Manžel sa so mnou stále háda
Je to ako začarovaný kruh.Ja som doma starám sa o domácnosť,varím,perem,upratujem,v záhrade robím,učím sa so staršou,mladšieho vozím do a zo škôlky.Chodim s deťmi von,proste všetko je moja starosť.Kazde ráno vstávam o 6tej či je týždeň alebo vikend.Manzel pracuje na dve smeny.Doma mi nič nepomáha.Robi okolo domu raz za čas keď má na to náladu,ináč keď je doma oddychuje,pozerá telku.Ked mu poviem nech sa venuje deťom,tak sa so mnou ide hádať ,že on si potrebuje oddýchnuť z roboty,nech ho nechám oddychovať.Ze ja som len doma že ja nemám z čoho byť unavená.A večne kvôli tomu sa hada so mnou,že ja neviem aké je to ťažké v práci,že tam si ani nesadne,čaká na prestávku.Ze ja doma barskedy si sadnem,najem sa,idem na záchod.Barskedy si oddýchnem.Lenze ja stále niečo robím doma,nezastavím sa celý deň.Vzdy je niečo,ešte aj doktorov obehat,nákupy robiť,vybaviť niečo.Je toho veľa.Manzel nechápe ,aj keď mu vysvetľujem že ja nesedim celý čas doma na zadku.Ked sa chvíľu hrá s deťmi,po 10 minút už kričí na mňa že výmena,že on je unavený a potrebuje si oddýchnuť.Ja si oddýchnem až večer keď deti zaspia,no vtedy som už úplne ko.Co si o tomto myslíte?On mi doma nepomôže nič,bol tak vychovaný že chlap zarába a žena sa stará o ostatné.
@elizabet173 no keby sa zapojí manžel zvládnu to aj bez družiny. Ani my sme pri prvom nemali družinu. Ja som preňho išla pred poobednou a tú hodinu vydržal doma pokiaľ prišiel muž.
Jedine čo ti môžem poradiť je, že si užívaj posledný rok čo si doma za peniaze z rodičaku.. keď ti muž vykrikuje, že nič nerobíš, tak nič nerob.. var len jedla čo máš za polhodku hotové a spi.. lebo keď si už teraz vyčerpaná, tak takto o rok skončíš asi na psychiatrii
Áno zbytočne drat klávesnice.Clovek si napíše výlev že hádam niekto poradí.No tu len zhodiť viete a vysmievať sa.
Ved sme ti poradili, ale nie tak, ako si cakala no 🙄
Ano vyhovaras sa. Vyhovaras sa na deti, domacnost. No a co ze deti chodia o 12 domov?
Rano vstat o 6, deti vychystat a zaviest do skolky, cestou urobit nakup a doma si o 8 prip.8:30. Upratat (kedze kazdy den tak to nie je generalne upratovanie), navarit obed a je 10:30. Mas cas na kavicku, telefonat s kamoskou, proste lazo plazo. O pol 12 ides po deti, s detmi sa zastav na poste zaplatit 🤦♀️, a si doma o 13hod. alebo aj skor. Das mladsie spat, so starsim dietatom ulohy kym spi..atd. co je na tom take narocne? Co robis cele poobedie? Ano poobede s detmi von, vecera bezne veci, po veceri sa deti mozu aj hrat same ty mas klud. Taka pohodovka poobedie. A ked ti treba nieco vybavit tak navar rychly obed a mas doobedie na vybavovacky.
@h2 Na jednej strane mas pravdu, na druhej strane - na tom, ze desatisice zien su doma ma RD, je postaveny aj cely biznis modreho konika 😉 a travenia veeeela casu na obdobnych weboch.
Cim dalej prispevkov a diskusii tu citam,tak nadobudam pocit ze mnohi ludia proste nie su stvoreni pre rodinu a starostlivost o nu.Zakladaju si ju len preto lebo aj suseda/kamoska/spoluziacka ma domcek, 2 auta, psika a chutne deticky s fotkami na FB.Za dverami domacnosti je vsak casto kruta realita..
Jedine co ti pomoze je efektivne rozganizovat svoj cas a povinnosti.Na postu a k doktorovi nechodis kazdy den a tieto bezne cinnosti robime predsa aj my pracujuce zeny.S muzom sa porozpravaj v klude bez vycitiek,lebo ked budete tymto stylom fungovat tak to speje jedine k rozvodu.
Ja nechapem radam - vsak chod do prace a dieta daj do skolky na cely den.
Realne - ak chlap nie je ochotny uz teraz participovat na chode domacnosti (ano, participovat, chlap nema pomahat), tym ze autorka nastupi do prace, bude ona na tom horsie.
Pride vycerpana z roboty cca okolo piatej, deti na krku a na 99,99 % vsetko bude na jej krku, ako teraz.
Z praxe, co vydam, z tych zien sa vyslovne stavaju chodiace mumie...
Preto baby, co este len chodite s frajermi a mnohe s nimi byvate, ale este nemate zavazky ako manzelstvo a deti - nebudte sproste! Nerobte domace prace iba vy! Delte si ich s partnerom! Nech vas ani nenapadne trcat kazdy den pri sporaku.
Naucte sa pouzivat vetu - nevladzem / nestiham / som unavena / zlatko uvar dnes ty...
A prestante pouzivat slova "pomahat".
@zmrzlinka2021 a do kedy má byť podľa teba doma,? Lebo jej muž sa nezmení,to je hádam každému jasné.
