icon

Manžel mi nechce dať podiel z daňového bonusu

26. apr 2025

Ako to teda je ? Minulý rok som bola do októbra na RD a potom upsvar. Tak si manžel uplatnil daňový bonus na naše dve deti (do 5 rokov) a na mňa. Vrátili mu cez 1000€ a on mi nechce dať ani cent z toho? To mu vrátili niečo aj za mňa.? Dokladal aj odomňa papiere.

dskjhfdlkdjhl
26. apr 2025

Nic sa tym nezmeni, aby sa nieco zmenilo, musis zacat premyslat, co dalej, ale hlavne sa musis naucit spoliehat sama na seba. Proste fungovat ako dospela. Prijat to, ze si si vzala hnupa a nenamyslat si, ze predtym bol lepsi a ze znovu bude niekedy lepsi. A hlavne, nevrhnut sa hned niekomu dalsiemu do narucia, lebo to moze dopadnut rovnako. Najskor sa musis postavit na vlastne nohy. O tom to cele je, inak budes zase len niekomu onucou.

earlgrey
26. apr 2025

Ženy, prečo si toto dobrovoľne robíte? prečo, keď vidíte, akí tí muži sú, si ich vezmete, urobíte s nimi deti, nemáte nič vlastné, nemáte peniaze...nemáte nič, len deti na krku? a potom niet východisko, len držat hubu...a doplácajú na to hlavne deti...lebo deti to všetko vidia...a muži? tí sa potichu smejú aké ste blbé, závislé na nich a že bez nich by ste neprežili...toto muži chcú...tí jednobunkovci...normálni muži toto neriešia...
@autorka nie si prvá a ani posledná...takýchto tém je tu habadej

luccija
26. apr 2025

Dobre vieš, že ak by išlo do tuhého mama ta prijme.Zatial narábaj s čím máš...s mužom sa treba v klude porozprávať, že más málo peňazí vytvárajte koľko kto čo všetko platí a nájdite kompromis.Ak nie, tak ako píšu baby výživné atď...5 r vás živil možno si myslí, že teraz, keď máš vyššiu podporu ako rodicak máš viac veci platiť nikto nepozná vaše pozadie.A, keď da deťom a nie tebe nie je to jedno?tie peniaze miesto na oblečenie pre deti

kika2565
26. apr 2025
@moniikka

Manžel je SZCO alebo zamestnanec, keďže bonus na 2deti za celý rok 2024 ak vyšiel v plnej výške je 3360€

@moniikka tiež som chcela napísať ,že je to viac ...

andrejka1974
26. apr 2025

Čele zle už ste raz manželia tak všetko spoločne o všetkom rozhodujete spolu treba to zmeniť nenavarí mu neoper povedz nekúpil si suroviny nekúpil si prášok na pranie som zvedavá čo ti potom povie

mariynka
26. apr 2025

Min.rok mi posielal polovicu, tu druhu vyuzil na uver. Tento rok bude mat vyssi prijem kvoli projektom, tak danovy bonus poberam ja..

lenkakravcova
26. apr 2025
@dskjhfdlkdjhl

Jasne, tak trp. Toto by si mali precitat vsetky tie naivne blbky, ktore si myslia, ze ked sa vydaju, tak maju o seba postarane a s radostou ostanu zavisle na chlapovi, ktory to potom rad zneuzije.

@dskjhfdlkdjhl tak ona podľa toho čo píše ani nie je na ňom závislá. On chce aby sa živila sama a zároveň mu bola podriadená.
To je iný level.. ten si vybral výhody z každej strany.
Chápem, keď žena nepracuje a muž ju živí - ale vtedy ju živí plne, nevymýšľa a pomaly jej znesie aj modré z neba.. a chápem aj keď to majú pol na pol a nebráni jej chodiť do práce alebo venovať sa kariére pol na pol že aj on musí ubrať zo svojho keď majú deti. Ale toto. Toto je šialenosť. Ona dopláca na neho, je na ňom závislá a ešte ju buzeruje..

simca06022011
26. apr 2025

Mna by zaujimalo, na co ich minie... za tie keci o nezasluzeni si, a nepocuvani chlapa by som mu slahla panvicou. Peniaze by som si proste zobrala 😂 a nech ide na lamparen sa stazovat.
Ja istu dobu fungujem doma tak, ze my si penaize ani nepytame hore dole, ja si proste ked potrebujem vezmem a poviem, ze som si zobrala, ak zabudnem, nepoviem.. pohyb na ucte vidi. Ty minimalne si zacaj prachy odkladat, a proste pytaj minimalne polovicu vzdy na vsetko co treba domov... inak nekup :D proste nekup.. my sme takto jednu hadku pred rokmi vyriesili... riesil preco nema dcera 5 parov obuvy, na kazdu prilezitost.. okomentovala som to tym, ze vsak chod a kup... a bolo vymalovane :DD
Pre vysvetlenie ja platim vsetky ucty za vsetko u nas :DDD aby si niekto nemyslel, ze chlapa okradam o jeho tazko nazgrlene prachy :D

