Manžel má mimomanželský vzťah
Mám 30 rokov a mam 2 deti. 6 ročnú a 6 mesačnú dcéru. Pred týždňom som prišla na to že môj manžel ma mimomanželský vzťah, ktorý trvá už asi 7 mesiacov. O všetkom sme sa porozprávali, odpovedal mi na každú otázku čo som mu dala. Proste povedal mi všetko.Veľmi ho ľúbim. Že vraj on si vybral mňa a naše deti, ale že to bude pre neho ťažké zabudnúť na ňu. Pretože si s ňou rozumel a bolo mu s ňou dobre. Veľmi ma to bolí, ale chcem mu veriť. Len vraj sa s ňou chce ešte raz stretnúť aby to ukončil. Aby už mal pokoj on aj ja. Samozrejme u nej doma. Neviem čo mám robiť. Neviem či mu mám dôverovať. Poradte mi prosím.
@sissmiss ako ja toto beriem bolo to pekne od neho to ano ale nikdy nehovor nikdy nevies co sa moze stat v buducnosti.... ako kazda ste sa chytili toho ze som napisala ze kazdy chlap podvedie ale ziadna ste nepochopila moju pointu... ja som tym len chcela povedat ze netreba neveru brat tak tragicky... nic viac ako niektore temy co su tu a zeny su na konci s nervami a pritom koli takej veci co sa da vysvetlit atd... 😝
@sissmiss ja som kedysi netolerovala neveru absolutne len po rozvode som si povedala ze sa zmenim a ze budem mat taky vztah ze si budeme hovorit vsetko aj najtajnejsie tuzby a ze budem ta najlepsia zena. a tak to mam s tymto mojim priatelom viem o kazdej jeho tuzbeaj o takej co by som radsej nechcela ani vediet 😝 ale tym ze som tolerantna a aj on tak sa proste nemusim bat ze by ma podviedol poza chrbat...ja ho tiez nepodvediem poza chrbat mi sa radsej podvedieme spolu 😝
@luciafackova ak Ti to vyhovuje, tak prosim 😝 ... ale nie kazdy clovek ma rovnaky zaludok 😝
@tenerifka ja radsej nechcem patrit k tej vrstve ktora place ako ju chlap podvadza.... a to ze clovek je v sexe otvoreny roznym moznostiam nieje nic zle ja som mlada a mam pravo si uzivat ako chcem.... a to kam davam detito je moj problem a nikde som nenapisala ze to je kazdy den ..... napisala som obcas..... ja niesom z tych co lahnu a rob si co chces.... a to aku mam gramatiku je moja vec ja pisem cez tablet a to nieje bohvie co...
@zuzkaanicka ja som vyslovila len svoj nazor a nikomu nic nepodsuvam....
@luciafackova pises, ze netreba neveru brat tak tragicky, pises, ze sme predsa v roku 2014 atd ... no, to ako kto berie neveru nezavisi az tak od doby, ale od povahy, vnutorneho prezivania a mnohych dalsich skutocnosti ... znovu opakujem, ze ak Tebe nevera nevadi, tak nevadi ... ale nezlahcuj to, lebo kazda zena to citi inak ... ak si chcela napisat, ze Tebe nevera nevadi, tak si to mala priamo napisat a nie pisat, ze netreba brat neveru tragicky ... to su totiz dve velmi odlisne vyjadrenia 😉
@zuzkaanicka ako niektore zeny co ich chlap mlati ako vrece zemiakov a sprava sa k nim ako k handram by boli stastne keby to bola len nevera. ja len hovorim ze to nieje taka tragedia a ze je kopec horsich veci ako je nevera.
@luciafackova
Ja som pochopila o com hovoríš.
Mas pravdu. Len my ľudia (špeciálne ženy) musíme dozrieť
Aby sme sme všetky vzťahy (ne)brali tak veľmi romanticky.
Vzťahy a realita nie je nieco co sme si vyfantazirovali ako teenageri.
Nie som za neveru v žiadnom prípade, Ale su aj horšie tragédie v živote.
@mariuskaa boze dakujem ti aspon jedna to pochopila co som tym chcela povedat. dakujem ti velmi pekne
@mariuskaa neviem, ja uz vo svojom veku som pomerne dozreta a na svoj vztah s manzelom sa nedivam cez ziadne ruzove okuliare, ale s nazorom @luciafackova nesuhlasim.
@luciafackova ako by som ti to.... Mnoho zien neberie neveru ako najhorsiu vec v zivote.
