Manžel je bordelár. Dá sa to zmeniť?
Dobrý deň, chcem sa opýtať či sa vám niektorej podarilo manžela bordelára aspoň trocha zmeniť. Môj manžel bol celé detstvo zatvorený vo svojej izbe kde si neupratoval a ani jeho matka mu tam nejako veľmi neupratovala. Dôraz sa kládol na jeho vzdelanie, takže bordel v jeho izbe nikomu nevadil. Asi dvakrát do roka- na Vianoce a na Veľkú noc si svoju izbu povysával. Keď sme už spolu chodili, tak som mu tam občas aj ja upratovala lebo som sa tam zle cítila, v takom bordeli, špinavý koberec, všade prach, v skriniach aj pavučiny... Svokra nie je poriadkumilovný typ a také sú aj jej deti.
Teraz keď máme dieťa je toho už na mňa veľa, ráno vstanem, malého dám ku hračkám a namiesto toho aby som sa v kľude naraňajkovala musím ešte 15 minút chodiť po byte a upratovať za manželom. Deň čo deň! Napr. jeho oblečenie zo včerajška, jeho pyžamo, špinavý riad, omrvinky po jeho raňajkách, špinavé prádlo, atď. Mám toho dosť, stále na neho kvôli tomu vyjdem ale nemá to žiaden účinok :/ Tvrdí že to ja som posadnutá poriadkom, lenže pre neho je aj upratovanie raz za týždeň posadnutosť. Nedokážem byť celý deň doma s drobcom a všade narážať na jeho veci, oblečenie, či jesť za špinavým stolom ktorý po sebe nikdy neutrie.... Tak len chodím po byte a upratujem.... Viem, že to ako ho svokra vychovala už nezmením, ale chcem sa spýtať či je možná aspoň malá zmena, či sa to niektorej podarilo... dajte rady 🙂
@m.i.r.i ale aby sme mali jasno - nehovorím o ženách, ktoré "pracujú viac ako muži". Ak pracujú, nech pracujú. Ak je ale ich náplňou práce domácnosť a dieťa, tak nech to tak je. O tých hovorím.
ja prist na navstevu k frajerovi do bordelu, tak je to moja posladne navsteva 😀
nemam absolutne pochopenie pre spinu a bordel, poznam vsak ludi (najma zeny!!!), ktore su schopne posunut tanier s nedojedenym jedlom od ranajok, aby si na desiatu v klude vypili kavu.
ja by som toto nedokazala 😀
netvrdim, ze je nutne od rana do vecera behat s vysavacom a handrami, ale vysat byt kazdy druhy den (pokial nie sme cely den v praci) povazujem za normalne. rovnako umyt toaletu a kupelnu.
potom nemusim robit ziadne "velke" upratovania, pretoze mam poriadok stale. a viac casu, ako tie, co tvrdia, ze ony radsej vyuziju cas inak, lebo nemaju cas upratovat a uprednostia nieco ine.
ja totiz nepovazujem za otravne udrziavat poriadok, robim to uplne prirodzene a nezabera mi to vela casu.
@dasenka352014 zavolaj po tyzdni upratobacku😊..vazne..ak.je bordelar..pobedz mu, ze koncis..ze uz viac za nim upratovat nebudes... a ze samozrejme on to bude platit... myslim.ze by ho to velmi rychlo preslo😂😂😂...
Jej, tak to som teda macher, lebo ja muža čo to naučila aj stále učím sme spolu 12rokov. Ale ja som zacala od začiatku, až som písala papieriky že uterák sa má zavesiť atď. Že nebudem prať prevratené ponožky, lenže ja som šla na to rázne, každu vec som opakovala aj tisíckrát veru aj kričala, ja som totiž pedant. Zakaždým čo nebolo niečo ako malo, musel urobiť a trvala som na tom. Minule musel vyložiť umývačku skoro rozbil taniere od zlosti, mu hovorím, to zúriš kvôli takej banalite? Že kuchyňa je moja starosť, bola som ticho, potom sa omlúval, že mal veľa roboty. Aj ja som mala, tak isto chodim do roboty. Neni to ešte také, ako by som chcela A asi ani nebude, ale zmenilo sa teda dosť. Ja som šla na to s láskou aj krikom aj všetko😊 A čuduj sa svete, keď je náhodou neporiadok, pánovi to vadí😁 lebo si zvykol na poriadok A nemá problém aj svojej matke povedať, že má bordel, tá potom reve, lebo jej to otvorene povie.
