icon

Manželov teambuilding a obavy z opory v tehotenstve

ela22ela
8. feb 2024

Ahojte. Ako by ste sa prosím vás zachovali v mojej situácií ? Som v druhom mesiaci tehotenstva. Mám nevoľnosti, zatiľ nie veľké ale už som pár krát vracala. Doma mám dcéru ktorá má 18 mesiacov. Keď som bola sňou tehotná bolo to identické, prvé dve mesiace som trochu vracala a potom od tretieho mesiaca som vracávala okolo 25-30x denne a schudla som asi 5kg, celé dni som preležala a hrozila mi nemocnica a infúzie.
A k pointe... koncom februára mi začína 3. mesiac a manžel bude mať v práci teambuilding. Je to len na noc ale vo štvrtok by odišiel ráno do práce, po práci by išiel rovno tam a domov by prišiel v piatok poobede. Čiže oproti klasickej situácií by nebol doma iba ten štvtok (bežne chodí domov tak 16:30). Nie je to povinná akcia, ročne majú takých teambuildingov kde sa môže zúčastniť dosť. Dnes som sa ho spýtala čo spraví keď mi bude naozaj zle, ako mi bolo pri dcére. Že či nie je hlúposť sa tam teraz nahlásiť, zaplatia mu ubytko a čo potom ? Ak mi má byť takto zle neviem si predstaviť ako to s dcérou zvládnem skoro 2 dni sama. Jeho reakcia bola že tak pri najhoršom príde z roboty domov, povenuje sa malej dá ju spať a okolo 9 večer tam vyrazí. Je to asi hodinka a pól cesty takže tam príde ak 22:30 čo pôjde aj rovno spať, pretože ich program má vyzerať tak že si ráno od 6 zalyžujú a ide sa domov. Čiže riešenie problému dal ale nemrzelo by vás to ? Tu nejde len o to aby sa povenoval malej. Chcem aby bol pri mne ak by mi bolo zle a aby prípadne niečo spratal, navaril keby ja nie som schopná. Mrzí ma že pri mne nestojí v situácií ktorá sa týka ja jeho. Veď čakám jeho dieťa. Že má na prvom mieste nejaké lyžovanie a nemôže to kvoli mne vynechať . Viem je to celá "keby bolo keby"... možno mi zle nebude. Ale chcela som byť fér voči jeho zamestnávateľovi, nech mu nezaplatí ubytko a stravu a on nepôjde.... čo myslíte ? Na druhú stranu chápem že sa mu v piatok chce radšej lyžovať než byť v práci. Ja preháňam či on myslí len na seba ? Poraďťe mi prosím. Ďakujem.

0kristina0
8. feb 2024

Dievca zlate ako chces vychovat a postarat sa o dve deti ked uz teraz mas v hlave katastroficky scenar, ktory sa nemusi vobec stat? Rovno si toho muza uviaz na retaz.

alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
mamamasama
8. feb 2024

@petulda333 ,ale ste naivné. 🤣😅 Aj u nás máme lyzovačky a "vzorných" manželíkov. Keď nemá príležitosť, nepodvedie. Pridaj k lyžovačke alkohol a hotelové izby. Vernosť ako vyšitá 🙈🙈🙈🤦🏻‍♀️

nelka93
8. feb 2024

@mamamasama priateľ chodí na teambuildingy a nemám dôvod mu neveriť. Ak mu neverí, tak si nemali robiť deti, lebo s takouto stihackou dlho nevydrzi

jesenzima
8. feb 2024

@alessavandervelden sú aj také ženy, čo si to predstavujú takto "romanticky" 😃 jednu máme v rodine

harley1205
8. feb 2024

@mamamasama to nam je luto ze si si aj ty toto zazila lebo zjavne hovoris o sebe

mamamasama
8. feb 2024

@harley1205 zažila, ale vďaka Bohu len ako pozorovateľ . A preto mi príde vtipné ako bezhlavo veríte svojím polovičkám na teambuildingoch. 😅

harley1205
8. feb 2024

@mamamasama sme zdrvene z toho ako nedokazes verit lebo ta len klamali ale poviem ti novinku su chlapi ktori nemusia podvadzat 😀 😀 ale mas zaujimavy zivot

