icon

Manžel sa chce za všetko sa rozviesť

14. máj 2023

Je pravda že sme sa neskoro našli a neskoro sme mali deti.Sam povedal že si bol zvyknutý na bezstarostný život.Mame 3,5 ročné dvojičky chlapcov.Zaciatky boli ťažké,ešte aj stále to je ťažké.Chlapci sú živé skúšajú svoje hranice,detský vzdor,škôlka, choroby,dá si to zabrať.Manzel to horšie zvláda.Zakazdym keď sa niečo stalo začal mať blbé reči že sa chce rozviesť.Za všetko hádže vinu na mňa ako keby som ja za všetko mohla.Priklad keď sa stane niečo nepredvídateľné alebo choroba detí.Stale vykrikuje že sa chce rozviesť plus pridal aj vetu že nás vyhodí na ulicu keď sa neviem postarať.Ze mi zoberie deti a už ich neuvidím.Viem že to nikdy nespravil poznám ho,no trápi ma to tie jeho slová vety čo mi vykrikuje.Rodina mi hovorí že mám byť trpezliva,že bol dlho sám a musí si zvyknúť na rodinný život.No ja neviem..

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
14. máj 2023

Ja som bola už raz vydatá a vtedy s ex sa zistilo že mám nejaký zdravotný problém a nemôžem mať deti.Kvoli tomu sme sa rozviedli lebo ex chcel deti a ja som nemohla mať.S terajším manželom keď sme sa spoznali hneď som mu to povedala že nebudeme môcť mať deti.Jemu to nevadilo,žili sme x rokov spolu, všetko v poriadku staral sa o domácnosť aj o mna.Po rokoch nikto to nečakal a ostala som tehotná.A dvojičky.Obratilo nám to život hore nohami.Manzel mal 40rokov keď sa chlapci narodili.A doteraz sa s tým nevedel vžiť že má rodinu.
@elizabet173 Máme dom je spoločný

betulinka1
14. máj 2023

On bol dlho sam, lebo ho ziadna s touto povahou nechcela. To nie je o detoch ale o povahe. Aj keby ste nemali deti, tak si najde dovod. Proste musis to stopnúť, lebo sa to stupňuje a ide to do psychického týrania. Slova ako vyhodim vas z domu, je uz psychické tyranie. Takze moja zlata mas dost velky problem a nie su to deti. Cize velmi vazny rozhovor s muzom. Povedat mu, ze nebude toto hovorit, ze si to nemoze voci tebe dovolit…. Atd. Proste musis ro zastavit

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
milanemila
14. máj 2023

@mirro tak to uz by hranicilo asi s nebezpecenstvom aj pre deti 🙈😂

komplikovana
14. máj 2023

nech si najde nejakeho terapeuta. Je to vsetko o tom ako sa k tomu postavi. Mozno sa citi oklamany. Ako vzal spravu o tehotenstve? V dnesnej dobe budeme musiet chodit do prace skoro do 70tky, takze 40tnik nie je vobec stary. Je mozne, ze sa mu obratil zivot hore nohami a nespracoval to, ale to neznamena, ze na vsetko musi reagovat rozvodom. Takym pristupm si pokasle vsetko to pekne co ma a neskor moze lutovat.

luccija
14. máj 2023

@maryetta nezvláda a preto nici autorku.Nevie prijať zodpovednosť, že má rodinu a deti
Ja neviem čo sa to deje, ale z každej strany počúvam ako mužom v určitom veku zacne drbat

stanulienkat
14. máj 2023

@luccija na druhej strane mu to nemôžeme mať za zlé, pretože s deťmi nerátal a pravdepodobne ich ani nechcel. Takže toto mení pohľad na situáciu. Chcel žiť svpj pohodlný život a zrazu dve deti naraz. To zamáva aj chlapom, ktory sa na tie deti pripravoval. Na druhej strane už je dosť starý, aby prijal zodpovednosť. Musel byť takýto nestabilný partner aj predtým.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
14. máj 2023

