icon

Manžel a teambuildingy

25. máj 2022

Ahojte, chcela by som sa sytat tych ,co ich zeny/muzi chodievaju na teambuildingy ,ale aj na pivo ci chaty s kolegami a kolegynami. Je to pre vas v poriadku? ako vnimate taketo "utuzovanie" kolegtivu a travenie casu s kolegami mimo pracovnej doby navyše? ja som totizto typ, ktoremu staci, ze v praci travim s kolegami 8+ hodin denne cez pracovny tyzden a nemam potrebu este s nimi chodit na pivo alebo "dovolenky" :D . manzel si rad zajde s kolegami na pivo (vacsinou sa to natiahne do neskorsich hodin) pripadne idu na chatu v zmiesanom kolektive kde su cez vikend/predlzeny vikend a spia tam aj cez noc a samozrejme nechyba alkohol. nieje to nejak casto ale dajme tomu v priemere raz za mesiac. teraz cez leto,skor tie chaty a akcie na viac dni/prespatie v noci.
snazim sa mu samozrejme verit, viem , ze keby ma chce podviest, spravi to hodickedy inokedy aj ,ale proste mam v hlave tu myslienku, ze toto su idealne podmienky a este ked sa chlasta na chate aj s prespanim, ze tam je proste vacsie riziko :( . dalej ma trapi asi to, ze proste zadany clovek, ma potrebu travenia casu takymto sposobom aj s inymi ludmi a asi mi proste šibe, nechcem byt prehnane ziarliva a majetnicka, nechcem robit sceny, ale prekaza mi, ze dobrovolne si zvoli chlastanie a travenie casu s kolegynami a kolegami .
obaja mame 35r. ja proste v tomto uz nejak nevidim zmysel? chaty, ozieracky, diskoteky... uzila som si toho ked som mala okolo 20tky a teraz ked som zadana, tak nemam potrebu sa niekde opit a zabavat ako pubertiacka. On si na druhu stranu rad povyrazí a zabaví sa. sme spolu len 4 roky z toho rok manzelia, nejako to zvladam ,ale vzdy sa velmi premaham a doma trpim a obavam sa ked niekam ide. v minulosti som sa dost sklamala vo vztahoch, takze je mi jasne, ze ta dovera je nastrbena kvoli tomu, ze mu 100% nedoverujem a viem, ze vzdy sa moze nieco stat. nechcem byt sekera a rozkazovat mu co ma a co nema robit, ale nechcem sa ani takto trapit. inak je vo vztahu vsetko ok, toto je jedina vec v ktorej sme taki nekompatibilní. tak isto velmi rad zajde aj cez pracovny tyzden s kamošmi na pivko alebo tak . ja som introvert, toto nepotrebujem . bojim sa, ze v buducnosti takto nekompatibilita moze byt problemom vo vztahu a ustit k zbytocnym hadkam ale zas nechcem sa samozrejme rozvadzat kvoli takejto "blbosti". deti zatial nemame, ale obavam sa, ze by to nic nezmenilo a stale by potreboval svoje povyrazenia.

cimage
25. máj 2022

To sa nejak casto zblizuju. Ja som chodievala s kolegami mozno 4x do roka, ale len pizza, posediet, bowling, disco, ziadne prespavacky. Bola som uz aj vydata, ale moj muz nemal problem, lebo poznal mojich kolegov. Niekedy boli s nami aj partneri. Na noc by som neisla a taktiez by som nechcela aby isiel on sam.

marca12
25. máj 2022

@modryzrebec podla seba sudis inych? Ja som roky rokuce vo vztahu a chodime pravidelne s kolegovcami na akcie a nikdy som nepodviedla. A ani kolegovci nikdy nepodviedli na akcii svoje zeny,priatelky. Nie kazdy ma taketo pohnutky.

marca12
25. máj 2022

@hanka1000 je to smutne a ja som taka vdacna za mojich kolegov,ze sa vedia spravat slusne. Asi sme sa stretli dobra partia a vazime,co mame doma a ani by nas nenapadlo riesit techtle mechtle a kazit si vztahy

ankare
25. máj 2022

Mne by to tiež bavilo. A ešte viac Ti to začne vadiť, keď budeš doma na Materskej. Pouvazuj, či Ti život, s.takymto užívačom, bude vyhovovať. Držím palce!

malav
25. máj 2022

A to ti jeho kolegovia a kolegyne nemaju rodiny? Alebo je to nejaky mlady kolektiv?
Moj manzel chodi 1x do roka na teambuilding a na take pivko po praci asi tak raz za tri mesiace, ale to vzdy zavola aj mna. Poznam vsetkych jeho kolegov a kolegyne, tak ak nemam iny program, idem.
Porozpravaj sa s nim o tom, preco neurobit raz aj chatu aj pre partnerov/manzelov...

