cele. Je to podla mna heterak, co by s tym chlapom ako robil...hladkal sa po stehnach cele roky? 😉

cottonwomen
9. máj 2014

@kiki68 nie nehladkal, riešil by jeho a svoj čokotunel a tak, podla mna, nie?

sono2
Odpoveď bola odstránená
adri266
9. máj 2014

@sono2 asi sa zbytocne rozculujeme, tento pribeh je rovnako vymysleny ako vacsina ostatnych...niekto sa zabava na nas ucet, kocky mu tu krasne rozpisuju, ktora sa bozkavala s kamoskami, a on/ona sa doma veselo zabava 😎