icon

Manžel ma opustil v 5. mesiaci

lilla77
5. júl 2014

Mame s manzelom obrovsku krizu a som v 5.mesiaci tehotenstva. Uz som z toho na nervy. Okrem tohto babetka mam este 2 deti z prveho manzelstva a to 3 dieta nie som shcopna sama vychovat s hypotekou na krku popri materskej dovolenke.co mam robit???poradte mi prosim.manzel sa za kazdu malickost uraza ,vybuchne stahuje sa a ide k svojej mame.pritom dieta sme chceli obidvaja. stale ja robim rvy krok a volam ho spat,ale inu moznost nemam...ked nie je problem,co treba riesit mame krasny vztah.pride problem a on uteka.je to normalne???dakujem za vsetky odpovede...

lilla77
autor
5. júl 2014

@daniela1983 dakujem za nazor.presne toto mi vytyka aj on,ze on chce byt svojpravny a on este viac ako ini chlapi potrebuje pochvalu.fakt,ze som sa spravala ako sebecka ktora kazdu chvlu chce mat pri sebe manzela aby sa o mna staral.a chodievajme spolocne von a robme spolocne programy.skusim zmenit aj na sebe

maaaria3
5. júl 2014

No, tento tvoj chlap má asi viac z dieťaťa ako z chlapa, aj sa tak správa... no vždy je všetko o dvoch ľuďoch, bohužiaľ, je jedno hladať vinníka, jednoducho to máte spolu ťažké... on predsa nie je naozaj dieťa, ktoré potrebuje pustiť na pivo a k matke, taktiež k tej matke nemá utekať!!! Neviem, ako vníma teba ako partnera, ale zdá sa, že on sám trpí materským komplexom a komplexami menejcennosti, nepovznesie sa nad isté veci, nemá ich vyriešené... a potom hajde k maminke... asi je to inak chlap, ktorý každú partnerku tak trochu vtlačí do role matky, že sám vytvára dojem, že má byť na to pivo pustený a podobne... a samozdrejme, potom ideš ešte aj upratovať ty, volať ho... a on si len pendluje z jedného vzťahus matkou k druhému vzťahu / s tebou - neviem, akú rolu v tom hráš pre neho/... ako tam može byť priestor pre deti a ich výchovu, keď sa sám chlap rieši a nevie čo zo sebou... aj to, že zmeškal výchovu svojho prvého dieťaťa je vizitka... ak by bol v pohode, tak to tak isto nie je... a toto správanie opakuje!!! myslím, že ste ako partneri neni vobec rovnocenní, teba nepriamo tlačí do istej dominancie a potom mu to nesedí a uteká... čo s takým chlapom? šak nech teda čučí pri mama a navštevuje dobrého psychológa, isto tam je čo riešiť... ty budeš mat tri deti, nepotrebuješ štvrté... a platit ti na neho musí a isto aj na tie dve ti platia... myslím, že v najhoršom by si to zvládla aj sama... to budeš furt riešiť jeho, poznám to, nakoniec si ťa vlastné deti prestanú vážiť... oni to vždy vidia, čo sa v skutočnosti deje

kamajka
5. júl 2014

@lilla77 myslim si ze to nie je dobry napad ist k svokre. Rozidete sa aj tak ak si nechces nechat cely zivot kydat na hlavu. Ja na tvojom mieste by som uz spekulovala ako sa od nich odputat uplne a zacat zit bez neho. Tym byvanim so svokrou by sa to len predlzilo a prides o nervy. Predpokladam ze ona je vsevediaca,rozhladena a hlavne rozvazna zena..aspon to o sebe tvrdi tak ako ta moja a tvari sa ze ju nix nerozhodi. Jej to tak zrejme vyhovuje ze sa k nej syn stale vracia a vyplakava. Aj mojej kvazi svokre sa to pacilo.tak teraz ho ma a ja som len rada🙂

maaaria3
5. júl 2014

A ešte, že potrebuje pochváliť viac jak ostatní... to je presne to, menejcennosť, dokazovanie jeho hodnoty, lebo asi ho matka niečím podceňovala ako malého... lenže tú hodnotu mu ty nikdy dostatočne nedáš, stále niekomu dokazovať niečo - to je nemožné... jemu to nikdy v skutočnosti stačiť nebude... bude za svoje pocity viniť teba... takýto človek nechápe, že to je celé v ňom, v jeho obraze o ňom..

