Mám upratovať stále podľa manžela? Ako argumentovať?
Baby chcem pocut Vas nazor prip.ako to mate Vy doma. Mame domcek. Mm mi vkuse vycita, ze v dome je bordel a preco to neupracem. Nerobim nic ine len cely den furt upratujem. A toto pocuvam furt! Najem sa vonku na terase necham tanier vsak ho odpracem neskor. Vacsinou vsak hned umyjem a odpracem. Vsade sa povaluju jeho veci. Na stole ma bordel, kadejake kraviny.
Uz mi s tym lezie na nervy a skrz sa to hadame. Vykricala som mu, ze nie som jeho sluzka aby som doma upratovala vkuse iba ja. Kolko krat mi necha v izbe taniere po jedle. Schvalne to tam necham a nakoniec to musim aj tak umyt a upratat. Vsetko zvaluje na mna, ze to je iba moj bordel ale doboha byvame tam snad obaja nie? Pes na dvore urobi bordel ale on sa toho nechyti. Ja uz ozaj neviem ako na neho. Stale rozprava, ze to je moja robota lebo som zena. Ze on ma pracu okolo domu. Nerobim doma nic len upratujem, periem a pocuvam sproste reci, ze som neporiadna a bordelar. Mna uz to ozaj nebavi. Normalne premyslam, ze mu hodim handry do ksichtu a pojdem k nasim. Este mi povedal, ze ma vrati rodicom na prevychovu. Ako prosim?? Taktiez, ze nic nerobim okolo domu ale kedy asi? V tych 40°c horucavach??? Mam dost roboty doma
@thirstymonk haha, a preco to potom standardnemu muzovi trva vsetko vyriesit aj pol roka a este mu to treba kazdy mesiac pripominat?😅😇
@simca06022011 vždy sa pobavim, keď popisujes vaše spolužitie.Vy si aj niekedy rozumiete či to je stále boj?🤣ja by som bola z neho unavena
@eliska13 my sme stale ako na bojovom fronte, slak ma triafa... ja si oddychnem, len ked ho niekam vyhodim :D
@karolinakr no jeho otec ani stari otec nic takmer, tiez sa len tmolili, vypili si, potom spali, poobede, vecer o 20tej KO. ja naozaj to ze raz za rok sa popili drevo, raz za dva -tri tyzdne pokosia, raz za rok poryluje mini zahradu nepovazujem za nejaku extra pracu. A do prace chodime vsetci, muzi zeny.. cize ani to ma nejak nepresvedci o nejakej extra "vykonnosti"
@thirstymonk toto je blbosť ako mraky. Štandardná žena drží toho v hlave podstatne viac než štandardný muž.
Čo treba kúpiť , či už na jedenie alebo všetky ostatné veci buď do domácnosti alebo deťom, niektoré aj mužom
Čo navarí
Kedy má kto sviatok, aby mohla kúpiť darčeky
Kedy má kto lekára, aby mohla zabezpečiť jeho návštevu
Kedy majú deti aké kruzky, zabezpečiť veci do školy
Povedať mužovi, čo treba opraviť, prípadne inak zaulohovat
Povedať členom domácnosti, čo má kto urobiť
Do toho udržiavať domácnosť v čistote
A samozrejme, držať v hlave pracovné veci.
Je to milión drobností, ktoré nikto nepovažuje za prácu, pritom aj rozdeliť úlohy znamená, že ta žena na to musí myslieť, aby každý urobil to, čo má.
Je podstatne jednoduchšie, urobiť niečo, o čo ťa druhý požiada, bez toho, aby si ty vopred na to myslel.
@april171 Tak to maš blbe, keď musiš muža zaulohovavať. Ja mám oči a nebojím sa ich použiť. Na lekarov a sviatky používame v rámci rodiny famcal, do obchodu chodím len ja, manželka nakupovanie neznáša.
Ale s tými drobnosťami, čo nikto nepovažuje za prácu, máš pravdu.
