icon

Mám upratovať stále podľa manžela? Ako argumentovať?

14. aug 2024

Baby chcem pocut Vas nazor prip.ako to mate Vy doma. Mame domcek. Mm mi vkuse vycita, ze v dome je bordel a preco to neupracem. Nerobim nic ine len cely den furt upratujem. A toto pocuvam furt! Najem sa vonku na terase necham tanier vsak ho odpracem neskor. Vacsinou vsak hned umyjem a odpracem. Vsade sa povaluju jeho veci. Na stole ma bordel, kadejake kraviny.
Uz mi s tym lezie na nervy a skrz sa to hadame. Vykricala som mu, ze nie som jeho sluzka aby som doma upratovala vkuse iba ja. Kolko krat mi necha v izbe taniere po jedle. Schvalne to tam necham a nakoniec to musim aj tak umyt a upratat. Vsetko zvaluje na mna, ze to je iba moj bordel ale doboha byvame tam snad obaja nie? Pes na dvore urobi bordel ale on sa toho nechyti. Ja uz ozaj neviem ako na neho. Stale rozprava, ze to je moja robota lebo som zena. Ze on ma pracu okolo domu. Nerobim doma nic len upratujem, periem a pocuvam sproste reci, ze som neporiadna a bordelar. Mna uz to ozaj nebavi. Normalne premyslam, ze mu hodim handry do ksichtu a pojdem k nasim. Este mi povedal, ze ma vrati rodicom na prevychovu. Ako prosim?? Taktiez, ze nic nerobim okolo domu ale kedy asi? V tych 40°c horucavach??? Mam dost roboty doma

janickajanicka
14. aug 2024

Kto kedy predurcil co je ženská práca a co je mužská? Nikto... tanier zvládne odniesť žena,muž aj dieťa. On po tebe, ty po ňom. Ale sluzky sú platené, tak nech sa zamysli co sa mu oplati viac.

enmery
14. aug 2024

Ja len, napíš toto babe, ktorej priateľ doma nič nerobí a ju to už teraz serie aby pochopila, prečo si ho nemá vziať a že taký muž sa nezmení-naopak, bude ju stále viac brat ako slúžka. Inak, ten Tvoj určite nebol zlatíčko a ty si asi čakala, že sa zmení. Bud to budeš akceptovať alebo odchod. Aj keď ma tu ženy ukrižujú, ale nič iné na výber s takýmto chmuľom nemáš. Je mi to ľúto.

januska12323
14. aug 2024

Nepotrebuješ návod stačí keď po ňom prestaneš upratovať a keď sa zase oduje ako idiot prečo je tam bordel povieš lebo ho tam sám nechal. Že nemáš problém pustiť práčku ak tam naloží veci a pekne ťa poprosí,umyť riad ak je v dreze a on je momentálne chromý ale nebudeš po ňom upratovať ako po decku keď má dve ruky a vie kde čo patrí. A keby ma naozaj nasral zbalila by som veci na týždeň a odišla k rodičom.

enmery
14. aug 2024

@januska12323 Super rady-realita je taká, že takýto atlét sa naserie ešte viac a bude to kontraproduktívne a ešte viac bude trpieť autorka. Takýto typ sa nikdy nezmení. Ona to môže max akceptovať, čo si vybrala, alebo odísť natrvalo. Už si to ženy konečne uvedomte.

lenkakravcova
14. aug 2024

@autorka
Toto nezmeníš, len sa na tom budete hádať. On podľa toho, čo píšeš, chce ženu, ktorá je mu pomocou. Takýto muži nehľadajú ženu, ktorá prinesie polovicu výplaty a s ktorí si rozdelia domáce práce. Hľadajú ženu, ktorá vytvorí pekný domov (zahŕňa aj poriadok), nič viac a kľudne ju budú aj len pre to život.
Vy dvaja sa k sebe v tomto ohľade veľmi nechodíte. Nemyslím to nejako kriticky, neodsudzujem teba ani jeho, ale myslím si, že tebe by bolo lepšie si nájsť niekoho, kto to vidí rovnako ako ty a jemu ženu, ktorá to vidí ako on. Obaja by ste boli spokojní.

lucia.t
14. aug 2024

@thirstymonk vďaka, takto to asi vysvetlím môjmu mužovi, lebo som práve zistila, že som asi štandardný muž :D A on mi vyčíta poháre a koreničku, ktorú som zabudla odložiť, lebo som riešila v hlave milión iných vecí.

