Mám strach o manžela: Závislosť a zdravotné problémy
Dlhodobo má chronické bolesti, na ktoré nepomohla žiadna liečba. Bolesť tíšil tramalom, od ktorého sa stal závislý, berie mnohonásobne väčšie dávky ako by mal. Do toho alkohol, cigarety.
Predvčerom mal kolaps, vydesená som ešte teraz. Ležali sme v posteli, pozerali na film, keď vtom dostal silné kŕče, ústa otvorené, oči dohora a v tvári celý zbledol a potom zmodral. Volala som hneď sanitku. Odmietol ísť do nemocnice. Robili mu v sanitke EKG, má aj niečo na srdiečku, niečo zväčšené. Som v práci a píše mi také správy, že už mu veľa času nezostáva a že chce, aby som sa znova do niekoho zaľúbila. Že si zaslúžim niekoho lepšieho. Neviem čo si mám o tom myslieť, viem,že veľa ľudí to cíti, že zomierajú, ale ja si neviem predstaviť o neho prísť. Je mi hrozne.
@iwesska Má k sebe doslova devastačný postoj. Nič nejde, nič sa nedá. Čo stojí nejakú námahu, to odmietne. Práve som mu dala ultimátum, buď začne riešiť závislosť na tramale a alkohole alebo spolu nebudeme. Snažím sa ho podporiť, neustále. S liečbou, tam zas kecá, že to stojí veľa peňazí. Ja hovorím, kašľať na peniaze keď ti to pomôže. On čaká zázraky za týždeň, mesiac, keď sa to nedeje, tak to nefunguje. A stále dokola. Už som zúfalá. Ale baby majú pravdu, musím na neho rázne, úplne inak než doteraz. Lebo doteraz sa nezmenilo nič.
A navyše má strašne slabú vôľu. To je zlá kombinácia.
@alickapusinka
@0kristina0 to nie je klasicky epileptický záchvat, to je z liekov, ľuďom, čo sa predavkuju sa to stáva.
Mám kamarátku, ktorá ma muža s chronickou bolesťou tiež závislého, ale na iných narkotikach, pár krat sa mu to už stalo.
autorka - držím ti palce.
mate deti autorka
@alickapusinka Nemáme deti.
@ibatanecnica Ďakujem Ti 🙂
vzdy bol takyto? akoze ano v dobrom aj v zlom ale nie ked si zo zleho nechce pomoct
@juliet86 Nebol. Nepil alkohol, lieky žiadne nebral. Až po tých bolestiach to riešil takto. Plus máva depresie.
A čo je drahé? Operácia? Ved všetko prepláca poisťovňa.
@aurora33 Liečba. Rázové vlny a ostatné veci nie sú zadarmo. Niečo prepláca poisťovňa, ale dopláca aj pacient.
Vždy lepšie zaplatiť ako sa opustiť mať depresie a teba ťahať dole.Ak sa nevie vzchopiť a opúšťa sa prečo sa nelieči u psychiatra?má vražednú kombináciu liekov a neviem či s takým postojom by som chcela mať s ním rodinu vieš aké starosti prídu deťmi?
Ved takéto veci to áno, prave preto sa cudujem že to zbytočne plati, keď sa to dá vyriešiť jednoducho a zadarmo.
@aurora33 My sme skúšali aj nad to. Jedného z najlepších ortopédov, platili sme 2000€ a nič z toho.
@sisaka ci to bol alebo nebol epi zachvat, nic to nemeni na tom, ze ak sa predavkuje liekmi, hradi si zdravotnu starostlivost sam
Autorka a alkohol je zadarmo? Ten tiez stoji peniaze. Ja mam pocit, ze ty tu pomoc ani nechces asi si sa prisla iba vyzalovat. Na vsetko mas odpoved. Uz ti tu bolo viac krat napisane, ze problemom nie su bolesti tvojho muza ale zavislost na alkohole a liekov + depresie.
@0kristina0 Kde ja píšem, že peniaze sú problém? Ja píšem, čo on hovorí na každú moju radu.
Tak ja by som zvažovala rozvod. Nenič si život založ si ešte rodinu. Každý mame len jeden život. Už iný život mať nebudeš .Podľa mňa ak by ťa miloval dokázal by sa zmeniť. Ako malé dieťa bolo mu zlé ON nikam nejde môže to byť epilepsia ta ak je neliečená môže dôjsť k najhoršiemu. Nepochopím dospelý chlap a nedá si povedať. Strašne najhoršia kombinácia lieky a alkohol .Ak stalo by s niečo ak by sa už nikdy nedostal ku kvapkám tramal čo by robil. ON tvoje rady nepotrebuje a zrejme ani teba. Má reči že on tu už nebude máš si najsť niekoho iného ja by som to urobila.
1)zbaviť svojpravnosti o rozhodovani o svojom zdravi, a šup na liečenie zavislosti. Pominie závislosť pominie aj bolesť.
2)z takym chlapom by som neostala ani sekundu. Utekaj kým vieš.
Závislák je sebalustostivy debil, nič iné. Ľutovať sa bude do smrti a teba stiahne tiež
Mne to pripomína Matthewa Perryho. Nedávno som prečítala jeho autografiu.
A čo konkrétne ste skúšali u toho naj ortopeda?
@aurora33 Rázové vlny a Metoda Orthokine. Vyšlo to na 2000€
Ako fyzio sa stretávame denne s tenisovými aj golfovymi lakťami, pacienti nepotrebujú tramal, nechce sa mi veriť, že neprišla úľava po rázovej vlne, 5 aplikácií stojí na Sk 150 eur, efekt prichádza aj týždne po terapii, aj rázovych vĺn je viac druhov, hľadajte dalej
Lokálny obstrek kortikoidmi bol aplikovaný?
A pretože sa jedná o oslabenie úponu šľachy veľmi účinné je aj cvičenie, kde sa sval posilňuje v natiahnutí
Ja si stále myslím, že tvoj muž sa jednoducho vyliečiť nechce.
Skočte za psychiatrom a nech mu predpise AD. Psychiater vysvetli viac. Bude inak prežívať bolest, davaju sa napr. aj pri velkych chronických bolestiach chrptice. Prejdu ho aj depky, bude viac v pohode. Najprv sa musi dat do poriadku hlava, lebo zit v chronických bolestiach muzi byt hrozne, podla mna ma uz aj depky a nema chut ani zit. Potom mozno aj sam zacne mat chut riesit viac a aj skusi tu operaciu.
Všetky možnosti boli vyčerpané? Operáciu odmietol? Ahááá teraz čítam, že si nenecha nič rezat 😁 Máš doma zavislaka. Tramal plus alkohol...no sak dobre mu je potom tak preco liecba 🤷♀️na tvojom mieste sa bojím skôr o seba ako o neho.

To co prekonal bol epi zachvat. Aj moj ich mava,presne viem ako to vyzera. Az na to,ze moj nie je taky sprosty,zeby odmietol prevoz do nemocnice a nepije alkohol na lieky. Prave tato kombi mu mohla ten zachvat vyvolat. Ak pride v spanku,moze zomriet. Alebo sa zlozi niekde a rozbije si hlavu. Ozaj zvlastny postoj ma ku sebe.