icon

Manžel a jeho závislosť, ktorá nám ničí rodinu

utrapena85
14. jan 2013

Ahojte drahé mamičky,tehuľky aj snažilky...Chcela by som sa v prvom rade trošku vyrozprávať, lebo žial mám pocit že ma nikto nepočúva a nikto nechápe čo prežívam. V druhom rade by som vás chcela veľmi pekne poprosiť o radu. Môj príbeh sa začína veselo...Dvaja sa našli, bláznivo sa zaľúbili, bolo všetko krásne. Po krátkej známosti sme sa rozhodli spraviť si dieťatko (čo nikdy neolutujem!)...v decembri 2011 sme splodili moju dcérku 🙂 Všetko bolo úžasné, radosť obrovská proste dokonalý vzťah. Keďže sme spolu čakali dieťa, rozhodli sme sa našťahovať sa spolu. Náš vzťah nebol už ako predtým, niečo sa zmenilo, vlastne on sa zmenil. Akoby si v hlavičke uložil, že keď som tehotná tak už od neho neujdem a som jeho, patrím mu. Nesprával sa ku mne už tak citlivo, nerozprával sa so mnou pekne a veľakrát sa so mnou nerozprával vôbec. Húlil trávu skoro denne. Predtým mi klamal že to robí len občas. Nie nadarmo sa hovorí, že len vtedy ozaj spoznáš človeka keď sa k nemu nasťahuješ. Sľuboval mi hory doly. Vravel mi že na marihuane sa nedá byť závislý. Aj ja som tak vedele. No keď svoju dávku mal bol milý a pozorný muž, ale keď nie tak bolo zle nedobre :( správa sa vtedy ako malý odutý chlapec, so svojimi blízkymi sa rozpráva velmi nepekne a so mnou ešte horšie. Iba ku kamáratom, vie byť vždy milý. Sľuboval mi NA DCERKIN ŽIVOT, že po svadbe prestane. Ok, verila som mu (vtedy ešte áno ☹ ) No najhoršie prišlo po svadbe. Na jeho želanie som sa zanho v marci 2012 vydala. Vtedy mal už naozaj pocit že som jeho majetok. Húliť neprestal stále. Na poradne so mnou nechodil. Chodil sa von zabávať. Stalo sa aj že som ho s bruškom chodila hľadať po krčmách, lebo telefón mal vypnutý a ja som si myslela že sa mu niečo stalo. On inak nepije vela. Sem tam. Raz so mnou išiel na ozvy plodu ked som bola uz v 9tom mesiaci a bolo strašné horúčavy. Velmi pekne som ho poprosila nech ide so mnou, aby ma mal kto podporovat ak by mi prišlo zle od tepla ☹ viete čo som sa napočúvala celú cestu ? 😢 😢 v čakárni si ani vedla mna nesadol..ani slovka mi nepovedal..priotom nie som niekto za koho bz sa mal hanbit. Pravdaže ani v ten deň nemal svoju dávku. Ja som mu to nedokázala stále investovať. Veľa krát spravil také, že nezaplatil nájomné a radšej si kúpil trávu. POtom to musela vždy platiť jeho mama. No nieje toto závislosť??? ak nie tak čo potom?..No moje tehotenstvo som celé preplakala. Ani jeho mama mi veci neuľahčovala. Ona je inak dobrák od kosti ale niekedy sa vôbec nevšíma ako sa správa. Chodila k nám viackrát denne, len tak bez klopania. dosť mi to vadilo, no muž s tým nemienil nič robiť. Vždy sa so mnou hádala aby som sa pokúsila vyjsť s jej synáčikom. Vždy ho chránila. Brala mi veci s prádelníka bez opýtania a na druhý den doniesla už vypraté. Akože viem, že ona s tým nechcela zle ale neuvedomovala sa, že jej syn už nieje slobodný a má ženu s ktorou by chceli mať trošku súkromia. No späť k manželovi. Stále mi sľuboval a prosil ma už o naozaj poslednu šancu (bolo ich dohromady asi 10) a ja hlúpa naivná som ju vždy dala. Doteraz je tomu tak. Len neviem dokedy vydržím kolísanie jeho nálad, jeho urážky a psychické týranie. Sľúbil mi, že keď porodím malú tak prestane s drogami. Aha jasné. Zas som mu naletela.

