Manžel ma opúšťa
Ahojte, nikdy by som si nemyslela, že sem budem písať. Vždy som ľutovala ženy, čo mali problémy a v duchu sa tešila ako mi je dobre. Som teraz na druhej strane a neviem sa ani nadýchnúť bez bolesti. Mám 33 rokov, s manželom sme spolu 9 rokov (1 a pol roka manželia). Máme 2 malé deti (4 roky, a 15 mesačné) a som v 7. mesiaci tehotenstva. Toto tretie tehotenstvo bolo neplánované, veľmi ma zaskočilo, otehotnela som počas kojenia, ešte som nemala ani prvý cyklus nabehnutý. Bum, stalo sa, bolo leto, dovolenky, endorfíny. Dlho som sa s tým nevedela vyrovnať, tešiť sa, z dvoch detí na materskej som už bola miestami dosť frustrovaná, dcéra je ešte veľmi náročné dieťa, chodíme s ňou k psychologičke. Ale muž sa na dieťa tešil asi najviac z celej rodiny, chceli sme stavať dom, teda hlavne muž... Mne je dobre aj v meste. Máme veľký byt. Muž je veľmi veľmi pracovne vyťažený a časom sa to viac stupňovalo. S deťmi mi pomáhala jeho mamina, milá zlatá svokra, naozaj ju mám veľmi rada, ako druhú maminu. Ale viete, to vám manžela a otca nenahradí. Alebo istý čas áno, ale chýbal mi. Možno som mu to dávala málo najavo, teraz to viem. Pred cca 6 týždňami, keď bol naozaj veľmi pracovne vyťažený a vídali sme ho hodinu ráno a prichádzal ked deti spali a víkendy tiež pracoval (rozbieha firmu ešte popri svojej doterajšej práci) a nás "odkladal" k mojej mame alebo jeho mame a mala som pocit, že sme mu na obtiaž. Niežeby nás nemal rád, ale proste momentálne nemal čas sa nám venovať. Do toho moje zlé znášanie tretieho tehu, stále obavy, ako to zvládnem. čiže v období, keď som aj ja potrebovala, aby ma viac potreboval, tak on nemal čas. Zlá konštelácia. Jedného dňa som sa s ním išla rozprávať večer, že mi chýba, že sa nám nevenuje, keď príde večer domov aj tak má stále telefón na uchu, v ruke a keď to odloží, otvorí notebook a pracuje do 1 v noci. A ráno to isté. Že aj keď je doma, tak vlastne duchom stále pracuje. Aj sám priznal, že nevie už vypnúť, že neviem čo s ním je, ale proste to nejde. Ja som už veľa veľa o tom nacítala a mne z toho vyšlo, že je workoholik. Závislosť síce chvályhodná, ale rovnako deštruktívna na zdravie, vzťahy ako keby bol alkoholik. Však to robí pre nás. Ibaže naša rodina išla do kelu 😔 Bila som na poplach jeho mame, že toto už nie je normálne, že mal by spomaliť, prípadne nájsť psychologa. Podporu som moc nenašla, muž tiež ani počuť. Výsledkom bola hádka, keď ma doma ráno na gauči ponížil slovami, čo vám prídu možno malicherné a asi aj sú. Ale mňa hlboko ranili. ˇže veď som doma celé dni válam na gauči, som princezná, všetci mi skáču okolo riti, či potrebujem ešte dvorné dámy (upratovačku som chcela raz týždenne, nevládzem už s bruškom pomaly), že hovno viem o zarábaní a živote a čo stále fňukám a stále výčitky. ostala som ako obarená a strašne nahnevaná ako mi to mohol povedať. Poznáte to, v hneve som chytila telefón a začali sa zo mna sypať slová, ktoré ma dostali teraz sem, kde som. Ze nech ide do kelu, ja takého kreténa nepotrebujem, že sa rozvediem, deti si rozdelíme a budem mať aspoň na seba konečne čas a podobne. Hrdinkou som vydržala byť asi týždeň, aj keď už som mu nič nespomínala, čakala som, že sa ospravedlní a hádke bude koniec. Ibaže nič také neprichádzalo. čakala som ďalší týždeň