icon

Manžel nemá záujem o dieťatko

cielitolindo
4. dec 2016

Ahojte...som nesmierne frustrovana z toho, ako sa manzel zacal spravat po narodeni nasej dcery. Absolutne nema zaujem, nepohladi ju, nezoberie na ruky (jedine na poziadanie), ked place je mu to uplne jedno...akoby ani neexistovala. Strasne sa kvoli tomu hadame a ja uz neviem ako dalej... najhorsie na tom je, ze zacinam mat k nemu odpor, zato ako sa chova... dcera mava koliky a je strasne placliva, ja som velmi unavena, ked ju niekedy aj pol dnam mam na rukach... mate niekto podobnu skusenost v manzelstve? Co robit?☹

timea7
5. dec 2016

@janickacrazy v kazdej rodine je to ine, tvoj manzel.ale fyzicky pracuje, to je predsa nieco ine, ako sluchadla na usi a dovidenia. Inak, ak muz, o ktorom si pisala, ze je chudak, nepracuje fyzicky, nevidim dovod, preco by nemohol kocikovat, pripadne aj navarit. Ja osobne by som ho nechala oddychnut nejaku hodinku, dve a potom moze s kocikom vyrazit. Mozno nie kazdy den, mozno niekedy spolu, tiez sa kazdy den nevari, takze jy som to nevidela az tak tragicky. Neda sa porovnavat, niekto ma jedno dieta, je ako na baterky, niekto dve ale pokojne, niekto byt, niekto rodinny dom, niekto aj zahradu, domace zvierata...najma aby to vyhovovalo obom.

somavi
5. dec 2016

Ja takú skúsenosť chvalabohu nemam a takého chlapa by som poslala do riti . Takto si totiž rodinu nepredstavujem. Nehovorím o pomoci, manžel tiez nepomáha v zmysle , ze by mi deti obliekal , kúpal , prebaloval.. Ani som to nikdy nežiadala . Ale aby o ne nejavil záujem ?? Často si ich privinie , pohra sa s nimi, pohladí . Ked som chorá , vezme ich na prechádzku . Keby sa o ne nezaujímal , u mna by skončil .

timea7
5. dec 2016

@sunshine29 len tu nejde o strach, ten by som chapala, ale o ignoraciu a nezaujem.

sardinka336
5. dec 2016

@timea7 ved tie deti musia byt k tomu vedene aby aj niečo vedeli spravit. Si všimni kazda tema o vychove len aby si dieta robilo ako chce...a milujem rady typu ,,ved z toho vyrastie,,.
Deti musia mat aj ine povinnosti ako školu a milion kružkov kedy sa vracaju domov podvečer a naozaj uz na nič nie je čas. Musia sa naučiť ako ,,sa obriadit,, nejake domace prace atd....nie len zit pre seba a svoje kružky, koničky...a ptom zrazu z domaceho hotela niekto chce človeka pripraveneho na samostatny zivot, ktorý bude obetavy, starostlivy....človek bude len taky ako bol hlavne vychovavany, ake vzory doma videl..

sunshine29
5. dec 2016

@timea7 ved ano ja som to myslelaze keby to ten strach bol tak by to riešil inak a tým ze sa chová ako sa chová tak to vidim skor na ten nezáujem
Ale toto presne zodpovedá popisu mojej známej ktora stale verí ze sa to zmení mala ma 4 roky a stale ti je o tom istom .teda teraz sa s ňou Aspom sem tam zahrá ale aj to teba asi tak 2 minuty a úzke nervózny ze co je zase zlá a prečo ho stale otravuje . Smutne je to ze vela žien si to od mužov nechá a potom budú plakať ked uz bude neskoro. Kazdy sa môže zmeniť ale to by musel naozaj chcieť

timea7
5. dec 2016

@somavi nerozumiem tvojej vete, ze muz deti neprebaloval, neobliekal, ze si to od neho nikdy neziadala. Preco by si to mala ziadat, to ma byt utomaticke, deti su vase, nie len tvoje. Ak jw vytazeny, nech to nerobi denne, ale pocas vikendu dovolenky....a keby si ty musela ist nahle do nemocnice? Ja som bola tri tyzdne, syn mal sest. Muz navaril, upratal, popral, pozehlil, popisal ulohy s dietatom. Ja som to.povazovala sa samozrejmost, mal to vtedy tazke, chodil popri tom do prace, no ja som nebola na rekreacii, ale v nemocnici.

timea7
5. dec 2016

@sardinka336 ja tu v skolke a skole denne vidim vysledky vychovy typu - len aby chudatko nemali tramu z toho, ze si musi upratat hracky, napisat ulohy, povysavat....ja sa iba v duchu bavim, ako s tymi rodicmi kyvaju....