vilma7
25. máj 2022

Tak mne sa zdá ozaj raz mesačne často, plus k tomu hocikedy vybehne s kolegami ko kŕčmi.
A ako to bolo pred svadbou?
Povedala si mu o svojich pocitoch, ako pri Tom trpiš?
My žiaľ nič podobné v práci nemáme, nevieme sa nejako dokopať ani k spoločnej večeri raz za rok. A u nás stále musí aj niekto pracovať.
Ešte by bolo fajn poznať manžela v podguráženom stave, ako sa správa. Ak zaľahne a spí ako poleno, nemáš sa čoho obávať 🤣🤣🤣.
Tak raz za pol roka by mi to nevadilo, ale mesačne áno Máte vôbec časy na seba?

leskovael
25. máj 2022

No, nechce sa mi to cele čítať ale obhliadnuc od (ne)žiarlenia, mne by to vadilo a nebola by som s takým chlapom.... Ale tým ze tieto veci robia ľudia väčšinou od začiatku vzťahu, tak by som to v začiatkoch aj ukončila. Netreba mať ilúzie ze sa niekto zmení časom, proste ste dvaja rozdielni ľudia.. Ja neviem, osobne nevidim dôvod aby ženatý muž/žena chodil v priemere 1x do mesiaca (čo je podla mňa teda práveže veľmi často na chaty s kolegami a kolegyňami) Nepoviem skočiť občas na kávu, čaj, pivo po práci... Ale chaty? U mňa toto nie... Ale to už vy viete ako žijete. U nás sa taketo veci nerobia a vyhovuje nám to takto.

modryzrebec
25. máj 2022

V seriáli si zavolala slečna ženatého suseda opraviť odtok a užaj ho balila. Klasika. Ja som na teambuildingoch zažil skoro na každom nejakú aférku že niekto s niekym niečo a potom z toho boli hádky aj rozchody. Nemuselo sa stať že sa spolu vyspali ale už len to že sa flirtovali navzájom, neskôr sa to dozvedeli polovičky a bolo. A na vlastné oči som sa pozeral na kolegu ktorý je šťastne ženatý s dieťaťom a popilo sa alkohol urobil svoje a už mu ženy sedeli na kolenách a zlatý klinec bol že sa bozkával so zadanou kolegyňou a ešte mňa sa pýtal či neviem zohnať byt (to si už domyslíte na čo) a doma manželka s dieťaťom. Pritom žijú normálne, žiadne hádky, všade chodia spolu, fungujúci vzťah, ale keď sa popilo tak pudy zvíťazili. A takéto veci som nevidel len raz ale niekoľkokrát.

lucitta9
25. máj 2022

tak oficialne teambuildingy pocas prac.doby alebo len dohodnute chaty a ozieracky s kolegami? lebo ofiko teambuildingy pocas prac.doby by mi nevadili. Chodim teraz aj ja casto, fakt po covide sa to viac rozbehlo 😀 Ale ak sa jedna o nejake chaty a pivka s kolegovcami mimo prac.doby, tak to by mi vadilo ak by muz chodil nejak casto a pravidelne.
Ale moj muz je casto na sluzobkach, ak by este brazdil cez vikendy s kolegovcami po chatach, asi by som ho hnala 😀

kleopatra114
26. máj 2022

Muž je extrovert , ja zarytý introvert. Jedine , co mne stačí , je rodina a akcie s nimi . Moj muž ma veľa priateľov konickov , známych , s ktorými vela veci rad zdieľa, čiže tiež s nimi trávi veľa času , hlavne večer. Zvykla som si,rešpektujem jehopovahu , niekedy sa až teším, ako budem len sama so sebou, s knihou a vinkom v ruke 😉

pipistrel13
26. máj 2022

je to prehnane a nevhodne aj vzhladom k veku aj vzhladom k tomu,ze ma manzelku...
moj ex si tam napr.casom nasiel frajerku,presne ako si napisala,je to miesto,ktore ponuka moznosti,neznamena to,ze si musi niekoho najst,ale kde je prilezitost lahsie sa to zvrtne...
a ak by som su aj toto odmyslela,nie je normalne,aby muz takto chodil (to pivo este ok),ale predlzene vikendy a raz za mesiac...mas nezreleho manzela

ropucha6
26. máj 2022

@kleopatra114 toto je super, ze respektujes povahu svojho muza. Niektore si zoberu extroverta a potom si myslia, ze kvoli nim sa bude po svadbe menit na domaseda 🙂

autor
26. máj 2022

@samanta44 chcela by som len uviest ,ze mame aj ine konicky ako praca a bytie doma. som aktivny sportovec, priatel tiez, dalej vylety, priroda, turistika, mame kazdy aj svoj svet a svojich priatelov, travime cas aj osobitne pri svojich hobby pomimo prace. ide mi len o to ,ako bolo spomenute, ze prilezitost robi zlodeja ako pisala @petricka22 , to je asi moj najvacsi problem a strach.