@fliacik tak keď o mesiac ides aj ty do roboty, tak bude fér že sa začne práca v domácnosti deliť na polovicu! keďže aj ty budeš už do roboty chodiť 🙂 či potom bude aká výhovorka muža?
@thirstymonk len vidis, tato tema je tiez o muzovi, ktori neurobi veci doma.. a aj debata je o takych. Moj oci nema, ak nejde o moje veci napr. v obyvacke... :D aj keby sa vy**** v strede obyvacky neriesi. nevadi mu nic jeho. Nakup neurobi, ak tak odide 20km do obchodu a donesie dva chleby :D a to mame napr. prazdnu chladnicku. Vyuzivam donasku ak sa da, inak nakupujem narazovo co treba, naplanujem = aj to si ja napr. vypocujem, ze som leniva lebo ine zeny kazde den chodia aj autobusom nakupit :DDDD
@thirstymonk ty si hovoril o štandardnom mužovi a štandardný muž robí len to, čo mu povie žena. Podľa toho, čo hovoríš, nie si štandardný muž. Aj keď našťastie nám dorastá nová generácia, snáď budeme na tom lepšie.
Nech zajde manzel za psychologom. Minule to bolo kdesi v telke, chlap chxel mat.vsetkoxdokonale.upratane, ciste, zena zrutena....neviem ako sa.ta psychicka porucja vola,,no nech to riesi hned....ta.zena musela.mat.este aj hubku ma.riad nie.sikmo ale rovno polozenu......
ja si pamätám jednu diskusiu, kde hubku na riad používali na záchod
@simca06022011 nikdy si neurozmyslala nad rozvodom?😉
Ženy, kde si hľadáte takých idiotov? 🙈
@eliska13 tak ja mam ine dovody, preco sa nemozem spakovat. Inak kludne aj hned by som sa pobalila, ani rozvadzat sa nemusime :D
To je nejaký internátny život toto 🥴
@april171 nj asi som teda VIP 🤣
No ked uz neriadi aspon nech drzi pysk a nekomentuje to…
Moj muz absolutne neriadi a v mojom okoli su asi len dvaja co viem ze riadia doma. Inak nikto, tak celkom nechapem vsetky zeny pri vsetkych diskusiach ze kazdy chlap doma po sebe prace. Neverim😄😄😄
Boze dufam, ze s takym debilom aspon deti nemas 🤦🏼♀️ ja by som mu panickovi nalozila jedlo do jedneho z tych spinavych tanierov v obyvacke a popriala mu dobru chut.
Aj ked osobne si myslim, ze je to dalsia fake tema, aby sa to tu rozprudilo, lebo v poslednom case je ich tu kopec a presne taketo prepalene, kt vzbudzuju emocie. Inac zeny ked hladate zarobok popri rodicaku, tak toto mi pride ako realna pozicia “zurnalisticka” na konikovi 😂
@autorka presne ako to citis, tak to urob, ze odid aspon na chvilu. Uprimne ja neverim, ze bol iny, ked si si ho brala. Obcas vidim take zeny, on max s penazenkou v rucke alebo s tou tastickou a ona za nim...jednak vyklada-naklada nakup do vozika, vlecie to celu cestu domov.
Aky bol, kym sa stal manzelom? A co je teda jeho praca? Verim, ze zaraba aspon od 4 tisic vyssie, ked by povedal, ze to, ze pracuje, lebo to by znamenalo, ze ma regulerne na to, aby si nasiel niekoho, kto bude doma a poskytovat mu tento servis.
