Manžel a teambuildingy
Ahojte, chcela by som sa sytat tych ,co ich zeny/muzi chodievaju na teambuildingy ,ale aj na pivo ci chaty s kolegami a kolegynami. Je to pre vas v poriadku? ako vnimate taketo "utuzovanie" kolegtivu a travenie casu s kolegami mimo pracovnej doby navyše? ja som totizto typ, ktoremu staci, ze v praci travim s kolegami 8+ hodin denne cez pracovny tyzden a nemam potrebu este s nimi chodit na pivo alebo "dovolenky" :D . manzel si rad zajde s kolegami na pivo (vacsinou sa to natiahne do neskorsich hodin) pripadne idu na chatu v zmiesanom kolektive kde su cez vikend/predlzeny vikend a spia tam aj cez noc a samozrejme nechyba alkohol. nieje to nejak casto ale dajme tomu v priemere raz za mesiac. teraz cez leto,skor tie chaty a akcie na viac dni/prespatie v noci.
snazim sa mu samozrejme verit, viem , ze keby ma chce podviest, spravi to hodickedy inokedy aj ,ale proste mam v hlave tu myslienku, ze toto su idealne podmienky a este ked sa chlasta na chate aj s prespanim, ze tam je proste vacsie riziko :( . dalej ma trapi asi to, ze proste zadany clovek, ma potrebu travenia casu takymto sposobom aj s inymi ludmi a asi mi proste šibe, nechcem byt prehnane ziarliva a majetnicka, nechcem robit sceny, ale prekaza mi, ze dobrovolne si zvoli chlastanie a travenie casu s kolegynami a kolegami .
obaja mame 35r. ja proste v tomto uz nejak nevidim zmysel? chaty, ozieracky, diskoteky... uzila som si toho ked som mala okolo 20tky a teraz ked som zadana, tak nemam potrebu sa niekde opit a zabavat ako pubertiacka. On si na druhu stranu rad povyrazí a zabaví sa. sme spolu len 4 roky z toho rok manzelia, nejako to zvladam ,ale vzdy sa velmi premaham a doma trpim a obavam sa ked niekam ide. v minulosti som sa dost sklamala vo vztahoch, takze je mi jasne, ze ta dovera je nastrbena kvoli tomu, ze mu 100% nedoverujem a viem, ze vzdy sa moze nieco stat. nechcem byt sekera a rozkazovat mu co ma a co nema robit, ale nechcem sa ani takto trapit. inak je vo vztahu vsetko ok, toto je jedina vec v ktorej sme taki nekompatibilní. tak isto velmi rad zajde aj cez pracovny tyzden s kamošmi na pivko alebo tak . ja som introvert, toto nepotrebujem . bojim sa, ze v buducnosti takto nekompatibilita moze byt problemom vo vztahu a ustit k zbytocnym hadkam ale zas nechcem sa samozrejme rozvadzat kvoli takejto "blbosti". deti zatial nemame, ale obavam sa, ze by to nic nezmenilo a stale by potreboval svoje povyrazenia.
My chodime 2x do roka na teambuilding a asi zhruba raz za 2 -3 mesiace si niekam sadnut na drink a poviem ti,ze mna to obtazuje. Mame super kolektiv,je kopec srandy na tychto akciach. na teambuldingoch chodime na turistiku,potom wellnes a vecer kecame pri vinku a bud si nieco zahrame nejake hry alebo len tak sedime. No mna to nebavi,ked si predstavim,ze ten cas mozem venovat rodine. Moj takto nechodi,takze neviem povedat,ci by mi to vadilo. Urcite trosku by som mala obavy,co sa tam deje,ale viem,ze by som tomu nezabranila. Skus sa spolahnut na doveru. U nas sa teda nikto s nikym este nespustil,takze verim,ze je viacero firiem,kde sa neklatia hlava nehlava. Aj ked od kamosiek som pocula uz ķadeco,ze sa u nich vo firmach deje,no stale sa najdu verni ludia.
