icon

Mám zaplatiť za partnera dovolenku snov?

20. jan 2025

Ahojte, som v trochu nepríjemnej situácii.
Som s partnerom už nejaký čas. Pracujeme obaja, bývame spolu, výdavky na spoločný život máme 50/50.
Zarábame cca rovnako a celkom dobre. Avšak partner má vysoké výdavky (svoje vlastné, tie si platí sám). Ja nemám, tzn. odložím oveľa viac, ako on.

Problém je, že veľmi by som chcela ísť na takú lepšiu dovolenku (Maldivy/Bali). Ja s tým finančne problém nemám, svoju polovicu zaplatím. Partner si ju však skrz svoje výdavky dovoliť nemôže.

Ako by ste riešili túto situáciu? Myslíte, že je ok zaplatiť dovolenku aj za muža? Alebo je to pritiahnuté za vlasy?
Neviem, čo mám robiť. Naozaj veľmi by som chcela ísť, je to môj sen...

kiki68
20. jan 2025

@klotildabazarik hej, uzasne si to bude uzivat. Hlavne ked vacsina hotelov je tak, ze platis 80% ceny za akoby druhu osobu. Toto sme mali so svokrou a platila o 250 eur menej za apartman na Maldives, ako my dvaja. Takze to uz moze rovno toho chlapa vziat…

slavomira236
20. jan 2025

@kiki68 presne. Minuly rok som chcela ist sama ze oddychnem deti necham..po prepocte som nakoniec vzala aj dceru..nebud eura davat do vzduchu.

kitycat
20. jan 2025

A nenapises konkretne jeho vydavky? Alebo ty mas nasobne vyssi plat?

tiezjedna
20. jan 2025

@kitycat píše, že zarábajú cca rovnako.

kitycat
20. jan 2025

@tiezjedna hej uz vidim, asi mi usiel riadok 🤣🤣

paulina291
20. jan 2025

Keď môj muž nemal na drahšiu dovolenku (keď sme ešte neboli manželia a nechodili spolu) a ja som na to mala, tak sme šli tam, na čo sme mali obaja. Konkrétne stanovať do Štúrova. Na tú dovolenku spomínam v dobrom. Malo to svoje čaro.
Nie je podla mňa zlé zaplatiť za muža ale môj konkrétne by to nikdy neprijal. Cítil by sa úplne neschopne. To ho musíš poznať ty, ako to on berie.

paulina291
20. jan 2025

@paulina291 *oprava- neboli manželia ale len chodili spolu som chcela napísať

barborachors
20. jan 2025

Nie a nie. Ist s kamoskou ked tak.

marsmykkok
20. jan 2025

Prečo nenapíšeš aké výdavky? Má nejaké vlastné nehnuteľnosti/vlastný biznis? Alebo "hriechy" minulosti ako výživné na 3 deti alebo exekúcie za chyby z mladosti? Ja ak na to mám a chcem s ním ísť nemala by som problém zaplatiť aj za neho. Len do budúcna by ma trápili tie výdavky, respektíve ak sú to exekúcie/osobný bankrot a podobné čo za chvíľu splatí tak ok, ale ak by mal vlastné nehnuteľnosti a všetky peniaze by išli do toho a by sme živorili alebo si dopriali hlavne z môjho to by mi prekážalo. Lebo keby sa rozídeme, on by mal "majetky" ja nič lebo všetko by som vrazila do toho, aby sme žili trochu lepšie.

vilma7
20. jan 2025

Tak u mňa by záležalo o.ake výdavky sa jedna. A podla toho by som sa rozhodla.

la_dolce_vita
20. jan 2025

Ak by islo o partnera, s ktorym zijem a planujem ostat, co je zrejme tvoj pripad a zaroven by ma to nezruinovalo, tak by som mu doplatila to navyse a splnila si sen..

betulinka1
20. jan 2025

Kludne by som to zaplatila, ak sa o teba pekne stara, je to super partner a chces zdieľať tu dovolenku s nim. Prekvap ho 😉. Nic na tom nie je cudne. Kto ma, nech to zaplati, je to jedno ci je to muz ci zena. Pekne si to uzite.

michal_dr
20. jan 2025

@autorka
Ako sa k tejto dovolenke vyjadril tvoj partner? Kontretnejšie... predpokladam, že debatu neukončil, "Nemam na to.." a zvrtol sa na päte

Dovolenky, na ktorých ste boli doteraz boli ako financované? Zatiahol všetko za teba, či ste išli na polovicu?