kamajka
5. júl 2014

@maaaria3 palec hore velmi dobre napisane. Ze ja nemam taku slovnu zasobu,skoda🙂 musim studovat:D

lilla77
autor
5. júl 2014

@maaaria3 naozaj perfektne napisane...presne tot potrebuje...dkazovat jeho hodnotu a dokonalost a svoju vinu si nikdy neuzna....skor ja mam pocit viny a hladam ju len v sebe ako zmenit moje sparavanie...on ma pocit menejcennosti...obvinoval sa aj za to ze sa rozviedol...ze je neschopny...nevedel si najst vhodnu partnerku po rozvode,ale v predoslom manzelsteve mal viac slobody a teraz sa neciti dobre.

maaaria3
5. júl 2014

Len dokedy ťa to bude paviť... čím bude tarší, tým bude zakomplexovanejší... s takým mužom ťažko... veľa žien takto žije... čudujem sa, že na teba ešte chorobne nežiarli... aj to býva u týchto typov...
V skutočnosti je to nešťastný a frustrovaný človek, chyba je vždy v rodine / detstvo/... vždy bude naháňať to, čo mu bolo odopreté v detstve... všetci to robíme... naše traumy a bolesti z detstva si prenášame a riešime v partnerstve... v škutočnosti to však napraví len dobrá terapia... aj to nie vždy... je to smutné, koľko zla sa napácha na detskej duši - rodič má strašnú moc.... a najsmutnejšie je, že tie deti často zanedbávame a robíme veľa chýb práve preto, že riešime svoje frustrované partnersvá

daniela1983
5. júl 2014

@maaaria3 s tou traumou z detskva suhlasim. ale da sa to zvladnut aj v manzelstve. len samozrejme to chce od zeny kus terapeutickych schopnosti.

maaaria3
5. júl 2014

Samozrejme, to je nádej, ktorú vkladám aj ja do spolužitia s partnerom... že to bude posun vpred... no nie vždy je to tak - ja som v tomto už veľmi skeptická... ľudia sa neuveriteľne ničia... mám pocit, že už neriešim nič iné len neriešiteľné vzťahy okolo... je to smutné

borkavan
5. júl 2014

@maaaria3 úplne si to všetko správne napísala a vystihla. palec hore za každý tvoj koment. Preto milá @lilla77 ty si rozmysli, či chceš takéhoto partnera. Prečo ho vlastne žiadaš, aby bol s tebou a aby sa k tebe vracal?

a nechápem prečo ho chceš naučiť zodpovednosti, tým, že sa nasťahuješ k svokre. Len si zničíš posledné nervy. Zodpovednosť si už nikdy neuvedomí, ked od teba teraz uteká. Nerob mu druhú mamičku a neuč ho nič. Prišiel o prvé dieťa a príde aj o druhé. tak mu treba.
držím ti palce, aby si si našla vhodné finančné riešenie.

daniela1983
5. júl 2014

trochu ma prekvapuje ze tolko ludi radi utiect. je to ale asi v dnesnej dobe standartny sposob riesenia problemov

janinah
6. júl 2014

@daniela1983 nariešenie problémv treba dvoch....mňa prekvapuje iná vec a to nielen v tomto prípade-koľko veľa žien sa viaže s "nekvalitnými" a problémovými mužmi,dokonca deti majú a potom plačú..to nevideli pred svadbou či otehotnením s kým majú do činenia?neverím,že normálny charakterný chlap sa zmení natoľko,že sa potom s ním nedá žiť 😒 nezdá sa mi,že nežiarlivec začne len tak chorobne žiarliť,že abstinent začne nekontrolovane piť,že sukničkár bude nadosmrti verný,že samostatný chlap sa stane mamičkiným miláčikom....len asi ružové okuliare zamilovanosti nedovolia potrehnúť,že ten-onen chlap predstavuje časovanú bombu...samozrejme,že ľudia sa menia časom aj vo vzťahu,ale nie zásadným spôsobom