mamamasama
8. feb 2024

@harley1205 to veru mám. 🙂 A mňa nikto neklamal. Len sa rada učím na cudzích chybách a nie na svojich. Áno. Ten tvoj je určite verný 🤣🤣🤣

nelka93
8. feb 2024

@mamamasama ty si dúfam nikdy nebola na žiadnej pracovnej akcií, lebo podľa tejto logiky bysi ho mala aj ty podvádzať. Ci len muži podvadzaju? Ženy nie? Dávaj jej katastrofické scenáre a bude už úplne mimo

petulda333
8. feb 2024

@mamamasama no,tak mozno ten tvoj to rpbi. Nie vsetci su ale taki chudaci

luckajozko21
8. feb 2024

@mamamasama nie sme naivne. Podla toho co pise, tak ak by nebola tehotna a nebala sa, ze jej bude zle, tak jej to nevadi. Cize ona svojmu muzovi veri. Muz s nou komunikuje a ponukol riesenie. Zas nehadzme vsetkych do jedneho vreca.
A ano su vselijake teambuildingy a niekt. ludia sa nespravaju najlepsie. A tiez som videla vselico. To ale neznamena, ze som to robila aj ja. Alebo ze to zakonite musi robit aj jej muz alebo ktokolvek iny. Teraz navrhnime zrusit vsetky akcie, lebo..... no lebo.... ten kto chce cestu si aj tak najde....

sense
8. feb 2024

Mňa by tiež mrzelo keby mame malé dieťa, a som tehotná a je mi zle.... Ale ne predbiehal a by som.... Hádam keď ti bude naozaj zle tak nepôjde preč a ruka hore. Zaplatené ubytovanie by ma mrzelo najmenej

nelca84
8. feb 2024

@mamamasama ja si myslim, ze ked muz chce podviest, tak nepotrebuje na to prave teambuilding, kde je vysoka pravdepodobnost, ze sa to prevali... autorka je jednoducho nesamostatna, to je cele

derdia
8. feb 2024

@ela22ela pozri ak idu budovat tím na lyziach to ozaj nemusi ist.
A nie nemusis byt doma sama, tehotna s malym dietatom....nech si dceru vezme so sebou. Ja sa cudujem, na co vsetko sme my ochotne pristupit.
Keby to bola dolezita schodza, a nieco extra, ale party, kde si pokecaju, zalyzuju a zabavia sa.... Nie je nieco dolezite. Ty by si mala byt dolezitejsia. On si vyberie, co je pre neho dolezitejsie. A ano na tie super "timbildingy" moze chodit, ked nebudes tehotna, nebude ti zle a deti budu mat 3 a 5. A nie si ani hlupa ani rozmaznana. Proste teraz potrebujes podporu. Ty by si ho urcite nemohla nechat tehotneho s 18mesacnym dietatom doma, to mi ver.

mamamasama
8. feb 2024

@petulda333 jasné, jasné 🤣🤣🤣 Ale sa vás to dotklo, čo? Už len to ma utvrdzuje v tom, aké ste naivné 🤦🏻‍♀️

petulda333
8. feb 2024

@mamamasama nas? Nie,to ty vkuse vyskakujes a utocis. Zjavne ti vadi,ze reagujeme inak

harley1205
8. feb 2024

@petulda333 nechaj ju tak za to ze ona je trosku jebnutucka a nestastna zena v zivote my nemozeme
A teraz si zober ze aj takíto ludia mozu volit a slobodne vyjadrovat nazor😂😂😂🖕🏻🖕🏻

anna_anicka83
8. feb 2024

@ela22ela Ja dám tvoj príspevok prečítať manželovi, aby vedel aký má doma poklad😁. A okrem toho, nie neuprednostní lyžovačku pred tebou. Nie si chorá, nemáte chore dieťa v horúčkach, nejdeš rodiť, nemáš okrúhle výročie. Takže on nevidí reálny dôvod prečo by mal miesto jednodňovej lyžovačky trčať celý deň v práci do 16.30. Ja hrdinka z MK ti to hovorím v dobrom.

