icon

Máme 2 malé deti a manžel ma opustil pred pôrodom

karolina77
10. apr 2015

Ahojte, píšem sem na fórum lebo potrebujem poradiť, pomôcť, možno sa nájde mamička ktorá má podobný osud ako aj ja. Volám sa Karolína, mám 36 rokov. Som vydatá a mám dve deti dcérku 8 rokov a chlapca 3 roky. Som tehotná v ôsmom mesiaci, čakám tretie dieťatko. Manžel mi pred mesiacom po dvanástich rokov oznámil že od nás odchádza, lebo sa strašne zamiloval a našiel si druhú ženu. Mne povedal aby som začala žiť nový život. Úplne sa mi zosypal život, som na dne, nevládzem sa ani pohnúť. Celé dni ležím v posteli, som strašne vyčerpaná a nemám na nič chuť. Manžel ma aj týra, rozpráva mi a píše smsky že celý čas so mnou to bol omyl, že je všetko len a len moja chyba čo sa stalo. Neviem prečo sa takto správa keď idem za mesiac rodiť jeho tretie dieťa. O deti sa moc nezaujíma, sem tak napíše sms typu "ako deti a že či to všetko zvládam." Ja neviem ako mám teraz žiť ďalej, ako to všetko prekonám. Som zúfala, zranená a nešťastná. Neviem či sa mi vôbec dá pomôcť. S pozdravom Karolína

marlene
10. apr 2015

presne toto sa stalo mojej kamoske-bola tehotna s tretim,ked jej manzel oznamil tiez asi po 12 ich rokoch ,ze ich manzelstvo bol omyl ,a ze nikdy s nou nebol stastny a ze ona si zasluzi lepsieho a pod. dristy ,co muzi tlacia manzelkam ,ktore ich omrzeli do hlavy,len preto aby si upokojili svedomie alahsie sa im islo za tou novou,zenou ich zivota ,lebo nechapu,ako mohli tolke roky bez nej zit... a po par meisacoch zistia,ze ono s to s tou manzelkou vlastne ani nebolo az atke zle,len bohuzial ona kvoli detom a staroslivosti o neho,uz nemala tolko casu ho obdivovat,nie vzdy bola naladena na sex a pod.
pravdu povediac ,ja by som ho nechala,nech su len ide- podala hned ziadost o vyzivne ,poziadala o upravu styku s detmi ,vyzivne pre mna ,zbalila mu veci ,milenke poslala jeh spinave veci a kartu s podakovanim,ze ma zbavila takeho charakteru so zelanim vsetkeho dobreho. teraz je tazko,ale bude lepsie. drzim palce. inak - k tej mojej kamoske sa ten jej nevernik po roku vratil so sklopenymi usami,milenka ho mala dost-financne t tiez neblo bohvieco--musel platit na 3 deti,ktorym ona styk s otcom nezakazvala,ale naopak deti k nemu podmienovala🙂 😀 no a mladej zabe sa po case prestalo pacit,ze milenec chcel byt dobrym otcom a miesto toh ,aby travil vikendove rana s nou pod perinou,chystal v jej byte ranajky jeho detom 😀

tenerifka
10. apr 2015

@marlene A ona ho zobrala naspat? Ja by som s takym chlapom uz zit nemohla, a ak by sa ma co i len dotkol, by mi prislo zle.......

velkacica
10. apr 2015

takže ty si plynule rodila, zatiaľ čo manžel robil na teba aj decká - ktorých ti zjavne nie je dosť, keďže ideš rodiť už tretie. Tento nepomer určite nehovorí o "funkčnosti vzťahu", čím vlastne začala táto diskusia.

timea7
10. apr 2015

@velkacica ty si fakt úbohé stvorenie....musel ti niekto veľmi ublížiť, keď máš potrebu ubližovať iným.

jahodnicka
10. apr 2015

@velkacica a ty mas co za mindrak??

peneloppe
10. apr 2015

Baby, prosím vás nereagujte ani na takéto hlúpe a nezmyselné príspevky. venujme sa téme 🙂