lilla77
autor
6. júl 2014

@janinah mas pravdu...sice sa pretvaroval na zaciatku a motno prave preto,lebo jeho ex mu vycitala ze sa rozviedli kvoli jeho matke sa snazil vzbudit dojem ze on je samostatny muz a jeho maam ho nezujima...dokonca ani jej zavolat nechcel...ja som ho k tomu nabadala...ale teraz je to uz neskoro ☹ skor neviem ako na to...ako dosiahnut aby sa vratil a skusim zmenit svoj postoj, zmierit sa s jeho mamou a rodinou a nehucat na neho....nechcem aby nase dieta vyrastalo bez otca

sue
6. júl 2014

@lilla77 chjo :/ zamakaj na sebe. Mam pocit,ze si uz prisla o druheho manzela,ale mozem sa mylit. Ospravedlnila by som sa mu za svoje vyvadzanie a dorazne (bez vydierania a prosenia o navrat) by som mu povedala,ako velmi ta zranuje,ze odchadza a nechava ta v tehotenstve samu. Ak si mysli,ze ho podcenujes,povedz mu,ze tretie tehotenstvo pre zenu je velky znak dovery v muza. A viac nepokracuj. Pockaj mesiac,mesiac a pol. Zatial hladaj ludi,ktori by si vzali tvoj dom do prenajmu a ty hladaj mensi byt,do ktoreho sa nastahujes s dwtmi po porode...a makaj na tom,aby si nebola ziarliva,panovacna a majetnicka... Drzim ti velmi velmi palce...tazko povedat,ci by bolo pre teba vitazstvo,keby sa ti tento muz vratil,opustit zenu v tehotenstve je chrapunske,alebo maximalne zufale...v ani jednom pripade to ale nie je chlap :(

janinah
6. júl 2014

@lilla77 podľa mňa sa bude /možno/ chcieť vrátiť k samostatnej silnej a schopnej žene,nie k takej,ktorá žobroní,lebo sa bojí o peniaze a že nič nezvládne....budeš sa s ním/nimi zmierovať,doprosíš sa k návratu,ale on bude na koni,bude vedieť,že si môže dovoliť doslova hocičo,lebo ty všetko utoleruješ aj odpustíš,len aby si neostala sama...toto nie je dobrý postoj,nebudeš takto spokojná ani šťastná..ak si nevieš sama rady,tak skús manželskú poradňu,lebo vidím,že stále aj po našich radách máš snahu všetko urovnať za príliš veľkú cenu z tvojej strany,to nebude dobré 😒

kaktusik007
6. júl 2014

@janinah ver mi, ze som to nevidela. A presne ako pises - zo samostatneho chlapa sa stal mamičkin miláčik... A ruzove okuliare to neboli - proste ten chlap do svadby mal vlastny nazor, bol samostatny vo vsetkom - zil sam, riadil si vlastnu domacnost.... Vikendy uplne normalne - raz za 2 - 3 tyzdne cestoval domov (zili sme v BA, a on bol 200 km odtial). Pred svadbou dokonca vikendy u jeho matky boli raz mesacne - prestahoval sa ku mne a nejako nebol cas.... Po svadbe??? Ten chlap otocil, KAZDY JEDEN vikend chcel travit v pritomnosti mamicky... A co je najhorsie - co povedala MAMICKA - to platilo. Ziaden vlastny nazor. Do svadby sme sa vzdy vedeli dohodnut na dolezitych a zasadnych veciach, po svadbe - zvlast po narodeni deti - MAMICKA vie vsetko lepsie... A uplne ma dozrala vec typu - co ty si za matku, mas iba 2 mesacne dieta, moja MAMA vychovala 3 deti tak hadam vie lepsie ako ty ako sa o dieta treba postarat!!!!!