My sme bordelari dvaja...muz je teda na tom horsie, ma to od rodicov, ivh dom je jedna velka kopa veci....este je aj IT...a to je podla mna jaka diagnoza....🙂 no a tym, ze sme bordelari dvaja, jeden z nas sa musel zmenit o mulion percent. Prve roky v spolocnom dome som letala jak utrhnuty plagat, handra v ruke, nezniesla som smietku...on sa nezmenil vobec. Vsetko som po nom pratala, od ponoziek po omrvinky. Casom sa to zmenilo k lepsiemu, mame velky dom(2 plnohodnotne poschodia, 8 izieb), zvietata - psy a macky s pristupom dnu, samozrejme dieta 🙂 mm je okrem toho aj zberac vselijakych brozutiek, letakov a inych podla mna p...vin....dosiahla som to, ze ma na to zvlast urcenu jednu izbu, inde krabice a infoletaky nechcem vidiet. Po mnohych viac ci menej kludnych debatach sa to ustalilo...hore do kupelne som pridala kos na spinave veci, zapriahla aj mm do prac okolo domu...sice mu musim vsetko pripominat, ale ide to...veci do spinaveho dava, riad na dres, ja ho dam do mycky. Ma urcene svoje povinnosti - kazdu sobotu vysavat, aj sedacku, vyberat suche pradlo, udrziavat v poriadku garaz a ma na starosti vsetky nakupy. Ale toto vsetko fakt stalo hodne namahy a kusancov do jazyka;) ale tak udrzujeme aku taku iluziu poriadku a zijeme. Stastne;) necakam uz zazraky, predsa len je od rana do vecera v praci...a som rada, ze je to tak ako to je...drzim palce a pevne nervy...
Este som zabudla - co by ma viac srali jak toto bordelarstvo by bolo, keby som musela okolo chlapa skakat, naberat mu jedlo, chystat oblecenie...teda ani by som to nerobila, ale to by mi teda vadilo hrozne....
@sono2 tak co sa mojho tyka, tam mi je to jasne. v podstate keby nebyval u nej, nemal by kam ist. to je jedna vec. nemusel do toho byvania investovat nic, dosiel si ako na hotove. vzhladom k tomu, ze sa vzdy na kazdu zenu len prisal ako pijavica, tak asi vie, ze by dosiel o komfort. navyse tato je starsia od neho, ja som bola mladsia o desta rokov, mlada, blba, ruzove okuliarky, cize sa mu so mnou v zaciatkoch dobre vybabravalo vies. pred touto ma respekt. cize ked to zhrniem je to take divadielko z jeho strany, aby neprisiel o komfort. vies kolko da prace si najst novu zensku, ku ktorej sa moze nastahovat? 😀 a to sa mu zjavne nechce 😀 sak u tejto ma vsetko. seka dobrotu. ale poviem ti, ze je notoricky kurevnik, v tom sa nezmenil. podvadzal aj tuto. ci to este robi neviem, ale robil. neraz ma vyuzil ako alibi, co som ja nemala ani tusenia. volala ta jeho ci bol za detmi, reku bol. lenze za detmi bol hodinu, dve a jej povedal ze je s detmi u nas (!!!!) tri dni. no nakoniec som z toho vysla aj tak ja ako taka p.ca lebo ma ona podozrievala ze sme sa dali dokopy s exom 😀 a on si veselo prasil nejaku inu. no co uz., historky z nataceni 😀 neviem ako ju vzdy ukecal, ale su spolu uz 4 roky a nazivaju si a on kmita. podla mna mu dala vtedy riadne ultimata.
@sono2 a este ma napadlo, ze ked chlapi pri jednej robia chyby jednu za druhou a vedia, ze stoja za hovno, tak pred inou partnerkou sa chovaju inak preto aby si to neposierali. lebo uz vedia. poucili sa z predchadzajuceho vztahu. tak ako ja by som teraz rozpoznala pijavicu a kurevnika a mamickara na kilometer, tak aj oni na druhej strane vedia, z coho by mohol byt pruser. potom to vyzera tak, ze my sme jake kravy ked sme sa vykaslali na takych super chlapov. ale uz tie nove nevidia, ze to vsetko sa naucili pri nas, ze nam zrali nervy a robili zle. oni sa proste poucili, naucili, zaucili a potom pred novymi machruju aki su skveli..