uglybetty1234
5. dec 2016

@sardinka336 suhlasim, deti treba od malicka ucit k tomu, aby prilozili ruku k dielu. Nielen hrajkat sa, venovat sa svojim veciam. Treba ich viest k tomu, aby si vedeli v zivote poradit. Moj starsi syncek ma 5,5 roka - vie nalozit umyvacku, aj ju vylozit, chodime spolu prat / myslim, ze by to zvladol uz aj sam/, izbicku si upratuje on sam, ked spravi bordel z piesku, tak mu poviem, nech si to povysava. Prestiera stol, uprace zo stola. Nevravim, ze to robit musi, ale ocakavam, ze ak ja sa prilozim ruku k dielu pre celu rodinu, tak to bude robit aj on, aj moj manzel a ked bude moj druhy syn starsi /teraz ma 6 mesiacov/, tak tiez. Ked som bola na intraku, tak som bola zhrozena, ze vacsina chalanov bola absolutne neschopna postarat sa o seba. Nezvladli ani prazenicu, caj bol vykon na oskara. Otras. Vsetko vozili k maminke oprat aj v prípade možnosti práčky, atd... nechcem sa tohto dozit.
A chlap ma pomahat aj doma. Samozrejme ak je mamicka na materskej, tak toho stihne dost, ale aj tak nevidim dovod, aby chlap nepomohol a nedajboze este mal blbe komenty, ze co nie je hotove. Dvaja urobia pracu rychlejsie, a mozu byt viac spolu. Apson tak to funguje u nas.

janickacrazy
5. dec 2016

@timea7 No ved jasné, že v každej rodine je to iné, ale v tamtej, ktorú som spomínala, je to podľa mna dosť extrém, on musí kočíkovať každý den 2 hodiny hned, ked príde z práce (ani sa nevyzuje), potom variť každý den a ešte aj dieťa okúpať každý večer, lebo ona je unavená. Jej dieťa spí 2-3 hodiny denne doma a ona nestíha ani navariť, ani riad umyť ani povesiť prádlo, proste nič. Tak to už sa mi zdá trošku moc. On má náročnú prácu a doma ho čaká druhá šichta.

chovancova27
5. dec 2016

Ano, aj u nás to tak bolo. Ale potom som si čosik preštudovala, naštudovala a pochopila... dieťa je prvý rok matkine. Ok, je tam aj nejaký tato, ale len tak pre zábavku. Chlapi si ťažko hladajú cestu k bábätku, ktoré ho nepotrebuje. Aspon prvé 3 mesiace. potrebuje mamin hlas a cicík🙂 zabal malé do šatky a máš vybavené. chlapa si nevšímaj, prejde to, uvidíš... my sme boli prvé tri mesiace na rozvod a to mám super chlapa... ale tak to bohužiaľ je... netreba to nejako riešiť, bude lepšie...ste obaja vynervovaní lebo malé plače, presne to poznám. a to mám už dve deti. na rozvod sme boli pri prvom aj pri druhom🙂) teraz je to už všetko super.mne to sám moj chlap povedal, že ten prvý polrok je taký "oničom", že bábo je moje... a tak to je a hotovo

evittam
5. dec 2016

@chovancova27 Tak s tymto vobec nesuhlasim. Ale ked to teba-vam vyhovovalo tak v pohode.

cielitolindo
autor
5. dec 2016

@chovancova27 no keby to bol nas pripad bolo by super 🙂 Tak nemam riesit? Ja ho fakt nepoznavam, co sa s nim deje...ja som dost precitlivela, ale neviem, ako to je v inych rodinach, ci to je "v norme" ze chlap sa tak akoby stranil toho dietata...preto vlastne vznikla tato diskusia. Uprimne zavidim vsetkym mamickam co ich chlapi obletuju a mojkaju si svoje babatko od prvej sekundy.

sunshine29
5. dec 2016

@cielitolindo a skusila si sa snim uz porozpravat o tom ze preco je to takto ? mozno by pomohlo keby ste veci robili spolu a skusila ho zapajat do aktivit s tym ze ti aspom nieco podrzi poda a proste bude aspom pri tebe ? ak to je tym strachom z noveho tak mu stym vies pomoct aj ty aj ked to nebude hned ze ho naucis mojkat sa s tym dietatom ale aspom ho zapojis do tych cinnosti a mozno casom pride na to ze sa nema coho bat
a ak nebude mat zaujem ani o to tak to podla mna az tak v pohode nie je