a nič, začala som sa obávať. A ospravedlňovať. A sypať si popol na hlavu. Toto trvá tak týždne a ako mi povedal môj muž. Zablokoval sa voči mne. Nevie už či ma má rád. Niečo sa v ňom zlomilo. Že som mu akoby vnukla tú myšlienku a on sa jej nevie zbaviť. To boli také slová, že som myslela, že umriem. Stále som ale dúfala, že rozhovormi sa jeho srdce obmakčí. Nespočetne krát som sa ospravedlnila a uznala všetky svoje chyby a ubezpečovala ho, že to boli len slová v hneve. Nič iné. On sa teraz cez to nevie preniesť. Navrhla som manželskú poradňu. Nechce. Že on má jasno. Aj keď na druhú stranu tvrdí, že nevie, čo je sním. Ze aj by to chcel urovnať, ale nie teraz. Že čaká, že jeho city sa zmenia po pôrode, že zas sa do mňa zamiluje. Ja mám dovtedy byť dobrou ženou a matkou a tváriť sa že nič. A čakať na "verdikt". Nechcite vedieť ako sa trápim každú jednu sekudnu dňa nedokážem myslieť na nič iné iba ne neho, nás, deti. Kazdých 5 min sa vo mne striedajú pocity nádeje a beznádeje. So chvíle, keď sa nedokážem ani na deti pozerať. Nedokážem jesť, spať. Veľmi som schudla a doktorka na poradni ma varovala, že je to nebezpečné. Nikdy som nebola tučná, ale mám 50 kg v 26 týždni. Vyzerám ako troska a viem, že aj to asi môjho muža odrádza. Zlomená ženská. On si chodí akoby nič, je, spí, pracuje...je na koni. A ja upadám. Rodina je na mojej strane, ale aj na jeho. Však pravda je vždy uprostred. Sľúbil im, že ma teraz neopustí, ale ja nedokážem žiť s človekom vedľa seba, ak vás nemiluje. Z povinnosti. Aj keď mi tvrdí, že on sa definitívne ešte nerozhodol, ale nevie mi povedať to, čo by som chcela počuť, že všetko bude dobré. Skôr si myslím, že robí všetko preto, aby odišiel... ☹ ☹ ☹
Baby, ďakujem za srdiečka veľmi pekne. Potešili.
@zivotnakrizovatke ako ste na to prisli?
Drzim palce a je mi to luto. A tiez som zvedava ako teda vies ze je nevernik ked sa nikomu nepriznal.
Nechcem to tu rozmazávať, ale moc opatrný nebol. A vedel, že vždy som mu dôverovala, nikdy nežiarlila, takže si bol moc istý, že nebudem pátrať. Ale ani som moc nemusela.
@zivotnakrizovatke budem sa za teba a deti modlit, drzim vam prsty.
tipujem to na nejaké maily v počítači alebo nevymazané smsky v mobile...
@zivotnakrizovatke ufff, som tusim na 4.strane pisala ze v tom bude ina zenska....ty si odpisala ze veris ze nie, ze aspon v tomto mu veris. A vidis,presli len 2tyzdne a uz to prasklo! Hovado je to sproste a niektore baby ho tu este lutovali aky je prepracovany!
Bodaj by sa mu uz nikdy nepostavil!
@zivotnakrizovatke to je smutne,bohozial.Ale ked to nejde tak to nejde.Hlavne teraz mysli na seba a deti.Opatruj sa.
@zivotnakrizovatke Držím ti palce,musíš byt teraz silná,hlavne kvoli detom ale aj sebe.Inak priznávam zo začiatku som si myslela, že niekto si zasa vymýšla nejaký príbeh,lebo sa mi zdal nereálny ale postupne som nadobudla pocit že to je "holá realita"..Neviem či by som ja niečo takéto prežila,ale človek ked musí asi zvládne všetko.Inak nechápem, to tretie dietatko chcel on či ty?
jaj, prepac🙂
Baby, tak prezivam zo dňa na deň, nikomu neprajem tieto stavy. Raz to preboli, tak nič iné mi nezostava ako každý deň bojovať a venovať sa deťom. Plus v zdraví prežiť tehotenstvo a porodiť zdravé bábätko. Už naberám síl, snáď som aj dake deko pribrala...