6969eva
10. apr 2015

@karolina77 Ahoj, žiaden nefunkčný vzťah, stratené roky a omyl.Nič z toho nie je pravda! Nesmieš si to pripustiť. Ono sa to v živote stáva, bohužiaľ. Za žiadnych okolností, si nesmieš pripustiť, že to je tvoja vina. Nie je! Jednoducho nezvládol život, to je celé. A najlepší a najjednoduchší spôsob je nájsť si milenku, ktorá pofúka všetky rany a všetko je naraz jasné. Za každým prúserom, nespokojnosťou a neúspechom je žena a rodina - brzda v jeho živote, guľa na nohe, o ktorú neustále zakopáva a bráni mu v jeho rozletoch.Ja viem, je to strašne ťažké. Až si nepripustíš vinu, máš polovicu vyhraté. Pokiaľ ide o tie tvoje stavy, neschopnosť žiť, je to normálne, ale prejde to! Len si to musíš odžiť.Držm palce. A nezabudni: nie je to tvoja vina. Je to jeho slabosť, neschopnosť žiť s problémami, ktoré bežne prináša život. To on je ten slabý a zbabelý.( A počkaj, aj naňho dôjde. Ošiaľ lásky pominie, čoskoro, a potom sa presýpacie hodiny otočia. Ver mi.)

peneloppe
10. apr 2015

Ako vobec niekto moze vyslovit taku hlupost ze na vine je zena. Ved ta zena predsa nesedela na zadku ale starala sa o deti. Ved to je ta najtazsia praca, starat sa o deti, o domacnost. Len je bohuzial malo ocenena, resp. uplne nedocenena. Vychovavat deti a vytvarat rodine domace zazemie je full time job.

prasiatko30
10. apr 2015

@marlene inaksie presne som na to myslela ze zakladatelka by mala zacat pravidlne posielat deti za oteckom aspon jeden cely vikend kazde dva tyzdne, ziadat o vyzivne a tesit sa na babo alebo teda aspon tie vikendy co bude doma sama tak klud a nohy v teple a on nech sa zariadi s milenkou ako chce 😄😄😄😄

natalym
10. apr 2015

@velkacica No predpokladám, že sama pri plodení pri tom nebola.

dankaa78
10. apr 2015

Velmi ma mrzi co sa stalo.Drzte sa 🙂

6969eva
10. apr 2015

Nedá mi, aby som sa s vami nepodelila o jeden príbeh, ktorý sa skutočne stal a s touto témou súvisí. Vždy, ked ide o neveru, podvedený partner sa martýrsky poddá a odchádza nielen ako opustený a porazený, ale ešte aj s pocitom viny, že za to všetko môže vlastne on. A trvá nekonečne dlho, kým sa z toho všetkého vyhrabe, aby na vrchole toho smetia našiel seba ako človeka, ktorý sa dokáže obzrieť dozadu a ako -tak s istou dávkou znovunájdeného sebavedomia zhodnotiť priebeh udalostí kriticky a spravodlivo. Pokiaľ hodnotíme neveru zvonku, ked sa nás netýka, máme silné reči a rezulútne vyhlasujeme, čo by sme urobili a čo za žiadnych okolností nie, Lenže potom,ked príde na vec, naša odvaha a presvedčenie sú ta tam.
Preto obdivujem silných ľudí. A nedávno som mala to šťastie zistiť, že takýto ľudia existujú. V jedno nedeľné popoludnie, celkom nedávno, zacúvalo auto do takmer susedovie dvora.Vystúpila z neho celkom pekná pani a vysypala na dvor vrece so šatami svojho manžela. Pánovi domu, ktorý vyšiel na dvor povedala, že ked už jej manžel dva roky spáva s jeho ženou, tak si myslí, že je našase, aby mu aj prala. A povedala to celkom nahlas, aby aj susedia vedeli prečo. Poviem, vám, veľmi ma potešila. Aspoň jedna to dokázala. V pravý čas, na pravom mieste.

