icon

Manžel mi tvrdí, že ma miluje, ale nevie o mne povedať žiadnu peknú vec

15. dec 2020

Len tak som sa spytala manzela ze co ma na mne vlastne rad, lebo som vypisovala synovi taku knizku, kde to je, taka otatla .... nevedel mi poriadne povedat ani jednu vec .... ked uz som na neho pozrela, ze ty nevies povedat jednu vec, ktoru mas na mne rad tak povedal ze vsak tak celkovo a takto to zahral do outu .... som z toho smutna ... hlavne preto, ze ked sme sa tak dva roky dozadu bavili len tak o byvalych, tak mi hovoril, ze byvalka bola dobra, mudra a mala pekne vlasy .... tak celkom som sklamana, ked o mne svojej zene, ktora som mu porodila dieta nevie povedat normalne jednu vec, ktora sa mu na mne paci .... co si o tom myslite?

autor
15. dec 2020

@limetka69 no aspon si ma rozosmiala s tym majstrovskym vykonom 😂

autor
15. dec 2020

@panelacikova praveze ani nie, zo syna je uplne hotovy, zboznuje ho .... neviem no, som trosku sklmana, ako hovoris aj ten celok sa da rozvinut keby chcel ... napriklad tym ako hovoris, ze by povedal ako sa staram, ze som mila, ze sa staram o domacnost, no jednoducho aj to povedanie celku by mihol rozviest, preto mi to dojde len ako take odbitie

autor
15. dec 2020

@alice8mi bud tak 😂 alebo prave takeho, ktory to povie, lebo ho nic nenapadlo, tak aby sa nepovedalo

panelacikova
15. dec 2020

autorka: ešte sa ťa opýtam.... je celkovo nezhovorčivý alebo máš pocit, že v spoločnosti (áno, viem, korona - ale za normálnych okolností) exceluje? je zhovorčivý pri rodine, pri priateľoch, všade?? či skôr utiahnutý?

autor
15. dec 2020

@panelacikova pri svojej rodine a znamych je zhovorcivy, ale medzi cudzimi ani nie, to je skor utiahnuty

zuzankkaa1
15. dec 2020

@mamutka ...perfektne si to napísala 💯

zuzanocka11
15. dec 2020

Na nej mal rád vlasy, na tebe všetko, celu ako si. Bola by si radšej, keby povedal nohy, ruky...? A do tej knižky napíš, že ocko ľúbi celú mamku 😊

puklica13
15. dec 2020

😁nemam problem, tak si ho vyrobim...

ave17
15. dec 2020

Riešiš uplne kraviny, človek lubi naozaj, a vlastne nevie povedať prečo lubi...

melli88
15. dec 2020

Asi mas vela casu. A hladas co nie je.Ved je to mile ze ta miluje celu tak ako si. Je to vyznanie.

autor
15. dec 2020

Okej zeny, tak skusim to neriesit a nerobit si problem

jana_eyre_2
15. dec 2020

Len vtedy ľúbime skutočne, ak ľúbime bez príčiny..

panelacikova
15. dec 2020

autorka: ja som z toho zmätená. pri blízkych je zhovorčivý, ale voči tebe nevie vytlačiť zmysluplnú vetu? hmmmm.... ale nejdem ti dávať chrobáky do hlavy 🙂

marca12
15. dec 2020

Neboj tej dalsej hadam vymenuje tvoje plusy 😀 ty budes z tych zien,co sa v kazdom lajne budu sparat

1katus1
15. dec 2020

Máš ročné dieťa si doma je normálne že budeš riešiť takéto blbosti. Nenapadlo ti že skratka je toho viac a má ťa rád celú. Veď to je pekne povedané. Čo by si chcela ruže básničky a aby ťa na rukách nosil?

cervenaruza123
15. dec 2020

Ja napriklad tiez neviem, ci by som muzovi vedela povedat, co konkretne mam na nom rada. V zaciatkoch vztahu boli rozne veci, pre ktore sa mi zapacil, ale cim sme dlhsie spolu, tym je to komplexnejsie, tym menej mi zalezi na nejakych konkretnych malickostiach... Zamilovala som sa do neho napriklad aj preto, ze je dobry, ale povedat, ze ho milujem, lebo je dobry... To je prilis malo, to nie je ten dovod, pre ktory ho milujem. Milujem ho pre skutocnosti, ktore ani neviem pomenovat a buduju sa medzi nami kazdym dnom o cosi viac. Alebo ze ma pekne oci? Kedysi som sa aj do nich zamilovala, ale opat to nie je dovod, pre ktory ho milujem. Jednoducho teraz je ta laska o niecom inom, o niecom viac, co sa neda presne pomenovat. Preto aj tvoj podla mna vedel povedat cosi na byvalu, ale na teba uz nie, pri tebe uz je ta laska hlbsia. Skus sa ho mozno spytat, ake mas podla neho dobre vlastnosti. Na to by mozno vedel skor odpovedat a je to asi aj to, co chces vediet. Lebo milovat ta miluje kvoli tebe... Keby prisiel muz s presne takymi vlastnostami ako ma moj muz, ale s nejakou navyse, lepsou, nevymenila by som ho, lebo ho nemilujem pre jeho vlastnosti, ale milujem jednoducho jeho.