autor
26. máj 2022

@viestta som introvert, ale niesom domased, len nevidim uz nejak zmysel v žúroch a ozierackach

autor
26. máj 2022

@malav je to mlady kolektiv okolo 30 r.

viestta
26. máj 2022

Keby si dokázala "vyrobiť" atraktívnejší program ako bezhranicna ozieracka s kamarátmi, možno by ho tam až tak netahalo. Možno áno, napriek všetkému a to už je potom chyba v nesprávnom vyberte. V každom prípade, treba sa dohodnúť ako, kde a s kým budete obidvaja tráviť voľný čas. Dohodnúť sa skôr ako budú deti

banderaska29
26. máj 2022

poviem Ti jedno tajomstvo autorka.

vieš v čom spočíva nevera ? v tom, že ten druhý sa cíti utiahnutý, nepochopený, obmedzovaný, že si z neho spraví partner svoje dieťa plus zákazy, príkazy, " zmeň sa, nerob to, nepáči sa mi to".. brr, až mi z toho ide úzko, keby som toto mala zaživat..
teraz mi možno viaceré napíšete "no my sme mali vyborný vztah a aj tak ma podviedol" - verte mi, len dlhodobé zožieranie v partnerovi zapríčinuje neveru. nech to vyzerá navonok akokoľlvek.

ak vám to vo vzťahu všetko klape a ty si ako žena veríš, nemáš najmenší dôvod sa báť. ak si ale strela, tak je jasné že potrebuje byť aj sám bez teba.

janulicka24
26. máj 2022

Podla mna kazdy potrebuje z casu na cas vypadnut niekam s inymi ludmi, je to bezne, predsa len muz ti neslubil, ze bude furt pri tebe sediet. Ja tiez rada idem s kamaratkami niekam. Aj na vikend, na wellness. Proste dobre mi to padne. Samozrejme, ze aj s drahym chodime, ale s kamoskami, s kolegami je to o inom.

dobkovci
26. máj 2022

Kazdy potrebuje áno nikto netrvdi že nie ale ten chlap je viac mimo domu ako doma aspoň ja mám taký dojem.... Tak keď chce nech si žije sám a je po probléme....
Mladý kolektív no ......
Podľa mňa je to nevyzrete decko.

petricka22
26. máj 2022

@banderaska29
Aj ja ti poviem tajomstvo, niekomu stale nestaci. Mozes mu dat volnost, byt tolerantny partner, ale ked niekto uz nevie, co od dobroty, tak s tym nic nenarobis.
Nie je to vobec o tom, ze zena drzi chlapa na kratko a on sa po 10rokoch niekam dostane a je potom odtrhnuty ako z retaze.
Ja mozem za seba napisat, ze moj chlap pracoval vo velkej firme, svojich zamestnancov si upisali tym, ze im zaplatili raz rocne dovolenku pri mori, vyvazali ich sukromnym lietadlom, kde popijali moet, urobili im vlastny festival. V zime chodili na firemny penzion v horach, kde lyzovali. Tychto akcii bolo nespocet. A tam sa potom zacnu utuzovat aj ine, ako len pracovne vztahy. A potom tito ludia vymienaju svoje vlastne rodiny za tu firemnu…
Ja nemam problem s tym, ze muz ide na gulas, ci bowling, ci hocikde sa zabavit s kolegovcami, ale tiez to nemoze byt na tyzdennej baze a tiez nie v mesiaci na jeden vikend. Ja netvrdim, ze kazdy sklzne, ale ta pravdepodobnost je tam ovela vacsia.
A teda naozaj viem, ze na tych akciach sa diali riadne orgie…

h2
26. máj 2022

@janulicka24 Z času na čas je bežné, normálne a po každej stránke v poriadku. Ale každý mesiac na predĺžený víkend?

