icon

Manžel nemá rád môjho syna

18. apr 2025

Ako by ste riešili situáciu ak by váš muž nemal rád vášho syna z predch. vzťahu?
Nie nepovedal mi to muž doslova že ho nemá rád ale vidím ako s ním komunikuje ako hnusne sa s ním rozpráva. Syn má 10 a už má svoju hlavu a samozrejme si to nenechá a oponuje. Včera večer som si vypočula kedy muž vyžadoval aby už ležal na posteli. Syn sedel. Nie! Má si okamžite ľahnúť. Syn mu chcel niečo dopovedať a on mu skakal do reči a nechcel ho to nechať dopovedať. Potom muž strašne zvyšoval hlas na neho a išiel príkazy rozkazy a vraví mu už drž hubu a ľahni si !!!!!
Keď som išla ja za synom tak sa mi na muža sťažoval prečo sa tak k nemu správa a prečo je na neho zlý.
Potom vravim mužovi čo to akože bolo a on ešte aj na mňa začal zvyšovať hlas a že je to moja na nič výchova a že on môjmu synovi niečo vravi a ten ho má v pi** a že vždy som len na synovej strane. Pritom to nie je ani pravda. Snažila som sa mužovi vysvetliť že spôsob akým komunikuje nie je vhodný a nemôže ísť na neho len príkazy rozkazy. No muž si ide stále svoje . Len ja mám na nič výchovu a potom že sa muž musí rozčuľovať kvôli nám

danica2711
18. apr 2025

a pred svadbou boli najlepší kamaráti, že? Nikdy by som sa nevydala za chlapa, ktorý nemá rád moje dieťa. Ty si to urobila a teraz je tvojou povinnosťou zabezpečiť, aby tvoje dieťa trpelo čo najmenej. Pretože on si s tým osudom, aký si mu prichystala, sám neporadí a ty si jediná, kto mu môže pomôcť

tykat
18. apr 2025

@mondolina ano presne, nebola by som s muzom ktory sa takto chova k dietatu, ci vlastnemu ci cudziemu.

A cim.som.starsia tym viac som presvedcena ze len malo ludi dokaze brat cudzie dieta ako vlastne. Ja viem ze by som to nedokazala.

doriiis
18. apr 2025

@klementinka58 ....aha,teraz čítam.No smutné.Toto nebude dobrý otec nikomu

kitycat
18. apr 2025

Osobne si myslim, ze to bude len horsie.. aj ja obcas zhuknem aby lezala a neviem co, ale takyto slovnik a blba vychova nie... proste vecer maju tie deti v posteli najviac povinnosti...

Tento muz to nepochopi, nie je to jeho syn a ak nahodou cakate alebo mate spolocne dieta, tak to bude len horsie.
Nenechala by som to tak

vilma7
18. apr 2025

Predpokladám že tvoje druhé dieťa je oveľa mladšie ako 10, ale to je hrozne správanie celkovo dospelého človeka. A ak by ho ani nemal rád, vždy sa k nemu môže správať slušne.
Ale povahu chlapa žiaľ nezmeníš.

betulinka1
18. apr 2025

@slovakboy pekne si to napisal. K detom treba mat tiez aj uctu. Plus vela zalezi v akom veku prisiel chlap do rodiny. Lebo, ked su deti este maličké tak do 3 rokov, tak take deti prirodzene rešpektujú toho muza ale ked uz mal tak 8 rokov, tak je to v podstate narušiteľ 😉.

kiki68
18. apr 2025

Kolegyna jedna takto prisla o syna, plati na neho, syn uz je velky, studuje. Nemaju nejaky vztah uz.

really8
18. apr 2025

@heleninamama dakujem ti. Konecne jedina ktora vidi veci realne a nema hrdinske reci jak z telenovely. Dakujem dakujem

mondolina
18. apr 2025

môj partner k nám prišiel keď mal môj syn tiež 10 rokov. teraz má 16. majú pekný vzťah, lepší ako s bio otcom. môj partner si však nemusí dokazovať, že je viac dôležitejší ako decko. a to mal môj syn dosť divokú pubertu.