Este som zabudla dodat,ze chodit kazdy mesiac na akciu s kokegami sa mi zda naozaj vela. Ked si predstavim ako nic nestiham raz sme u jednych rodicov na navsteve,raz u druhych,inokedy zase spolu chceme travit vikend,tak si naozaj neviem predstavit stihat kazdy mesiac popijat s kolegami
Takéto akcie sú vždy o tom že sa podvádzajú. Vždy to začína tak že chaty prespávačky a potom sa vám prizná že vás podviedol/a. Ľudia nežijú v celibáte a niesu monogamní. Keď som mal priateľku tak ju kadekto preťahoval, tak som aj ja mal milenky a boli se si kvit. Svet je taký. Monogamia je utópia. Keď ma to omrzelo tak som začal žiť sám (nie doslovne sám ale ako nezadaný) lebo načo chcieť niečo čo neexistuje a žiť v ilúzii? Veľmi dobre viem že by ma podvádzala na každom rohu, tak načo? Tak si užívam iba milenky, a vybavené. Nemusím riešiť takéto veci.
Moj chodi na take akcosky a som s tym ok. Ani mi nenapadlo mat nieco proti tomu. Ak su niekde blizko, zvyknem ich po praci navstivit, ponuknu ma tym, co uvarili, pokecame a idem domov, muz ostava. Ma aj kolegov aj kolegyne.
Nežite v ilúzii že ten váš to nerobí. Rozdiel je len ten že o tom neviete.
@modryzrebec Tvrdiť že to robia všetci je rovnaká paušalizácia ako tvrdiť že to nerobí nikto.
Prečítala som po "nie je to nejak často, tak raz za mesiac". Za mňa je raz za mesiac predĺžený víkend s kolegami mega často. OK je raz, max. 2x za rok.
Závidím tvojmu mužovi, teambuilding každý mesiac 😁my máme raz do roka... 🤨 Každý mesiac je fakt často, každý druhý mesiac by bol lepší. Neviem, čo je na tom zle, ísť s kolegami takto von, vzťahy sa budujú aj mimo firmy.
A ze pijú? A co tam majú meditovať nad čajom? Nehovorím, že je ok strieskat sa s vedúcim do kómy, ale isto ho nikto nenúti piť s pištoľou pri hlave 🤦♀️A že muži zvlášť, ženy zvlášť? Neviem si predstaviť väčšiu nudu 🤣
Je to spoločensky chlap ,extrovert a ty introvertka takže ty nikdy muža nebudeš vedieť pochopiť a on Teba tak isto nie .Takéto vzťahy sú veľmi náročné ,treba veľa kompromisov .Ale to si vedela ,že je spoločenský.Podľa mna je ok ak chodí sem tam na pivo s kolegami ,veď chod i ty s kamoškami na kávu a budete si kvit.
Teambueildin nebyva na chate cez vikend si myslim... Podla mna chodia ako partia a celkom dost teda... Ci to firma vazne plati?
@modryzrebec zijes v smutnom svete.
Toto nie je žiadny building, ale obyčajné chlastačky s moderným krycím nazvom 🤦♀️ takze preco by sa nemohli zucastnit aj manzelia kolegyn ci manzelky kolegov? Píšeš, že sa to rozbehlo po covide. Teda od začiatku vzťahu sa tieto veci nediali? Svet je naruby, chápem tvoje obavy. Ale tým, že sa premahas a doma trpis nič nevyriesis. Ja som tiež introvert, ale aj my máme svoje hranice a zrejme raz vybuchnes. Skusila si rozhovor? Poznáš jeho kolegov ci kolegyne alebo manzelku niektoreho kolegu?
@ildiko36 tvrdý rozbíjač veru
V zdravom vztahu treba aby mal kazdy vlastne konicky a nie travit vsetok volny cas iba spolu. Ja aj moj muz mame spolocne aktivity ale zaroven mame aj samostatne aktivity a nikto na nikoho neziarli, doverujeme si. Takze ci je to uz pivo s kolegami alebo kava s kamosmi, neriesime.