banderaska29
26. máj 2022

@petricka22 tak tvoj muž bol pekný kkt bohužiaľ..to ma naozaj mrzí.
napriek tomu - prečo by raz týždenne nemohol ísť partner von s kamošmi / partnerka s kamoskami ? akože mne by toto raz niekto skúsil zakázať keď chcem ísť 😀 my s mojim ideme, každý vtedy keď chce, veríme si. a práve tá voľnosť nás k sebe Ťaha...nieraz mi povie, že ked vidí kolegov ako nemožu ist von alebo nemožu to a to lebo žena nedovolí - dovidenia. pre extroverta je to cesta do pekla a do spálne k cudzej žene. tak to chlapi majú v hlave. to je príroda :(

petricka22
26. máj 2022

@banderaska29 nemusi ti to byt luto 🙂 ja uz som ho davno vymenila. Ved nejde o to, niekomu nieco zakazovat. Jasne, ze si clovek potrebuje vyrazit aj bez partnera. Len vsetko musi mat aj nejake hranice. Ale chcela som tym poukazat len na to, ze mam pocit, ze tie firmy toto vsetko robia zamerne… a je naozaj rozdiel, ked ide nejaky kolektiv raz za rok na gulas a v decembri maju vianocny vecierok, ako ked su to velke akcie, kde je vela penazi a su naozaj kazdy mesiac.

panelacikova
26. máj 2022

@modryzrebec súhlasím, tiež som sa na firemných akciách VŽDY stretla s tým, že aspoň niekto..... no je to proste tak. len slepí to nechcú vidieť...

panelacikova
26. máj 2022

@banderaska29 nuž podľa tvojej definície si skôr či neskôr nájde milenca alebo nového partnera práve autorka. presne ako píšeš: dlhodobé zožieranie v partnerovi zapríčinuje neveru
autorka sa doslova zožiera, je podozrievavá (ani sa jej nečudujem). a už to trpí dlho. akurát sa jej čudujem, že si ho vzala, keď vedela, že on tým doslova žije. ale možno rok-dva a bude hľadať seberovného v trávení voľného času. pochopí, že tade cesta nevedie...

panelacikova
26. máj 2022

@banderaska29 a máte už aj deti?

panelacikova
26. máj 2022

@petricka22 áno, súhlasím. tie firmy to robia doslova zámerne. mám takú skúsenosť z predchádzajúceho vzťahu, hoci práve ten môj ex s nimi nechodil. ale ešte v čase, kým bol vzťah aký-taký, tak mi potom hovoril, čo všetko sa v robote podozvedal. normálne som tých jeho kolegov a kolegyne skrz tie jeho reči nenávidela. jebalo sa na každej chate, fuj.... a ešte si to navzájom v robote hovorili, tľapkali sa po pleciach.... otrasné. áno, ja som bola z tých, čo som mu povedala, že buď ja alebo tie ich chaty. tak chaty oželel. a bola som rada, lebo tie informácie po akciách teda "stáli za to"....
v danom čase to tiež boli ľudia vo veku cca 25-32 rokov. mnohí zadaní. smutné.
mnohí sa tam dali dokopy a opustili predchádzajúcich partnerov. presne o toto tým firmám ide... aby si poskladali rodiny v rámci firmy. humus.

evaachesa
26. máj 2022

Teambuilding 1x za mesiac s prespaním je skutočne dosť a toto by som netolerovala. Nepoviem nič ak by sa jednalo o posedenie v podniku, no na chate? Nerobí tvoj muž náhodou v oblasti finančného poradenstva? Známa takto chodila dobre že nie každý druhý víkend chľastať a keď mi hovorila čo sa tam dialo, mala som dosť a myslela som že to trochu prikrášľuje. Potom čo som sa zúčastnila 2-dňového TB v novej práci, ostala som zhrozená čo tam kolegovia stvárali a hlavne takí, na ktorých by som to nikdy v živote nepovedala. Ženatí, jeden dokonca budúci otecko. 😳🤨

banderaska29
26. máj 2022

@panelacikova samozrejme že máme deti, to je nejaká choroba alebo prekážka v tom, aby človek žil tak, ako chce ?
ja nehovorím chodit na chaty mesiac čo mesiac neobhajujem, ale keď chce ísť s kolegami na pivo alebo do kina, prečo nie ? aj môj bývalý muž chodil ale paradoxne toto nebola medhzi nami prekážka. tam nastali závažnejšie veci. s mojim aktuálnym partnerom sa však nijak neobmedzujeme, ten partner nemá mindráky, tajomstvá tým pádom má menší dôvod alebo žiadny na klamstvá. takto to máme my a je to super.. ale nech si každý robí tak, jak chce a uzná za vhodné 🙂

radkaradix
26. máj 2022

vadilo by mi to, samozrejme, aj mojmu muzovi by vadilo, keby som si chodila po chatach s kolagami.. a ze kazdy mesiac!!! ved teambuilding byva 1x rocne, nie?? Taky ten oficialny vo firmach.. to sa da prezit.. ale to, co opisujes ty, je prehnane.. to uz mi pride, ze su to akcie kamaratov a na take by mali chodit uz aj partneri!