sak aj tento posledny, co myslis.. mamickar jak vysity. ked si najde novu znamost, veru nebude on otalat so stahovanim lebo nebude chciet aby ho kopla ona do riti. pretoze sa na tom popalil. teraz praveze ocakavam, ze sa rychlo pri inej osamostatni. jednak bude sekat kofra a na druhej strane sa bude vyvarovat tej chybe, ktora mu zabila vztah dlhorocny. vo finale budem ja ta krava, ze som nechala super chlapa odist. co bolo za tym, s tym sa on uz nepochvali 😉
@mawka ale ser sa naňho, práve kurvoš ostane kurvošom. To sa odnaučiť nejde. Čo tam potom, keď jej perie gaťky. Smej sa mu do ksichtu. Veď sam seba strapnuje, je to zvláštne všetko, ja keby som sa teraz rozišla A počula, že u inej kmita, ako človeku, už je potom jedno, ale asi by ma to trochu sralo. Lebo ako píšeš, my stratíme S nimi nervy atď A druhá zlýže smotanu. Môjho muža pokazila svokra, je jej maznáčik A nikdy nič nemusel robiť ona ale toto praktizuje na svokrovi, to si daj, vyzleč to, toto si daj, do sprchy kričí jej dones mi uterák, slipy. Svokor odíde od stola ani tanier si neodprace, umyť riady nevie, ona mu všetko organizuje no jak malému decku, horšie. Ja sa jej minulé pýtam, že ako fungovala S štyrmi mužmi 3 synovia. Tak to milý aj na mňa skúšal, ale ja som razna. U mamky chodí s tulenimi rukami, lebo vie, že pokiaľ nemá sám chuť, žiadna sila ho nedonuti niečo urobiť, doma by si nedovolil. A mne je to tam jedno, svokra tiež nemá organizačné schopnosti, keď sme raz malovali, miesto prikrytia vecí, sme rajbali schodisko hádam päťkrát, ale zas švagor je makať sám od seba, a že bol taký odjakživa, takže nevieM. Ale hovorím, je to dobré, môj je aspoň stará škola, vernosť atď, to mám na sto percent, čiže spokojnosť.
@sono2 nie, ja som to utala. akoze zo mna si alibi robit nikto nebude a sme rozvedeni, ja nepotrebujem vediet o jeho avanturach a ani o tom kolkokrat kde s kym. mna len zaujimaju, cio sa postara o deti, ked su s nim a vyzivne a dovidenia. neriesim ho. uz ani pred detmi ho nespominame. a oni si ani na neho nespomenu 😀 ako pre mna je tento clovek uz pase. chvalabohu 🙂
@sono2 moj ex sa tvrdosijne odmietal odstahovat od svokry,byvali sme tam 4 roky a tak som sa odstahovala s malou sama,ze mu dojde...Nedoslo,zostal s mamou. Strasne mu vadila moja praca, stale sme sa koli tomu hadali. Nakoniec si nasiel pipku,co byva 100km daleko od jeho mamy a je vystudovana a robi presne to co ja ☺Do pol roka bola svatba a dieta. Prajem mu vsetko dobre,len mi to pride niekedy smiesne,ako sa nedalo a zrazu sa da. ☺Vdaka tomu mam dnes muza,ktoremu ex nesiaha ani po paty...
62 eur mesacne nas stoji klud v rodine. Upratovacka 1x do tyzdna na 2.5 hodiny a hadok doma o 90% menej. Ak tie peniaze mate, tak ti z vlastnej skusenosti vrelo odporucam si tu pomoc s upratovanim zaplatit. Manzel menej rozhadzuje (je ine ked to treba platit) ja menej hulakam ze je bordel a dieta je stastnejsie ze je doma klud.
Inak sme sa hadali 4 roky ze bud zacne upratovat alebo bude upratovacka. Dnes si hovorim, ze naco ja sprosta som 4 roky cakala. @dasenka352014
Muza neprevychovas. Mozes to zmiernit tym,ze mu priamo povies,ako sa veci maju. Daj mu dve ulohy-odpratat si po jedeni tanier a spinave pradlo dat do kosa.Ked si zvykne,das mu dalsie.
Ja mam rada poriadok,ale nestoji mi za to,aby som sa hadala doma s muzom.Mame radi klud a pohodu, byvame sami s detmi,takze nikto nam nekibicuje ci mame umyty riad a podobne. Ked pride navsteva ohlasena,upraceme,ked neohlasena,ma smolu,niekedy nemam 100%upratane. Niekedy ked deti zaspia a chystam sa upratovat mi muz povie,aby som si k nemu sadla,ze si dame kavu,porozpravame sa. A veru to tak aj urobim na ukor dom.povinnosti, rodinna pohoda je dolezitejsia ako super vylestena domacnost.
