Manželka nemá chuť na sex
Ahojte zeny.
Chcem sa spytat na vas nazor, mozno lepsie pochopit manzelku.
Sme manzelia 2 roky, mame 14 mesacne dieta. manzelka otehotnela hned po svadbe, a teraz je zase tehotna, nejako 3 mesiace sa narodi dalsie dieta.
Problem je v tom ze manzelka vobec nema chut na sex. Po svadbe to bolo chvilu ok, a potom jak otehotnela, tak to vobec nechcela, potom sme to nejaky cas nemohli robit kvoli komplikaciam, potom sa narodil maly a prvych 6 mesiacov (nie 6 tyzdnov) tiez nic nebolo. Az potom nejak okolo vianoc jej asi trocha prisla chut aj ked moj pocit je ze to nebolo ono z jej strany.Takto to bolo asi 6-7 tyzdnov a kedze potom zase otehotnela, tak odvtedy sa milujeme priemerne tak 1-2x za mesiac aj to len sposobom ze ona roztiahne nohy a ja mam spravit "co treba". Takze nic moc. Vyhliadky do buducnosti tiez nie su moc dobre kedze porod a potom zase ked to bude tak ako s prvym tak pol roka nic a ktovie ako potom.
Manzelka hovori, je to ta posledna vec, na ktoru teraz mysli a ze na to vobec nema chut, ale vo mne zase vreju hormony a niekedy to nie je jednoduche spat v jednej posteli so zenou, ktora tak vzrusuje (aj ked nezamerne). Sam sebe si to nechcem robit, sice to je niekedy krajne riesenie, ale nemam z toho dobry pocit.
A manzelku nechcem nutit do niecoho, co nechce, jednak to pre nu asi nie je prijemne a jednak to ani pre mna nie je potom uspokojujuce ked ona nic nerobi. Tuzba na nejaky cas klesne ale mam pocit ze to nie je spravna vec.
Ako ste vy na tom?
Mam sa zapriet a radsej nic neocakavat a nesnazit sa ju nahovarat, alebo date nejaky napad, co by ju mohlo nastartovat? Nech je vlk syty aj koza cela.
Alebo to je u vas v tehotenstve tabu?
Dakujem
@8pete9 Ahoj to čo písala jedna dotyčná vyššie,,(asi vieš ktorá) si nevšímaj,,také keci,,že malé dieta,,pranie,,upratovanie,,varenie,,kojenie,,žehlenie,,a hla bla,,KECI..to si nevšímaj,,ano,,je doležité,,si uvedomiť,,že je to zataž,,zataž ktorá začala tehotenstvom a porodom nekončí!!! ..ale zase si tu myslia ženy že aj ked je mamička v noci hore,,vstáva k umrnčanému babetku,kojí ho,,cez den sa nezastaví,,tak sa nemože venovať mužovi?...ja silno pochybujem že od nej vyžaduješ alebo lepšie povedané očakávaš sex každý den...A ANO JA MAM PRAVO HOVIT O TOM AKA JE ZENA UNAVENA KED JE BABO MALE!!! ..pretože som mala extra živé babo,,od porodu čo bol cisársky,,dokonca prvé 3m ani moj nebol s nami,,v noci mi mala spala možno 4 hodiny cez den 2h!..žijem v dome,,pranie ,,upratovanie,,svokra v inom štáte,,mama 300km daleko nikoho tu nemám,,nemal mi kto pomoct,,muž robí 12tky,,a ja ochorenie klbov (8rokov) a do svojich 2 rokov takto spávala..u nás bolo klasika tak 10x ku nej v noci vstávat.. A AJ NAPRIEK TOMU SOM MALA CHUT NA SEX,,pretože to nemusí byt len niaka šuchačka,,može to byt formou romantiky,,,oddychu,,žiadne horibilné výkony,,len treba chciet!...takže si nevšímaj tie naražky aký si ty bezohladny a tak dalej,,,jasné všetky sme iné,,,niektoré sme viac iné menej unavené,,,ale treba sa o tom porozprávat,,a ak žena odmieta sex dlhodobejšie,,,bude problém inde,,,velmi ti prajem aby si prišiel na sposob ako uvolnit tvoju ženu a vaš milostný život bol pre vas OBOCH príjemný 😉
