icon

Manžel ma opúšťa

zivotnakrizovatke
28. dec 2015

Ahojte, nikdy by som si nemyslela, že sem budem písať. Vždy som ľutovala ženy, čo mali problémy a v duchu sa tešila ako mi je dobre. Som teraz na druhej strane a neviem sa ani nadýchnúť bez bolesti. Mám 33 rokov, s manželom sme spolu 9 rokov (1 a pol roka manželia). Máme 2 malé deti (4 roky, a 15 mesačné) a som v 7. mesiaci tehotenstva. Toto tretie tehotenstvo bolo neplánované, veľmi ma zaskočilo, otehotnela som počas kojenia, ešte som nemala ani prvý cyklus nabehnutý. Bum, stalo sa, bolo leto, dovolenky, endorfíny. Dlho som sa s tým nevedela vyrovnať, tešiť sa, z dvoch detí na materskej som už bola miestami dosť frustrovaná, dcéra je ešte veľmi náročné dieťa, chodíme s ňou k psychologičke. Ale muž sa na dieťa tešil asi najviac z celej rodiny, chceli sme stavať dom, teda hlavne muž... Mne je dobre aj v meste. Máme veľký byt. Muž je veľmi veľmi pracovne vyťažený a časom sa to viac stupňovalo. S deťmi mi pomáhala jeho mamina, milá zlatá svokra, naozaj ju mám veľmi rada, ako druhú maminu. Ale viete, to vám manžela a otca nenahradí. Alebo istý čas áno, ale chýbal mi. Možno som mu to dávala málo najavo, teraz to viem. Pred cca 6 týždňami, keď bol naozaj veľmi pracovne vyťažený a vídali sme ho hodinu ráno a prichádzal ked deti spali a víkendy tiež pracoval (rozbieha firmu ešte popri svojej doterajšej práci) a nás "odkladal" k mojej mame alebo jeho mame a mala som pocit, že sme mu na obtiaž. Niežeby nás nemal rád, ale proste momentálne nemal čas sa nám venovať. Do toho moje zlé znášanie tretieho tehu, stále obavy, ako to zvládnem. čiže v období, keď som aj ja potrebovala, aby ma viac potreboval, tak on nemal čas. Zlá konštelácia. Jedného dňa som sa s ním išla rozprávať večer, že mi chýba, že sa nám nevenuje, keď príde večer domov aj tak má stále telefón na uchu, v ruke a keď to odloží, otvorí notebook a pracuje do 1 v noci. A ráno to isté. Že aj keď je doma, tak vlastne duchom stále pracuje. Aj sám priznal, že nevie už vypnúť, že neviem čo s ním je, ale proste to nejde. Ja som už veľa veľa o tom nacítala a mne z toho vyšlo, že je workoholik. Závislosť síce chvályhodná, ale rovnako deštruktívna na zdravie, vzťahy ako keby bol alkoholik. Však to robí pre nás. Ibaže naša rodina išla do kelu 😔 Bila som na poplach jeho mame, že toto už nie je normálne, že mal by spomaliť, prípadne nájsť psychologa. Podporu som moc nenašla, muž tiež ani počuť. Výsledkom bola hádka, keď ma doma ráno na gauči ponížil slovami, čo vám prídu možno malicherné a asi aj sú. Ale mňa hlboko ranili. ˇže veď som doma celé dni válam na gauči, som princezná, všetci mi skáču okolo riti, či potrebujem ešte dvorné dámy (upratovačku som chcela raz týždenne, nevládzem už s bruškom pomaly), že hovno viem o zarábaní a živote a čo stále fňukám a stále výčitky. ostala som ako obarená a strašne nahnevaná ako mi to mohol povedať. Poznáte to, v hneve som chytila telefón a začali sa zo mna sypať slová, ktoré ma dostali teraz sem, kde som. Ze nech ide do kelu, ja takého kreténa nepotrebujem, že sa rozvediem, deti si rozdelíme a budem mať aspoň na seba konečne čas a podobne. Hrdinkou som vydržala byť asi týždeň, aj keď už som mu nič nespomínala, čakala som, že sa ospravedlní a hádke bude koniec. Ibaže nič také neprichádzalo. čakala som ďalší týždeň a nič, začala som sa obávať. A ospravedlňovať. A sypať si popol na hlavu. Toto trvá tak týždne a ako mi povedal môj muž. Zablokoval sa voči mne. Nevie už či ma má rád. Niečo sa v ňom zlomilo. Že som mu akoby vnukla tú myšlienku a on sa jej nevie zbaviť. To boli také slová, že som myslela, že umriem. Stále som ale dúfala, že rozhovormi sa jeho srdce obmakčí. Nespočetne krát som sa ospravedlnila a uznala všetky svoje chyby a ubezpečovala ho, že to boli len slová v hneve. Nič iné. On sa teraz cez to nevie preniesť. Navrhla som manželskú poradňu. Nechce. Že on má jasno. Aj keď na druhú stranu tvrdí, že nevie, čo je sním. Ze aj by to chcel urovnať, ale nie teraz. Že čaká, že jeho city sa zmenia po pôrode, že zas sa do mňa zamiluje. Ja mám dovtedy byť dobrou ženou a matkou a tváriť sa že nič. A čakať na "verdikt". Nechcite vedieť ako sa trápim každú jednu sekudnu dňa nedokážem myslieť na nič iné iba ne neho, nás, deti. Kazdých 5 min sa vo mne striedajú pocity nádeje a beznádeje. So chvíle, keď sa nedokážem ani na deti pozerať. Nedokážem jesť, spať. Veľmi som schudla a doktorka na poradni ma varovala, že je to nebezpečné. Nikdy som nebola tučná, ale mám 50 kg v 26 týždni. Vyzerám ako troska a viem, že aj to asi môjho muža odrádza. Zlomená ženská. On si chodí akoby nič, je, spí, pracuje...je na koni. A ja upadám. Rodina je na mojej strane, ale aj na jeho. Však pravda je vždy uprostred. Sľúbil im, že ma teraz neopustí, ale ja nedokážem žiť s človekom vedľa seba, ak vás nemiluje. Z povinnosti. Aj keď mi tvrdí, že on sa definitívne ešte nerozhodol, ale nevie mi povedať to, čo by som chcela počuť, že všetko bude dobré. Skôr si myslím, že robí všetko preto, aby odišiel... ☹ ☹ ☹