@dasenka352014 moji rodicia su spolu 25 rokov, od kedy pozna nas ocik tiez tomu poriadku vela nedal, ale ako baby pisu neustalym opakovanim, ze to nie samo, ze to treba spravit tak a tak...mamca sa par raz vytocila fajne a pochopil, ze sa v chlieviku zit neda, a s financnou krizou, ked bol chvilu bez prace, tak zacal aj umyvat riad, pratat a take veci a ostalo mu to... ale najlepsie je, on nerobi nic, nerob ani ty...ja viem, ze v spine sa zit neda, ale dakto kym neuvidi nepochopi..nech nema poprate, navarene nic...nech pochopi, ze to nielen tak...
@alicka850 no, aj moja si veľakrát myslí kadečo, za tie roky ju poznám aj neraz povedala, že ja chodím ako herečka A synček ako mura stále V tom istom, ďalej nejdem rozvádzať, ale pri mne má jej syn fool servis, no a obliekať ho isto nebudem. Ani on mňa nešatí. Neni ani mentalne postihnutý A keď by som to začala robiť, začal by byť aj duševne postihnutý. Čo je toto odroda žien čo chystá všetko mužom, veď až smiešne to je, aj tí chlapi sú potom ako ochorení, veď to je strašné pozorovať nie to robit😡
Preklepy, pardon.
Nachádzala som sa v podobnej situácii. Ešte keď priateľ býval v rodičovskom dome, zdieľal s bratom jednu izbu. Neupratoval ani jeden, iba ich mama im (podľa mňa) robila slúžku. Trochu som mu za to vynadala. Asi to zabralo, pretože odkedy bývame spolu, stav jeho poriadkumilovnosti sa zvýšil o šesťdesiat percent. 🙂
Ja som dnes akurát napísala môjmu drahému, má pridelené povysávať každy týždeň, že ked toho nie je schopny, nechce sa mu, tak potom treba zaplatiť upratovačku. 😎 😎 😎 😎 😎
@dasenka352014 Ja by som po ňom už neupratovala, veci nechala hodené tam kde sú, bordel prekračovala atd... riad nechaj tak, uprac a umy si iba po sebe... Ako tu už niekto radil, ked príde z práce, povedz mu nech si uprace toto a hento. Alebo mu to napiš. Určite sa dá vymyslieť aj nejaký systém, špinavé pradlo na zemi? nemate prádelný kôš? To že neumyje riad po raňajkach by pre mna nebola až taká tragédia, ranajkuješ tiež, tak umyť jeden tanier,pohar navyše sa dá. Najozaj porozmýšlaj nad tými "odkladacími" priestormi, ak teda nečakaš, že si pyžamo bude sám skladať do kominkov...
Ja som tiež skúsila hrať mŕtveho chrobáka ale to mne nedalo. Pochybujem, že táto taktika funguje.
@sono2 nefunguje 😀
Ani u nás by to nefungovalo. Ešte ja by som bola najhoršia, že neperiem, alebo by bol schopný chodiť v jednom tričku mesiac. Jemu by to ani nevadilo. 😀
@sono2 jasne, ze nefunguje...ked raz niekto nema m vztah k cistote, moze aj spavat v smetiach.
jedine, co funguje, je narovinu povedat. bez naznacovania, bez ocakavania, ze niekto nieco pochopi z nasich naznakov...vyhnete sa sklamaniu 😀 😀
ja by som dva tyzdne v bordeli vydrzala lemn za tu cenu, ze by som zacala nasavat hned od rana. to by mi uz o desiatej doobeda nic nevadilo 😀

hm...u nas som bordelar ja...nie az taky, ale bezne necham pinzetu v obyvacke na stole (lebo co ked o polhodinu ju tam budem potrebovat), a oblecenie z celeho tyzdna mam po celej spalni... ale zas na druhej strane ja som ta, co po tyzdni spravi generalny poriadok a da veci na miesto...vyrajbe kachlicky v kupelni a povysava...
rozdiel je v tom, ze manzel je pedant, neostava po nom doma ani stopy a v skrini ma kominiky,... ale napr ked ma umyt linku - ostane flakata a spinu "nevidi"
ja mam "organizovany chaos", ale cisto :D
Na vianoce som dostala upratovaciu sluzbu - prave dnes su u nas - a bola som prekvapena,ze su to 2 chlapi. 🙂 su tu od 9, poobede ostal len jeden, ale je stvrt na 5 a este stale maka....velky dom - okna, linka, sporak, prach, zaclony...podlahy,... akoze - mne by to zabralo asi tyzden takto od podlahy...