Ale tak treba uznať, že dosť dlho vydržal. Iný chlap by si radšej našiel milenku (a to sú tí vaši úžasní chlapi, čo do večera drú ako otroci- len škoda že nie v práci)...no ale späť k téme, čítala som len 2 reakcie a naopak, ja si nemyslím, že by dotyčný nepomáhal a mal všetko na háku. On chodí do práce a žena je proste zavretá medzi 4 stenami a z toho vie byť človek dosť frustrovaný. Ja napr.nemám chuť na sex, keď som unavená (čo asi každý). Malej idú teraz zuby a mrnčí od rána do večera. Neviem si predstaviť, že by som mala ešte jedno dieťa. A z toho má pravdepodobne obavy aj manželka. Navyše nie je ľahké sa starať o malé dieťa a pritom čakať druhé, keď už len to brucho obmedzuje v pohybe. Tehotná žena by mala oddychovať. Aj keď mnoho žien tvrdí, že byť na materskej je niečo úžasné, aj keď svoje dieťa milujem, nenapĺňa ma to tak, ako som očakávala. Navyše nerada varím a teda nie som žiadna žienka domáca a už sme sa s mužom dohodli, že pri druhom ostane na materskej on. Tým som chcela povedať, že keď musím robiť niečo čo ma nebaví, tiež viem byť poriadne deprimovaná, čo môže byť prípad aj mamičky. Môj názor je, že ak sa dá, odložte drobca a choďte niekam spolu. Nech sa mama vyventiluje, ty sa pekne navoňáš, oholíš a kdesi ju pozveš. Popýtaš sa jej ako sa cíti, či sa niečoho obáva a myslím, že keď zo seba všetko vypustí, bude to ok, držím palce ;)
@8pete9 ahoj, tazka situacia, ozaj kazda zena je ina a asi len ostava skusat co by zabralo. Mne napada nejake spolocne rande,kym je s dietatom babka a mozno i pravidelne raz za tyzden aspon na 2-3h.alebo nejaky spolocny kurz, ako prvy mi napadol tanecny, ale pocas tehotenstva asi nebude za, no mozno nejaky iny. Tiez by mohlo pomoct nieco typu manzelske vecery - na nete najdes o tom info, je to cca 7 stretnuti 1x za tyzden a manzelia tam maju priestor spolu komunikovat. Prajem hlavne trpezlivost a schopnost vzajomne komunikovat.
@8pete9 myslim, ze su tu aj temy - moj manzel odmieta sex ....raz som niekde pocula, ze ten co ma mensiu potrebu ma vzdy vo vztahu "navrh", lebo casto manipuluje tym, co tuzi mat sex castejsie...a povedzme si rovno - to nie je fer ....ci uz je to zena a ci muz ....
ked sa dvaja ludia - zoberu slubia si, ze sa budu milovat v dobrom a aj v zlom ...milovat neznamena, ze to dobre budem pre toho druheho robit len vtedy ked sa citim fajn ....to plati aj o sexe, ved su to skvele chvile, ked jeden druheho potesuje a obaja mozu citit, ze ten druhy tuzi po tom, aby mi bolo dobre...
....myslim, ze by si to mal vysvetlit aj svojej zene, ja chapem, ze je pri tom casto akesi zahanbenie, pytat si sex je dost hlupe.......ale casto zeny potom placu, ked si muz najde inu ochotnejsiu .....a vtedy su uz muzi ti zli ....alebo aj opacne, ked maju vacsiu tuzbu zeny a muzi to nerespektuju....
..spytaj sa jej ako by to riesila ona , keby vase role boli vymenene....co by robila, keby tuzila po milovani s tebou a ty by si ju ignoroval, alebo sa len nastrcil, nech sa obsluzi ? .....skus jej dat precitat nejake reakcie , mozno ju to trkne ....
...mam tri deti a vela povinnsti, choru skvokru , mamu uz vela rokov nemam, ale pochopila som, ze to najlespie , co mozem pre stastie svojich deti urobit, vybudovat im domov a tam patria obaja rodicia a nejde len o to, aby boli fyziocky pritomni obaja, ale aby boli stastni obaja a k stastiu patri aj dobry sex....je to nieco co nas spaja .....
...ani jeden z patrnerov nema pravo ukratit toho druheho, obaja maju rovnake hlasovacie pravo...a to nie len pri kupe nabytku, ci vyberu dovolenke, ale aj v tom ako casto sa spolu milujeme ....ak si niekoho vazim, tak si ho vazim zo vsetkym kym je ....
@jennky13
Ahoj, nacrtla si zaujimavy pohlad, to s tou vymenou roli, ze co by ona robila. Porozpravame sa o tom ked pridem domov. Ale nesuhlasim s tym ze to muzovi dava "pravo hladat si ochotnejsiu". Manzelstvo je institucia na cely zivot, v dobrom aj zlom ako hovoris, takze toto podla mna nie je dobry argument.
