Mám zlý vzťah so svokrou

lenka19959719
16. nov 2021

Ahojte, som už v koncoch potrebujem radu alebo pomoc.
S manželom sme si vzali hypoteku, kupili sme si krásny dom. Máme 2 ročného syna a ďalšie bábätko je na ceste. Všetko by bolo na poriadku, keby snami nebývala svokra. Strpcuje mi život od kedy máme vlastný dom. Ona mi stále dáva na javo že ja som v dome nevesta a ona je pani domu. Ale je to opačne ona je len u syna a nevie si to uvedomiť, nechce odísť, nedá mi pokoj. Nadava mi hnusne, stále viriva, vyvolava hadky a potom sa hádam koli nej s mužom. Muž si ma nikdy nezastane, ona mi povedala že ja jej tu rozkazovať nebudem že nato som tu malí pán. Ničí mi psychiku, koli nej sme museli zrušiť obývačku aby tam mohla spávať, doniesla si už aj veci, nikto ju nevolal k nám bývať. Každý večer k nej chodí aj priateľ dokonca aj to jej tolerujeme. Za energie neplatí ani cent do kuchyne dáva málo aj to niekedy ani nedala. Veľakrát som ušla z vlastného domu k rodičom proste dto nezvládam a muž si z toho nič nerobí, občas jej povie niečo ale neplatí jej. Povedala že nikdy sa mi nepodarí ju z domu dostať ona si bude robiť po svojom nemám jej rozkazovať. A keby to nebolo málo, je veľká bordelarka, z obývačky je kupleraj bordel má všade, taniere špinavé poháre, neupratuje po sebe, ked uvarim príde hore naberie si ako keby nič kolkokrat som ani nejedla lebo mi nevyšlo. Pri prvom tehu toto iste robila vlastne cele 4 roky mi robí zle aja neviem či sa mam s manželom rozviesť alebo čo mám robiť 😭😭😢

fleur1111
16. nov 2021

@lenka19959719 pobal jej veci a vyhod za bránu.

ivkazba
16. nov 2021

@lenka19959719 nie som pani zlatá. A nikto ťa tu nesúdi. Len píšeme, že robíš hlúpe rozhodnutia a to je fakt. Keby si ich nerobila, nemusela si sa teraz cítiť urazená. A radu som ti dala aj ja. Otvor si ústa, pošli svokru bývať kam chce a ak s ňou muž potrebuje bývať, tak odíď a nech býva s mamičkou. Celá táto situácia je len a len problém, ktorý si si vytvorila ty s mužom. To nie je problém svokry.

lenka19959719
autor
16. nov 2021

@tomikejt vela krat som jej to povedala, vikricala ze ju tu nechcem aby odišla. Ale ona stále svoje melie.

diewcatqoo
16. nov 2021

Toto nemoze byt pravda..neverim, ze niekto taky existuje, kto zo seba necha robit takeho blbca vo vlastnom dome

lenka19959719
autor
16. nov 2021

@loginexistuje nemám súrodencov, mám iba mamu a otca a starkú. Otec sa ma zastane aj mamina aj starká ale nepomaha to. A mate pravdu muž je chyba bohužiaľ.

lenka19959719
autor
16. nov 2021

@stanulienkat pani zlatá hypo som si brala ja, dom je môj. A dieťa som chcela, vytúženú dcéru, som po potrate ledva som sa z toho pozbierala a toto tehu mi dalo znova silu a viem že už nebudem sama ked mám svoje deti. Tak prosím vás ked mi nechcete dat radu nesudte ked neviete.

loginexistuje
16. nov 2021

@lenka19959719 ale ty jej max povedz ze si prajes aby odisla do a daj datum a cas a pockaj ak nezrealizuje pobal ju a vymen zamky

loginexistuje
16. nov 2021

@lenka19959719 na liste vlastnictva k domu je kto ?

evaachesa
16. nov 2021

@lenka19959719 tak urobte s rodičmi a štátnou brigádu...pobalte ju a svokru presťahujte naspäť tam kam patrí...otec nech vymení zámok a hotovo...nech sú s tebou v dome keď príde naspäť svokra. Toto mi príde celé úplne neuveriteľné až mám dojem že je to len vymyslené...ak je to pravda, ozaj nechápem že je niečo takéto možné 🤨🤦

lenka19959719
autor
16. nov 2021

@lesana25 nevyplakavam pýtam sa normálne rady

ninusa221
16. nov 2021

@lenka19959719 tak jej daj veci pred braničku a vymeňte zámky a dovidenia.

anjelicek26
16. nov 2021

Tak vymenit zamky na dome, oknom tam hadam nevlezie. Muzovi dat kluce s podmienkou, ze tam uz nebude svokra...dom je tvoj, bud odijde ona, alebo obaja... bohuzial mu to povedz vecne, toto neni akceptovatelne nijakovsky.

negymama
16. nov 2021

@lenka19959719 takto, kto je na liste vlastnictva domu? Ty a manzel?
ma u vas svokra trvaly ci prechodny pobyt?