Sú rôzne práce, kde sú tie teambuildingy skutočne na osoh. Odhliadnuc od toho si myslím, že je úplne v pohode, keď občas trávi dospelý človek čas aj mimo svojej rodiny. Nemusí to byť nutne chlastačka, ale v pohode výlet, len tak posedieť, koníčky a pod. ... Mnohí si svoju polovičku priviažu na reťaz a čudujú sa, že im taký vzťah upadá. Ale to "právo vybehnúť niekam" by malo platiť pre oboch, ak to tak cítia. Nie že jeden si chodí a druhý musí byť stále doma a starať sa.
Ja neviem, niektoré by ste sa zbláznili ak by vám muž chodil každé dva roky na týždeň do kúpeľov na rekondičný. Áno, niektorí jedinci preziju rekondicny ako pes odtrhnuty z reťaze. Ale väčšinou sú to takí, čo tu reťaz majú doma setsakramentsky pritiahnutu. A keď to tu tak čítam, tak zrejme je krátka reťaz bežná metóda ako "zabezpečiť" rodinné stastie
Ak sú obaja vo vzťahu introverti a vyhovuje si doma sediet pri zadkoch ,je to v poriadku ,no keď jeden z partnerov je extrovert a žena mu bude,,zákazovať,, chodiť s priateľmi,kolegami ist na kávu ,pivo skôr či neskôr takýto vzťah sa rozpadne .Nikto sa po svadbe nezmení ,to len niektoré si myslia a potom sú nemilo prekvapené …raz keď je niekto spoločensky tak ním i ostane a svoju podstatu nezmení ,keď tak na chvíľku kedy bude trpieť .Takže si premyslite koho si beriete a nechcite meniť muža na svoj obraz
Mam skoro 40,doma dve decká a milujem tieto akcie!!! Najlepšie sú so spaním. V živote by som si tam s nikým nezačala. Zbytočne si namyslas. Ale nie je nad povyrazenie si a trošku resetnutie s kolegami. Inak tieto akcie so spaním mame viackrát(ca 4-5x) do roka! 😅💪👍 Bez spania len tak s kolegami na drinka tak 1-2x do mesiaca. Manžel chodí tiež. Blbé je len keď sa nám to akurát mina, vtedy potrebujeme k deckam opateru.
každý to má inak, môj bývalý mal s tým problém, on na také akcie nechcel chodiť a nervózny bol, keď som ja išla a teda ja som rada chodila, málokedy som niekam vybehla s kamoškami alebo tak a toto proste mi dobre padlo, môj muž je našťastie rovnaký typ ako ja, chodí aj on, aj ja a teda máme to radi, samozrejme všetko s mierou 🙂
Mate na to odlisny nazor, ja by som to ukoncila. On sa nezmeni a ani ty. Ty sa budes trapit a on bude v pohode ved o nic nejde.
Poviem ti...nepacilo by sa mi to ale ze vobec. Mas vyhodu ze nemate dieta. Predstav si ze budete mat mimino a on si bude takto chodi na zurky a na chaty. A ty co? Sama doma?
Toto su novodobe praktiky velkych firiem. Odtrhnu cloveka od rodiny, daju mu pocit, ze firma si jeho pracu ceni a odmenuje takouto zabovou a tento clovek potom pre firmu robi prve posledne.
Nechcem ta strasit, ale presne to, co si predsatvujes a coho sa desis sa na tych akciach naozaj deje. Viem to z vlstnej skusenosti. Takze pokial sa da, akcie navstevuj s nim, ak nie, tak nech to vyrazne obmedzi, raz za mesiac akcia s kolegami s prespatim? Ved to v tomto veku clovek popri detoch nestiha ist ani raz za mesiac na pivo a nie to este na cely vikend…
A sice sa hovori, ze ked chce podviest, podvedie… ale prilezitost robi zlodeja. Clovek skor podlahne, ked je pod vplyvom alkoholu a ma okamzite aj priestor to urobit.
@petricka22
100% súhlas
Aj my teraz “po covide” mame viac teamovych akcii. Ze by niekto braval pravidelne partnerov, to vobec, co by tam robili. Aj ja chodim ovela viac takto von ako priatel, oni proste nie su taki akcni v praci. Ak ti to vadi, tak mu to povedz, ale neviem, ci do buducna oceni taketo obmedzovanie, skor vtedy bude mat tendenciu sa utrhnut.