Prišiel deň D..v semptembri som išla rodiť...bol tam aj ON..mala som hrozný a veľmi bolestivý pôrod. kričala som aj vracala. 19 hodin som rodila z toho on tam bol len 5 hodin. Viete čo robil ? Lahol si na postel a hral sa s telefonom! a potom aj podriemkaval. Absolutne ho nezaujimalo ze jeho zena rodi a trapi sa..žiadne slová podpory..NIČ..až keď som šla už na pôrodný stôl..tam sa správal ako pán dôležitý...Jedno ďakujem z jeho úst nevyšlo. Ked sme prišli domov z nemocnice HÁDAJTE bol zhuuuulený.. takže ani dcérka nebola veľká motivácia...
O mesiac neskôr prišli jeho priatelia pozrieť babatko. Zarozpravali sme sa a spýtali sa manžela, čo mi kúpil ako vďaku za pôrod. Viete čo povedal 😢 😢 nezaslúžim si nič lebo som bola slabá pri pôrode ☹ . Bolo toho na mna vela..starostlivost o dietatko..manželov teror...On si už predomnou prizná že je závislý no pred ostatnými nie...hanbí sa za to! robí to už 16rokov skoro denne! Dohodli sme sa že bankomatovú kartu bude mať pri mne a nedám mu ju ani keď bude veľmi prosíkať. OK to znel ako super nápad. V jeden deň prišiel za mnou v absťákoch nech mu na to dám prachy, pravdaže -odmietla som. Tak mi povedal že nech mu dám kartu, že kúpi si cigarety a pivo (no jasnééé haha)..ponukla som že pojdem do obchodu, nech postrazi malu a povie mi ake pivo a cigarety chce..to sa mu už nepáčilo 🙂 tedaaa ,,uuurčite" pivo si chcel kupit ☹ išiel za svojou mamičkou sťažovať si že mu nedám peniaze ani na pivo...jeho mamka prišla a spravila so mnou cirkus, že ako si to predstavvujem že jeho syn tolko pracuje a nie som schopna mu ani pivo kupit...jej vysvetlovat..to je marne...bolo toho na mna vtedy až moc. Odišla som aj s dcérkou k mame...Jeho strana rodiny ma odsudzovali, že utekám od problémov. Ešte ja som bola tá zlá ☹ Nikto okjrem mojej rodiny ma nechápal. Nikto sa do toho nevie vžiť čo tu prežívam dennodenne. No bola som zase hlúpa a naivná vrátila som sa...Niektore veci sa obrátili na dobré..jeho mama už nechodí bez klopania...manžel sa pekne stará o dcérku...no ale ku mne je stále pes ked nema davku..minule ma nazval p*cou preto že ked som malu prebalovala on sa zobudil..potom sa so mnou nebavil jeden den lebo som sa s knemu pritulila zo spanku...pred tyzdnom som bola na navsteve u mamy a mala ohladla, v tom som si uvedomila že som si zabudla doma flasky. poprosila som nech ich donesie. Myslíte že doniesol? aa kdeže..ja som pre ne musela zájsť. Ale keď vybavuje sebe, kamošom drogy tak beži aj na koniec sveta hlava nehlava. Vianoce boli otrasné, nevedel od nikoho zohnat davku...tak si viete predstaviť ☹

Čiže zhrniem, keď má svoje dávky je to super muž..keď nemá ☹ tak sa nam rúca rodina. Ja tiež nie som dokonala...mám velmi vela chýb, som strasne tvrdohlavá a keď ma niekto rozčúli tak aj búrlivá ale takto sa nesprávam ☹ a takto sa nespráva jeden dospelý 30 ročný muž ☹ ja mam 20 ale mam viac rozumu ako on..