nikpa
14. aug 2024

Ved práca okolo domu je jeho, tak prečo ti vyčíta že ešte aj to by si mala robiť a nerobíš. Omg, to je blbec. Ale predpokladám, že bol taky vždy len si to nevidela. A ano, buchni mu handry do xicht a chod preč. Nech sa spamätá.

betulinka1
14. aug 2024

Ked ty upratujes po 2 ludoch, co robi on? Telka, PC, telefon?

svetlonos
14. aug 2024

Vadny kus, vrátiť, odist, dom predať, suma pol na pol a čau kamo! Teda ak je spoločný.
Načo si s týmto nemlehetom??
A počkaj keď budí deti, to au bude masaker! Ja mam casto pocit, že mi sibe alebu beha trpaslík a robí kraviny.
Chvíľu som v kuchyni, už prehadzane veci na poličke, maly ostryhane vlasy, bager on v obyvacke POTREBUJE! Nie v detskej, lebo stavba je v obyvke!
Posli kade lahsie a konecne zacni žiť.

januska12323
14. aug 2024

@enmery sak nech sa naserie nikto ho pri nej nedrží keď sa mu nepáči výber.

kristinka92
14. aug 2024

@thirstymonk Nechcem rýpať, ale takúto fuziu myšlienok majú aj ženy, a dovolím si tvrdiť že aj viac- čo kde treba spravit, kedy s detmi nakupit, čo navarím, napeciem, aky program s detmi cez víkend, o dva týždne, naplánovať dovolenku, deti škôlka, škola, a moja vlastná robota je kapitola sama o sebe. ženy idu z prace (robota) do prace (domov) a riesia častokrát full servis domácnosti aj detí, podaktoré aj okolo muža skáču. nejaka prasklina na sádrokartóne pre mna síce nie je neviditeľná, ale ozaj nemôžem už robiť všetko.

enmery
14. aug 2024

@januska12323 BTW, vieš, čo by ju čakalo po týždni po návrate od rodičov?Všetok bordel by na ňu počkal. S ešte sprostejšími rečami a trestaním na truc od tohto "muža".Tak už prestaňte dávať stupídne rady. Muži nemyslia ani nefungujú ako my ženy.

duppka13
14. aug 2024

Mam tiez takeho muza a nie je to dobre, nespravi doma nic len pokosi dva krat za mesiac. Lebo on chodi do roboty a ja som na rodicovskej. Vsetko robim ja, vsetko. A to mame dieta. Ked budes mat deti tak nenechas ich zit v spine tak budes upratovat aj ked nebudes chciet. Akoze nebudem ti tu davat tipy ako vsetko co najrychlejsie upratat, ale jedno viem, to sa nezmeni tak aspon s nim nemaj deti. U nas to tiez uz smeruje k rozchodu.

amelie2017
14. aug 2024

@kristinka92 presne tak, plus k tomu kto ma kedy akeho lekara, kedy mal kto zubnu prehliadku, oslavy narodenin, rodicko jedno dieta, rodicko druhe, tam besiedka, tam vystupenie, preteka zachod, 100 krat to pripomenut muzovi, ze treba kupit detom vacsie oblecenie, topanky na jesen, vytriedit skrine, hracky,..
Ako moj muz pojde k lekarovi s detmi - ked mu poviem kedy ku ktoremu, pojde na rodicko, ked mu poviem, kedy, vymeni ziarovku, nakupi, ide na stk, uvari, oblecie deti, ked mu nachystam...🤪 ale na vsetko treba navod..a ten navod mam ja..

jamimo
14. aug 2024

takýto týpek by dávno nebol mojim manželom... hm, vlastne by sa ním nikdy nestal 🤔 Nie si Saxana aby si doma lietala na vysávači a váš príbytok nie je Hotel Mama Ultra Turbo all inclusive exclusive 5*
👉 smeruj ho tam odkiaľ prišiel 👉

euie
15. aug 2024

@kristinka92
@amelie2017 vystizne 👌

euie
15. aug 2024

Kym sme nemali deti, doma bol poriadok, pohodka. Odkedy su deti, len sa s nimi pretekam, oni robia bordel a ja sa snazim ich predbehnut a upratat, kazdy den, cely den a dokola... a navyse ten "standard poriadku" je uplne niekde inde ako som bola zvyknuta, chvilku mi trvalo sa zmierit s tymto stavom, aj najma teda denne stale s nimi bojujem, aby sme nezili uplne v bordeli... tym chcem povedat, ze ked ti toto muz robi este pred detmi, tak pozor, lebo s detmi sa zblaznis.

