Manžel sa stará o dieťa a švagrinej to vadí
Ahojte,
To naozaj je taky problem ked sa muz zapaja do starostlivosti o babatko?
Mame skoro mesacne babatko a vcera som si lahla na 15 minut a boli z toho 2 hodiny. 🫣 Kedze svagrina byvaju nedaleko tak prisla kvoli niecomu a ze to kde sme ze sa muz stara o dieta a matka vylihuje 🙄😒 ze ona by to nedokazala ze nevie co sa deje s jej dietatom
Mame este 5 rocnu slecnu, ktora berie babatko ako zivu babiku vzdy tuzila po surodencovi takze sa zapaja, samozrejme ju nenutim ale podla svagrinej je vyuzivanie to ze ho postrazi na 15 minut kym dam rychlu sprchu alebo uz maleho aj krmila z flase samozrejme sme boli pri nej.
Snazime sa malej robit program tak som bola s nou v kine cez vikend, ked sme prisli domov samozrejme svagrina u nas bola lebo zasa nieco potrebovala a muzovi hovori ze co som za matku ked muz je s babatkom a ja si uzivam v meste 🫣 na co som povedala ze je moja vec kam chodim a muz jej povedal ze nie sme male decka aby sme sa jej pytali ci vobec mozeme mat druhe dieta 🤣 a ze ked bude mat deti sa mozeme rozpravat 🫣 na co sa odula ... ale ako som pisala dlho jej to neostalo.
Je to sestra tvojho muža? Či?
Kazdy otec si ma vybudovat vztah s dietatom. Moj manzel sa venoval kolko mohol vsetkym trom dceram, su to aj jeho deti. Ako toto by som velmi rychlo svagrinej vysvetlila, to ze ona to ma inak (ze by zavist?), tak to naozaj nie je tvoj problem a vy to mate inak.
Ona to pochopí až keď bude mať deti. Dovtedy jedným uchom dnu, druhým von. Je pekné, že sa manžel stará o deti.
Ale vsak ju posli do teplych krajin, ze teba jej nazory na to nezaujimaju, ona nech si robi ako uzna za vhodne :D
S usmevom ju uprac.
Rozhodne by som vzdy pochvalil muza, dcerku a svagrinej pripomienky by som nechal prejst bez akejkolvek odozvy (to vacsinou vyryvacov najviac odzbrojuje).
Ako bolo spomenute, svagrina pochopi az ked bude mat vlastne deti ake je super obcas “nevediet” co sa deje s jej dietatom a môct si pospat aspon tych 15 minut 😀dovtedy nech sa zdrzi blbych reci.
Zavidi ti ako to mas dobre zariadene. Posli ju do pecka.
švagrinu by som tak lahko vyhodila a nadala jej
čo ju do toho ...
uprimne je uplne normálne že ti manžel pomôže s dietatom v čomkolvek, však on je tiež rodič a otec, či ako v tradičnej rodine stači zasunut a vec vybavené pre mužské pokolenie
boha mi rozumu stoji ,ešte pochopím nejaku babku ale
takýmto exemplárom treba dat jasné hranice, lebo to potom stupnuju len
uprimne však aj ona by ti mohla aspon s kočikovanim pomôct
úprimne takéto buzerovanie by som neznesla a ano tiež stále bojujem s jednou švagrikou bezdetnou , už som vyskušala všetko a najlepšie pomohol proste vystup ked som už buchla
Tieto trapne kecy maju zeny, co sa snazia prvoplanovo zvysit svoju hodnotu (pripadne zavidia, ziarlia).
Hlavne, ked sa boja, ze same ju u muzov nebudu mat. Lebo netusia, kde je ten trik najst takeho muza, ktory ich oceni.
Trapne sa snazia predat ako hodnotnejsie tym, ze oni ponukaju “viac” (ochotneho otrocenia).
Potom skripu zubami, ze fakt to ochotne otrocenie musia robit sami.
A potom z poslednych sil dychcia: “O, ja by som nemohla zniest, keby tu pracu niekto robil za mna, to je tak ponizujuce nestihat vsetko. Ved potom nie som k nicomu dobra. Naco by muzovi bola taka zena?” (Aby dostala od muza potlapkanie po hlave: dobry psik, dobry.)
Takze povedz svagrinej, nech si prestavi myslenie a miesto (buduceho) otrocenia muzovi, budu fungujuci tandem, co zvlada vsetko spolu. Bude mat chlapa, co ju lubi, pretoze su si vzajomnou pomocou, nie preto, ze ona je prislubom lacnej sluzky a sexu zadarmo v jednom.
Svagrina sa doma bud nudi, alebo zanedbava svoju rodinu, ked ma potrebu striehnut na kazdy Tvoj prd. Ako mohla vobec opustit svoj dom a ist k Vam? Neuveritelne😀
Pošli ju do riti obratom😉
To co je za truba. Praveze vy velmi fajn fungujete z toho co píšeš.