marlene
10. apr 2015

@6969eva ,ano presne tak to je. kriza s ktorou sa potyka dost velke % muzov . zistia ,ze starnu,ze im deti odrstaju a zrazu sa zacnu pytat sami seba ,ci to je vsetko co im zivot ponuka... niektori zacnu sportovat,ini sinajdu nejakeho noveh konicka, aby zabili t prazdno co v sebe maju-v podstate je to len strach zo starnutia,preratia zodpovednosti sa cestu ktoru si vybrali a akceptovanie toho ,ze nastava ina faza zivota- a ti co chcu presvedcit sami seba o tom ,ze su este ziaduci,zaujimavi a nepatria este k tym "starcom" si najdu milenku 😀 a uz sa vezu. oni maju vtedy uplne vymetenu mysel, trba ich brat ako chorych a nebrrat vazne vsetky tie dristy . jednoducho cast ich mozgu nepracuje -ta racionalna 😀 to je ako s detmi v puberte -tez nehladia nalavo ani napravo ,idu si za svojim aj za cenu ,ze tym trpi manzelka,deti,aj za cenu ,ze ich stratia. neosparvedlnujem ich-ale treba nat pozerat realisticky. najhorsie co moze zena spravit ,je plakt,hystericit a vyvolavat sceny. treba ich nechat ,zavriet im dvere pred nosom,nedat sa zatahovat do ich filozofickych tem,ako vedia ,ze ti (rozumej manzelke ) ublizuju a pod . riesit len praktcke zalezitosti,nikdy nie city . bodka . a premysliet si svoju vlastnu buducnost s detmi .

timea7
10. apr 2015

@marlene hlavne muži po štyridsiatke čakajú, že príde druhá miazga a zatiaľ príde prvý infarkt 😝

stela310
10. apr 2015

Som strasne zvedava ci do tejto diskusie prispeje aj nejaky chlap,ked uz tu bolo par takych mudrych 😀

peneloppe
10. apr 2015

@stela310
Boja sa ze by sme ich ukamenovali 😎

stela310
10. apr 2015

@peneloppe prispievaju len vtedy ked oni maju zo zenami problem,aby sme ich lutovali 😀

janinah
10. apr 2015

@stela310 u mňa chlap,ktorý chodí na MK stráca na mužnosti a "normálnosti",prosím bez urážky,ale nemôžem si pomôcť,mám ten pocit....

modrofuzik11
10. apr 2015

krasne to napisala kaktusik007. zi a bud silna pre svoje deti. nie pre manzela. deti ta teraz potrebuju. urcite su z toho este zmatenejsie ako ty.

janinah
10. apr 2015

ale k téme...prvotný šok z rozchodu pominie ,život ide ďalej a žena toho zvládne veľa,preveľa,lebo musí 😉 ...ale dotyčného manželíka by som zdrala z kože a z peňazí a tie väčšie deti mu posielala tak často ako sa len bude dať

beatrice1607
10. apr 2015

@tenerifka Ale moralka a ucta voci tehotnej manzelke by ju mohli trochu zabrzdit v tomto konani.
Ze je on vol, to je nam vsetkym jasne. Ale ona tiez urcite nie je bez viny.

beatrice1607
10. apr 2015

@velkacica Fuj, ty si riadne frustrovana osoba.

emmilly
10. apr 2015

@velkacica tebe totalne hrabe a to som napisala este uplne slusne

adrika25
10. apr 2015

@velkacica zopár tvojich odpovedi vo fórach som uz mala tu česť citat, no nič popros adminov o zmenu tvojho nicku na velkapi.. Lebo toto súdny človek nenapíše

petra7777
10. apr 2015

@mima4 Normálne s tebou súhlasím 🙂 Ale dodám, že niektoré ženy si to nevšimnú ani pri štvrtom dieťati, ak je ešte aj piate na ceste....a zrazu "prásk" ....starý si zbalí caky-paky, lebo on toľko detí nechcel....a čo čert nechcel, ešte mu aj detský plač "zrazu" prekáža ☹