hellwant
20. jan 2025

@lenka.25 uz pisala, ze opodstatnene,len ich nerozviedla. Tak snad autoka vie rozlisit medzi podstatnymi vecami a alkoholom , gamblingom, ci marnotratnostou nad blbostami. 🙂

simona92101
20. jan 2025

Mam kolegu,ktory je na tom rovnako ako ty.ma priatelku,ziju spolu,platia napolovicu vsetko.on vsak ma tiez vydavky svoje,t.j hypoteku na byt v ktorom spolu byvaju,nedavno sa mu dost drahsich veci pokazilo,tak platil vsetko on(bojler,komplet wc,tiekla vana-nakomplet vsetko vymenit,umyvacka nova atd).cize dost minul.ona vsak chce ist na drahu dovolenku,kazdy vikend wellnes,chodit po kavickach,no ked jej povedal ze tento rok na drahu dovolenku ist nemoze lebo nechce vsetko nasetrene minut do centu(kedze mal velke vydavky),tak sa urazila,urobila scenu,ze ona nie je chudera aby isla LEN do Chorvatska 🙈

Ake vydavky ma teda tvoj partner?

michal_dr
20. jan 2025

@simona92101
...v zápätí si mohla zbaliť podprsenku, nohavičky a zatvoriť vchodové dvere z druhej strany 😉 👋 🤣

Práve toto sú tie momenty, keď sa ukáže charakter partnera vo vzťahu 😉

Ešte, že sa ukázala jej pravá tvár pred sobášom, inak by to bol veľmi drahý sex 🤣

sonula
20. jan 2025

Mozno taka blba otazka, ale rozpravali ste sa o tom?????? Co ti na to povedal? Ponukla si mu ze dolozit chybajucu cast a vobec, chce ist?

lienka.7
20. jan 2025

@autorka nezaplatila by som mu nič. Lebo keď chce ísť na dovolenku, tak si neponakupuje zbytočnosti a nasetri si aj sam a pôjde. Ak ísť nechce, tak si nechá zaplatit, a takto to bude aj v budúcnosti. Cize si to dobre premysli.

enmery
20. jan 2025

@simona92101 Dúfam, že jej partner povedal, že je chudera aj bez Chorvátska a kopol ju niekam😁

lapersefona
20. jan 2025

Záleží od toho na co dava tie peniaze na luxusné oblečenie a zbytočnosti alebo napr na deti z prvého ci manželstva ci kurzy vzdelavania a pod. Ale môžeš ist aj s kamoškou na takú dovolenku. Alebo môžeš mu ju aj zaplatiť zavisi to od toho aký máte vzťah a co ty chces

st_277
20. jan 2025

daj mu to k nejakemu sviatku, nemusis cele zaplatit, ale napr poukazka 1000€ na dovolenku k narodeninam.
Ostatne nech si doplati nech mu to neni take blbe 😀

autor
21. jan 2025

@sonula nadhodila som tu temu, ale nejak do detailu sme ju nerozoberali (asi by sme mali).
Vyjadril sa, ze je tam nadherne a ze “az budu peniazky, pojdeme tam”. Tym debata skoncila a ja som to dalej nerozvijala…

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
h2
21. jan 2025

@matkamirko Pokojne to môže znamenať aj to, že doteraz on o tejto jej túžbe nevedel a teraz, keď o nej vie, sa podľa toho zariadi a začne na to šetriť. Samozrejme, že to tak nemusí byť a môže to byť tak, ako píšeš ty, ale nedovolila by som si dávať nejaké kategorické vyhlásenia, ako to určite bude.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
simona92101
21. jan 2025

@kittykat22 prepac,ale kazdy ma nejaky sen.to ale neznamena,ze ked si niekto postavi hlavu,ze JA TO CHCEM ,tak automaticky treba ist vytiahnut uspory a vyhadzat sa z penazi.🙈 a ako pises,ano,najprv treba zaplatit co treba,cize jeho vydavky(ktore ona doteraz neuviedla co to je,ci hypo,ine poplatk)a az potom plnit niecie sny ..

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
matkamirko
Autor odpoveď zmazal
matkamirko
Autor odpoveď zmazal
simona92101
21. jan 2025

@kittykat22 ale takisto pise,ze on ma este platit nejake svoje vydavky mesacne,ktore doteraz neuviedla,takze predpokladam ze plati hypo alebo uver.