Otázka na Vás mamičky..Mám môjmu manželstvu dať ešte šancu? Mám si počkat? Alebo nemám sa nechať ďalej nútiť do tohto a mám odísť, aj napriek odsudzovaniu. Ako by ste zareagovali keby ste boli v mojej situacii. U mňa je priorita moja dcéra! Ja pozerám na jej šťastie..ale neviem čo je lepšie...život s otcom, rodina plná hádok alebo radšej kludný život bez otca.

ďakujem všetkým čo sa sem dočítali 🙂 pusinky posielam

Strana
z3
ajsenz
15. jan 2013

ja ti napíšem o drogovej tematike... s marihuanou to nie je ako s heroínom,kokaínom a spol... marihuana mení človeku charakter lebo utieka sa do toho vlastného sveta, keď je zhúlený písala si že je kľudný dobrý ale akonáhle to nemá je hajzel a nevšímavá sviňa... strašne veľa kamarátov som mala čo húlievali, klamali, brali peniaze ale on je len otrokom drogy...
Z môjho hľadiska to povedz jeho rodine pred ním stým že ak nepôjde na liečenie odchádzaš od neho..uvidíš ako zareaguje čo ti povie ak bude do teba niekto hučať povedz mu že má deň na rozmyslenie ak sa neozve, ser na neho, ak sa ozve možno má fakt problém a rieši ho zlým smerom...
Spravil zlé veci ale poznám aj tích čo ich rodila podržala a sú z toho von a sú normálny ľudia.. marihuana nie je prudko návyková , vedľajšie účinky má len zmenu správania , malátnosť , zabúdanie.... Ver tomu, z ganje sa rýchlejšie dostane, keby fetuje tak to je iná káva, je to na Tebe. Skús ešte mu dať posledné ultimátum ak nesplní môžeš si povedať ,,urobila som pre manželstvo naozaj všetko,,... alebo skúste manželskú poradňu ak na ňu bude schopný.. Vieš rozvod nie je všetko a dnešná rýchla doba prináša aj drogy a iné závislosti a tak povediac to slovo povedané v kostole v ,,dobrom aj zlom,, sa týka aj tohto.. neobraňujem ho len poznám takých ľudí a viem čo prežívajú oni si neuvedomujú ako ubližujú zatemňuje im hlavu tá ich závislosť po droge....
Držím ti palce nech sa už akokoľvek rozhodneš.

zuzanka.zuzu
15. jan 2013

žiadna odvykačka, žiadna manželská poradňa, žiadne ďalšie ultimátum (tobôž nie ďalšie šance) – on sa NIKDY nezmení (ak mi niekto odpíše, že ľudia sa po odvykačkách zmenia, tak áno – ale iba tí, ktorí na tú odvykačku vážne chcú a chcú niečo zmeniť) – toto ti hovorí dcéra alkoholika, ktorému mama dávala stále šancu a ďalšiu a ďalšiu... až som z domu radšej odišla 100km :-/ až vtedy sa spamätala :-/ ale po skúsenostiach hodnotím : buď tvoja dcéra bude drogy nenávidieť alebo im tiež prepadne a nájde si psychického tyrana ako ty alebo možno horšie :-/ vážne toto potrebuješ??? ja sama sa často pýtam – na čo tieto ženy čakajú? fakt až na prvú facku? a čiu – tebe alebo dieťaťu?

nečítala som celú diskusiu (v podstate baby dobre radili, že nikto nepadne na zadok z toho, keď vyhlási, že si pomätená) ale ak by si chcela rozvod, tak takto – podaj žiadosť o rozvod (dôvody agresivita, psychické týranie, užívanie omamných látok, prechovávanie omamných látok, obchodovanie s omamnými látkami, vyhrážanie „že sa postará o to aby mi aj dcérku vzali“ – kto? veď toto by mohol byť aj únos dieťaťa) Keď bude podaná žiadosť o rozvod a ty uvidíš, že muž je zase pod vplyvom, zavolaj na neho policajtov. Oni mu urobia testy. Ak by sa to stalo viac krát, malú v živote neuvidí.

