Manžel ma porovnáva a kritizuje
Ahojte,mam 27 rokov som na materskej s 2rocnymi dvojickami a uz som ozaj v takom stadiu ze sem pisem aby som si precitala ine nazory na moj problem..takze moj muz starsi odo mna o 17r neustale nejakym sposobom poukazuje na moju vahu aj ked musim povedat ze po dvojickach mam pri 168 cm 56kg,neustale ze som tazka pre neho a dokonca ze som tucna co teda urcite som neni..dala som ai zalezat natom aby som schudla aby som nebola fakt tucna.v poslednej dobe aby toho malo nebolo ma porovnava s kolegovou zenou ako ma ona upratane ze videl na fotkach,ako ona pri dvojrocnej dcere domaze obriadit dom,malu,dokaze navarit a ma nonstop cistucko..ani hracka jedna jedina na zemi atd..alebo ze pani dokonala dokaze cely mesiac varit za 100e a ja nie..vlastne ja nevarim som sa dopocula od neho,nic nerobim len spinkam alebo sedim na gauci..nejdem sa obhajovat kazda mamina vie ake to s detmi je...niektore su aktivne niektore vymyslaju atd..ved deti 🙂 nemam neustale upratane chapte hracky po zemi atd ale ja som na nich absolutne sama,nikto mi ich bepride povarovat,zobrat von,pokocikovat alebo mne s niecim pomoct ked mamu uz nemam bohuzial a svokra nezaujem..a moj drahy muz okrem chodenia do roboty absolutne nic doma nespravi,mne nepomoze a ani s detmi sa nejak extra nehra alebo zeby sa im venoval alebo ich zobral von aby som ja mohla v klude nieco spravit ..na vsetko co si zmyslite som sama a zistujem ze setko co robim vlastne poda neho ani nerobim a som tucna a nic neviem..prosim napiste mi svoj nazor co si o tom myslite...dakujem pekne
to je ale aky debil, tak mu povedz, nech si najde este jednu robotu, aby mohol platit opatrovatelku a upratovacku, ze ked si podla neho tucna, co urcite nie si, tak zacnes chodit do fitka.By som mu dala panvicou po hlave, chrapunovi jednemu.
@gemynnka presne mi napadlo to, co pise @mirka17 .... neurob jeden-dva dni naozaj doma nic, venuj sa len detom ... ak sa potom nezbada, treba ho nechat s detmi sameho a ist s dievcatami na par hodin sa zabavit .... a odporuc mu, nech ide zit s pani "dokonalou", ci bude ten nazor zdielat aj potom ... a treba ho zapriahnut do domacich prac, ked pride z roboty, nech sa preberie chlapec
@gemynnka Pozri sa, musíš ho proste nechať samého s deťmi napr. celú sobotu alebo nedeľu. Majú 2 roky, nie sú to novorodenci, ktorých kojíš, prežijú to. Ani pre deti nie je dobré, aby boli na tebe celý den nalepené, nech si zvykajú aj na ocka. Ja som išla s kolegynami na kávu, ked mal malý 2 mesiace a to som ho ešte kojila, manžel bol síce trochen v strese, ale prežil to, dieťa takisto. Ja som si to neskutočne užila tých pár hodín v "normálnom" dospeláckom svete. Iná cesta nebude, inak s tým neprestane.
@janickacrazy súhlasím, to že si denno denne s deťmi a sa im venuješ ešte neznamená, že si super mama najlepšia na svete lebo sa im IBA TY venuješ, z psychologického hľadiska...musia byť a tráviť taký čas aj s otcom
@sardinka336 nemyslim,že je toto spravanie je vo vekovom rozdieli
@janinah
@gemynnka necitala som iné príspevky ale podľa toho co píšeš je tvoj muz typicky chlap hulvát 🙂 na tvojom mieste sa jednu sobotu vezmem s kamoskou bez deti na cely den preč nech si to skúsi a pošle ti fotku ako upratal a navaril on 🙂
Tvoj chlap ma krizu.....uz to, ze je starsi od Teba o podla mna dost velky rozdiel je jasny znak, ze si ten rozdiel uvedomuje.Lebo Ty budes o 10-15 rokov v najvacsom rozpuku(doslova), z neho sa bude stavat vetchy starec s maniermi a fobiami, ze mas na krajsieho a mladsieho. Tak si Ta teraz pekne "udupe", aby si si myslela, ze si ta najskaredsia, najneschopnejsia a ze on je jediny, ktory to s Tebou vydrzi az do "smrti".....