abbey1
26. apr 2025

Neťahaj do toho matku. To je tvoj život. Prečo nepracuješ, keď vieš, ze potrebuješ peniaze, aby si sa mohla s deťmi osamostatniť?
Prvý krok je nájsť si prácu, požiadať súd o výživné a riešiť rozvod.
Lenže to ty nechceš. Stačí sa po sťažovať, nájsť pochopenie a budeš tak žiť ďalšie roky lebo manžel, lebo matka, lebo....

nikaeli
26. apr 2025

On ti povie, že nemáš ísť do práce a ty poslušne sedíš doma? prečo? choď aspoň na brigádu. Deti sú v škôlke/ škole? o to viac nevidím dôvod sedieť doma a čakať, že mi muž vydelí peniaze. A hneď si dáš aj daňový bonus na seba. Dúfam, ze aspoň prídavky na deti chodia tebe...

lienka.7
26. apr 2025
@anonym_autor

@luccija nie je s ním reč,ak kompromis tak opäť len z mojej strany. Keď nie je po jeho nie je nijak

@autorka píšeš, že ti zomrel otec. Ty si nezdedila žiadnu časť domu? Nejaký podiel?

autor
26. apr 2025
@lienka.7

@autorka píšeš, že ti zomrel otec. Ty si nezdedila žiadnu časť domu? Nejaký podiel?

@lienka.7 zdedila

autor
26. apr 2025
@abbey1

Neťahaj do toho matku. To je tvoj život. Prečo nepracuješ, keď vieš, ze potrebuješ peniaze, aby si sa mohla s deťmi osamostatniť?
Prvý krok je nájsť si prácu, požiadať súd o výživné a riešiť rozvod.
Lenže to ty nechceš. Stačí sa po sťažovať, nájsť pochopenie a budeš tak žiť ďalšie roky lebo manžel, lebo matka, lebo....

@abbey1 pretože si chcem najskôr vybrať celú podporu

luccija
26. apr 2025

Tak si nemôžeš vyberať hrozienka z koláča, keď chces byť doma leto, deti a vyčerpať podporu tak už vydrž a potom budeš mať plat.Ale vieš...niektorí chlapi povedia, že ja som ťa zivil cez RD teraz potiahnes ty z tvojej budúcej vyplaty.Tazko rozsudit čo je správne čo nie.Uprimne..
tie roky čo vás živil bolo to také zle?musela si sa prosiť atď?nemali ste niečo zaplatene?načo chce použiť ten bonus ušetriť zaplatiť splátku atď?
Jasné, že pri hypo, dvoch deťoch a dávkach treba šetriť

abbey1
26. apr 2025

No tak seď doma a plač, že ťa manžel vydeluje.
Toto sú dookola tie isté príbehy. Manželka, či partnerka, sa postažujú a v podstate sú spokojné, lebo si ten život vybrali, dobrovoľne v ňom pokračujú. Občas niekde vyklopiť, aké sú nešťastné, cudzie ženy ich po ľutujú, dajú množstvo dobrých rád, ponúknu pomoc. Ale v konečnom dôsledku sa vôbec nič nezmení.
Lebo dotyčná ani zmenu nechce.

aurora33
26. apr 2025
@abbey1

Toto sú dookola tie isté príbehy. Manželka, či partnerka, sa postažujú a v podstate sú spokojné, lebo si ten život vybrali, dobrovoľne v ňom pokračujú. Občas niekde vyklopiť, aké sú nešťastné, cudzie ženy ich po ľutujú, dajú množstvo dobrých rád, ponúknu pomoc. Ale v konečnom dôsledku sa vôbec nič nezmení.

@abbey1 presne tak.

autor
26. apr 2025
@abbey1

@abbey1 viem ako to myslíš, nesedim doma na zadku bez peňazí. Je to platená podpora.

lienka.7
26. apr 2025
@anonym_autor

@lienka.7 zdedila

@autorka jaj, ty si chceš vybrať celu podporu, aha. Už tomu chápem 👌
Tak potom čuš doma a nechaj sa vzdelávať chlapom. Co iné ti na to povedať. Predpokladam,,e prácu budeš mat hneď na druhý deň, ako to som o podpora, ze?
A pokiaľ máš podiel na dome po otcovi, mas právo sa tam vrátiť, keď si majiteľka. O tom by som sa s matkou ani nebavila. Predpokladám, že ťa tam jednoducho nechce mať na krku a zivit ta aj deťmi.