„na súde nebudem vedieť dokázať že huli“ ty nič nebudeš musieť dokazovať – toto môže iba a len prokurátor, Slovensko nie je americký seriál 😎

a ešte niečo – neboj sa, ak sa ti začne vyhrážať, že ťa udá ako spolukomplica pri prechovávaní drog (ty totiž nemusíš ísť vypovedať, ak by znamenalo, že by začalo trestné stíhanie proti tebe alebo proti manžel/manželka/dieťa/rodičia viď. Marošová-Mello)

lilikaa
16. jan 2013

Moja ja viem o com pises... A aj ta chapem ved napokon ajnsomnsi to prezila a na tvrdych drogach bol... I oed nebolo tehotenstvo ani babo.... Vela kratnsom ti uz poradila... A ospravedlnujem sa teraz kazdemu ale nepocuvaj inych pocuvaj svojensrdce len ty sama musis vediet . Ci chxes zbytok zivot prezit vedla muza ktori sa.nezmeni evidentne... Alebo budes davatnsance a sance.. Ak sa rozvedies.. Mozno stretnes ineho.. Lepsieho si mladaaaa. A peknaaaa... No poviem ti jedno z mojho detstva... Moj otec silny alkoholik... Mama 9x odisla a 9x sa vratila sluboval prestane bla bla.. Skoncilonto bytkou a nemocnicou .. Je hrozne vidiet mamu nadne... Potom to konecne spravila rozviedla sa.. A ja maly brat sme boli stastni.. Pretoze cele dectvo smemmuseli pocuva ako sa otec s mamou hadaju atd... Takze ver mi moja malinka to bude vnimat a budensa len trapitl

zanka1689
16. jan 2013

@utrapena85 Nevahaj a odneho chod prec!Vsak si mlada baba ktora poriadne ani nezila a mas trpiet ti aj tvoja dcerka neakeho fetaka,hulica ktory na dennom poriatku ta uraza a hadzuje pred vsetkymi.Ako si pisala ze mas rodicov tak chod knim oni ti pomozu (urcite)Ked tich sanci si mu dala 10a ani jedna nezabra tak11sta sanca je zbytocna .Moja rada je odtahovat sa a zit si kludny a bezstarostny zivot zo svojov dcerkov

petka03
28. máj 2013

@utrapena85 po tomto vsetkom sa cudujem ze sa snim este rozpravas ale srdcu nerozkazes ako sa vravi,myslim si ze si mu dala vela sanci a slubov bolo tiez dost neverim ze sa zmeni ale ak ano tak na to bude potrebovat velmi vela sil ,drz sa moja

henamichal
28. máj 2013

Vieš kedy si urobila obrovskú chybu?? Vtedy, keď sa ti priznal ešte na začiatku vášho vzťahu, že húli trávu "len občas" - ako píšeš- a tebe nevadilo ani to, že "len občas" húli?? S takým človekom si nemala začať vôbec nič. Ženy, ja sa čudujem, že niektoré beriete takéto veci ľahkovážne a potom revete, že vás muž ponižuje! A ešte po toľkom trápení sa pýtaš či máš dať vášmu manželstvu šancu. Fakt, nemám slov. Ty snívaš???!!! Keď sa chceš ešte stokrát viac trápiť, tak len kľudne mu daj šancu. Keď chceš mať svätý pokoj a kľudný život, tak si rýchlo pobaľ svoje veci a choď od neho preč tak rýchlo a tak ďaleko ako len môžeš!!!

maribell
13. jún 2013

ty kks ... precitala som si to cele ale take nervy ako mam teraz som este asi ani nemala ... jako s nim si si nemala ani zacinat ..a zaklincovala si to s tou porodnicou ..jako moj manzel keby na porodnej sale spi alebo sa hra s telefonom zatial co ja rodim tak by som mu asi rozbila hlavu o umyvadlo a bodka ... to nema vyznam pre teba ..nemas na co cakat .. sama si povedala ze ti sluboval zmenu x krat ..kolko sanci mu chces este dat? ...

tinkaronko0710
1. nov 2013

@utrapena85 Ahooooooooooooj moja napis mi do spravy a napisem ti svoj pribeh a nieco viac o tom. Dakujem. Ozvi sa.