@sardinka336 presne ako píšeš, no muža si treba vychovať od samého začiatku. Aj mne pred svadbou a aj tesne po svadbe tvrdil, že do kuchyne ani nepáchne, jeho otec predsa tiež mame nepomáhal. Pozrela som na neho vtedy a hovorím: " A čo budeš na gauči ležať? Tak to teda nie! Ja budem makať a ty ležať, nie môj zlatý, ak mi nepomôžeš, nebude navarené, ja sa najem aj z ničoho a ty si jedz, čo chceš." Vždy mi pomáhal, lenže mal vtedy 21 a ja 20 a ešte sme sa aj jeden, aj druhý dali ohýbať a tvarovať. Teraz tí 30 +, čo spolu začínajú, to je už ťažšie, už majú svoje návyky, zvyky, svoj svet a len ťažko sa prispôsobujú a robia kompromisy. Inak nechápem aj to - že on platí zo svojho a ona tiež zo svojho...ja neviem, my sme mali a máme jeden spoločný účet, kde ide moja a aj mužova výplata, proste sú to naše spoločné peniaze, nikdy sme nerozlišovali moje, tvoje, proste naše.
no čo, je to debil... ako, baby, trošku sa vzchopte! kurník šopa! hádam s vami nebudú tí chlapi mávať, ako sa im zachce... k tomu, že tučná, alebo čo... noooo... idú Vianoce, pekne by som si slušne a s úsmevom vypýtala permanentku do fitka, samozrejme na prvé mesiace potrebujem aj nejaký odborný dozor, takže zaplatiť trénera.. no a to by potom videli chlapci, čo to je, keď bude musieť tak 3-4x do týždňa obriadiť večer zo dve deti, okúpať, nakŕmiť, uspať, samozrejme poupratovať, na tom by som trvala, hádam mi tam nenechá bordel, keďže aj on vyžaduje poriadok. Samozrejme by som nezabudla po tréningu utrúsiť, akú má ten tréner dobrú postavu, a že aj milovaný manželík by mohol niečo so sebou robiť, lebo už to nie je ako kedysi...
zacni mu robit aj ty to co on tebe... porovnavaj ho s inymi muzmi ... raz za cas mu nechaj dvojicky a chod si do kadernictva kozmetiku ci len tak sa prejst .... nech aj on vie ake to je .. najdi si na nete recepty za par eur..su na to stranky a var mu tie aby videl ake jedlo sa da za ten peniaz uvarit .. ziadne flakoty masa a podobne...
@gemynnka
@maria_u k tej váhe alebo nadváhe ženy...muž je s ňou pre jej vzhľad? Snáď hlavne pre to, lebo ju ľúbi pre jej vlastnosti, pre jej povahu, pre to, že to je ona a žiadna iná, tak si teda, ja možno naivná, myslím. Snáď sám človek vie, kedy sa už necíti dobre kvôli svojej váhe, a má teda čosi robiť a kedy je to v pohode. A ak sa autorka cíti dobre a považuje sa za primeranú k svojej výške, prečo on to rieši? Už toto by ma napadlo, prečo vlastne teda s ňou je? Ak by bola krásna ako víla z rozprávky a zlá ako čert, tak je to v pohode?
Len tak cisto zo zvedavosti by som chcela pocut alebo vediet aj muzsky nazor....ze preco a ako to vidia oni...fakt...slubujem, ze neodkusnem hlavu.
@lubkavargova1
Nečítala som všetko, ale ona kdesi písala, že aj ona ho porovnáva. Ako sa iní starajú a pod. Tak možno tam to začalo.
@marfikchov Ná jak u nás doma, keď boli deti malé...........
@libawet nie, samozrejme že by vzhľad nemal byť dôležitý. ako píšeš, mal by ju ľúbiť pre to, aká je, nie ako vyzerá... ale z toho, čo autorka napísala, mám pocit, že ten jej je riadny kretén, ktorý si neváži, čo doma má a ani nevidí, čo všetko ona doma musí zastúpiť... A nevyzerá, že by bol schopný nejakého rozumného rozhovoru... takže by som mu dala takú jemnú šokovú terapiu... nepáči sa ti? dobre... začnem cvičiť, ty sa postaraj v tom čase o deti, domácnosť... ako k ostatnému, čo tam bolo popísané, sa radšej ani nevyjadrujem, akože navariť za 100e na celý mesiac pre 4 člennú rodinu? :D si robí riadnu srandu, veď nech to skúsi... Celé mi to príde, že ten chlap len hľadá chyby na svojej partnerke... Takto si ona vytvorí priestor na psychohygienu, a on zistí, čo to je mať doma malé dvojičky. A možno si ju začne aspoň troška vážiť. Možno.