libka1
6. feb 2016
libka1
6. feb 2016

@nikuliak ved ja nepotrebujem ziadnu pomoc, len viem ze si z nich strielala, tak som ich na to upozornila, aby na nu neplytvali energiou, kedze maju dost svojich problemov

severovychod
6. feb 2016

@libka1
liby predstav si že niesi jediná ktorá má nejaký problém. Lebo skôr pred tebou by si stebou plytvať energiu.
@nikuliak ja si z nikoho nestrieľam keby aj tak tam píšem samé somariny aĺe to čo tam píšem je čistá pravda. 😔

libka1
6. feb 2016

@severovychod ja nemam ziaden problem, len mi vadia klamarky a trollovia. uz koncim, nech to tu naozaj nezahlcujem. nazor nech si o tebe kazdy urobi podla svojho uvazenia.

karolina77
6. feb 2016

@zibi ani nevies aky usmev si mi teraz vycarovala!!!! 🙂 dakujem z celeho srdca. Ano su tu suprove baby, ktore mi moc pomohli a ja som rada ze som sem pred rokom napisala. Aj ich nazory, rady, osobne skusenosti mi pomohli! Teraz mi je dobre a to aj vdaka dievcatam co su tu na koniku 🙂 sme zeny a bojovnice, mame deti ktore milujeme a vzajomna pomoc a podpora je lepsia ako psychiater 🙂 tebe dakujem za prijemny a mily prispevok a ja sa zase budem modlit aby si ty nikdy v zivote tu nemusela prispievat s niejakym problemom ale len radou 🙂 dakujem

violetta1
6. feb 2016

Mám pocit že už nie som žena svojho muža správa sa ku mne ako ku nejakej slúžke a pri tom vie že mu čakám dcéru. Stále je preč skoro sa vôbec nevidíme je to hrozné

zibi
7. feb 2016

@karolina77 drz sa este raz moja..posielam srdiecko.

timea7
7. feb 2016

@severovychod ak je to, čo píšeš, čistá pravda, potom som veľmi zvedavá, ako budeš spokojná s platom učiteľky, ak by si náhodou ostala sama s dvomi deťmi....inak tiež mám stále silnejúci pocit, že to, čo píšeš, s pravdou veľa spoločného nemá 😒 😒 😒 😒

macamac
7. feb 2016

@severovychod včera 23.18
nadávať niekomu, že je KU svedčí len o tom, že si mimo. nielen mimo tému, ale tak celkovo
máš úroveň, to je fakt
tak vďaka takýmto "učiteľkám" si spoločnosť robí na ne názory. potom sa fakt už ničomu nečudujem.