lencici
10. apr 2015

@karolina77 tak ako ti tu baby pisu hlavu hore! Ja som bola v podobnej situacii len s tym, ze nasa druha dcera mala 2 mesiace ked som manzelovi prisla na kavickovu kurvi... este mesiac som ho trpela doma kvoli detom a ppotom som ho poprosila aby sa zbalil a odisiel...byvali sme u nasich tak to bolo jednoduchsie...tvoj bol aspon akytaky chlap a povedal ti na rovinu vsetko...moj toho nebol schopny ani polroka po tom co odisiel, len co zo mna robil pi.. na sude som sa dozvedela dopodrobna s kym a ako zije a popravde mi z neho prislo zle...10 rokov v pixli stravenych s chlapom ktoreho som milovala ale teraz mi je z neho len smiesno... je to obycajny chudak tak isto akp tvoj manzel a ver tomu, ze radsej sama s detmi ako s takym chlapom...ja som len zvedava ako dopadne jeho terajsia priatelka verim tomu, ze podobne ako ja len s tym rozdielom, ze jej nespravi dieta kedze je to uz starsia pani hoc je v celku zachovala 🙂. A este jedna perla pred rokom odisiel koli jednej mladuckej kvoli ktorej vlastne nastal rozvod a ani mesiac nepresiel a nasiel si starsiu... sorry trosku som sa rozpisala...ale drzim ti palce nech porod prebehne ok a na manzela sa vykasli...

sante81
10. apr 2015

Do polroka maš manžela naspat, a bude ta na kolenach prosit aby si mu odpustila, nie si jedina ktorej rodinne stastie rozbila kurva, ale da sa s tym naučit žit a ist dalej, držim palce a ak ti bude najhoršie, pozri sa na svoje deti, tie daju neskutočnu silu opat vstat a kráčat dalej

jahodka8
10. apr 2015

@karolina77 veľa závisí aj od tej ktorú si našiel, či ona vôbec vie o jeho rodinnej situácii. Nepíšeš, aký ste mali vzťah predtým, či ste trávili čas spolu ako rodina alebo ako to presne bolo. Nemôže mať on nejakú paniku pred tým pôrodom? Aký mal vzťah s deťmi? Ked je žena doma, tak sú deti dosť na ňu naviazané, možno si akosi nevedel nájsť k nim cestu. No uvádzam len príklady prečo sa to mohlo stať, ty poznáš konkrétnu situáciu. No on je povinný ako prvý sa teraz postarať o tie staršie deti ked ty pôjdeš rodiť, máš kontroly u lekára, to je jeho zákonná povinnosť. Ty ked budeš v pôrodnici, tak keby sa on nestaral, tak je to zanedbanie starostlivosti z jeho strany, ved ty budeš mať papier od lekárov o pobyte v pôrodnici, takže ani nemusíš hľadať dôvody prečo by mal byť s deťmi, on jednoducho musí. On je rodič rovnako ako ty u tých dvoch starších detí, teraz ešte viac zodpovedný za ne ako ty hlavne zo zákona.

timea7
10. apr 2015

@jahodka8 prepáč, ale píšeš zase od veci. Muž má paniku pred pôrodom? Čo má strach z cisárskeho, alebo zo šitia? 😝 😝 😝 Inak už pôrod tri krát zažil, tak si mohol zvyknúť. A deti by som mu poslala len vtedy, keď by som bola na 100% presvedčená, že sa o ne dokáže postarať, aj to neviem, či by som im motala hlávky ešte otcovým novým objavom, pretože musia toho v sebe spracovať veľmi veľa - otec sa odsťahoval, mama nešťastná, nový súrodenec....dosť aj na dospelého. Že sa o ne má postarať je jedna vec, že je možno taký primitív, že sa bude pred nimi s novou láskou objímať a prejavovať jej lásku, je vec druhá...Ak je taký primitív, že manželku opustí pár týždňov pred pôrodom, tak by s tým nemusel mať až taký problém....

dazdovka
10. apr 2015

Deti ale budú musieť byť na čas, kým bude karolina77 v porodnici, niekde "odložené". Ideálne by nemali byť vynate zo svojho prostredia, alebo už by mohli byť pripravované na to, že budú dočasne s oteckom niekde inde, ako doma. No hrozna situácia, určite by mala nejaká sucitna duša (kamarátka, sestra, mama) prísť na pomoc, toto je na jednu ženu s babatkom na ceste strašný náklad...