@elizabet173 Áno, ženy to majú ťažšie, ale on mi tými svojimi rečami pripadá ako nevyzretý jedinec, nevie prijať zodpovednosť. Tie deti sa nedajú už odložiť, už budú navždy s ním spojené. Toto síce nie je autorkin prípad, ale mnoho žien po tridsiatke su zufale a chcú si rýchlo urobiť s hocikým dieťa, potom mnoho partnerstiev na to dopláca rozchodom.

maryetta
14. máj 2023

@luccija to je kazdemu jasne ze to nezvlada ☹
Neviem ci kriza stredneho veku. Alebo proste uz mal svoju pohodu. A tu deti vzdy narusia. Ci je clovek mlady alebo starsi. Ale do kelu beriem zodpovednost a nie vyplakavat. Su obdobia kedy to zvladame tazsie ale…

autor
14. máj 2023

@elizabet173 Čo mám na to povedať,hovorím mu nech nemá blbé reči.

mirkava
14. máj 2023

Môj mal 38 keď sa nám narodil syn. Zvyknúť si na o, že ma rodinu tiež to chvíľu trvalo. Doteraz keď sa zvadime mi povie: kľudne sa môžeš zbaliť a odísť. Ono to zamrzí, ale viem že to tak nemysli. Bývame v jeho dome, ale mam kam ísť aj keby som išla hneď. Ľudia väčšinou keď sa berú trošku starší nechávajú si "zadne vrátka ".
Ale poviem mu len: sak by si reval dva roky keby sme odišli. Máme spoločný humor a to je pre nás dôležité.
Syn ma už 9, ono o trosku trvá kým si takýto " stary mládenec " zvykne že nie je on ten najdôležitejší na svete 😊

vilma7
14. máj 2023

Nie je to tým, že ste mali neskoro deti, ale povahou. Ja a manžel sme mali 40 a 43 keď sa nám narodili deti a nikdy v živote z jeho úst niečo podobné nevyšlo. A on je s nimi v podstatne veľmi veľa, keďže aj ja pracujem a pri deťoch sa striedame len my dvaja.

barborachors
14. máj 2023

Dalsia, co je s agresivnym debilom.
Rozvod urcite. Vlastne ti chce dobre, ved ti jasne hovori, ze ani teba ani vasu rodinu nema rad.

mikadooo
14. máj 2023

Smutné. Ja by som mu asi odsekla, že tak nech sa rozvedie, načo mi je taký chlap, ktorý len vykrikovať vie a ani slovo nevie dodržať. Pochybujem, že si časom zvykne. Skôr to bude časom horšie a horšie. Ja by som veru po jednej takej hádke zbalila caky paky a prvá by som podľa žiadosť o rozvod. Chudák deti a toto počúvajú doma, chlapci, na pekný príklad im dávate obaja. Chlap vrieska po žene, že je nemožná a žena čuší a sklopí uši, lebo veď on to tak nemyslí... Juj, u nás sa veru rozvod ešte nespomenul nikdy, lebo je dosť možné, že by som to dotiahla do konca aj za neho.

deti95060810
14. máj 2023

40? som myslela že aspoň 60tku má na krku....🙄

luccija
14. máj 2023

@stanulienkat to nemôžeme vedieť či nechcel, alebo nevedel aké to bude.Dvojicky je zahul to je jasné, ale nebudem teraz nervacit a vykrikovať o rozvode.To by každý mohol veď všetci toho máme niekedy plné zuby.

sasitimi17
14. máj 2023

Dovolí si k tebe len tolko kolko mu dovolis zametat so sebou. Zo srandy by som mu bachla rozvodove papiere na stôl ze ako by reagoval. Lebo podla mna keby ten rozvod mysli vazne tak uz davno by ste boli na sude, toto su len jeho hlupe manipulácie a v podstate psychické týranie.
Vsak nechaj ho s chlapcami sameho aspoň na dve noci, uvidime ci by tak vyskakoval potom.