Detto..napis ip
Si doma deti mas v zarideniach tak mas priestor starat sa ty a muz staci ze sa cez vikend venuje rpacam okolo domu a skor sa venuje detom dve hodiny varit to je snad zart rovnako ako ta posta
@miroslava21 Nepijem kávu a nevolam si s kamarátkou.A dieťa mi nespí na obed.Co robím poobede?Naobedujeme sa,úlohy,hráme sa,ideme von na pár hodín.
@iv007 My wm chceli deti,ostatné ma nezaujímajú čo dávajú na FB nesledujem to.Priklad tento týždeň som bola trikrát u dr.Raz so sebou u zubarky,druhý deň so sebou na preventívke u obvodnej.A raz s deťmi u zubarky na preventívke.Ten deň som ich nechala doma.Robim si zuby a dávam si dokopy zdravie pokiaľ môžem a nepracujem,tak často chodím k dr.
@koniarova Este cerpa RD a potom moze ist v pohdoe na polovicny uvazok.
Ja pisem len to, ze nastupom do prace sa nič nevyriesi.
Proste nevhodny clvoek do role "otca". Chlap s myslenim 19 storocia, ktoremu su aj vlastne deti ukradnute.
Urcite by som vykaslala na denodenne varenie, na celu zahradu, vypekanie kolacikov a podobne cinnosti.
A to, ze "vacsina zien to ma tak" nie je predsa ospravedlnenie. Nech to akokolvek blbo znie, realita je taka, ze vacsina slovenskych zien su chudery, su zodrate, chorlave, trpia roznymi formami ochoreni, obezitou...
Take oblubene na zapadne zeny "tie su ake sanovane"... su sanovane preto, ze su emancipovanejsie a su si vedome svojej hodnoty... a nebudu robit domace sluzky
Jooj ta kavicka a telefonat s kamoskou bol priklad ze sa da najst cas aj na taketo veci 🤦♀️🤦♀️
preventivku u obvodnej mas raz za dva roky 😉
Lenže pochop, ze k Dr a zubarom ci so sebou alebo deťmi naozaj chodia všetci aj pracujúci a normálne stíhajú. Pre pána ved keď sa deti hrajú tak ich nechaj hrať, nemusíš sa hrať celý čas s nimi. Už mám z teba pocit ze ty máš problém aj tam kde nie je. To ze je tvoj muž aký je tak asi moc deti nechcel keď má k nim taký prístup ale to ste si mali dohodnúť predtým
vy ste ine ine vtipalky, co tvrdite, ze robite to iste co tato zena, len este k tomu chodite do prace🤣. nie, tato zena robi vsetko to, co za vas spravi v skolke ucitelka, kucharka, upratovacka. ved deti jedia 5x denne, rozhadzuju, tato mamicka ma DVOJ-rocne dieta, to nie je len tak. uz len to vecne mama-mama, otazky, pistanie, plac... keby sa muz par hodin do tyzdna povenoval detom, verim, ze vsetko by zvladala lavou-zadnou. mala by si kedy vydychnut.
autorka, najdi si robotu a muz ci bude chciet alebo nie by mal bud prispievat rovnakou hodnotou do domacnosti a casu s detmi, alebo nech plati upratovacku a opatrovatelku.
Omg, z preventivky u obvodnej a navstevy zubara robit problem ako hrom, cinnost ktora uplne rozhodi denny rezim a budem sa spamatavat cely vecer 😎
Pri citani tohto sa citim ako superzena 🙂 dnes som stihla ist 2x do obchodu, syna pesi odviest do skolky a zo skolky, navarit obed, povysavat, 4x umyt riad (nemame mycku) a do toho este 8 hodin odmakanych na HO. Ak by chcel niekto rypnut, tak nezijem na slovensku, nemame tu dnes sviatok.
Inak autorka, toto vsetko co popisujes je len frustracia z toho, ze si uz dlho doma s detmi. Ked som bola na RD, tiez som mala pocit, ze vsetko doma robim len ja a nic nestiham. A potom som sla do prace a az vtedy som zistila, ze fakt nestiham a doma bola pohoda. Potrebujes ist do prace, aby si sa dostala do ineho pracovneho tempa a potom si uvedomis, ze riesis kraviny.
Autorka: Deti sa nestravuju v skole/skolke a muz v praci? To by ti stacilo varit veceru. A co sa tyka toho, ze aj muz bude participovat na chode domacnosti, vychove a dopraje ti aj realizaciu v praci napriklad tym, ze sa budete striexat pri vodeni a vyzdvihovani deti, tak tuto ta sklamem - vybrala si si typ muza, ktory nema taketo nastavenie. Takze bud budrs akceptovat alebo odidesod neho.
@wayway Ale prosim ta, Ty si myslis, ze nam sa narodili dospele deti? Tie, ktore jej to sem piseme, tie sme si tym presli. Takze autorka si musi lepsie zorganizovat cas a nestazovat sa, ale riesit problemy, lebo sa jej same nevyriesia.
@wayway a ty si čítala, ze ona má to 2 ročné pol dňa v škôlke? A predstav si tiež mám malé dieťa až teraz išlo do škôlky a ja som od januára stíhala ešte aj prácu. Chce to len trošku organizácie a zapojiť hlavu a nie sa len vyhovárať.
@elizabet173 citala som, ale je tam velmi kratko. vychadza mi to tak, ze sa stravuje doma (obed).
@wayway jej deti su cele doobedie v skolke a v skole, pani robi z varenia, upratovania a platenia na poste program na 5 hodin denno denne 🤦♀️ a v tom je problem.