Ale, ty sama pises ze si sa rozhodla ze budes ina, ze radsej nez by ta muz podviedol (preco, vari to beries ako nieco negativne? 😅) budes mat otvoreny vztah a on ti povie o svojich tuzbach a spolu si ich splnite. Ok. Lenze pises ze to robis a on ta nepodvedie poza chrbat. A co ak to spravi a nepovie ti o tom? Niektore tuzby a sny by sa mali len snivat, nie ich plnit, lebo potom sa hranice posuvaju dalej. Ak mate spolu hranice ze tuzby sa zverejnuju a uskutocnuju, jemu moze po case chybat prave to tajne snivanie a ked mu ty splnis vsetko, kazde zelanie, je tam riziko ze zacne snivat nieco mimo teba a tajne si to plnit. To sa moze stat v kazdom vztahu, aj v tom najotvorenejsom. A clovek prirodzene inklinuje k tomu aby mal aj nieco pre seba, nieco svoje. Dalej, tu zeny ak by si citala nejake pribehy, tak viac nez akt samotnej nevery ich pohorsilo, zarmutilo, sokovalo, zlomilo...klamstvo partnera. Klamstvo cloveka ktoremu verili. A tam ide o viac nez o zlyhanie, alebo sex. Mnohi mali dlhodobe vztahy a denne svojim manzelkam klamali. A to je to co zeny najviac na nevere zlozilo. Ta absolutna strata dovery, ze clovek ktoremu ony davali vsetko, im klamal, bral si od nich a pritom nehral cistu hru. A to sa moze stat aj tebe a myslim ze to bude ta vec, ta katastrofa, to najhorsie na svete, nie ze s niekym spal, ale ze ta klamal, ze si mu verila, ze si sa mu odovzdala a on to vyuzil a dennodenne mesiace, mozno roky, hral divadlo. To je nieco vazne, lebo partneri spolu zzivaju, prepajaju sa, aj ked nechcu, zrastaju. A taka zrada boli ako z vlastneho vnutra.
@sissmiss ale ja nevravím že nevera nieje zlá, je zlá a je negatívna, ale sú aj horšie veci. Ja viem, že to ženu zabolí, budiš ale riešiť to tu nieje dobre, riešiť by to mala doma. len mňa poburuje to, že niekto napíše, že nech sa rozvedie, že nech mu urobí zo života peklo a také veci mňa poburujú a preto hovorím, že sú aj horšie veci ako to.... sú aj také prípady ktoré nevera ešte viac spojila. Len niektoré ženy to tu berú ako najhoršiu vec na svete. Ja neodsudzujem nikoho a ani nikomu nechcem nič nanucovať ale aj neveru treba brať z nadhľadom. Dúfam, že som to už napísala tak, že ma zas za to nik nespucuje nemyslím tým teba.
@luciafackova ty si nejaká zakomplexovaná chuderka? Len aby bol s tebou? Rodina ti bola akým príkladom? Hmmm??? 😖 ani pre túto tvoju "toleranciu" si nebuď istá, že s tebou ostane. Budeš sklamaná ☹
@luciafackova aj ked spucuje, to je tu riziko, ako vsade ked sa ide s kozou na trh. Vela zien neveru berie vaznejsie a vela ju berie menej vazne. Ale su ludia ktori napriklad klamu a neberu to tragicky a su taki ktori neklamu a klamstvo im vadi. Ale to je o moralke cloveka a o tom comu prisudzuje dolezitost. Takze ak ja mam moralku taku, ze podvadzat nechcem a mam partnera s ktorym sme sa zhodli ze vernost je jeden z hlavnych atributov nasho vztahu, tak nebudem nad pripadnym zlyhanim mavat rukou ze ved sa nic take nestalo, su aj horsie veci. Ak by som bola nastavena tak ze to neberiem ako tragediu, a pohodicka, tak ano, nebudem to zrejme brat ako tragediu. Ale toto nastavenie je individualne, to sa neda nalinajkovat ako to ma kto citit. A dalsia vec, su rozne aspekty. Napriklad vela zien toleruje muzovi neveru, lebo pri nom maju zabezpecenie, druhe toleruju lebo toho muza nelubia, lubia ineho a podvadzaju s nim, ale s muzom su kvoli niecomu inemu, mozno ekonomika, mozno jeho agresia, rozne dovody. Takze vela zien odtoleruje a pohnutky nebyvaju vzdy uslachtile ako laska. Tam potom co radit? Kto urci co je spravne a co nie? Ja do teba nehadzem kamenom, rezonuje mi tam sice urcita neucta k sebe samej, ale nepodsuvam ti to, to je moj pohlad ako by som sa predpokladam ja citila byt na tvojom mieste, ty to mozes prezivat uplne inak. Dalej mozno mi tam trosku vibruje bolest, tvoja, urcita horkost, trpkost, hrdinstvo cez slzy. Hrubost aj napriek zraneniu, hrubost aby sa zakrylo zranenie?. Ale to je tiez len moje zosobnenie, dokazem sa vcitit a to citim ja ked si predstavim seba v tvojej kozi. Takze zase, nehovorim ze to su tvoje procesy. To su moje predstavy co by som, keby som 🙂
@mysicka36 ja zakomplexovana?? jasne radsej sa rozviest a zit cely zivot v nenavisti jasne to je urcite to najspravnejsie co zena moze urobit ked sisti ze ju chlap podviedol.... starat sa o deti sama a len chlapa zobrat furt peniaze ano toto je fakt lepsie ako odpustit neveru tak si zite vo svojom svete rozvadzajte len preto ze neviete prekusnut podvod a potom tu vyplakavajte pekna vyhliadka do buducnosti...