@8pete9 určite by nesuhlasilo,,ale mne je to fuk,,lebo viem aké som mala dieta živé,,aj teraz je že niekedy padám na hubu,,ale som žena ,,mam tužby aj potreby,,aj ked som chorý človek,,rýchlejšie sa unavím,ale akosi u nás je to teraz aspon každý druhý den 😀 ...proste každá sme iná,,,nie každá žena ma sex rada a nie každa tak intenzívne,,ty najlepšie poznáš svoju ženu a ako mala/nemala rada sex,,snažím sa to zvládat koli malej,,,lebo musím,, 😉
nechcelo sa mi citat vsetky prispevky, ale u mna je to to iste a je to problem s hormonom prolaktin, ktory vlastne umoznuje kojenie... ja som kojila kazde 2 hodiny, a mozem povedat, ze sex bol uplne mimo mna... hod si to do googlu tam je toho o tom dost aje to uplne normalne...manzel mi nepomahal, vsetko ostalo na mne, ci domacnost, deti, proste vsetko... takze plus k tomu unava, vycerpanie... tak sa ani ja nesnazim ☹
jaj zeny, uz ho nelutujte. chlap nezije v celibate, ma sex ako pise 1-2 krat mesacne, len mu to nestaci, zenu ma tehotnu, zacina posledny trimester ... aj pocas/po prvom tehotenstve mali problem so sexom. takze zjavne toto nie je zena na sex pocas tehotentva. ano, sex je úprijemny, ale nie je narokovatelny. a mamu tu len jeden pohlad na problem. odsudzovanim jeho zeny a nahovaranim mu, ake ste vy boli pocas tehu sexuchtive a potom snad ani sestonedenlie neuplynulo a sup opat na to - to mu nepomozete. je X zien, ktore to tak necitia a nepotebuju. a "obetovat sa" ci "premoct" ??? preco by sa mali, ked im to nie je prijemne / neda sa? chlap sice tvrdi, ze zene pomaha on/stara mama - ale nevieme, ako to je. ako sa s nou rozprava, ako ona argumentuje.
Necitala som celu diskusiu, tak ak uz niekto nieco podobne napisal, aspon to nezavisle potvrdim 🙂 Moj osobny nazor. Podla mna Ti teraz nepomozu ziadne navrhy o vymene roli, poloh, a neviem este coho. Myslim, ze to nie je vobec o sexe. Je velmi dolezite, aby si svojej manzelke dal HLAVNE najavo, ze Ta zaujima o nej VSETKO, nie iba ci ma chut na sex. Je to dosledok stereotypu, ze sa nejako prestaneme zaujimat (zaujimat sa ale nevtieravo 🙂 ) Moze mat aj pocit, ze ine Ta o nej ani nezaujima, iba to ci ma uz konecne chut. Moze sa citit pod tlakom, ze v kuse striehnes iba na to, ci nahodou dnes ... Skus s nou travit viac casu, pozrite si spolu nieco nenarocne v telke a potom o tom debatujte, smejte sa, daj jej najavo, ze sa s nou citis dobre. Viac sa venuj synovi, uisti ju, ze mat s Tebou rodinu bolo to najlepsie rozhodnutie. Netlac na nu a casom to bude urcite lepsie. Mozno ma obavy, ako to bude, hoci len v podvedomi, hoci na to nema dovod. Vyzeras na trpezliveho a milujuceho manzela, a to je hlavne. Verim, ze to bude lepsie. Ak nie hned, tak urcite, ked deti odrastu ;)Drzim Vam prsty.
Su tu vacsinou 2 typy ludi tuto. Jedni hladaju riesenie, a ti druhi hladaju chybu v chlapovi a hladia len na potreby zeny, ze ake to ma tazke a pritom na chlapa sa automaticky zabuda, lebo "chlapi su vacsinou ti co nepomahaju, len vyzaduju". No a najlepsie je ked niekto zabrda bez toho, ze by si precital aspon moje prispevky.
Keby si precitate prvy prispevok, tak zistite, ze sa nechcem uspokojovat na ukor manzelky. Chcem najst riesenie, pri ktorom aj ona bude stastna aj ja. Nie take, ze len ja a ona ma nezaujima. Nechcem taky sex ktory bude pre nu neprijemny, ktory by musela pretrpiet, nebodaj by to v nej budovalo odpor.