To na margo tvojho prispevku dnes o 7:09... Ja som bola presvedcena, ze deti idem mat s normalnym charakternym chlapom - a fakt si nemyslim, ze som mala ruzove okuliare, prave naopak - kedze jeden rozvod som uz mala za sebou, davala som si sakra pozor na jeho reakcie voci okoliu... a aj tak mi to bolo prd platne. 😠

kamajka
6. júl 2014

@lilla77 vidim ze si sa rozhodla,tak ti drzim palce aby sa ti to podarilo. Uz teraz viem ako to dopadne:D. A este jedna vec,mozes skusit sa zmenit,ale takato zmena nie je otazkou dvoch dni,ani tyzdna,ale v niektorych pripadoch aj niekolkych rokov...a niekto sa snazi zmenit cely zivot a nepodari sa to celkom uplne...takze tak🙂 vravim no drzim palce🙂

kamajka
6. júl 2014

Dievcata co ste dali like na ten moj dlhy prispevok,preboha co sa vam na tom paci??? :D

kaktusik007
6. júl 2014

@lilla77 cele zle... si uvedom jedno - chyba nie je iba v tebe a ak sa zmenis, ako popisujes - stratis vlastnu identitu.
A ako sorry, ale ani to, ze je otcom mojich dvoch deti, nie je dovodom, aby som ostala s nim bez svojej vlastnej identity...

bibika55
6. júl 2014

@lilla77 Vaša situácia je veľmi nepríjemná a vážna.Momentálne vás ovládajú rôzne emócie,ale to sú všetko len výkriky do tmy .Najprv sa musíte upokojiť.Budete čoskoro matka 3 detí a preto je načase rozmýšľať kde robíte chyby.V žiadnom prípade si žena nemá púšťať do úplného súkromia nejakú kamarátku.Nikdy nesmiete hovoriť manželovi kto má na neho aký názor a kto si čo o ňom myslí. Toto chlapi nemajú v láske a ani vám by sa to nepáčilo.Večer keď budú deti na poriadku,sadnite si s manželom a skúste to dať do poriadku tak,že spolu preberiete to, čomu vy hovoríte momentálna kríza.Vám viazne komunikácia.Tou sa dá veľa vyriešiť.Povedzte mu,že chyby ktoré ste robila sa už nebudú opakovať,že on je pre vás dôležitejší ako nejaká kamarátka a jemne mu pripomeňte chyby ,ktoré sa vám na ňom nepáčia.teda čo vám vadí,že robí.V žiadnom prípade mu v zápale nejakých udobrovacích emócií nesľúbte,že dáte na neho prepísať polku domu. Takýto krok si môžete dovoliť až po nejakom dlhšiom čase,keď budete 100% presvedčená,že vaše manželstvo je harmonické.Som presvedčená,že jemu vadí,že splácate hypotéku na dom,ktorý ani nieje jeho a on musí nosiť domov peniaze.poviete si ,že predsa vedel do čoho ide.To je pravda.Mnohé ženy,aby si udržali chlapa mu sľúbia kadečo a potom keď sa zobudia tak nevedia ako ďalej.Je škoda,aby sa vaše manželstvo,kde zatiaľ vládnu city -skončilo pre tvrdohlavosť a chyby jedného z vás.Žena je tá,ktorej ostávajú na krku všetky starosti okolo detí v prípade rozvodu.No žená je aj tá,ktorá by sa mala chovať tak,aby utekal manžel za ňou a nie za mamičkou.Bez akéhokoľvek poníženia.Pomôcť si musíte sama.Radu prijať je iné a tie nebývajú vždy správne.

kaktusik007
6. júl 2014

@kamajka suhrn - ako presne si opisala ako to bolo a ako to dopadlo... Je to vsetko ako cez kopirak... Akoby ti chlapi ani vlastnu fantaziu nemali...