@gemynnka Necitam, co radia ini, iba tvoju otazku. Trosku mudrovania o psychologii vztahov: To ako sa ku nam ludia spravaju, vnimajme vzdy ako zrkadlo. Vies pomenovat, co ta trapi - co vidis v zrkadle: Muz neustale podpichuje, porovnava, hodnoti. Teraz sa spyataj zrkadla, kde je chyba, preco ti to zrkadlo neustale ukazuje to co ukazuje. Chyba je v tom, ze to svojmu muzovi dovolis, ustupujes a preto si si takyto svoj protiklad pritiahla a tak trosku aj svojou vlastnou dobrotou a ustupovanim vychovala. Zozaciatku vase protikladne povahy nevadili, pritahovali sa. Dnes proti sebe bojuju. Liek na situaciu? Zacni byt zrkadlom svojmu muzovi aj ty: Chce atraktivnu a oddychnutu zenu: Milacik, v soboty bude na obed byvat pizza, tu mas deti a ja pojdem ku kadernicke a na masaz, aby som si od nasich dvojok oddychla. Mozes sa tesit na vecer, papa. Ano milacik, odteraz budu soboty taketo. Krasna a vyvonana sa ti vratim.
@gemynnka nečítala som dlhú diskusiu ... ale načo ti ja taký chlap??? Oproti tebe starý, frfľavý, nespokojný ... by som ho poslala niekam...
Podľa mňa si hľadá na tebe chyby, a problém je niekde inde. Najviac kritizujú ľudia ostatných vtedy, ak sú nespokojní sami so sebou. A chlapi vtedy, ak majú milenku ...
Ked je kolegova manželka taká super, nech sa ho spýta, či nevymení ...
@bodka13 vacsiu hlupost ako bola napisana 7:23 som v tejto diskusii necitala. Akoze kto z koho? Ona mu hovori ze je tucny? Akurat mu vycita ze nepomoze a to je predsa pravda. To kolko vycitiek sype on na nu je predsa neporovnatelne. I ked... nezijeme s nimi.
@gemynnka dievca, riadnu davku guraze ti treba 😉.
@lubkavargova1 ano?na co konkretne chces pocut nazor?ja sa vyjadrim asi len k tomu,že po dvojickach mat pri vyske 168 cm 56 kg je uplne fajn vaha,takže vycitat to je volovina..samozrejme,ak mala pred porodom 40 kil a ten jej manzel ma 55 aj s botami,tak možno je pre neho tazka,co ja viem?Tam treba hladat chybu asi niekde inde.A tazko sa vyjadrit,ked clovek s nimi nezije a nevie,z coho to vsetko prameni.Ja sa k tomu vyjadrovat nebudem,ja som samostatna jednotka robit si veci v domacnosti sam,nepomaham a ani pomoc nepotrebujem,nie som v jej(jeho) situacii.Ked nevie,nechce pomoct,tak je asi lenivy,ma deti a tak sa správa...no co k tomu mam povedat?Tak a dufam,že mi neodtrhnu hlavu iné ženy,ked ty si slubila,že to nespraviš 😀
@maria_u prečo by bol debil? Má rozum. Veď mu to bolo umožnené, že všetko bolo spravené aj bez jeho pričinenia.
Koľké ženy spravia chybu hneď na začiatku, že manžela nezapriahnu do každodennej starostlivosti či už o deti alebo o domácnosť.
A on "debil" si dovolil urobiť to, čo mu je dovolené. Nič viac...nič menej. Veď má doma full servis, a chcel by ešte lepší, keď vidí, že to inde funguje.
Mám obavy, že už je neskoro prevychovávať 44 ročného chlapa a ukázať mu o čom je domácnosť.
@lubkavargova1 ja som vedela, že salfino sa ozve...je dobrý, že to tu vydrží a ešte drží 🙂
@lubkavargova1 moj znamy stale hovorieval, ze on si vezme iba dobre vyzerajucu zenu, aby mu ju zavideli. A aj sa mu to podarilo, hoci on teda nie je ziaden Adonis, uplne priemerne vyzerajuci chlap. Ale ako to tu uz jedna z diskutujucich podotkla, mal sa zamysliet, ze preco taka krasavica je v 30 stale na ocot (a to nebola slobodna z vlastnej vole, chcela sa vydat). No, teraz to uz vie. Je tak neznesitelna, ze sa s nimi nebavi cela rodina. Ak sa totizto netoci vsetko okolo nej, vyvadza ako male decko. Kazda rodinna oslava skonci tym, ze ona sa urazi koli nejakej blbosti, prinuti ho, aby sli domov, zakazuje mu stretavat sa s rodicmi atd, atd...... no ale ma, co chcel. Dobre vyzerajucu zenu. Akurat ze mas len to. Vztahy s rodinou na bode mrazu, detto s kamaratmi. Nikto ju nevie vystat a pruser, nikto mu ju nezavidi......... 🙄
@obsadenemeno Ale závidí, tí čo sa chcú zbaviť svokry........... 😀

@lubkavargova1 To ja vždy, toto ja neznášam. Moja svokra je takáto super žena. Ale to nepovie, že keď mala malé deti mala pri sebe mamu aj svokru.