tinkaronko0710
1. nov 2013

@utrapena85 Ahooooooooooooj moja napis mi do spravy a napisem ti svoj pribeh a nieco viac o tom. Dakujem. Ozvi sa.

nativanativa
1. nov 2013

@utrapena85 si si istá že dáva iba šluky??
Postav ho pred hotovú vec - spíš návrh na rozvod, ak nemáš na právnika požiadaj o neho cez centrum právnej pomoci-pokým nemáš žiadny majetok,priznajú ti ho jedna malina,sú to síce behačky a papierovačky ale právnika dostaneš na milión percent. Oni ho tam už dajú do poriadku, neboj sa ty nič, sudkyňa ho dá do parády. Žiadne sprosté vyhrážanie na tvoju adresu,máš dcéru,20 rokov,si mladá mama-kočka - život pred sebou,vyser sa na neho, je nepoužiteľný pre vzťah,manželstvo,výchovu k dcére-čo jej chce dať do života? Naučiť ju húliť?? Díky Broňa,to bude obraz dokonalej famílie!! Daj sa do kludu,nič mu nehovor,skús si obehať to centrum a neboj,potom to už pôjde. On sa nikdy nezmení, nikdy.....
Ešte jeden dotaz - drogovo závislý - tento pojem by som na neho ani nepovedala,drogovo závislý je človek ktorý šňupe a pichá si, feťákom by som ho tiež nenazvala- to sú ľudia závislí od toluénu a iných sračiek,on je tvrdý húlič -iba toľko k jeho definícií resp,ako ho zaraďujú ostatné ženy tu, ale to nie je podstatné.
Podstatná si TY A TVOJA DCÉRKA. Držím palce!!!!

bencobb
2. nov 2013

Nečítal som odpovede, ale takýto chrapúň si nezaslúži ani rodinu. Čo by mal v najťažších chvíľach pri žene stáť a byť jej oporou, tak sa správa ako poloretardovaný pubertiak. Proste sa mi hnusí ten človek len z toho, čo si o ňom napísala, asi kvôli tomu, že JE závislý. Nie je vyzretý na rodinu asi a pravdupovediac, ak s ním budeš aj ďalej, bude to len horšie...

iveta71
3. nov 2013

Skús ho dostať na liečenie. Niektorí šudia si myslia, že závislý človek = zlý človek. Ale to nie je pravda. Možno sa mu to len vymklo z rúk. Píšem to preto, že ja som bola tiež na takomto liečení - závislosť od liekov. Tiež som sa bránila, nechcela som si chybu prirustiť ale teraz som rada, že som sa na to dala. Závislosť je prepinák v mozgu, ktorý ty človek už nedokáže sám ovplyvniť, preto potrebuje pomoc. Ja nie som žiadna spodina - mám šikovného dospelého syna, spokojné manželstvo, len som sa pred rokmi trochu viac trápila a dotiahla som to až k závislosti na antidepresívach a išlo to ako lavína. Teraz som v takej pohode, ako ešte nikdy! A keby som vedela, koľko šikovných a inteligentných ľudí na liečení tretnem, ktorí sa všemožne snažia vyliečiť sa, tak tam idem oveľa skôr! Musíš hlavne sama vedieť, aký tvoj manžel v skutočnosti je - môže sa stať, že sa ti z liečenia vráti ten istý, aký bol pred svadbou. A možno ti ešte poďakuje.

hyta
3. nov 2013

Ahoj, tvoj príbeh je veľmi smutný.Nečítla som všetky príspevky. Píšeš, že tvoj manžel má 30 rokov, z toho 16 potrebuje drogy. Čo robila jeho mama, to je slepá, nevidela ako sa jej syn ničí? Ak ti na ňom záleží, skús ho dotlačiť na liečenie. Ak nebude ochotný, na tvojom mieste by som i s malou odišla. Inak sa to bude len zhoršovať, budeš sa stále trápiť už nie len ty, ale bude nešťastné i vaše dieťa.Si ešte veľmi mladá, máš právo na krajší život a tvoja malá na šťastné detstvo.

