Manžel ma bije
Som vydata 2roky, mam krasnu dcerku,ktora je bezproblemova. Manzel je strasny nervak, nedokaze si normalne sadnut a vydiskutovat si problemy. Vsetko co mu poviem mu robi nervy. Jasne aj ja si nedam srat na hlavu a ked ma nieco nastve pohadame sa,ale nie je riesenie,ze ma zbije. Najhorsie na tom je,ze mu nezalezi na tom,ze to vidi mala :(... Chcem od neho odist,ale nemam kam :(. Nemam peniaze, kedze som na materskej a predtym som nikde nerobila :(. Moji rodicia ma v tom nepodporia, ide im hlavne o tom aby mali dobru povest :(. A ked pojdem s malou prec, nebude to brane ako unos dietata?
Cau, streda je dlhy strankovy den, takze makaj, ale makaj na urad prace - odbor socialno-pravnej ochrany deti a mladeze, nech ti spisu predbezko + vyzivne na cas do rozvodu a svihom na sud do podatelne
Navrh na sud ti mozu napisat aj o tyzden, toto je priorita, alebo si ho mozes napisat aj sama, vzor najdes na internete, pravnici su zbytocne drahi, vyhadzes sa z penazi
Zober zo sebou rodny list malej a sobasny list, ak nemas, dolozis dodatocne, ale to potom zdrzuje
Od podania navrhu na sud do dna pojednavania to trva pribline 1-2 mesiace, ale su justicne prazdniny, takze najskor v septembri, dlzka rozvodu zavisi od toho ci tvoj muz bude preberat postu, ci sa dostavi na pojednavanie, ci to proste bude natahovat alebo nie a dohodnete sa
A aj postu nebude preberat a uostane ulozena na poste, po 3 pokusoch o dorucenie sa to povazuje za dorucene a basta
Okrem vyzivneho na dcerku, mozes ak dobre zaraba poziadat o vyzivne aj pre seba, najma ak si napr odisla zo spolocneho bytu a cakas na majetko-pravne vysporiadanie po rozvode
Neviem ci chces ist dat trestne na policii, ak mas modriny, skrabance, podliatiny kdekolvek na tele, tak chod, daju ti tlacivo do nemocnice
Alebo chod do nemocnice a oni to posluna policiu, ale potom ta budu predvolavat a to trosku trva, prvavarianta je rychlejsia
Ak aj nedas trestne oznamenie, urcite chod niekedy zajtra alebo pozajtra na policiu a daj aspon oznamenie, ze sa ti vyhraza, to mozes dat aj trestne
Na policii je lepsie ak mas policajtku, mozes poziadat ci na ich okrsku nie je zena policajtka
To trestne alebo iba oznamenie si nafot a nos pri sebe kopiu, keby ta napadol, das rovno hliadke
Nezabudni zmenit tel cislo, daj si sluzbu neviem si teraz spomenut ako sa to vola, ze on ked mu budes volat ti nebude vidiet cislo, proste utajene
Ak ta poziada o stretko aj s vasimi, tak chod bez dcery a na verejne miesto, napr kaviaren, picerka a tak, kde je vela ludi
A este chod do banky a zamedz mu pristup k tvojmu uctu ak ho ma
DRZIM PALCE
A este, ak si zostala v tom isto meste, tak urcite zmen detske ihrisko a ak mas dohodnuty napr nejaky termin s malou u pediatricky a on o nom vie, tiez ho zmen
Ak ti chodi rodicak na postu, prehod si to na ucet, proste miniimalizuj moznosti stretnutia
A ak je u vas nejaky army obchod kaser tiez nie je od veci
Este jedna pripomienka, na navrhy a rozvod musis pisat adresu trvaleho pobytu, ale da sa dohodnut, ze adresa dorucenia bude ina, napr ti dorucia postu na miestny urad, alebo k nejakejkamoske, alebo na postu
Proste, aby si nechodila po postu, tam kde je on
@anonymna1992 ahoj ako to nakoniec dopadlo rozviedla si sa podarilo sa to?

Vzali ta predsa rodicia som stastna tak predsa a ak mas moznost s tym bytom tak nevahaj bude vam lepsie.A na pravnika tlac aby cim skor je to fyzicke tyranie to musia rozviest cim skor.Ak sa bojis ziadaj aby sa k vam nemohol priblizit.A skus cez pravnika vysporiadanie hadam nebudes zase kupovat byt neviem ako to tam v tom mas.Drzim palce dotiahni to dalej.A ak bude vystrajat volaj policiu ved na to su to nieje hanba a vonkoncom nie tvoja.