joannita
15. dec 2020

Kolko mas rokov prosim autorka?

sono2
15. dec 2020

Chlapi sú takí. Len zlomok mužov vedia ženy oceniť. Mám tiež takého ignoranta. Úplne chápem, čo cítiš. Čo už. Ono hentakí vidia stále dookola niečo lepšie len doma nevedia oceniť. Je to pre nich samozrejmosť.

leskovael
15. dec 2020

No ja to neviem.. Ja som napr ten že keby sa ma toto chlap spýta tak z toho nevznikne taka ta romantická scénka z filmu kde začnem vyznávať lásku 😁 ale by som povedala niečo v štýle " čo ja viem, to čo sa ma pýtaš také veci takto odveci" 😂 proste nemám rada také veci, ak je taka chvíľka a príde to na mňa že mám potrebu, tak poviem čo mám na srdci, ale na povel ako odpoveď na otázku asi nie. Teraz som sa zamyslela že keby sa ma toto opýtal citlivý muž asi by zostal v šoku po mojej odpovedí 😂

Chlap ti nepovedal ti nič škaredé, keby vymenoval 3veci tak by si dumala že prečo nepovedal aj 4tu,5tu,6tu.... Podla mna ti odpovedal normálne veď ta má rád "tak celkovo" pre mna je to to, že ta má rád takú aká si so všetkým. Proste ako celok. A to je viac ako by sa mu páčili len vlasy, telo, intelekt alebo niečo iné.

sono2
15. dec 2020

Počkaj. Ja sa opýtam mojho zajtra. Som si istá že dostanem rovnakú odpoved. Akurát že my sme spolu dlhšie a celkom máme také obdobie malé deti atd atd tiež by som mu asi nevedela odpovedať lebo to všetko pekne už prešlo. Žiaľ

moonlight1210
15. dec 2020

Skus sama sebe, len tak bez zamyslania sa, odpalit ihned tri veci, pre ktore ho mas rada. Alebo ich mas na nom rada.

Mozno sama zistis, ze vlastne ani ty nemas po ruke konkretne veci. Ze je to skor celok, co milujes.

(Ale mozno ich budes vediet hned povedat, lebo uz si sa isto teraz zamyslala, kedze mate doma taku situaciu. To ale nie je potom smerodatne.).

Kazdopadne - nemyslim, ze ta nema rad, len ta nedeli na konkretne prvocinitele. Najskor nevie povedat, co konkretne na tebe ma rad, lebo ziadna z tych ciastok nevystihuje dostatocne celok.

Okrem ineho asi chcel utiect pred konfrontaciou, ze on povie usta a ty zacnes rypat, preco nie vlasy, alebo inteligencia (lebo byvalka).
Muzi casto utekaju pred takymito otazkami, zvycajne to skonci zle, lebo zena si popremysla, co povedal a obrati to na zle.
Oceni to len v pripade, ze jej to muz povie spontanne v nejakej situacii. Vtedy to nerozobera, neriesi, len sa poctena rozteka blahom, ako ju zrazu ocenil.

Hlavne - nechci, aby sa nad tym cielene zamyslal, lebo moze dojst aj k zlym zaverom. Trebars ta zacat porovnavat s nejakou.
(Ale mozno uz o par dni ta prekvapi nejakou milou pochvalou niecoho na tebe. Ak si uvedomil, ze je to pre teba dolezite. Kto vie.).

Neries to a radsej taketo temy nikdy nezacinaj, lebo je to chodenie po tenkom lade.
A do knizky hrdo napis, ze tatinko povedal, ze na maminke ma rad vsetko. Nech zavidi kazdy, kto to bude citat. 🙂

Btw. keby som sa pytala toho mojho, tak mi na just naschval pekne irecito povie, ze to, ze dobre (censored).
(presne takto sprosto, aby si zo mna vystrelil. Rozhodne mi nepovie nic konkretne ako oci, vlasy,....).

eviann
15. dec 2020

Na margo tvojej otazky som sa spytala mojho chlapa medzi dverami, co ma na mne rad. Ticho, rozpacity smiech, zamyslenie... Ze si to musi rozmysliet a uz ho nebolo, isiel so synkom vonku... Zijeme spolu 17 rokov, z toho 13 ako manzelia a vidis... Neriesim, chlapi.