autor
18. apr 2025

@luccija inak ho neberie nikde,napr mladšieho berie aj na stavbe s ním, môjho nie,lebo je pomalý a že nemienime naňho vyčkávať . Nikdy som nepočula že by sa ho len tak spýtal ako bolo v škole. Vždy len urob si úlohy! Ruky si si umyl?! Vždy len príkazy.
Ani pekne ho neosloví. Vždy len Tomášu! Ja oslovuje Tomi,Tome a ak už,tak Tomáš.
Napr, mladší príde žalovať že ho drgol tak muž nezisťuje ako to bolo že napr mladší si začal a on hneď ide po mojom synovi a nadať mu,tak automaticky sa syn bráni a chce to vysvetliť ale v tom opäť muž skáče do reči že ho to nezaujíma atď atď

0silvia0
18. apr 2025

Autorka a co s tym chces robit, ked tvoj muz huci aj po tebe, ked sa chces porozpravat?

really8
18. apr 2025

90% komentarov je tu uplne trapnych a farizejskych baby. Skuste odhodit masky stepfordskych panickek a rozmyslat realne nie ako hrdinky zenskych romanov. Ludske vztahy a zivotne situacie su omnoho zlozitejsie ako sa tu tvarite.

autor
18. apr 2025

@0silvia0 absolútne netuším. Ak by aj odídem tak vždy to ublíži jednemu alebo druhému dieťaťu. Áno muž bol z toho vytočený a vybil si to na mne i keď som úplne pokojne hovorila, že taká komunikácia je absolútne nevhodná ale on o tom ani počuť nechcel

larisa
18. apr 2025

Chudák chlapec. Má to ťažké. Určite trpí zrejme nepozná co je to byť šťastný .

beronsche
18. apr 2025

Autorka - toto čo píšeš, je veľmi zle.. ries to, lebo ak to neprestane, vychovate ďalšieho traumatizovaneho dospelého. Plus sa to celé môže v puberte vymknúť z rúk..
Kedy sa k nemu začal takto správať?
Čo jeho vlastný otec?

Skús sa znova porozprávať s mužom, vecne, bez obviňovania. Vysvetlí mu, čo tomu dieťaťu spôsobuje.
Skús ho dotiahnuť k nejakému psychológovi, ktorý sa špecializuje na rešpektujúcu výchovu a zmiešané rodiny.
Skús sa skontaktovať s rodinami, ktoré si niečím podobným prešli.
Muž musí rozumieť, že tvojho syna milovať nemusí. Že je prirodzené, že vlastného má radšej. Ale tiež ,že musí urobiť všetko pre to, aby staršie dieťa necítilo jeho odmietanie a nevraživosť.
Ak sa nič nezmení, čo ako strašne to znie, zvážila som aj rozchod. Samozrejme, toto až ako tu najposlednejsiu možnosť. Keď úplne všetko ostatné úplne zlyhá.
Lebo tu sa už nedá hovoriť o funkčnej rodine.
Mladší syn o otca nepríde, ten sa môže naďalej podieľať na výchove a byť súčasťou jeho zivota a staršiemu to pomôže..
ale verím, že to takto ďaleko nedôjde a muž pochopí, ako tomu dieťaťu nenapraviteľne ubližuje a dokáže sa ovládať.
Držím vám palce.

autor
18. apr 2025

Ak bol nejaký problém, že som ho poslala 5x niečo spraviť,tak som si ho posadila a rozprávala sa s ním. Ja tiež na neho nahučím ak sa ponahlame atď, ale veľa sa aj rozprávame. Čo muž nerobil nikdy. Vôbec ho nezaujímajú jeho pocity,nikdy si s ním nesadol a nerozprávali sa napr o autách alebo nazosťoval jeho záujmy.
Toto som aj mužovi povedala ale opäť ma odbil s tým že čo on sa s ním má o čom rozprávať keď ho má v paži a že môjho syna nič nezaujíma. Pritom to nie je pravda absolútne. No nie nie je na šport,ale vedecké otázky atď mu idú a tam zas môj muž nevie o takej téme nič. Sú to dvaja ľudia ktorí nemajú nič spoločné

beronsche
18. apr 2025

No a čo, že nemajú nič spoločné..
Ten chlap sa dobrovoľne rozhodol zviazať svoj život so ženou so záväzkami a teraz sa tvári, že ja nič, ja muzikant.. a najradšej by bol, keby chlapec zmizol, že? žiadna snaha.
On , ako dospelý, by mal mať viac rozumu, keď to mám tak hlúpo napísať... Ale z toho mala, čo píšeš, mi skôr príde, že vo vzťahu k chlapcovi, je to len obyčajný zadubeny sebec..
Normálne mi je z toho na nič..