janinah
6. júl 2014

@kaktusik007 možno sa mýlim,ale to mamičkovanie bolo v ňom stále,len sa vedel ovládať,kým ťa nemal istú 😒

kamajka
6. júl 2014

@kaktusik007 aj tak moc nechapem:D

kaktusik007
6. júl 2014

@janinah ano, s tym suhlasim... len mi povedz, ked s niekym sa stretas takmer denne 3 roky, ako mas odhadnut, ze je to vsetko iba pretvarka???? Nemas sancu.
Ako dobre, moj chlap je psychopat - takze ano, mal jasny ciel a vidinu a tomu vsetko podriadil a svoj charakter ukazal az rok po svadbe... Beriem, ze nie je standard sa 3 roky denne pretvarovat... Ale vidis, aj taki chlapi su - a nik nevie, koho ma po boku
@lilla77

proste len som chcela napisat, ze nie vzdy je to take jednoznacne ze ved pred svadbou si si zatvarala oci a on uz bol taky... Nie vzdy je to totiz pravda.

kaktusik007
6. júl 2014

@kamajka tak zase nemusis vsetko chapat.... 😀

martinella1
6. júl 2014

@lilla77 ahoj,dievcata ti pisu mudre vety, uplne super nazor a myskienky ma @kamajka, vidiet, ze tym presla. Kto nezazije, nevie. Nazory typu -odpust mu, ostan s nim kvoli detom, ci nie je riesenie odist, sice respektujem, no nestotoznujem sa s nimi. Manzel si vzal za zenu teba, nie matku, preto ma stat pri tebe, v dobrom aj zlom.

Problem je vzdy v dvoch, nielen v jednom cloveku, ty sa zmenis a on zisti, ze sa s tebou da manipulovat, je to ako pri detoch, ked nedostane co chce tak reve a ak mu vzdy vyhovieme, tak si lahko zvyjne. Nie nadarmo sa hovori, ze muz je ako male dieta.

A este nieco, kamoska mala problem s manzelom, tiez odisiel k rodicom, jej nazory boli zle, co povedali mamka a ocko bolo dobre. Skusala volanie, smskovanie, odprosovanie, dokonca aj u nich bola s rodicmi. Vysledok, ponizil ju ako nikdy, je to na dlhu rec, pritom majz dve krasne deti, dojonaly dom a 15 rocne manzelstvo za sebou. Nikdy v zivote by son s takym muzom viac nezila. Teraz je spokojna bez neho len s detmi, aj ked sice nie vzdy je to ruzove, no je stastna🙂

mamavera
6. júl 2014

@kaktusik007 len kto vie, či rovnaký názor na tvojho priateľa malo aj tvoje okolie - priatelia, známi, niekedy si totiž dávame mužov do takej pozície, v akej by sme ich radi videli. Mám to teraz v priamom prenose, moja kamarátka má takého priateľa, všetci okolo to vidíme, aký je, ale už neriešie, ona vidieť nechce....

kaktusik007
6. júl 2014

@mamavera priatelia boli z neho nadseni, rovnako aj moja rodina.... do asi tyzdna pred svadbou - vtedy bol konflikt medzi mojou mamou a nim... to im zmenilo vztah a mozno aj preto som neriesila, ze ho mama nema rada... inak vsetko v najsamlepsom poriadku, kamoska uplne z neho mimo ze kde som nasla... iba do momentu, kedy som jej raz pri kave povedala o par "hlupostiach" - to bolo asi 3 roky po svadbe. Kedze ona sama bola obetou manipulatora - okamzite to prekukla. Ja som vtedy na nu pozerala ako na blbca a ak by to fakt nebola dobra kamoska, ktorej som vzdy verila a verim, ze ma ma velmi rada, asi by som si myslela svoje... ALE kedze mi to povedala ona, tak zrnko pochybnosti nastalo.... NO a kedze to poznala - dala tip na navodenie situacie a povedala - ak bude reagovat takto a takto, je to manipulator a mam pravdu. Zial, mala ju. Respektive - nastastie.
Ale akoze jedno mu musim nechat - fakt bol dobry. Dlhodoba pretvarka len preto, aby dostal to co chce -- akoze fakt, klobuk dole.... Ale som rada ze je uz z mojho zivota co najviac prec ako sa len da.

trish31
6. júl 2014

@kaktusik007 boze tie reci....akoby som o mojom muzovi citala ☹

levica1313
6. júl 2014

@lilla77 a to by si dokázala urobit?!!!Dieta za to nemože,ved vieš,že by sa o dieta starala len svokra lebo on by bol v robote atd...