Teambuilding ani chata ako taká by mi nevadili, aj môj chodí na rôzne akcie s partiou. Vadila by mi ale tá intenzita.
Podľa mňa to nieje pre neho len teambuilding ale proste posedenie s priateľmi ktorí sú aj kolegovia.neviem si predstaviť že by mi to partner zatrhol a ani by som mu to nedovolila to že ty v 35 už nechceš žiť inak ako dom deti práca je tvoj problém.chlapi to potrebujú asi viac proste pivo s kamošmi.stal sa z teba domased a to nemáš veľa rokov
@aandrea9 ale ak musia použiť krátku reťaz tak asi si vybrali zle. Asi tak ako zakladateľka debaty. Ona introvert, domased si vyberie človeka, ktorý potrebuje k životu aj spoločnosť iných ľudí. Na jednej strane chápem raz za mesiac ak chlap zmizne na víkend je to veľa, na druhej strane sú tri víkendy v mesiaci keď sú spolu. Jeden z tých troch víkendov by sa mohla prekonať aj ona a ísť s ním medzi ludi. Týždeň ma sedem dní, prečo jeden večer nejdu niekde spolu von, do spoločnosti? On sa prispôsobí a bude s nou doma po ine dni, ona sa prispôsobí a raz môže ísť s ním von, raz môže ísť von sam a ona si bude užívať samotu doma. Partnerstvo je o kompromisoch a dohode. Málokedy je to tak, že len jeden ma pravdu a len jeden robí chyby.
Ďalšia vec je ta, že ak žena nemá iný záujem len partnera, domacnost, rodinu nie je to dobre ani pre ňu. Keby mala záujmy, kamarátov, ľudí, s ktorými vie tráviť čas mala by pochopenie aj pre muža a jeho záujmy. Ona by chodila každý štvrtok do spevokolu a po ňom s kamoškami na kavy, chlap s kolegami zahrať futbal a po ňom na pivo alebo na cvičenie dobrovoľných hasičov, ktoré by ukončili na pivom.
Tu nie sú problém “časté” teambuildingy, ale to, že sa v tom nezhodnete. Otázkou je, aký kompromis viete urobiť obaja, aby ste boli ok. Pred koronou chodil môj muž na teambuildingy, aj s prenocovaním, aj len večer. Vadilo mi to len v čase, keď boli deti maličké. Ale inak nie. Myslím si, že aj “zadaní” by mali mat čas pre seba, svadba neznamená, že dvaja budú mat už len spoločný program - niekto sedí doma pri knihe a niekto ma potrebu sa zabaviť. Je to asi ale najmä o tvojej hlave, ci mu budes dôverovať. A o ňom, či viete najst nejaky kompromis v množstve takýchto akcii z jeho strany.
@petricka22 áno, presne, aj u nás to tak býva na víkendových akciách, hoci sú spojené s odbornými prednáškami...áno, aj niektorí ženatí, o ktorých by to nik nepovedal...všetci to vedia, manželke, samozrejme, nepovedia...je to fakt.

A pred kovidom ako žil? To si nevidela, že je taký kolektívny? Jasne, cez kovid sa nedalo až tak často, ale toto sa nezjavilo zo dňa na deň. Takýto spoločenský musel byt aj pred tým. Ci si dúfala, že zrazu ti bude sedieť pri sukni? Skus sa s ním o tomto porozprávať. Jasne formuluj co ti vadí, jasne formuluj svoje predstavy o tom ako ma tráviť svoj mimopracovný čas. Naozaj neexistuje norma koľko je prípustné, koľko nie. To si musíte vydiskutovat vy dvaja. Je úplne jedno ak ti tu 50 žien napíše, že by mu to za trhli a ďalších 50 napíše, že pre nich je to v poriadku. V poriadku je to co vyhovuje vám obidvom.a o tom sa vy dvaja musíte dohodnúť. Nikto iny to za vás nevyrieši.