didi2102
15. dec 2020

Ja som sa tiež muža spýtala presne toto a jeho odpovedať bola ako odpoveď tvojho muža😄 tiež som čakala iné ale ... Chlapi su cudaci 😄😄😄

mladena
16. dec 2020

Podľa mňa troška žiarliš na tú bývalku, nemyslím to v zlom.

thoughtfulweirdo
16. dec 2020

Schválne som sa to teraz z ničoho nič opýtala môjho a odpoveď bol len prázdny pohľad a "Čo? Ja neviem" 😅😂😂 a pritom viem, že ma ľúbi ako koňa 😄 a ja by som tiež nevedela len tak bez premyslenia o ňom povedať. Musela by som chvíľu hlbšie rozmýšľať, ale muži toto obvykle nerobia, že by hĺbali o citoch 😄

katkami123
16. dec 2020

Nerieš jeho bývalú, je už bývala.

hefo
16. dec 2020

Pri mužoch je dôležité sledovať, čo robia, nie čo hovoria!
Je kopa chlapov s ľúbivými rečami, pri ktorých sa skoro každej žene od romantiky zatočí hlava, ale v skutočnosti sú to všelijakí narcistní psychopati či nemakačenkovia bez slušného zázemia a perspektívy...

Takže treba sa zamyslieť, ako sa k tebe a ďeťom správa, či je zodpovedný a tak. Taká tá láska vyjadrená v praxi.

mrkvicka060
16. dec 2020

Mne by to tiez vadilo a bola by som z toho smutna. Jasne ved ked sa opytas preco ma lubis tak ano, to sa neda povedat ze pre to ze sa so mnou hras, preto ze je s tebou zabava...tak odpovedaju deti v skolke. Ale povedat nieco pekne o tebe, nejaku vlastnost, co sa mu na tebe paci, by mal vediet sfleku. A to myslim by mal vediet kazdy partner. Keby sa mna muz opyta, ake vlastnosti sa mi na nom pacia a ake nepacia, poviem hned minimalne dve-tri z kazdej kategorie. A on to iste o mne. Ved ho poznam, zijem s nim, viem aky je, ako reaguje, ako zije. Ved to je uplne normalna vec medzi partnermi. Urcite by mi to velmi zle padlo, takisto ako tebe a chapem ta. Co nechapem su tieto vsetky hrdinky na MK, lebo neverim, ze by sa ich nedotklo, keby muz o nich nevedel povedat nieco pekne. Ale tak kazdy sme iny.

maj98
16. dec 2020

Aj ja som vypisovala deťom takú knižku kde bola presne táto otázka, čo mám ja rada na ňom a čo on na mne. Ja som to vypisala keď nebol doma aby si to prečítal sám. Niektorí ľudia radšej veci napíšu ako povedia a o to viac sa vedia vyznať. Nechaj mu tu knižku nech ti to tam pekne napíše a nech pri tom o tebe rozmýšľa. Nebude to aspoň len tak narýchlo z brucha

jana_eyre_2
16. dec 2020

@mrkvicka060 môj muž veľmi šetrí slovami o láske, vždy bol taký je veľmi výnimočne aby sa tak vyjadril.. a predsa viem že ma ľúbi, práve preto že s ním žijem, poznám ho aký je, ako reaguje ako žije..

Áno, pred 15timi rokmi, keď sme spolu začali vzťah bolo mi ťažko sa na to nastaviť pretože prednim som mala romantika ktory dokázal namna pozerať keď spím a podobne tie veci ako z romantického filmu.. ale proste nie každý muž je taký a môžem úprimne povedať že ak by môj muž z fleku vymenoval tri veci čo má na mne rád tak by som asi dostala šok.. ani ja by som nevedela hneď povedať prečo.ho milujem, iba ak sa hlboko zamyslím aby som si to premyslela..

Viem že kedysi ešte ako bezdetni sme viedli podobnú debatu a ako je ostychavy o takých veciach hovorit povedal, že mám veľmi pekný hlas.. ale potom hneď môj ženský mozog sa zapol, to mám akože len pekny hlas? Inak som pre neho škaredá? 😂 Dlhšie mi trvalo, kým som pochopila že môj muž je človek ktorý by nestrácal čas s niekým koho naozaj nemiluje a kto sa mu naozaj nepaci.. vďaka tomu od neho nepotrebujem neustále uistovanie že som krásna, hoci áno priznávam ze niekedy by to padlo vhod..

Snáď aj autorka pozná svojho muža naozaj dobre aby vedela si úprimne v sebe zodpovedať otázku či by jej muž bol s ňou ak by ju ozaj neľúbil.. a či je lubenie to, že niekto má pekné vlasy a je dobrý? Láska sa podľa mňa nedá pomenovať..