a frustráciu si vybíjaj doma, na tom tvojom slintákovi, tam naber gule.
a nie tu anonymne sa navážať do ľudí, čo za tvoje problémy nemôžu.
si fakt charakter.
ak aj doma si vulgárna a klameš, sa nečudujem ani tomu tvojmu...

ena70
7. feb 2016

myslím že nejedna a nielen učiteľka by s ohľadom na maminu-zakladateľku povedala: ufff...kam sme sa to dostali?? riadny odklon od témy.... baby baby.... ☹ ☹

romanovic
7. feb 2016

@severovychod tvoje vyjadrovanie je niekde na urovni suterenu. Bleee!! 😠 😠

snehulienka155
11. feb 2016
Používateľ snehulienka155 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od snehulienka155.

ale baby co to 🙂

valentinkaa
11. feb 2016
Používateľ valentinkaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od valentinkaa.

tu sa aj hadate? no zbohom :P

alezbet
11. feb 2016
Používateľ alezbet je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od alezbet.

:/

zlevysavam
3. mar 2016

Ahoj, ako sa Ti vedie? Dufam, ze podla moznosti najlepsie ako sa da. Neratam presne, ale mozno uz aj bude babo na svete a s nim nove zaciatky

mackos
4. mar 2016

@zivotnakrizovatke Ahoj, ako sa mre ? Manzel ako ? 🙄

whiteniko
5. mar 2016

Môj manžel je stále preč, stále za niekim chodí " kolega" , ked s niekim telefonuje a ja sa tam okamžite objavím hned to položí, domov chodí až o 11:00 takže nemá čas na deti čo ich veľmi mrzí ☹.
Raz ked išiel na pracovnú dovolenku bol tam už 1 týžden a mal tam byť ešte 2 týždne, tak som išla do jeho roboty a spýtala sa prečo tam musí byť tak dlho ked pracovná dovolenka má byť len 1 týždeň.
Ked som sa ho to spýtala tak mi odpovedal že on môjho muža na žiadnu pracovnú dovolenku neposlal.

sofia288
5. mar 2016

@whiteniko 😠 a čo ti povedal na tu dovolenku tvoj muž....( je mi to ale ľúto )

charity
5. mar 2016

@whiteniko A co chces? Co je Tvoj ciel?

whiteniko
5. mar 2016

@sofia288 že vraj sa jeho šéf pomýlil ale že vraj mu tam bolo dobre a že je mu jedno že ho tam poslal.
@charity Rozviesť sa 😎

charity
5. mar 2016

@whiteniko A ako Ti v tom mozeme pomoct?

zivotnakrizovatke
autor
6. mar 2016

@zlevysavam Ahoj, babatko ma termin až o mesiac. Vedie sa mi všelijako, raz lepsie, raz horšie. . Ale stále na prd. Našťastie mám obrovskú podporu pri sebe, ale tá tá v noci neobjime. . Ďakujem že na mňa myslis 😚

gabriellka
6. mar 2016

@zivotnakrizovatke a detom sa venuje?

romanovic
6. mar 2016

@zivotnakrizovatke manzel je uz akoze oficialne s kolegynou?

gabriellka
17. aug 2016

@zivotnakrizovatke ahoj no ako sa máte po čase?

veronika33
17. aug 2016

@gabriellka už je neaktívna, asi už neodpovie

gabriellka
18. aug 2016

@veronika33 spolieham na to že sem ešte niekedy zablúdi 🙂

elenka.k
18. aug 2016

Teraz som si to tu čítala a tiež, by ma zaujímalo, ako dopadla ...... autorka ...... ozvi sa nám!!! Sme s Tebou.

martinkkka22
23. aug 2016

no prečítala som každý príspevok a veru hanba baby...keby si predstavím, že som na jej mieste a hladám tu oporu a popritom čítam, ako sa tu ludia urážajú, ohovárajú a "zabrdajú" - to mohla zakladateľka témy napísať skôr do diskusie do nového času - tam sa to tiež zvrtne do úplne niečo iného a nie do diskusie k téme.....

karolina77
20. sep 2016

Darujem. Ahojte dievčatá, tieto veci /Kočík aj autosedačku do auta, prebalovací pult a hojdačku/ po malej už nepotrebujem, prosím Vás ak by ste náhodou vedeli o niekom, komu by sa zišli, napíšte mi, ja ich darujem. Bola by som rada ak by to niekto zobral všetko naraz. Bude si ich ale treba prísť zobrať ku mne domov, lebo ja ich nemám ako doviesť. Ahojte 🙂 🙂