marcelatje
5. dec 2016

@cielitolindo pozri, ziadny clovek nedokaze robit vsetko. Ja vobec nie som technicky typ. Mozes mi vysvetlovat ale nemam k tomu vztah a je mi to "proti srsti" a niektori chlapi to jednoducho s tymi mini pidi ludmi nevedia. A nikto nema rad pocit neschopnosti, tak sa stiahne. Zena vecne na nervy tak je na pc - neschvalujem len sa snazim ho pochopit. Ja by som tomu dala sancu ale dolezite je sledovat ci ma jeho spravanie zlepsujucu sa tendenciu. Ci ho dieta zacina zaujimat, snazi sa ti pomahat inym sposobom alebo stagnuje pri tom pc. Ak nebude pokrok to je zle pretoze bohuzial su aj taki chlapi ktorych deti nezaujimaju nikdy a nemaju k nim ziaden vztah.

evittam
5. dec 2016

No a nebudem pisat co tu uz bolo napisane-suhlasim s
@timea7
@janickacrazy
@sardinka336
Moj muz mi pomahal vzdy. Ked bol doma on -navaril,upratal,....Alebo robime tieto veci spolu ak sa da. Deti od malicka prebaloval,kupal,mojkal,nakrmil. Ked som dojcila-tak po dojceni tiez pomojkal.....Neviem preco by malo byt dieta pol roka len moje-to je zase pekna hovadina.....
Proste tak podobne to u nas fungovalo a funguje ako napisali kočky co som spomenula. A nevidim dovod preco by to malo byt inak.😊

cielitolindo
autor
5. dec 2016

@evittam ja stale rozmyslam nad tym ze niektori chlapi nie su proste superotcovia od prvej sekundy...mozno im to trva (bodaj by to bol moj pripad). Nebavim sa teraz o domacich pracach a pomoci s babom - to ked mojmu muzovi poviem potrebujem pomoct s tym alebo tamtym nema problem (ked si odmyslim tie sluchadka)...skor ide o ten "cit" k dietatu. ze si ho prituli, pomojka...atd neviem ci som sa dobre vyjadrila. Lebo chlapovi mozem povedat okup ju ale ked ju bude kupat ako kus masa ked to musim takto sproste napisat a neni tam ziadny cit k tomu dietatu tak to neni vporiadku.. ja sa pytam na taky vzah k babu, mozno sa casom vybuduje, elbo ked tam neni ten cit na zaciatku tak ci sa medzu nimi vytvori casom, a to je prave ta otazka.

alby2014
5. dec 2016

@chovancova27 to je hrozns blbost. Prvy polrokmoj muz vstaval v noci a tisil maleho,kym som odsate mlieko zohriala, kocikoval cez vikendy, blbom s malym na podlozke, normalne prebaloval,so mnou kupal....ja to mal 35 rokov a pohodlny zivot dovtedy...po vianociach som mu visela na nohe, ze nech nejde do roboty ako nam je fobre spolu doma... to, ze dieta je matkine, no ked ho mas stale na prsniku a v satke, uspavas na prsniku,tisis na prsniku...no velmi toho muza k tomu nepustis. ja som porodom nedostala instalacny program MATKA 1.0 vsetko som sa naucila a muz tiez. Vzdy som si myslela, ze toto chovanie je bezne a normalne.

sardinka336
5. dec 2016

@evittam ach....dieta do šatky a vyriešene ....ne? A ocko moze nerušene hrat PC...
Jaký si to uděláš, taký to máš...

evittam
5. dec 2016

@alby2014 Presne ako u nas.....Ale pozor-ona si o tom "cosik" nastudovala a prestudovala. A to fakt nemyslim ako rypanie,len ma to pobavilo....

cielitolindo
autor
5. dec 2016

@sunshine29 ved sa ho snazim zapajat, ale vsetko mi to pride ako nasilu, take nutene... ze to neni take prirodzene (mozno som zas ja citlivka, neviem...) aj ked mu poviem ze s babom sa musi pekne pomaly zaobchadzat lebo sa hned rozplace (aspon nasa je taka, hlavne pri tom kupani, ze staci jej malo a uz je rev ako tur) tak on prevrati ocami a povie ze nemam robit dramu zo vsetkeho... takze asi tak skonci nasa diskusia.

lanugo
5. dec 2016

@cielitolindo pocuj a nemoze byt ze mas poporodne blues a vidis to zbytocne sedo? Ze si vlastne namyslas a ani tak strasne to nie je?

evittam
5. dec 2016

@cielitolindo Tak na toto ti ja,bohuzial, odpoved nedam-nemam doma superhrdinu,ale normalneho milujuceho chlapa a otca,ktory svoje deti od chvile ako ich zbadal (a to bol pri oboch prvy on) miluje najviac na svete a dava to aj normalne najavo.
Tak sa s nim skus porozpravat a nie len "radsej drzat hubu"-z toho mam len pocit,ze sa ho bojis...

cielitolindo
autor
5. dec 2016

@lanugo aj to mi napadlo... ale ked si to vsima aj okolie. ze ten moj muzik sa akosi nema k tomu dietatu. tak asi to nevidim len ja.

