icon

Manžel a teambuildingy

25. máj 2022

Ahojte, chcela by som sa sytat tych ,co ich zeny/muzi chodievaju na teambuildingy ,ale aj na pivo ci chaty s kolegami a kolegynami. Je to pre vas v poriadku? ako vnimate taketo "utuzovanie" kolegtivu a travenie casu s kolegami mimo pracovnej doby navyše? ja som totizto typ, ktoremu staci, ze v praci travim s kolegami 8+ hodin denne cez pracovny tyzden a nemam potrebu este s nimi chodit na pivo alebo "dovolenky" :D . manzel si rad zajde s kolegami na pivo (vacsinou sa to natiahne do neskorsich hodin) pripadne idu na chatu v zmiesanom kolektive kde su cez vikend/predlzeny vikend a spia tam aj cez noc a samozrejme nechyba alkohol. nieje to nejak casto ale dajme tomu v priemere raz za mesiac. teraz cez leto,skor tie chaty a akcie na viac dni/prespatie v noci.
snazim sa mu samozrejme verit, viem , ze keby ma chce podviest, spravi to hodickedy inokedy aj ,ale proste mam v hlave tu myslienku, ze toto su idealne podmienky a este ked sa chlasta na chate aj s prespanim, ze tam je proste vacsie riziko :( . dalej ma trapi asi to, ze proste zadany clovek, ma potrebu travenia casu takymto sposobom aj s inymi ludmi a asi mi proste šibe, nechcem byt prehnane ziarliva a majetnicka, nechcem robit sceny, ale prekaza mi, ze dobrovolne si zvoli chlastanie a travenie casu s kolegynami a kolegami .
obaja mame 35r. ja proste v tomto uz nejak nevidim zmysel? chaty, ozieracky, diskoteky... uzila som si toho ked som mala okolo 20tky a teraz ked som zadana, tak nemam potrebu sa niekde opit a zabavat ako pubertiacka. On si na druhu stranu rad povyrazí a zabaví sa. sme spolu len 4 roky z toho rok manzelia, nejako to zvladam ,ale vzdy sa velmi premaham a doma trpim a obavam sa ked niekam ide. v minulosti som sa dost sklamala vo vztahoch, takze je mi jasne, ze ta dovera je nastrbena kvoli tomu, ze mu 100% nedoverujem a viem, ze vzdy sa moze nieco stat. nechcem byt sekera a rozkazovat mu co ma a co nema robit, ale nechcem sa ani takto trapit. inak je vo vztahu vsetko ok, toto je jedina vec v ktorej sme taki nekompatibilní. tak isto velmi rad zajde aj cez pracovny tyzden s kamošmi na pivko alebo tak . ja som introvert, toto nepotrebujem . bojim sa, ze v buducnosti takto nekompatibilita moze byt problemom vo vztahu a ustit k zbytocnym hadkam ale zas nechcem sa samozrejme rozvadzat kvoli takejto "blbosti". deti zatial nemame, ale obavam sa, ze by to nic nezmenilo a stale by potreboval svoje povyrazenia.

kimberley123
4. jan 2023

@panelacikova pozrite sa ,je to úplne jedno ako často tam chodí či 3,4 krát do roka.Je to na autorke čo dovolí a čo si dovolí jej partner. Môj by to nevypustil z úst ani zo žartu že idem na 3 dni z domu ožierať sa.My máme tiež v práci akcie,bude sa konať aj chata no určite by som tam nešla.Je to vec pohladu. Len potom netreba tu na Koniku vyplakávať ženám ako sa im partneri kurvia a ostatní sa smejú do ksichtu. Keď už by som mala prijať to že mi bol partner neverný tak asi tak že viem o tom ja on a dotyčná.Nie kamaráti s ktorými chlastal a tvária sa na kamarátov.

dadis
4. jan 2023

@kimberley123 Ved ok, ked si neverite, tak nikam nechodievajte. Ja som bola minule na 3 dni na Morave, pilo sa az do nadrana obe noci, zabava bola super a nikto s nikym netrtosil 😀. Ani si neviem predstavit, ze by som pozvanie tam odmietla, ved pre nejaky ucel ten zamestnavatel taketo akcie organizuje a plati, a urcite ten ucel nie je si dokopy zasexovat.