lujza123
15. aug 2024

😂😂Mne sa páči ta logika, tak zena ma robit vnútri, muž vonku a zrazu mu mas ist pomáhať von? To už niesi žena či ako? Či žena si len ked sa mu to hodí do kšeftu?
Ved mu pár krát poroztahuj náradie po vonku a ked sa bude jedovat pekne od slova do slova zopakuj jeho frázy … Ked on tebe môže nechávať poroztahovane tanieriky a ty ako žena mas po ňom chodiť a upratovať tak v jeho vonkajšom revíry to môže byt rovnako

lujza123
15. aug 2024

Každopádne hádať sa vám nepomôže, hádky dookola o tom istom ešte nikomu nepomohli.

Ujasní si co konkrétne tebe na tom vadí? Si s tymto tradičným delením prác v pohode, alebo to robíš iba preto lebo tak povedal a v podstate ta “prevalcoval”?
Ak si s tým ok ze celá domácnosť je tvoja starosť a vadia ti iba jeho pripomienky a to ze si po sebe neuprace musíš si nastaviť pevne pravidla, svoje hranice. Rozvrhmi si pracu tak ako ti to vyhovuje a hlavne sa toho drž. Napríklad ze peries v stredu a sobotu to co jev koši, vysávas v sobotu, umývas riady po jedle a varení, len to co je v dreze. Ako ti baby poradili, ak si nechá riad inde nechaj to tak. Ak bude mať pripomienky len s kludnym hlasom oznam ze ty umyvas len to co je v dreze. Bodka. Koniec debaty. Na kecy o zenskych prácach vôbec nereaguj, umývas to co je v umývadle, ked ich tam nevie odniesť a potrebuje k tomu zenu nech ide poprosiť susedu, matku, sestru…

Ja osobne by som v takomto prípade vonku ani prstom nepohla. Neznášam šikanu a tej sa tvoj muž večným buzerovanim pravidelne dopúšťa. Deľba prace je super, ale naozajstná deľba, nieže jeden strávi 12 hodín tyzdenne varením a udržiavaním domácnosti a druhý raz za týždeň pokosi a poleje záhradu co mu zaberie sotva hodinu. To tu na fóre občas padnú také bizarne hlášky kedy samotné ženy obhajujú takúto deľbu prace a obdivujú ťažkú pracu svojho muza ktorý ide raz za dva roky s autom ba STK a raz za 10 rokov vymaľuje izbu zatiaľ co ona denno denne po práci ešte doma ťahá druhu smenu

Ako nic proti tradičnej deľbe prác, ale mala by byt spravodlivá, náročnosťou aj časovo, nieže jeden sa ide zodrať a druhý hovno robí ale múdry ako rádio. Toto si my ženy robime same, takýchto chlapcov vychovavame a v takéto správanie tolerujeme v partnerstvách .
Aj ty si si toho svojho tak vychovala, tým ze síce pofrfles, ponadávas ale aj tak tie tanieriky nakoniec upraces si ho len utvrdila v tom ze on ma pravdu. A ze namiesto upratania po sebe ma viac zatlačiť na teba, lebo to pomôže, poslúchnes ho

karolinakr
15. aug 2024

on narobi neporiadok, a tebe vykrikuje, že si bordelar? uňho absentuje sebakritika, zdravý rozum a racionálne zmýšľanie..v takomto teple by som radšej išla na kúpalisko ako upratovať, nikto by ma nedonútil

lusyc
15. aug 2024

Deti by som si s ním nerobila. A išla by som aspoň na týždeň preč, lepšie dva, ako by mal poupratované, nech ukáže.

