icon

Máme hneď stavať?

17. apr 2022

Ahojte, ideme kupovať pozemok, a na kompletku sa vyhadžeme s úspor.
Máme hneď aj brat hypotéku, a začať stavat s tým,že musíme založiť pozemok, lebo nebudeme mať žiadnu hotovosť?
Alebo počkať 3-4roky a stavať,keď budeme mať nejakú rezervu.
Čo je podľa Vás pri tomto nezmyselnom zdražovaní rozumnejšie?

Strana
z3
luccija
18. apr 2022

@tncka mne sa oči prevracali za tie byty pýtať toľko peňazí.Ved ten jeden mal dve mini izby kde by sa ani rolldor a posteľ nezmestila.Hrozneeee
My sme chvála Bohu stavali pred 7 rokmi dnes by sme asi boli radi za 2 izbový byt.
Ale ľudia majú veľa peňazí kamaratkina dcéra robí pre developera a ľudia kupujú 2,3 byty na cash.

kikushaa
18. apr 2022

@ariannazara my sme podali stavebko v novembri schvalili ho teraz v marci (pol roka a furt vyhovorky na covid mi pride ze ho mali vsetci aspon 3x 🤣🤦‍♀️)

engynka
18. apr 2022

@ariannazara tak najprv to boli Vianoce, potom covid a nakoniec stahovanie celeho uradu do novej budovy 🤷🏻‍♀️ Samozrejme aby som nebola taka kriticka voci SU pocas toho celeho casu nam uz prepadli povolenia z telekomu…co teda nemuselo byt keby to SU netrvalo tak dlho 🙈

alexka89
27. máj 2022

@liljana presne aj my chceme počkať so stavanim....aspoň kým je táto debilna vláda pri moci....a uvidíme časom či nezlacnie všetko ....hádam príde taká vláda čo sa bude o slov.lud viac zaujímať a nejako to poriešia

marzuz89
27. máj 2022

@liljana naozaj si myslis, ze sa nieco, cokolvek, o 2 roky bude zlacnovat? Jasne, ze bude este drahsie, prinajlepsom budu dnesne ceny.

lejusinka
27. máj 2022

Nasetrite si na zaklady a potom vezmite hypoteku.

Urcite by som nekupovala stary dom na prerobenie a vobec nie novy holodom…

iv007
27. máj 2022

@alexka89 myslis ze nova vlada ti zlacnie materialy a postavi dom? Vsetko a vsade sa zdrazuje a je to len zaciatok,nie len na mini Slovensku.Treba sledovat globalnu ekonomiku a mat vacsi rozhlad

liljana
27. máj 2022

Bytov je dost. Divili by sme sa, kolko ludi, ci rodin ma pokupene 3-4 byty, ci niektori politici aj 5-10 bytov, apartmanov ako investiciu pred 10 rokmi, ked stali 100-120k. Otazka je, ako rozhybat trh s byvaniom, aby ich ti ludia predali. Mozno daju dan na byty, v ktorom ludia nemaju trvaly pobyt ...

iv007
27. máj 2022

@liljana o tejto dani sa hovori dlhsie a nic sa nedeje.Pochybujem ze nieco take schvalia,isli by sami proti sebe.Tiez mam 1 byt ktory oficialne prenajimam a poctivo platim dan vo vyske jedneho najmu.Keby sa radsej zamerali na tych co to robia nacierno a bez zmluv a DICa..

petik22
27. máj 2022

@melanta ahoj,prosim ta vies mi k tomu zalozeniu povedat i viac? mna by konkr. zaujimalo ci mozem zalozit stavebny pozemok,ale financovat z hypo budem nieco ine-rekonstrukcia domu alebo napr. kupa bytu?

Strana
z3