autor
18. apr 2025

Krikom sa nič nevyrieši. Rozprávaním a vysvetľovaním docielim vždy niečo keď od neho chcem.

autor
18. apr 2025

@beronsche s jeho ockom sme normálne kamaráti, vychádzame si. Máme striedavku. Keď tu syn týždeň nie je,tak sa môj muž na neho ani nespyta

karolinakr
18. apr 2025

mňa tiež rodičia vždy lámali, argumenty by som prijala viac, jedine čo tym docielili, že nenávidím, ked mi niekto rozkazuje

yanni
18. apr 2025

Jedno aky syn je. IDE do Puberty a je jasne, ze Zacina vystrkovat Rozky. Ale usmernovat ma dospely a ma byt prikladom. A aky priklad Dava otcim, ked mu zadrie „drz Hubu“? Mam dceru v Tom veku a neviem si predstavit, ze ked je drza a odvrava, ze by sme jej povedali, ze mA Drzat hubu. On ho nemusi milovat, Ale mal uz cas si zvyknut, ze je tam aj Toto Dieta a spravat sa k Nemu slusne. Ak mu od Mala daval Najavo, ze mu nie je po voli, tak sa chlapcovi ani necudujem, ze Hlavne teraz v zacinajucej Puberte mu zacina oponovat.

abbey1
18. apr 2025

Tvoj súčasný partner nie je schopný každý druhý týždeň sa chovať ako dospelý človek?
Ako si váži teba ako matku, keď nedokáže mať rád tvoje dieťa?
Mne to rozum neberie.

yanni
18. apr 2025

Autork, No nebudem sa cudovat, ked jedneho dna syn od Bio otca nepride a rozhodne sa zig s nim.

lienka.7
18. apr 2025

@autorka a to, ze tvoj muz nema rad tvojho syna si si všimla všimla teraz? Ze nemajú nič spoločné, ako píšeš? O čom sa teda rozprávali, ako spolu vychádzali, keď ste spolu chodili? Aký vzťah má s tvojim ex?

autor
18. apr 2025

@lienka.7 väčšinu času bol muž v práci a obriaďovala,vyzdvihovala som len ja. Keď aj bol muž doma,tak aj išiel syn na dvor za ním,to som len počula až do kuchyne nerob to! Nechytaj to! Nechaj to ! A priletel za mnou dovnútra že mi ho posiela dovnútra že sa rozčuľovať nebude.

abbey1
18. apr 2025

Prečo si do toho vzťahu išla?
Ja viem, teraz už asi zbytočne uvažovať prečo.
Lenže teraz budú 2 nešťastné deti, ak nezasiahneš. Si ochotná to ďalej tolerovať? Je tvoj súčasný manžel ochotný na vzťahu pracovať? Lebo ty sama nič v ich vzťahu nezmeníš, pokiaľ si o neuvedomí, čo robí zle.
Ja skutočne neviem pochopiť, že sa dospelý človek dokáže chovať zle k dieťaťu.

autor
18. apr 2025

@abbey1 odmietam to tolerovať a začína to narúšať celkový chod rodiny, nakoľko manžel nevidí vo svojej komunikácii a prístupe chyby. Každý máme chyby ale som ochotná sa zlepšiť a pracovať na tom

autor
18. apr 2025

Ja som potom išla do práce a písala som mužovi sms že ma to mrzí a že sa nechcem hádať a aby prijal moje ospravedlnenie. Odpísal: Nemusime sa hádať ale určité veci tu fungovať budu a je mi jedno či sa to niekomu páči alebo nie.

abbey1
18. apr 2025

Držím päste.

lienka.7
18. apr 2025

@autorka a vzťah s tvojim ex mate aky? Co povedal syn na tvojho muza? On ho berie ako? Ma ho rad? Nemá ho rad? Rešpektuje ho? Ma ho na salame? Tvoj muz sa vyjadril, že syna rad nema?
A uprimne, osobne si myslím, že časom to bude iba horšie...