kimberley123
Autor odpoveď zmazal
dadis
4. jan 2023

@kimberley123 Ale mne to hlava neberie, ze by som odmietla. A ja si ani v najdivokejsej fantazii neviem predstavit, ze tam budem robit nieco sexualne. Preboha. To boli kolegovia z inej krajiny, s ktorymi sme tyzdenne v konakte cez videocally, kto by prosim ta si chcel tu hanbu prezivat. Utajit by sa to sni nedalo, kedze sme mali izby po dvoch ( vzdy rovnske pohlavie 🙄) a teda ani nejake olizovacky a pod. nic, vsak mame nejaku uroven.

kimberley123
4. jan 2023

@dadis to nie je o tom že si neveríme. Každý máme predsa vo vzťahu pravidlá. Mne by sa to nepáčilo keby môj partner chodil pravidelne na pár dní na ožran akcie a viem že ani jemu by sa to nepáčilo. Raz sme si vybrali voľbu byť spolu a všade chodiť spolu tak to aj je aj ostane. Nie som povinná rozoberať svoje priority vo vťahu aby som vám teraz ulahodila. Keď je vašou prioritou ísť niekam bez partnera, a dovolí vám to ,je to vaša vec ,ja vás pre to neodsudzujem,a tak vy nebagalitizujte o neakej dôvere a podobne.

kimberley123
4. jan 2023

@dadis ja som o vás niečo tvrdila? Veď píšete že ste tam oddelení. Ona píše ako sa vec má že je to zmiešaná partia.A chodia tam často.

viestta
4. jan 2023

@dadis zbytočne vysvetľovať.
Ja už mám pocit, že tie co sú zásadne proti takým akciám sú presne tie, čo sa boja, ze by "podľahli" a tie co na nich nič zlé nevidia vedia, že by z takej akcie odchádzali bez ujmy na "kredite"

kimberley123
4. jan 2023

@viestta máte pravdu. Ja by som to tam vytrtkala rad radom. A môj chlap tiež. Len asi vám sa zapalujú lýtka keď potrebujete ešte niekde lobziť.

dadis
4. jan 2023

@kimberley123 Pravidla vo vztahu su pekne, ale pokial zasahuju do pracovneho zivota druhej strany, nie je to v poriadku. Je predsa samozrejme, ze zadani nepodvadzaju a slobodni sa na firemnej akcii ovladaju, ak nechcu mat zle renome.. ved rozvijat lasku vedia aj mino oci ostatnych

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
viestta
4. jan 2023

@kimberley123 pozri sa, že ty si sa rozhodla nechodí nikde sama a aj muža bez seba nepustis je tvoja vec. My dvaja vieme byt aj spolu aj každý zvlášť, vieme byt sami s partiou aj úplne sami, vieme byt dvaja sami ale aj spolu v spoločnosti. Nám to tak vyhovuje. Tým, že sme pár neprestali sme byť samostatné, svojpravne a rovnocenné bytosti. A rozhodne si svoj vzťah nekazime podozrievanim sa navzájom, overovaním, preverovanim toho druhého. A nie, o moje lýtka sa obávať nemusíš, sú absolutne v poriadku aj na firemnej akcii. Pretože ja mam sebeúctu, hrdosť a toľko rozumu aby som vedela rozlíšiť co je v mojom živote cenné a co si mam chrániť sama, nepotrebujem k tomu ani dozor. Normálne to zvládam samoobslužne.

panelacikova
4. jan 2023

@zuzuliatko18 nájdi si to v príspevku odo mňa v tejto diskusii. fakt sa mi to nechce znovu písať....