balerina2025
26. apr 2025

sedis doma na zadku a dostavas podporu

adreena
26. apr 2025

Neprejde dňa, aby na konikovi nebola jedna téma o tom, aký je muž debil. Ja neviem, ženy, nemáte sebaúctu? Radšej by som bola naveky slobodná ako žiť s takým hovädom. Každý boží deň. Koľko tých manželstiev je naozaj šťastných? 50% sa rozvedie a aj tých, čo sa nerozvedie, žijú takto ako je v téme opísané. Autorka, je mi to ľúto, ja by som s takým mužom žiť nemohla, my máme spoločný účet, nikto nikomu nevyhadzuje na oči, koľko donesie do rozpočtu, nikto nikomu nevydeluje peniaze, neprispieva, lebo raz keď je to spoločné, tak je to spoločné. Ja mám na starosti potraviny, oblečenie, v živote mi nevyčítal, koľko míňam. Ak ide o väčší výdavok, odkomunikujeme a schválime spoločne. Toto čo tu vy máte, to ani manželstvo nie je. Také, že "toto mne vrátili, to je moje, ja ti nedám"- to jak deti v materskej škole a nie dospelí zrelí manželia.

natalka13
26. apr 2025

Sedis doma dobrovolne na zadku a vyuzivas system. Keby si pracovala, mas DB 2400e.
Takto nemas nic a evidentne ani penazi nazvys, ale tak ak ti podpora staci🤷‍♀️
A ktovie, ci najdes pracu tak rychlo ako si predstavujes. Mozno budes uplne bez penazi, kedze tvoj muz ti neda ani blhych 20e.

minenkaa
26. apr 2025

Ja tiež nechapem vybratiu celej tej podpory ,ako načo prečo

minenkaa
26. apr 2025

Prečo sa z každej jednej tejto témy ,vykľuje časom uplne niečo iné ,ako je prvý príspevok

abbey1
26. apr 2025
@adreena

Neprejde dňa, aby na konikovi nebola jedna téma o tom, aký je muž debil. Ja neviem, ženy, nemáte sebaúctu? Radšej by som bola naveky slobodná ako žiť s takým hovädom. Každý boží deň. Koľko tých manželstiev je naozaj šťastných? 50% sa rozvedie a aj tých, čo sa nerozvedie, žijú takto ako je v téme opísané. Autorka, je mi to ľúto, ja by som s takým mužom žiť nemohla, my máme spoločný účet, nikto nikomu nevyhadzuje na oči, koľko donesie do rozpočtu, nikto nikomu nevydeluje peniaze, neprispieva, lebo raz keď je to spoločné, tak je to spoločné. Ja mám na starosti potraviny, oblečenie, v živote mi nevyčítal, koľko míňam. Ak ide o väčší výdavok, odkomunikujeme a schválime spoločne. Toto čo tu vy máte, to ani manželstvo nie je. Také, že "toto mne vrátili, to je moje, ja ti nedám"- to jak deti v materskej škole a nie dospelí zrelí manželia.

@adreena Ja myslím, že mnohé z tých žien ľutovať netreba. Zvyčajne sa nájdu dvaja takí ľudia, ktorým to vyhovuje.

lienka.7
26. apr 2025
@minenkaa

Prečo sa z každej jednej tejto témy ,vykľuje časom uplne niečo iné ,ako je prvý príspevok

@minenkaa lebo to sú typy ľudí "mamnatopredsanarok".. nechápu ze využiť podporu 6 mesiacov je možnosť, nie povinnost. Detto byt 3 roky doma. načo by sa nahlila do prace keď môže hnit doma? Snáď býva aspoň niekde v meste a nie na samote u lesa...

minenkaa
26. apr 2025
@lienka.7

@minenkaa lebo to sú typy ľudí "mamnatopredsanarok".. nechápu ze využiť podporu 6 mesiacov je možnosť, nie povinnost. Detto byt 3 roky doma. načo by sa nahlila do prace keď môže hnit doma? Snáď býva aspoň niekde v meste a nie na samote u lesa...

@lienka.7 inak som zvedavá ,keď ju prepustia z prace za rok ,akú podporu bude brat

lienka.7
26. apr 2025
@minenkaa

@lienka.7 inak som zvedavá ,keď ju prepustia z prace za rok ,akú podporu bude brat

@minenkaa ja som skôr zvedava, či si tu prácu vôbec nájde...

minenkaa
26. apr 2025
@lienka.7

@minenkaa ja som skôr zvedava, či si tu prácu vôbec nájde...

@lienka.7 tak ja som optimistka

natalka13
26. apr 2025
@minenkaa

@minenkaa kludne moze vypoved dostat aj po tyzdni.

minenkaa
26. apr 2025

Rizmysla si ty už aspoň trochu nad tým výživným.