hanik135
21. jan 2014

Ahoj, velmi nerada, ale musím přispět do této diskuse...procházím si něčím podobným, můj manžel je taky "hulič" a já s tím nesouhlasím, vyslechla jsem si sliby typu "až se narodí malý, až se přestěhujeme" atd...vždy to dokázal omezit a zavřít mi pusu, ale nakonec stejně zase sklouzne zpět...vyvrcholilo to poslední dny, kdy jsem si řekla že už to odmítám tolerovat ( syn má jeden a půl roku) vyhodila jsem mu trávu s odpadkama do kontajneru, následovala hádka a chytil mě pod krkem, malý byl u toho...je mi hrozně...hlavně kvůli synovi...chci odejít, ale nemám kam, odešla jsem s manželem před rokem a půl sem na slovensko a nemám tady žádné známé ani přátele...mohla bych jít k mojí mámě na moravu, ale bydlí na malé vesnici v malém bytě..nevím jak udělat první rozhodující krok...

ollako
21. jan 2014

@hanik135 je mi luto , co prezivas, ale pozbieraj vsetky sily, odvahu, kvoli malemu , musis ho chranit, zavolaj mame zariad si s nou, viem, ze to nie je take jednoduche, chod kade lahsie, bud neskor skus nejaky podnajom, pripadne azylovy dom pre matky alebo nieco podobne...chod , kym nezistis, ze najlepsie tvoje roky si zahodila s tyranom, maly sa nato tiez nemusi pozerat!

trend270
21. jan 2014

@utrapena85 Uz Vám tu dievčatá radili, tiež myslím, ze by ste to mala riešiť zatiaľ odchodom a počkať, či sa niečo zmení. V žiadnom prípade sa nenechajte vydierat, ze Vám malú vezme. Pracujte postupne na financnej nezavislosti. Som veľmi rada, ze ste sa ozvali a povedali svoj príbeh, lebo stále veľa ľudí užívanie marihuany zlahcuje. Možno by stalo za to diskutovať o tejto téme v zvláštnej diskusii - ako marihuana ovplyvňuje rodinný život. Prajem Vám veľa sily.

hanik135
21. jan 2014

Děkuji za podporu...jsem ráda že to mám s kým řešit....odešla bych na nějaký čas ráda, ale nemůžu se rozhodnout jestli je to dobré řešení, maličký byl sice svědkem nepříjemného výstupu, což mě strašně mrzí, ale je pro něj lepší tahat ho někam bůhvíkam kde nemá své zázemí, nebude mít teď výplň volného času, jak je zvyklý...Moc chci doufat, že po tomhle výstupu si spolu sedneme a nějak to dáme do pořádku, jen se to ve mně pere, jestli má smysl to dávat do pořádku...

mysicka36
22. jan 2014

Ja by som ho natrela na polícii keď má dávku pri sebe a niekam ide 😀
Môjho známeho zavreli za koks na nejaký čas a to je super odvykačka. No akurát ty budeš bez peňazí. Ale budeš mať pokoj a budeš mať dôkaz v podobe záznamu, že je hulič. Viem že je to stará téma ale možno iným pomôže. 😉

lenadka
22. jan 2014

@utrapena85 ahoj, ako je to dnes? odišla si alebo sa zmenil - liečil a vrátila si sa?

nnjago
28. dec 2016

Zaujala ma diskusia,sice je stara ale chcem sa opytat ako to dopadlo?