@8pete9 necitala som diskusiu, ale velmi pekne si uvodny prispevok napisal, velmi citlivo a empaticky, na chlapa uplne hrdinsky vykon 😵 😵 😵 😵
ked si zadas do googlu tvoj problem, urcite ti to vyhodi milion clankov z lifestylovych casakov... je to velmi casty problem a vyskytuje sa to asi v takmer kazdej domacnosti, jednoducho zena toho ma vela + hormony + unava a pod, chut na sex by mozno aj mala, ale unava ma vacsie slovo teraz ako chtic, docasne obcasne riesenie mas doslova vo vlastnych rukach 😉
daj tomu cas, vydrz, oplati sa 😉
bohuzial u nas sa to zmenilo az okolo druheho roku dietata (najprv toho starsieho, potom okolo druheho roku toho mladsieho), teraz je to v poriadku a frekvencia nad priemerom 😵
Hold pre niektorých ludí (schválne nepíšem ženy) je sex len na plodenie detí. Bohužial sa často stáva, že ten čo ho potrebuje menej nijako situáciu nerieši. Mne to od tej osoby príde dosť sebecké. Mávam obdobia kedy chcem ja viac ako môj m a keby ma sústavne odmietal asi by som z toho bola dosť na nervy.
@8pete9 to bolo asi na mňa. Je mi ľúto, že máte pocit, že hádžem vinu na Vás. No z vlastnej skúsenosti môžem tušiť, že to bude tak 50% na 50%. Písala som, aby ste sa neurazili, myslela som to v dobrom. Manžel so mnou raz riešil tento istý problém. S tým, že som mu DOSLOVA a do písmena musela povedať presne toto, čo Vám. Zo sexu som nič nemala, išlo mu iba o vlastné uspokojenie, resp.... akože sa snažil sex schválne predlžovať, aby mi urobil po vôli,... Ale akože to bolo všetko zle. Musela som mu vyslovene povedať do detailov, čo mi vadí. Napríklad sa mňa za celý deň ani len nedotkol, neobjal, nepohladkal a večer prišiel, smácol na za prsia a to ma malo akože navnadiť. prípadne sa so mnou pred tým povadil (nepoznám ženu, ktorá je ochotná sa milovať s niekým, na koho je v ten moment naštvaná). Toto sú všetko problémy ktoré sa dajú vykomunikovať. Chcelo by sa to manželky opýtať.
Ďalšia vec je hormonálna stránka ženy, jej vlastné telo ju v tomto utlmuje, aby ju ochránilo pred ďalším tehotenstvom, dokiaľ je jej dieťa malé (tým myslím kojenie). Ja napríklad kojím už rok po pôrode, doteraz nemám menzes, to znamená, že nemám normálny cyklus a veru žiadna túha tým pádom ani u mňa nenastupuje a do sexu sa teda musím trocha prinútiť. Ale keď už je, je to ok. A o tehotenstve ani nevravím,... hormony, iná situácia v pošve --- mňa to napríkad veľmi bolelo posledný trimester. 😒
@8pete9 Ja si myslim ze tvoja zena je proste na teba tak trochu nastvana ze tak rychlo druhy krat otehotnela, ja ked si to predstavim tiez by som bola asi nastvana. Kamoska tiez takto neplanovane otehotnela a zverila sa mi ze nechce s muzom spavat lebo uz sa tesila do prace a zrazu bola znovu tehu a vsetko znova od zaciatku a praca v nedohladne. Chce to asi len nekonecnu trpezlivost od teba a po porode neskor nech si da radsej nejaku antiku lebo zase bude v strese aby nezostala tehu. Drz sa.
Pfuha... nemusi varit a upratovat, s dietatom je vacsinou jej mama a este aj v noci, vstavas k dietatu ty a nie tvoja manzelka? Pekne 🙂 a co robi, prosim pekne, cele dni? 🙂🙂🙂🙂🙂
Nejdem citat vsetky prispevky, ale podla mna to ci ma zena chut na sex ma okrem ineho suvis aj s hormonmi, a tie sj dost divoke aj po porode. Nehovoriac ak zena berie nejaku antikoncepciu. Znama mi hovorila, ze vysloslovne po nejakom type antikoncepcie jej klesala chut na sex.
Ved aj od prirody je zena stavana najma k tomu aby otehotnela (vtedy vacsina chut na sex ma), a ked sa to podari, tak telo do isteho obdobia od prirody sex nepotrebuje.
Ja zial tiez velmi na to chut nemam, ale viem sa niekedy premoct a partner mi za odmenu dava masaz, ktora mi je zial v tomto obdobi omnoho prijemnejsia ako sex.
Myslim, ze je to o vzajomnej dohode pattnerov najst zlatu strednu cestu.