nevera je komplikovaná téma a pre ženy znamená niečo iné, než pre mužov. Prikláňam sa k tým, ktorí nepovažujú neveru za dôvod na rozchod, aj keď podotýkam, že tak veľmi by záležalo od okolností, že kým v takej situácii človek nie je, tak by sa v podstate ani nemal nejako vehementne za niečo zasadzovať. Ale myslím si, že ženy by mali mať jasno v tom, že muž nie je od prírody monogamný. Proste nie je, či sa nám to páči, alebo nie. Tým nechcem povedať, že môže behať po svete a súložiť s kým ho napadne. Chcem tým povedať, že muža stojí viac sebazaprenia, alebo sebaovládania, ak sa chce nevere vyhnúť. Muž je náchylnejší k nezáväznému, jednorázovému sexu, ktorý obvykle síce možno pokladá za zlyhanie a má výčitky svedomia, ale v podstate na celú epizódu pomerne rýchlo zabudne a takmer nič to po čase preňho neznamená. Píšem o priemernom mužovi, samozrejme aj medzi nimi sú rôzne odchýlky. Akonáhle má mimo manželský vzťah, tak ide pravdepodobne o niečo viac a bude za tým nejaký dôvod. Niekde niečo chýba, niečo nefunguje. To opäť nemá byť ospravedlnenie, ale v tomto bode už sú si muži a ženy veľmi podobní a je veľa žien, ktoré majú tiež mimomanželský vzťah, lebo niekde niečo v tom manželstve chýba...Neviem, ako by som reagovala na model číslo jedna, ani na model číslo dva...ale viem si predstaviť, že by som chcela zachrániť manželstvo aj v takej situácii, za predpokladu, že by to chcel on. A tiež nepovažujem neveru za najväčší možný problém vo vzťahu. Pri nevere to, čo bolí najviac, je zranené ego. A to rozhodne nie je najväčšia bolesť, akú človek môže mať. Nevera môže byť aj šanca vzťah zachrániť.
@sklamanaanestastna Toto nebolo zlyhanie, nejaka jednorazovka, to som ochotna odpustit...Jemu sa len ulavilo, ze to je konecne vonku..plus tvoja chapava povaha, super scenar, pre chrapuna, ktory ti zahybal, kym ty si tlacila brucho pred sebou.....mas moj obdiv...toto sa stalo mojej kamoske, ta bola zhovievava ako ty a potom jej aj tak tyzden pred termínom porodu prisla ziadost o rozvod...po tom, cim som si v zivote presla, ak sa pytas na nazor, cirkus taky by som urobila a vyhodila ho...hajzla treba prenechat jej,ako darcek, nech si ho uzije...
Ja tiež nepovažujem neveru za to najhoršie čo sa môže stať.Kamarátke zomrel syn a ja si nechcem nič také ani len predstavovať, aká to musí byť bolesť. Je to niečo strašné.Jasné že nevera bolí a je to úder pod pás hlavne pre tie niektoré, ktoré tu vypisujú ako toho svojho ľúbia a ako sú presvedčené o tom že aj on ich a ich určite nikdy nepodvedie. To považujem za veľmi naivné zmýšľanie, lebo poznám niektorých tých vzorných manželov a otcov rodiny čo sexujú krížom krážom s kolegynkami. Mnohé by ste neverili ako sa chlapi dokážu pretvarovať, mnohé nemáte ani potuchy čo máte doma.
Možno ma odsúdite, ale keď by som prišla na to, že ten môj mi zahol oplatila by som mu to rovnako, oko za oko, zub za zub. A potom by sme videli, čo ďalej, či sa to pánovi bude páčiť žiť s takýmto pocitom. A nepíšte mi tu niečo o tom, že som sa znížila na neviemakú úroveň. Práve preto, že svoju úroveň mám nebudem odpúšťať neveru alebo zatvárať pred ňou oči, vyplakávať a trpieť a vyhovárať sa na to že nechcem obrať deti o otca rodiny.