jaond19
14. máj 2023

Tak s takymto hňupom prestan jednat v rukavickach. A rodinu tiez nemas normalnu, cakat ze si zvykne?? Kazdy jeden clovek ide do rodicovstva nezvyknutý! Ale treba sa spravat ako clovek a nie hulvat. A perly ze vezme ti deti :D no na tom by som sa mu zasmiala do ksichtu a spytala ze kedy konecne?? Nezmení sa, akurat co s nim zabijas cas, obskakujes, nechas sa deptat, detom da co do vychovy ked sam ju nema....

gionella
14. máj 2023

Dlho ste sa hľadali? Ja mám pocit keď tu čítam diskusie, ze takito chudáci su na každom rohu. Ja by som už odišla. A keď ta takto zhadzuje aj pred detmi tak ďakujem pekne. Za mna je toto obdobie 4-6 rokov s dvojičkami najľahšie. Príde škola, úlohy, choroby, prusery, puberta… odišla by som a ak mu za niečo stojíte možno sa spamätá. Kým vás bude mat pod nosom a bude môcť do teba “kopať” nič sa nezmení. Odídeš a ukáže sa či teda život s vami mu chyba. Len či sa neukáže, že zrazu sa tebe a deťom dýcha oveľa ľahšie.

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
beata_k
14. máj 2023

Mu pekne v klude vysvetli, ze 3,5 rocne deti uz vsetko vnimaju. Aj to, ze ich nechcel. Aby raz neostal sam a opusteny. Nikde nie je napisane, ze mu to deti musia odpustit.

macekovam
14. máj 2023

Tak mu povedz ze tak skvelo ako by sa staral vtedy keď by on mal vaše deti sa môže starať už dnes.. A tým pádom nemáte problém.. Deti majú šťastnú rodinu.. Ty úžasného manžela. Problém vyriešený..

sense
14. máj 2023

Keby mi to stále hovoril, tak by som mu povedal nech sa páči... Bud to urob alebo to stále nevykrikuj a kľudne ti podpíšem aj striedavku. Si myslíš ze doteraz si chúďatko nezvykol a zrazu sa bude vedieť kompletne postarať o dve 4r deti?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
ahhola
14. máj 2023

Ale ved ty si požehnana!!!
Tebe tvrdili, ze nikdy 👶 a stal sa zázrak, stal sa vôbec pre teba?
Pre neho podraz prirody, osudna tragédia... Co teraz s tým?
Ako chodí z roboty, autom až pred barak?
Keby zo stanice, chodievate mu naproti.
Takí dvaja sarvanci vedia zaujať okoloidúcich a pánko sa začne cítiť vážený tatko a prestane na nich zazerat s tým okom, co na psa. Boli ste už pri mori? Ved objednaj nejakú Makarsku,🌞🌞🌞 každý jedného na cvachtanie, telesný kontakt zbližuje. On si tie decká vôbec nevie užiť, vie? Ja poznám troje dvojičky, kedy jedno aj oboje majú autizmus, najťažšiu formu. Však on by mohol byť šťastný chap, ze sa na staré kolená vysemenil a rozmnožil,... (ma ešte rodinu, nechodíte k nikomu z nich??? ) no zjavne nechce. Možno mu chýbajú endorfiny, antidepresíva... Musíš vyťažiť z leta, co sa dá, aby sa zblížili.

mirro
14. máj 2023

@milanemila vikend by prežil a rýpal by ďalej. Dva týždne by nedal, prišiel by s prosíkom skôr... 😁

autor
14. máj 2023

@mirkava Aj ja čakám kedy si zvykne že už má rodinu.
@ahhola Neviem čo to má s tým spoločne.Chodi do práce s autom.A pri mori sme neboli.Chodime na výlety po Slovensku po okolí.