Inak pod strechou rodicov, by som uz vobec sexovat nemohla. Skuste mozno nejaky predlzeny vikend bez deti. Ale to je riesenie raz za cas nie na furt.
@magic08 Neohovrim ze nic nerobi, vacsinou znamena mozno 55-60% jej mama a ona 40-45%, v noci vstavam iba ked som doma v noci (3-4 dni tyzdenne), lebo chodim do zahranicia. A to varenie a upratovanie maju podelene, este mame aj zahradu takze aj tam nieco porobia...nenudi sa zase, to nemozem povedat, ale nema toho tolko ze by z toho vecer odpadavala, aj ked niekedy byva unavena, ale ja riesim to ked nie je unavena z celeho dna, lebo aj take byva.
@8pete9 podla mna to budu hormony, tiez som pocas tehotenstiev nehynula vasnou za mojim muzom. Nevedela som mu to vysverlit, jednoducho nebola chut. Muz bol tolerantny, snazil sa ma chapat, oomahal co mohol. No chut nebola. Po porode sa to velmi nezmenilo, dnes ma mladsie dieta vyse roka a zacina sa to upravovat k lepsuemu, aj ked to stale nie je to co byvalo pred tehotenstvami.
@magic08 ber to prosim Ta s rezervou. Manzel, ktory chodi do prace, nikdy nebude vediet, co manzelka robi cez den. Dava jest, navari, upratuje po obede, vyperie, vyzehli, sto x uprace rozhadzane hracky, do zahradky, 2x denne na prechadzku...A vacsinou taka mamka sa potesi, ked manzel pride z prace, ze aspon na chvilu vypadne z toho kolotoca, ale co, ked aj panko velkomozny je unaveny z roboty, a PC ci telka su prednejsie /nevravim, ze to je pripad autora, len vseobecne/.
@8pete9
"Problem je v tom ze manzelka vobec nema chut na sex." to mi nieco hovori ;).
Sam cez to idem. Uz to trva aj dva roky. Bez sexu.
Zena mi aj navrhovala si najst niekoho ineho na sex. Odmietol som.
Mozem ti povedat ze s tym nic neurobis. Mozes pomahat kolko chces, moze behat okolo deti, okolo domacnosti, okolo zeny, okolo svokry. Mozes robit vsetko co sa da alebo "vidis" na svojej zene co treba urobit.
Ak to vsetko budes robit, tak na sex ani nepomyslis a ak ano, tak si to urobis sam a budes mat pokoj ako ist ceze ten kolotoc dookola preco ho nemas.
Potom v dalsom stadiu bude zle ze nic nerobis poriadne, a to bdue dovod preco nedostnes sex. Ano niektore zeny davaju sex za odmenu. Len v tomto staiu sa budu hladat dovody preco "neodmenovat", lebo nie je chut na sex.
Dalsie stadium je ponizovanie (od partnera) ze "chudak potrebuje sex, lebo je neukojeny. Ale to ze nie je nic urobene toho nezaujima."
Ak/Ked zena koji tak to nema ani hlavu ani logiku.
Nerozmyslaj nad tym, je to tak. Ak ti zena "neda" nic s tym ty neurobis.
Ber to z opacnej strany, ak ty nechces (co je dost nelogicke aby muz nechcel sex, ale moze sa stat) cim viac do teba niekto "tlaci" tym viac si proti tomu.
Lenze, zeny hovoria ze "ONA musi sa postarat o deti, ONA musi nakrmit, ONA musi upratat, ONA navarit" a to vsetko je len blud od okolitej spolocnost co tlaci na zeny/matky.
Cize kasli nato, bude to prejde samo, ale nevies kedy. Alebo ti zacne zena hovorit ze nemas o nu zajumem, lebo nechces sex tak ako kedy si.
Tam sa z toho nevysomaris. ;)
@sonice Mozem ti povedat, ze ak by mal @8pete9 mat aspon taky sex, tak by bol spokojny.
@adri266 @magic08 "ber to prosim Ta s rezervou. Manzel, ktory chodi do prace, nikdy nebude vediet, .....ale co, ked aj panko velkomozny je unaveny z roboty, a PC ci telka su prednejsie ...."
Ako keby som pocul tu svoju, ze som hajzel, lenive prasa, hovado, K, popripade mi jednu vychovnu da. A to je jedno ci nieco urobim alebo nie. Pokial to nie je na viac ako sto percent.
Takze nie vsetci muzi su v tom tvojom "vseobecnom" vreci. 😖

@8pete9 drzim palce...urcite to spolu zvladnete!