@alaguema ani zena nie je od prirody monogamna. Od prirody dokonca dokazeme zabit, byt agresivni. Ale zijeme v civilizacii, ovladame sa. Nas mozog sa z hladiska evolucie meni, pomer inhibicnych neuronov oproti excitacnym rastie, inhibicne brzdia aktivitu, potlacame svoje spravanie, ovladame sa. Pre nizsie urovne je typicke spravanie dnes hojno, zajtra h.vno, nemysli sa na nasledky, berie sa len to prijemne tu a teraz, len slast a prijemnost.
K monogamii, muzi ani zeny nepatria medzi monogamnych, ale najviac sa asi realite priblizuje vyraz sukcesivna monogamia, seria na seba nadvazujucich monogamnych vztahov. Urcite ze su velke rozdiely medzi sexualitou muzov a zien, ale ja mam napr.dost silne libido a nebudem len preto ze som zena nemat chut tak casto, alebo kvoli tomu libidu to svihat rad radom
@amanda0405 ta sutazivost zien je zvlastna... Ak mam doma nas.ate tak to h.vno si dam na policu a budem si ho hyckat, ale tie co maju cisto su urcite inde zaspinene. Akoze ked to cisto uz nemam ja, tak je to ciste u inych aj tak horsie ako to moje h.vno. Zaujimave
@luciafackova Citujem Ta:
jasne radsej sa rozviest a zit cely zivot v nenavisti jasne to je urcite to najspravnejsie co zena moze urobit ked sisti ze ju chlap podviedol.... starat sa o deti sama a len chlapa zobrat furt peniaze ano toto je fakt lepsie ako odpustit neveru tak si zite vo svojom svete rozvadzajte len preto ze neviete prekusnut podvod a potom tu vyplakavajte pekna vyhliadka do buducnosti...
uz len tolko k tomu, ze su zeny, ktore sa nerozvedu, aj ked ich muz pravidelne bije. Aj ked tyra vlastne deti. Aj ked ich znasilnuje. Aj ked nuti svoju zenu k prostitucii. Aj ked je to ozran a debil. Tym, ze svojmu partnerovi *dovolis* neveru, ako pises v inej teme, ucis vase deti, ze taketo spravanie je v norme. A tym vychovavas amoralnych ludi. Prirovnam to k detom, ktore ziju v osade a vidia svojho dedka obcovat s ich mamou, alebo vnuckou. Je to pre nich bezna vec.
@amanda0405 a ze nevera nie je najhorsia vec ci dovod na rozvod??? A kto povedal, ze by som sa rozviedla IBA v pripade nevery? Je dovod na rozvod taky, ze Ta nakazi s kvapavkou, lebo Ti bol neverny s nejakou slapkou za 15 E? Ak by to bolo s chlapom, tak by si sa rovnako Ty vyspala s inou zenou? Ak by sa vyspal s nejakou trinastkou, nasla by si si tiez nejakeho zasrana?
Co je normalne podla Teba, nemusi byt normalne podla inych. Su ludia, ktori bezne neplatia dane, podvadzaju zamestnancov, nedavaju im pol roka vyplaty. Je to ok? Z pohladu ich rodiny asi je, lebo maju na nove auta, dovolenky,a td.