@zivotnakrizovatke :( a co on? nebojuje? ta jeho znamost je taka "vazna"? odstahoval sa? bojuj! babo potrebuje silnu maminku
veľmi ti držím palce, mysli na to, že detičky ťa neskutočne potrebujú a ak ,,otecko,, nemá záujem, tak je to len otázka času, kedy by sa to zopakovalo a to je obrovský stres pre celú rodinku,,,ja by som hľadela len na deti, aby boli v pohode a ty sa nestresuj, ak ti takýmto spôsobom chce dať nejakú lekciu tak sa velice sekol, takéto ťahy sa v živote nevyplácajú,,,
O jeho známosti sa s nim nebavím, nezaujíma ma to. To nech si rieši sám. Ja sa s nim bavím už len o deťoch a majetkoch. Chodíme do manželskej poradne, aj tak je to povinne pred rozvodom. Rozvedú nás aj tak až po pôrode. Takže zatiaľ neriesim nič, v domácnosti sa striedame, v jednej s nim nevydržím. Už mi aj celý byt leze na nervy. ..tak si pomaly hľadám niečo iné na bývanie, ale to tak najskôr v lete vidím na stahovacku
@zivotnakrizovatke si silna zena, drzim ti palce. tvoj chlap je keket na entu, zivot mu to zrata. a aj tej pipine krepej bez rozumu. pri normalnom kultivovanom rozchode by som toto nikomunezelala, ale tebe zelam vysoke vyzivne a ked sa spamatas a zastabilizujes, tak aj dakeho poriadneho a mudreho a milujuceho chlapa. a deti nech sa ti vydaria.
@ukulela jooooj, ďakujem krásne, tvoje slová má potešili 😊
@zivotnakrizovatke prepac, ze sa vypytujem, ale je v tom jednoznacne ina? Priznal sa, alebo mas nezvratny dokaz? Ako sa teraz sprava? Proste cez to vsetko, co tu citam, je pre mna tazko uveritelne, ze chcel tretie dieta a zrazu ma inu, prizna sa tehotnej zene a suhlasi s rozvodom... 😒
@zivotnakrizovatke povinne to urcite nie je, ale ja sa v tom uz nejak tiez stracam...nejak to celé nedáva zmysel 😅
@romanovic Áno, priznal sa, že stretol osudovu lásku. .tak to nazval. Že sú duchovne spojení a pod...
Juj nechcem rýpať ak je tento príbeh skutočný vela štastia prajem, ale nesedí mi tu vela veci
@zivotnakrizovatke nechapem, ako sa striedate v domacnosti? A deti si nic nevsimli? Akoze mas moj obd obdiv!!!! Klobuk dole. A ako sa maju deti, Vies sa z nich tesit... je to teraz tazke asi. A ako sa mu sprava v poradni? Co vravi...? A poradkyna to ako vnima...?
prepac mam vela otazok, ak nechces, nemusis pisat.
@zivotnakrizovatke a osudova laska vie, ze opusta zenu s 3 detmi? Aj tak ho chce? Co caka, ze urobi jej ked stretne dalsiu osudovu?
@zivotnakrizovatke strasne smutne. Normalny uboziak!!! Ale jeho to duchovno prejde, ked dostane 2, casom 3 deti na vikend a jeho duchovna vila bude cely vikend spotena varit a nahanat 3 deti na ihrisku a ty si medzitym skocis do sauny, kina a s kamoskou na vino. A este ked ta bude musiet vyplatit + vyzivne... Prosim ta, podoj ho co najviac. Nie kvoli pomste, ale kvoli detom.
ta osudova laska nosi ruzove okuliare a zrejme netusi,ze nie su ruzove,ale slepecke

@kondaska1 tak starať ako starat, nie je to jeho povinnost ale právo a ver tomu že mnoho mužov sa často toho práva vzdá.