karolinakr
15. aug 2024

ked sa s nim nechceš rozisť, idealne s takym mužom bývať každý zvlášť

fliacik
15. aug 2024

@duppka13 Mám to podobné, a k tomu ešte tri deti. Muž vkuse vyvoláva hádky, že je doma neporiadok, ale sám nerobí nič, Max. pokosí záhradu, asi, aby ho susedia videli. Keby aspoň deti zabavil, postaral sa, nech mám na upratovanie čas, ale nie. Včera prišiel z práce a do večera bol na notebooku, osem hodín!!! A ja som 24/7 vytazena, drobec sa ešte budí aj v noci. Muž nepoloží jediný tanier do umývačky, nevie, čo je handra, vysávač, práčka...a rovnako nezáujem o deti. A ešte má sprosté reči o tom, ako ma živí (som posledný mesiac na RD) a že ja ako žena v domácnosti som povinná sa starať o deti a domácnosť, to nie je jeho robota, on chodí do práce a musí si oddýchnuť (popri tom pracuje v kancelárii, takže určite nie je fyzicky vyčerpaný, chudáčik). A ešte keď to zabije poznámkou, že deti som chcela, tak sa nemám sťažovať, mám chuť ho niečím ovaliť.

lenkakravcova
15. aug 2024

@fliacik mám rovnako 3 deti, najmladšia má 1,5r. Možno to máš zle podelené že nestíhaš upratovať. Keď nechodíš do práce tak by si to stíhať mala. Máte umývačku riadu? Ak nie, tak si ju kúpte, dosť ti to ušetrí čas.

simca06022011
15. aug 2024

a co on robi okolo domu? Inak moj je podobny, takymito blbostami ho ale ockuje ista obetava, skromna, najsikovnejsia zena :DDD Jeho bordel co opisujes som vyriesila upratovanim = vrece velke, nahadazala som to vsetko tam. Nevie najst? ma tam kam si odlozil? oblecenie raz letelo (ale to este v byte) aj do kontajnera...
Chod k rodicom, nepochopi, ak deti nemate... odid cim skor a nech si upratuje, nech si okolo neho ta obetava, najsikovnejsia zena pekne ticho upratuje tiez :D a on nech lezi na gauci. ja vidim aj v okoli, ze z 90% chlapov, kt. "robia okolo domu" a v dome nic, vonku dokopy nic nerobila len sa poflakuju, ked sa niekto pozrie tak zrazu maju vela.. a este aj tam bordel narobia. Co tam mas robit, ked on ta ma robit? :DDD ja som jeden den vylestila dom, aj dvor, potom som mu ukauzala, ze je proste neschopny dement, ked len pokosenie travnika mu trva s pripravami a prestavkami na "obcerstvenie" pol dna a ja nakopnem kosacku a za 20minut neviem ze sme mali vysoku travu + k tomu odpracem vsetok bordel co poroztahal po travniku NA MIESTO.
Ale poviem ti, jeho povahe taketo nieco nepomoze (on sa neuvedomi, este viac sa urazi, jeho ego nepripusti, ze nema pravdu a ma pohnut zadkom = lebo je lenivy). On sa bude stale prezentovat ako sikovnik, a ty si lemra... ze je bordel po nom? nie. to je po tebe, lebo ty si mala po nou utekat riadit. A este mu podakovat, ze na teba myslel, a nechal ti pracu...

tetapetra
15. aug 2024

Je take vtipné video, kde manžel tiež vykrikuje,že žena nič nerobí a je bordel. Tak celý deň vôbec nič nerobila 😉

tetapetra
15. aug 2024

@fliacik ty máš doma môjho?😂

0kristina0
15. aug 2024

Neexist aby som si s takymto zaostalcom co zije este v dobe kamennej urobila dieta.

karolinakr
15. aug 2024

tak toto už je hardcore, narobiť bordel a obviniť partnerku, chcela by som mať take vysoke sebavedomie, mal by nám dať kurzy asertivity online

luccija
15. aug 2024

Prečo je v obývačke 7 tanierov vy nemáte stôl na jedenie?Neviem či takýto debil sa dá prevychovať.Neviem čo stále upratujes, keď nemáte deti.Nic...normalne papier, pero a napísať kto bude čo robiť.Ty máš chodiť s kamarátkami von, čítať na terase knižku, cvičiť, oddychovať a nie behať niekomu okolo zadku.Budes to mať raz ťažké povie ti, že o deti, dom, stravu, pracu sa máš starať sama chcela si rodinu...a čo robi okolo domu to je už všeobecná veta na zasivaren rube drevo na zimu, betónuje altánok, kosi 1200 m stv?
Ok, tak inak nech ti povie čo je jeho úloha v domácnosti a tvoja a potom porovnaj kto koľko toho má.Velmi rýchlo ho uprac, lebo sa budete stále hádať a nič!!!po ňom neodkladaj, tak tam budú taniere tyzden