Kazdy nech si robi co chce. Ak chcete byt neverne, nech sa paci, ak chcete skusit swing, tak do toho. Ale nemyslite si, ze toto je zaruka stastneho partnerstva a ze s vami ten dotycny ostane naveky vekov. Staci, ze o 10 rokov budete mat o par kila navyse, nejaku tu vrasku, a zacnu sa u vas prejavovat znamky prechodu, a ste v haji. Ale vsak skuste tak o par rokov napisat, ako vase vztahy pokracuju 😉
@sissmiss libido nemusí mať absolútne žiadny vplyv na prípadnú ženskú neveru. Ak je priemerná žena uspokojená po fyzickej stránke a nie je uspokojená po stránke emocionálnej, dopustí sa nevery skôr, akoby to bolo naopak. Ak partnera miluje a cíti sa byť milovaná, tak ho bude skôr zvádzať, akoby sa šla vyblázniť s kolegom, lebo jej chýba sex. Ale ak jej u partnera dlhodobo chýba cit, opora, pozornosť, tak sa pravdepodobne čoskoro zamotá s niekým, kto jej toto všetko dá. A sex je len prirodzené vyústenie. Pripúšťam, že sú aj výnimky, ktoré to majú viac tak, ako to majú muži, ale je ich podstatne menej. Nikde tiež netvrdím, že žena je monogamná. Ten výraz by som ani v tomto kontexte vôbec nepoužila, keďže ak slovo rozanalyzuješ, tak mono znamená jeden a gama znamená žena, teda hovoríme o jedno a mnohoženstve (polygamia). Jednoznačne ale všetko nasvedčuje tomu, že muž má k nevere oveľa bližšie než žena. Je aj biologicky stavaný na to, aby mohol oplodniť veľké množstvo žien, kdežto žena nie je vôbec biologicky stavaná na to, aby mohla porodiť dieťa trebárs tridsiatim mužom. Ak aj má dvanásť detí a každé s iným mužom, ti dvanásti muži môžu "stihnúť" oplodniť v podstate každý deň ešte jednu ďalšiu ženu. Hovoríme o biologických možnostiach, aby sa niekto toho nechytil akože by som snáď niečo také schvaľovala 😀
Stretnut sa este raz? Preco?Davat mu dalsiu sancu na stretnutie ?Kde je istota.ze to ukonci.Rozist sa bez stretnutia.Okamzite ziaden kontakt.Alebo nech ide.Ste na nom este zavisla.?To n ie je m ozne..Je to klamanie na cele manzelstvo.A poniyuje aj Vase deti.Som tvrda,ale viem ako chodi. 😨
@adri266 Z akéhosi dôvodu som sa k tejto téme dostala až dnes a máš u mňa tritisíc lajkov. Takmer mi rozum zastal nad tým, čo sa to tu začalo objavovať, noa tvoj príspevok, no čo ti budem, ako kýbel vody po dvojtýždňovej sprchovej absencií. Ale naozaj, si im dala.
Tak by bolo možno vhodné to tu už nerozdúchavať, ale predsa len jednu poznámočku: Všetko by to bolo celkom pekné, mne len tak trochu uniká, čo pre ľudí, ktorým nevera nerobí problém, ktorí svingers podniky, alebo kde sa už tie veci točia, považujú za oživenie vzťahu a vôbec ktorí vo vzťahu potrebujú niekoho tretieho tak teda čo pre nich vôbec znamená manželstvo / partnerstvo dvoch ľudí a teda akože na čo je to dobré? Ak by som takto rezignovala na manželskú vernosť a vôbec možnosť existencie intímneho priestoru medzi dvomi ľuďmi, no, ja neviem, asi to celkom výstižne skonštatoval istý otitulovaný psychológ: Ak spoločnosť začne cítiť nejakú podozrivú prázdnotu, pokúša sa ju vyplniť sexom. No nič, na starobu po takto plnohodnotne prežitých vzťahoch by som sa asi celkom tešila.
@nela1916 Dakujem 🙂 Niekedy mam pocit, ze som posledna, co tu ma zdravy rozum 😀 No som rada, ze aj ine zeny aj muzi zmyslaju podobne.
minule bol v spravach jeden psycholog a prave to tam rozoberali. Mladych ludi, ktori nemaju hanby a sexuju kazdy s kazdym. Neveru. Zitie nadivoko s tym, ze kazdy rok mame ineho partnera. Moralny upadok spolocnosti. A ten psycholog povedal, ze kazda vyspela spolocnost pred svojim padom zazila prave ten moralny upadok. 😖
Ak stratime moralne hodnoty a ak sa k tomu prirdruzia aj vyzdvihovanie konzumu, ako to uz je, tak sme skoncili.
@sklamanaanestastna Prepac, ale nemam iny vyraz ako bezcharakterny

@luciafackova trosku sa preliname, ja odpisem na predch.a ty uz si dalej 🙂
No, teraz citam o tej trojke a ruke do ohna. Ja mu verim ze ma nepodviedol a ze ma podviest nechce. Nedam ruku do ohna ani za seba do buducna, clovek nevie co sa moze udiat.
Ak ti vas sexualny zivot vyhovuje, tak je jedno co si o tom kto mysli. Ak ti to neublizuje. Len zeny nie su primarne nastavene na take vztahy, ako trojka a podobne. Nehovorim ze sa to nedeje alebo co. Ale ak to ma zanechat nejake negativum, tak zanecha na zene. Mozno pocit trpkosti. Alebo zatrpknutosti? Ak nemas problem s trojkou, tak nemas problem asi ani s neverou z jeho strany, mozno mas trosku posunute hranice, ale ak by si mala v sebe hranicu ze trojka nie, nevera nie, tak by si asi jej posunutie netolerovala ani u partnera, ci?