panelacikova
4. jan 2023

@kimberley123 my to máme rovnako. a súhlasím s tvrdením, že ak sa dvaja na takomto niečom dohodnú a obaja s tým súhlasia, tak nie je o čom. mňa tiež už dávno takéto akcie nebavia, muž má tiež svoje za sebou, už to nepotrebujeme (chvalabohu). bežné normálne posedenie áno, aj čo-to sa vypije, ale nie bohapusté zábavky do rána 😀 nebodaj na viac nocí 🙂 ja nie som takto stavaná, ani za mladi ma to veľmi neťahalo a nebavilo, ale firmy to vždy uhrali tak, že ide o 2-dňové "školenie" a teda tam musíme ísť, či chceš, či nechceš. čo už... som rada, že už nepracujem v takejto firme. mne vyhovuje tráviť čas s mužom. a mám naozaj silný dojem, že aj jeho so mnou 😀

ropucha6
4. jan 2023

@panelacikova vsak ked nepracujete v takom prostredi, pripadne vas to oboch ani nebavi, to je zas o inom. Ale neviem si predstavit, ze muz pracuje v korporacii, teamove akcie bezne, s kolegami si aj dobre rozumie a zena mu tam zakazuje ist, lebo vsak co keby sa nebodaj opil 🙂

viestta
4. jan 2023

@ropucha6 alebo mu žena nedovolí ísť na školenie, lebo co keď jej tam v opitosti zahne. A možno by zahol aj triezvy a v mieste bydliska... Len asi by to potom bolo iné.
Nechápem prečo si po niektoré predstavujú, že na firemnej akcii je bezpodmienečne nutne vyvenčiť gasparka a prevetrať vevericu. Kto chce vyvenčiť aj vyvetra, kto nechce tak nechce. Bud viem koho mam doma alebo to viem, ale v tom prípade ho tak ci tak neustrazim. Ani keď ho na firemné akcie "nepustím"

ropucha6
4. jan 2023

@viestta jj, fakt vdaka bohu za kolegov a ich chapave partnerky/partnerov (z ktorych vacsinu pozname aj osobne).

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
viestta
4. jan 2023

@jabadabadu aj ja som v tejto debate zistila, že som divná a vo viacerých veciach. Najviac pobavili zapálené lytka😀

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
viestta
4. jan 2023

@jabadabadu keď sa ti lytka zapaluju tak máš tak potrebuješ vyvetrať vevericu.
O pánskych lytkach radšej nepíš. Však ta tunajsia mravnostna hliadka vechtom ubije.

h2
4. jan 2023

@jabadabadu
@viestta Baby, ja mám zapálené achilovky. Počíta sa to??? 😂

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
viestta
4. jan 2023

@jabadabadu co ti ja viem. Ja, vyhlasená feministka, tomu môjmu nechávam slobodu obzrieť co chce aj myslieť si co chce. Aj ja mam.slobodu obzerania a myslenia. Lytka sme ešte nepreberali, ale kadečo iné už áno.

katkazocele
4. jan 2023

@kimberley123 presne to sú tie baby ktoré tam robia tie prasačinky, tak sa boja že im tam nepustíme našich chlapov, aby nezostali na suchu, lebo si chcú tam vyhodiť z kopýtka 😎

katkazocele
4. jan 2023

@panelacikova presne v práci človek trávi skoro polovicu života a ešte brať zen zvyšok volného času ktorý človek môže straviť s rodinou, nie aby sa hrabal s kolegami na chatu chlastať a nahánať zárezy 🙄

dadis
4. jan 2023

@katkazocele Ano, uhadla si, sme nadrzane a to je pravy dovod, preco na tieto akcie chodime 😈😈

viestta
4. jan 2023

@katkazocele iste, bez tých vašich chlapov budeme trpieť sexuálnou podvyzivou😀 My si užívame doma, so svojimi. Na tých vašich odkázané nie sme. My sme si vybrali takých, čo ich nemusíme privazovat o stol

katkazocele
4. jan 2023

@viestta ono to je zvyčajne tak že aj marienka s personálneho s ktorou sa ledva pozdravíš, zrazu spolu budete tancovať, kecať, baviť sa a do toho budú lietať poháriky tvrdého, tak tam môže prísť rýchlo k flirtovaniu a už sa to nabaluje, dotyky, prvý nesmelý bozk a návrh či sa na pár minút nevyparíma sa ,, porozprávať,, 😔 Ide tam o to prostrebie ktoré priam láka na zahnutie, anonymita, daleko od partnera, atmosféra ako za mladých čias.

viestta
4. jan 2023

@katkazocele ze ty to tak presne vieš, keď na také mechceche nechodíš ani muza nepustat. Odkiaľ ty tak presne vieš čo sa tam deje?

dadis
4. jan 2023

@katkazocele Ale ved uz tej Marienke nezavid.