Ale aj o tom by bolo potrebne sa pred svadbou bavit. Ja neviem, o com sa spolu ludia rozpravaju (alebo skor o com vsetkom sa nerozpravaju, ked sa im potom deje toto). Ako ja chapem, ze je krajne neromanticke sa zverovat s vecami, vies, ja by som ta tak chcela za manzela a potom uz len bola doma a varila a starala sa o seba a on, vies, ja by som tak chcel aby si tahala 12tky a ja pojdem nielen piatky do krcmy na sipky a netusim na co a ty potom mi uvaris polievku, aby ma nebola hlava, kym si pojdes na sekundu lahnut, lebo ved treba ist do obchodu a navarit mi, kym pojdes na nocnu sichtu. Ja chapem, ze toto si asi ludia nehovoria, ale ze by o sebe mali vediet, ake su tie ich hodnoty, co su ich preferencie, co je to, TO, co sa im lubi a co su ich zelania. Aby ich z toho, presne jak teba neodstrelilo na Mars, lebo ja uplne neverim, ze to nie je taky ten typek, co uz na spolocnej chate s nim cez vikend si musela zazit, ze vsetko mas robit ty a on si sedka krasne, jak babatko a este ma byt pochvaleny za to.
Mimochodom nie zly napad by bol, jeho poslat na prevychovu domov. O tom neuvazujes, lebo ved preco by si z uprataneho domu mala utekat ty. Naj ide on domov a nech ho to rodicia doucia!
7 špinavých riadov v obyvacke po nom a vyhukuje,ze je to tvoj bordel?? Wtf? By hned po nom leteli vzduchom 😉 Dobry muz,lebo donesie kvety na ospravedlnenie? Dobry muz nenosi trapne kvety,ale ten bordel po sebe uprace, deli si so zenou vsetky povinnosti, nehuka,ze nieco je len zenska praca. Vola sa to skutky lasky, partneri sa maju o seba starat, pomahat si.
Ak by ste mali deti, tak sa zblaznis. Budu cele na trebe plus cela domacnost,lebo je to "zenska" praca a on predsa robi okolo domu.
@atinkaa praveze je rovnaky. Pozorny, ked nakupujeme vsetko nosi on. Nedovoli mi sa s nicim natahovat a ked zabrucim, ze nie som princezna tak sa smeje ked sa ofucim. Nakupy kolko krat riesi on. Doma teraz je vkuse na strechce lebo ju sam opravuje, kosi travu, striha stromy, stara sa o zverinec, vyraba budy a este vyraba lustre ktore potom predava.
@thirstymonk tak neviem, ja mam doma asi iny exemplar, ako si ty, lebo ta ubezpecujem, ze tie veci, co vymenuvas, drzim v hlave ja a nie on. A periodicky pripominam. On ma v hlave iba to, co ho mentalne napadne a nie je schopny udrzat v hlave viac veci naraz (priklad zo vcera - ked sa osprchujes, hod prosim ta osusku do kosa na pradlo znes mi ho dole, nech to dam prat. - OK. Po polhodine jeho motania sa v kuchyni sa pytam, ci ten kos doniesol. Nie, zabudol (ako??? polozila som na schody, cize ho musel PREKROCIT, ked isiel dolu do kuchyne), ale ide ponho. Kos doniesol, uteraky som dala prat a pri vesani pradla vidim, ze jeho osuska tam chyba. Kde je? No jasne, v kupelni. ) Suhlasim s @april171 a toto je aj zname a v psychologii rozpracovane, ze mentalna zataz na zenu-matku je omnoho vyssia ako na muza - otca.
Ale, vdaka Bohu, vacsinu veci po sebe uprace a ked nie, tak mu to poviem. Faktom ale je, ze niektore veci proste "nevidi". Toto je pohuzial porucha vacsiny nositelov XY chromozomu a preto im musime tieto veci periodiky pripominat.
@autorka ono je to na tebe- na vas, ak vies, ze ta tym rozculuje, tak to je asi na rozhovor. Kazdy ma tu rovnovahu niekde inde, precitala som si tu napr. prispevok od Lenky, ktora propaguje klasicku islamsku a za mna rodinu z ineho tisicrocia ale ok, vobec im to nemam za zle, ak je to len ich ''biznis plan'' doma a nenutia takto vyzerat vsetky zeny, tak prosim.