ty ako vlastnik mozes jej zrusit pobyt, vymenit zamky a vystahovat ju aj za pomoci asistencie policie ak nechce dobrovolne.

druha vec je tvoj manzel. Momentalne je to v stave, ze on ta pouziva ci vyuziva ako osobu na spoluplatenie hypoteky v ramci bsm, ale nehnutelnost nemozes ty vyuzivat tak ako mas narok. O vyuzivani domu rozhoduje tvoj manzel a cudzia osoba - svokra.

ty mas pravo ako spoluvlastnik vyuzivat dom a nie svokra. U mna , ak by som nepochodila s muzom, by nasledoval rozvod, vyplatenie tvojej casti z domu, min. polovica doposial splatenych splatok , navrh na vyzivne pre dieta a prestahovanie sa inde, k rodicom ci do prenajmu.

nedala by som sa tak zneuzivat, financne ani psychicky.

lenka19959719
autor
16. nov 2021

@loginexistuje dom je na moje meno a manzela

petulda333
16. nov 2021

@lenka19959719 ak je dom tvoj,teda pisany na teba,tak im zbal veci obom a dovi. A prepac,ja tomu neverim. Neverim,zeby zena odisla zo svojho domu a muz za nou chodi. A zeby to jej muzovi nevadilo! Inak,raz pises,ze za svokrou chodi priatel a potom jej muz. Tak ako?

negymama
16. nov 2021

@petulda333 niekto hovori "muz" ak ked ludia nie su zobrati.

lenka19959719
autor
16. nov 2021

@evaachesa určite to nieje vymysel. Naozaj toto existuje.... Bohužiaľ.

lenka19959719
autor
16. nov 2021

@negymama dakujem za rady, toto je to čo som chcela vedieť ďakujem pekne ❤️

lenka19959719
autor
16. nov 2021

@negymama ano my dvaja sme majitelia ale ona nema ani trvali pobyt ani prechodny u nás.

loginexistuje
16. nov 2021

@lenka19959719 skus najprv dat to ultimatum muzovi nech ju vystahuje daj mu datum dokedy a ak nie mozes konat dalej

negymama
16. nov 2021

@lenka19959719 a ze svokra stale melie svoje...??? vsak by domlela By som jej povedala , ze v dome ten rozkazuje, kto ho vlastni a ona v nom nevlastni ani jednu tehlu. Tak nech sa laskavo prace, inak na nu zavolam policiu.

lenka19959719
autor
16. nov 2021

@petulda333 priateľ, muž to je jedno. Proste sú spolu on ju navštevuje každý večer u nás doma. Neveríte? 😂😂😂😂 Tak neverte tomu, bohužiaľ takéto veci zažívam realne. Prečo by som si toto mala vymýšľať a prosiť sa o rady od iných žien a písať sem.

kiki68
16. nov 2021

Od odrodit, dom je Tvoj a tak mozes vyhodit muza aj jeho mamicku. Ja by som to netolerovala.

lenka19959719
autor
16. nov 2021

@negymama áno tak

petulda333
16. nov 2021

@lenka19959719 tak si urob poriadok s muzom,potom mozes aj so svokrou. Skoda,ze taka drza a odvazna,ako si tu,niesi aj doma. Zilo by sa ti lepsie

lenka19959719
autor
16. nov 2021

@negymama vela sa moje hrdlo nakricalo na ňu. Ale stále nič. Mne to pripadá ako keby nebola normálna žena.

miselar
16. nov 2021

@lenka19959719 no tak na tvojim mieste By som si posadila muža aj svokru a spustila ....normálne na rovinu do huby tu som panou domu ja vážená svokricka.Na svet príde onedlho ďalšie vaše vnuca a prosím do piatku si odpratať veci obývačka ide naspäť a vy tiež idete do svojho domu.Tu som doma ja,manžel a moje deti a vy ste návšteva .Na nič iné by som ani neragivala iba by som povedala že v sobotu tu už nebude a bodka .

petulda333
16. nov 2021

@lenka19959719 ty nemas kricat na nu,ale na muza. Uz to pochop. Az ked on bude stat pri tebe,potom sa jej zbavis. Kym ju on toleruje doma,tak s tym neurobis nic

bagre
16. nov 2021

@lenka19959719 celkom jedno to nie je, ak by mala muža, zrejme by spolu mali nejaké bývanie, to, že má priateľa, znamená, že nemusí vlastniť nič okrem pár harabúrd čo dotrepala k vám. A že má rodičov v tomto smere tiež nič neznamená. To, čo je podstatné je, že na lv si ty a muž - a tento muž a na háku jej prítomnosť

lenka19959719
autor
16. nov 2021

@dskjhfdlkdjhl komu nadavam? Pokial viem nikomu nenadavam a spravajte sa normlane. Ked sa vam nepáči nekomentujte vobec nemusite na toto reagovat ja som vam to nekazala.