klaridka
8. feb 2024

Hlavne sa už teraz nenastav, že Ti bude práve vtedy zaručene zle... a potom ho tým nezačni vydierať. Ak tak o to stojí, tak mu to dopraj, jednu noc vydržíš.. čo vie, nech Ti prichystá vopred a ostatné určite zvládneš ❤

petulda333
8. feb 2024

@harley1205 preto to tu tak aj vyzera 🙆

harley1205
Odpoveď bola odstránená
lili1313
8. feb 2024

Ja ťa trochu chápem. Asi potrebujes cítiť že sa o teba stará, zaujíma, že si teraz pre neho výnimočná. Tipujem že materstvo ti aj dosť vzalo a možno sa cítiš nedocenená. Víkendové dospávanie a nejaké ofukovanie sa u vás nekoná. Alebo sa mýlim a je to celé inak? Lebo podľa mňa keby si cítila že sa aktívne zaujíma o tvoj komfort tak podľa mňa jeden teambuilding hore dole by ťa nerozhodil. Ale k veci - je rozhodnutý, zdržiavaním to len zhoršíš. Jasné že to zvládneš, bez muža, vykasli sa na varenie, batolatu daj raz krupicnu kasu a večer si sprav pre seba.

anjelicek26
8. feb 2024

Pobavilo, ja som mojho muza poslala na prelome februara a marca lyzovat, to budem 36.tyzden tehotna 😂 a deti sa narodili 3-5 tyzdnov pred terminom, takze urcite riziko tam je 😂 Ale ja potrebujem, aby vypol hlavu, kym sa narodi maly a dosiel zresetovany, fakt to uz potrebuje... ja chodim bezne na sluzobky do zahranicia par dni, to ako ma muz kazdy raz saliet, ze co tam robim a ze je chudacik na deti sam 🙄

ibatanecnica
8. feb 2024

@mamamasama a ty si myslíš že inak by nepodviedol? Ak niekto má, podvedie aj v práci , aj cestou do obchodu. Ak má niekto obavy z nevery, má to povedať narovinu a nie zhadzovať to na nevoľnosti a neviem čo ešte.

ovaaa
8. feb 2024

@alessavandervelden lepšie by som nenapísala 😁😁👍👍

lucitta9
8. feb 2024

@ela22ela aj podla mna prehanas. Dopredu zakazovat manzelovi teambuilding lebo co ked ti bude zle…Ty si na rodicovskej, ale on normalne pracuje a sucastou toho su aj teambuildingy.
Da sa dopredu navarit, resp.objednat jedlo a bez upratovania sa snad zaobides jeden den.
Ja mam medzi detmi este mensi rozdiel ako ty, byvalo mi aj v tehu velmi zle, aj deti boli chore, ale zvladla som aj manzelove sluzobky a aj teambuildingy ;) Verim ze keby bola situacia vazna, tak by manzel nikam nesiel a zostane doma. Naviac - ze niekto na poslednu chvilu nepride na teambuilding z roznych dovodov je uplne bezna vec 😉

misiak7777
8. feb 2024

@mamamasama čo si ty dala všetkým kolegom?? 😂😂😂😂 My máme tiež firemné akcie kde je viac ako 100 ľudí, ale žiadne orgie sa nekonajú, skôr tie raňajšie opice 🐒😃😃

mamamasama
8. feb 2024

@misiak7777 juj, ale ste sa tu do mňa pustili, ako keby to bola ja, kto chrape s vašimi chlapmi. 🤣🤣🤣 Mne je úplne jedno, či vaši chodia na teambuidingy a chrapu tam s kadekým. Ja mám svedomie, aj telo čisté, tak si svoj strach reflektuj doma kuriatko. Napísala som, že autorke rozumiem, lebo modry kurnik je dennodenne preplneny temami od naiviek ako si ty. "Nechapem. Nic tomu nenasvedčovalo. Len tak sa zbalil a odisiel" Naivita. 🤦🏻‍♀️

retatka
8. feb 2024

Zrejme účelové ,aby si ho udržala doma ,tak ti bude akurát vtedy zle 😄no chudák chlap ,uviaž si ho na reťaz .Chlap ktorý chce ťa podvedie i počas obedovej prestávky v práci .Nato netreba chodiť niekde prespávať .Keď ho budeš držať v klietke ,skôr či neskôr to spraví .Základom vzťahu je dôvera a u vás zrejme chýba.