vecnenaivna
13. máj 2017

@utrapena85 velmi podobny mojmu... s tym rozdielom ze u mojho to nebola iba mariska...zobral mi vsetky peniaze co som kedy zarobila, predal norebook, kradol, len aby si zohnal...ale horsie ako travu... a po nekonecno sanciach a aj napriek tomu, ze cakame syna, ktory sa ma o mesiac narodit...som sa dozvedela, ze sa nic nezmenilo. Opustil nas a teraz to chce moc napravit. Zijem u rodicov a on sa dusuje, ze zije iba pre nas a ze veri ze budeme fungovat ako rodina. Pritom ON odisiel ! A do oci mi tvrdi do dnesneho dna, ze nepije (aj s tym mal problem) a ani nic ine (cize nefetuje...) DO OCI je schopny mi to tvrdit. A dnes som sa dozvedela, ze do dnesneho dna to dava...stale...nikdy neprestal. Pricom tiez prisahal na SYNA ze uz si nikdy neda ani len travu...a? Co myslis? Vidis sama... Som rovnako naivna ako ty, stale si myslim, ze bude dobre, ze ved sa zmeni...vcera vraj povedal kamaratovi (s ktorym si to dali) ze ked sa maly narodi, tak s tym prestane. Mam tomu verit??? Vo by si mi povedala ty? Ze nie... ci? To iste slubil aj tebe. Tvoj ma asi aspon pracu, moj ani to, synovi nic nedal a obavam sa ze ani neda. Okrem sklamania a SLUBOV. Lebo keby mam euro za kazdy jeho slub tak uz mam kupeny dom ;) ;) ;) inak som rovnako stara ako ty. A myslim ze ta naivita a slepa laska je v asom veku uplne normalna. Urcite si pred nim, rovnako ako ja, nemala vela vztahov. A o to je to intenzivnejsie z nasej strany. Im je s nami pohodlne lebo si ziju v istote , ze my ich opuatit nedokazeme. Tiez skm si vravela, ze rozchod ho prebudi. Tvaril sa ze ano...ale vidis...co som sa dozvedela? Ze je stale v tom. A jedine co robi, su nove a nove sluby... ja som nastastie nepristupila na svadbu ale aj keby...nemal by ju z coho zaplatit. Casto nebolo co jest...ale za posledne si vybavil travu. Ze tehotna.nema co do huby...nevadilo. ;)
Preto moja odpoved znie: UTEKAJ! Nie je ina moznost, dobre to.nebude a neznicis len seba ale.hlavne malu... a ona je ta posledna ktora si toto ma vytrpiet. Urcite radsej zivot bez takeho ocka... si mlada, najdes chlapa.co ta bude na rukach nosit a aj malu bude milovat! Tomu verim! A vyhrazky...neboj sa. Clovek s tak prehulenym modzgom sa bude vediet naozaj IBA vyhrazat, nic ine... A na jeho mamku kasli...je to hrozna zenska ked bude ofukovat rit zavislakovi! A nepomoze zene s dietatom. Ani.mala si ju ako babku nezasluzi...
Kludne si precitaj moj prispvok, moju diskusiu a pribeh... je velmi podobny a tiez stale neviem, ci este verit tomu, ze niekedy bude dobre...a ci po porode maleho naozaj prestane. No dovera medzi nami, aspon noja voci nemu...je na nule...a vztah bez dovery...? :(
Utekaj zlatko ak mas kam! Ak nie pre seba, tak pre malu. A po case, ked to preboli, zistis ze aj sebe si spravila velku sluzbu. Zavislak musi chciet prestat sam. Ked nechce, my to za nich neurobime... hoci by sme velmi chceli...lebo ich lubime...lebo stale mame pred ocami len tie dobre a pekne chvile a casy...a to zle sme schopne stale potlacat... :(

stanka4891
13. máj 2017

Utekaaaaj.. ak by v abstaku ublizil dcerke.. to by som neriskovala ani za nic.. vela sil! To das!

bellinda76
24. máj 2017

@utrapena85 tvoj zavisly je a pokial s tym neprestane.neda si pomoct..liecenie...atd
vas spolocny zivot buducnost nema.Mysli na dcerku.co bude vidiet doma;(
som na tom podobne...len u nas bol alkohol..
ak ta viac zaujima ip
ahoj

darina05
15. feb 2019

@utrapena85 ahoj neviem ako si sa rozhodla ale ja mam toto iste doma 18rokov vzivote nepresane ked si da hw dobre ked neda hrizne ta nervoxita...ani ja yz neviem co dalej ale hadky neprestanu...

Strana
z3