No mne by vadilo keby mi takáto osoba chodí domov mudrovať veď ju pošlite žiadne že niečo potrebuje .. keď je múdra nech si rieši... Milujem tie rady od žien čo ešte ani deti nemajú...
Spytaj sa jej, preco vobec opustila svoju domacnost a sla k vam 😱 ako to mohla dopustit? 😅
Tvoja otázka je predpokladám len rečnícka, lebo do starostlivosti o vlastné dieťa sa nie je ochotný zapojiť len sebecký chrapúň bez kúska citu.
Pokiaľ ide o švagrinú, už moja babička vravievala, že najlepšie vychovávajú ľudia, čo žiadne deti nemajú. Otvorene sa jej spýtaj, či jej nie je trápne udeľovať nevyžiadané rady, keď sama zatiaľ netuší, čo to znamená starať sa o dieťa.
Absolutne by som tie hlupe reci neriesila
Zavidi
Nech sa stara o seba , ty si zi pokojny zivot
Máš šťastnú rodinu. Muž sa tiež stará o dieťa spolucíti s tebou, vie, že si potrebuješ i oddýchnuť, pospať, ísť von.
Švagriná ak by nabudúce k vám šla, musí zazvoniť a cez okno by som sa jej spýtala, čo znovu potrebuje..??
Pretože takí ľudia len prinášajú nepokoj do rodiny. Zlé, neprajné reči zostávajú v stenách a to nie je dobre.
Ak je ona s niečím nespokojná, je to LEN jej problém a nech si to rieši inde. ( (závisť, neprajnosť z jej strany)
Jej nabudúce povedz či závidí že jej muž sa tak nestaral....
Pretože to nie je nič iné len zavist
Dobre ste to vyriesili ☺
😂 take rady od nematiek su najlepsie. prd o tom vedia :D mne tiez plno rad davala starsia sestra, bezdetna.
kasli na nu, pust jednym uchom dnu a druhym von, a neries 🙂
jedine co by som si davala pozor je napr s tou sprchou. treba si uvedomit ze aj ked sa chce starat o mladsieho surodenca stale je to dieta a deti nemaju mat zodpovednost za mladsie deti. je to presuvanie zodpovednosti dospeleho. Su to deti - oni nevedia spravne vyhodnotit situaciu a moze z toho byt len vacsi problem.
pokial sa dieta stara v pritomnosti dospeleho o mladsie dieta, to je ok, nakolko dospely dava na oboch pozor a vie vhodne vyriesit krizovu situaciu.
svoj zivot si zite tak ako je vam dobre 🙂 kazdy jeden psycholog, obvodak, gynekolog, pediater ti povie ze mama musi oddychovat. a to aj fyzicky-spankom aj psychicky-ist sama do mesta 🙂
Vysvetli jej, ze aj tvoj muz je rodic a sa stara o svoje dieta, nie cudzie. Mne tiez svokra obcas trepla, ze to co je, ze muz meni plienky a stara sa o deti. Tak som jej vysvetlila, ze je tak isto rodic ako ja. Ked je pri dietati, tak prebali on, ked som ja, tak prebalim ja. Hadam nebudem behat z kuchyne prebalit, alebo ked som sa ucila so starsim a on bol s malou. To je proste stara skola, ked vsetko robila zena a muz bol len navsteva v domacnosti, ktora dostala full servis. Robte podla seba a kaslite na svagrinu. Ked sa bude starat do vas, tak ju nepustite ked si ona zmysli, ale len na ohlasene navstevy. Nech sa stara o svoje deti a muza.
keď by tvoja švagriná niečo nedokázala neznamená že to nedokážu ostatné ... dieťa má dvoch rodičov, dokonca aj starých rodičov, dokonca aj aupairky majú niektoré deti - nie iba mamu ... zo švagrinej si nič nerob a zastaň sa muža keď jej tak pekne odpovedá ako odpovedal, to sa mi páči ako ju on upratal ...
A prečo k vám chodí tak často? V každom prípade, veľmi razantne by som jej povedala, nech sa nestará do vašej výchovy a fungovania vašej domácnosti.
Nech sa stará o svoju rodinu a nechodí sa vykecávať do vašej.
Párkrár som počúvala od švagrinej a jej muža, že mám nevychovaného syna (nie je to pravda, len je viac živý a neobsedí). Momentálne má ich dcéra 3 roky a švagriná došla za mnou, že už nikdy nebude súdiť druhé deti, lebo majú doma to isté, o čosi viac znásobené 🤣🤣🤣. Takže, len vyčkaj. Ja si teraz vždy s úsmevom trošku uštipačne rypnem do jej muža 😅.
Troll - téma na rozprúdenie vášní aká je švagriná krava a matka chudera, ktorá má tiež právo na oddych a otec dieťaťa je rovnaký rodič 😃😃
vy dvaja + dcérka robíte všetko super, zjavne ste dobre fungujúca rodina, nedajte si to otráviť hlúpou švagrinou

Švagirná je krava. Normálne jej povedz nech sa stará o seba