Ty nevyzeras, ze si stastna z toho, ze mu mas lietat za zadkom a odkladat po nom vsetko, co mu vypadlo z ruk, teda si bude musiet budto zadovazit chyznu - sluzku, ktora s vami bude byvat a toto robit, alebo jednoducho si kazdy najdete lepsiu variantu pre svojho partnera podla svojho gusta. Alebo to bude standardne na prd zivot, kde sa dvaja uz tesne po svadbe neznesu a nadavaju si do starych a navzajom sa hasteria a hulakaju po sebe den noc. Ako uprimne volbu mas vo svojich rukach ty a asi rozpravanie sa o tom doma je lepsi napad ako pisanie si tu, aj ked aj toto moze byt dobry uvod, dat mu to precitat a zistit aka je jeho predstava manzelky, ktora sice ma byt princezna, ale taka slovenska lacna varianta klonu so sluzkou a poskokom v jednej osobe - cosi ako dva v jednom akcia v Bille.
@thirstymonk uprimne uz ti tu napisali viacere ako to je s rozdelovanim pozornosti u muzov, teda nebudem pokracovat v tom, ze by som ta odkazala na vyskumy, ale toto je taky blud, co si napisal v prvej polke prispevku, ze len navrat do reality v druhej casti to zachranil a je ti ospravedlnenim.
Vacsina slovenskych muzov ma max v hlave tu opekacku a to kolko piv bude vela a malo a ano, ci do toho zapojit aj fera a joza...a to je cele. Mimochodom aj preto to tu tak vyzera ako to vyzera, lebo nic ine ako hluposti tam vacsina nema - este mozno auta, porovnanie si grilu, funkcii a podobne srandy, ktore sa daju riesit aj v levely polospanok.
A to nijak nechcem podcenovat muzov a vyzvihovat zeny, ale uprimne sa pozri doma do zrkadla a povedz si este raz ako velmi je pravda to, co si napisal.
@lenkakravcova robiť niekomu slúžku neznamená byť mu pomocou. On ju však zneužíva a dehonestuje. V kresťanstve to je neprípustné. Muž ma milovať ženu.
@fliacik prečo tri deti s ním?
Choď preč,ale nie že mu navaria,operies a upraces.Nechaj všetko ako on narozklada,sprac iba svoje a po týždni sa spamätá.A ak nie,dúfam,že už vieš čo budeš robiť😉
U mňa by nepochodil. Ja by som to tam nechala aj mesiac. A skúsil by raz mi povedať ze ma pošle na prevychovu tak by som mu povedala ze aj ja jeho. U nás perie priateľ. Iba on. Výnimočne ja. Tiež som pocu ala ze neviem prať. Tak som mu povedala nech si perie sam. Nechcel a keď nemal čo nosiť, začal. Teraz perie všetko on. Rovnako to bolo s umývaním. Videl neviditeľné smuhy. Nechala som veci tak umyla po sebe alebo vôbec kým to on nespravil. Mali sme raz asi 2 týždne plný drez a ani ma nenapadlo sa toho dotknúť. Svoje som si umyla a keď chcel on z toho tak umyl opäť. Potom umyl všetko a teraz už nesomre. A keď ani opäť sa jeho nechystám. Keď mi povie ze by trebalo umyť okná poviem no trebalo... proste vo všetkom. On bol naučený že žena robí všetko a chlap nič doma alebo minimum. Keď tak von okolo domu ale v byte to tak nefunguje. Rovnako tam býva ako aj ja. Robí bordel aj všetko. Žena teraz už málokedy môže byť doma a nepracovat ako voľakedy. Teraz ani babky tak nevedia pomôcť ako kedysi keď do dôchodku šli keď mali 50. Vtedy pomáhal každý. Teraz skoro nikto. Dá sa samozrejme ale prečo by som mala celý deň otočiť? Ja potrebujem aj malému program spraviť a nie len doma upratovať.

@simca06022011 to je pravda ináč, ešte verím, že dedko aj dačo robil,, ale vtedy boli muži mužmi a nezašívali sa, ked ešte bola deľba práce iná vtedy