0kristina0
5. dec 2016

@cielitolindo Nečítala som to tu celé, ale už ti tu niekto poradil ROZPRAVAT, ROZPRAVAT, ROZPRAVAT? Musite sa rozpravat o svojich pocitoch, nie hučať ani kričať ani nič podobne, ROZPRAVAT. Vyhradte si na seba kazdy den nejakú chvílku a rozpravajte sa. Opýtaj sa ho prečo sa tak malej stráni. Venuješ sa mu vôbec? Opýtaš sa ho napr. ako bolo v práci? To že máš teraz dieťa neznamená že musíš zanedbávať muža. Možno sa cíti odstrčený a možno nikdy nebude dobrým otcom, ktovie, to zistíš až keď budete spolu úprimne komunikovať. Ty tomu tiež moc nepomáhaš svojimi náladami. Ono to dieťa možno aj z toho toľko plače, že si nervná. Mám kamošku, tiež bola takto s nervami v koncoch a sama si priznala, že to malo veľký vplyv na jej dcéru (tiež bola uplakaná). Držím ti palce, aby sa to u vás čím skôr zmenilo. Určite nezatracuj svoje manželstvo pre momentálne problémy. Daj tomu čas. Obaja sa musíte snažiť. Hlavne kľud a pohoda, idú sviatky, prežite ich v radosti. Veď máte doma batôžtek Vašej lásky. Tešte sa z nej.

doty1
5. dec 2016

@chovancova27 beriem ak to vyhovovalo vašej rodine....ale tvrdiť, že chlapi si ťažko hľadajú cestu k dieťaťu, ktoré ho nepotrebuje....na mňa silné kafe....môj muž mal 50-tku, keď sa nám narodila dcéra, má časovo náročnú prácu ale jeho dcéra (a tri deti pred ňou z prvého manželstva) ho potrebovali a on ich od prvého dňa ako prišli na svet. A riešiť takéto problémy treba, nie každý príbeh má šťastný koniec.

cielitolindo
autor
5. dec 2016

@evittam ono ked kazdy taky rozhovor konci hadkou, tak preto som radsej niekedy ticho. jednoducho ma nepocuva a fuuurt si bude tvrdit svoje. aj ked mu daco vysvetlujem... uz na seba vrcime pre kazdu sprostost. ale je to pekne ze tvoj muz ma rad tvoje deti, mozes byt hrda na neho 😉 a ja chceeeeeem

evittam
5. dec 2016

@cielitolindo A to kym ste nemali dieta bol iny? A moj muz nemiluje moje deti ale nase.😉
A hrda na neho samozrejme som,ale nie kvoli takejto samozrejmosti.

cielitolindo
autor
5. dec 2016

@0kristina0 ... ano priznavam, som nervna aj ked sa snazim byt v pohode, niekedy sa to jednoducho neda. a nemam pocit ze by som ho zanedbavala. mozno to chce ozaj cas

chovancova27
5. dec 2016

@evittam
@cielitolindo
@alby2014
@doty1 Ano, určite sú aj takí chlapi, čo si nájdu cestu k bábatku od prvej sekundy a sú top otcami, ktorí knim v noci stávajú, prebaľujú, krmia a neviem čo všetko... bohužial, ja mám úžasného manžela, ale kedže stáva o pol 6 ráno do práce, má manažersku pozíciu a chodí domov večer najskôr o 5, nevidela som dôvod k tomu, aby vnoci stával k malému a nikdy som to od neho nechcela. V tomto som si povedala že som silná žena a zvládnem to. A aj tak je🙂 Nehovorím, manžel bol z oboch detí hotový, to je jasné. ale proste chlap nieje až taký "potrebný" ako matka, aspon v začiatkoch teda. a ty autorka sa tým netráp, lebo bábo teraz potrebuje spokojnú maminu. nerieš chlapa. ak sa nedeje nič horšie "iba" to čo píšeš. ked bábo prestane po 3 mesiacoch plakať a začne trochu vnímať svet a iných ľudí, všetko sa zmení, uvidíš. držím palce.

cielitolindo
autor
5. dec 2016

@evittam ma neter a k tej sa vzdy spraval velmi pekne. aj pri inych detoch bol "normalny" taky ludsky. asi mu teraz preplo :D inak si to neviem vysvetlit. teraz je z neho taky ignorant alebo ako by som ho nazvala...