Manželov teambuilding a obavy z opory v tehotenstve
Ahojte. Ako by ste sa prosím vás zachovali v mojej situácií ? Som v druhom mesiaci tehotenstva. Mám nevoľnosti, zatiľ nie veľké ale už som pár krát vracala. Doma mám dcéru ktorá má 18 mesiacov. Keď som bola sňou tehotná bolo to identické, prvé dve mesiace som trochu vracala a potom od tretieho mesiaca som vracávala okolo 25-30x denne a schudla som asi 5kg, celé dni som preležala a hrozila mi nemocnica a infúzie.
A k pointe... koncom februára mi začína 3. mesiac a manžel bude mať v práci teambuilding. Je to len na noc ale vo štvrtok by odišiel ráno do práce, po práci by išiel rovno tam a domov by prišiel v piatok poobede. Čiže oproti klasickej situácií by nebol doma iba ten štvtok (bežne chodí domov tak 16:30). Nie je to povinná akcia, ročne majú takých teambuildingov kde sa môže zúčastniť dosť. Dnes som sa ho spýtala čo spraví keď mi bude naozaj zle, ako mi bolo pri dcére. Že či nie je hlúposť sa tam teraz nahlásiť, zaplatia mu ubytko a čo potom ? Ak mi má byť takto zle neviem si predstaviť ako to s dcérou zvládnem skoro 2 dni sama. Jeho reakcia bola že tak pri najhoršom príde z roboty domov, povenuje sa malej dá ju spať a okolo 9 večer tam vyrazí. Je to asi hodinka a pól cesty takže tam príde ak 22:30 čo pôjde aj rovno spať, pretože ich program má vyzerať tak že si ráno od 6 zalyžujú a ide sa domov. Čiže riešenie problému dal ale nemrzelo by vás to ? Tu nejde len o to aby sa povenoval malej. Chcem aby bol pri mne ak by mi bolo zle a aby prípadne niečo spratal, navaril keby ja nie som schopná. Mrzí ma že pri mne nestojí v situácií ktorá sa týka ja jeho. Veď čakám jeho dieťa. Že má na prvom mieste nejaké lyžovanie a nemôže to kvoli mne vynechať . Viem je to celá "keby bolo keby"... možno mi zle nebude. Ale chcela som byť fér voči jeho zamestnávateľovi, nech mu nezaplatí ubytko a stravu a on nepôjde.... čo myslíte ? Na druhú stranu chápem že sa mu v piatok chce radšej lyžovať než byť v práci. Ja preháňam či on myslí len na seba ? Poraďťe mi prosím. Ďakujem.
je to prehnane, ved nemoze 9m sediet doma pri tvojo,m zadku co bude ak. nemusis mat aj druhykrat neustale vracanie a noc s malo zvladnes. privolaj si mamu, sestru niekoho ked nechces byt sama
@mamamasama tak to obdivujem tvoju istotu, ale ako sa hovorí nekrič hop
@ibatanecnica hlavne ze ona si je istá, že ju chlap nikdy neodmietol alebo nepovedie. Možno je chudák pod papucou a ani vysrať sa nejde sám, lebo náhodou tam bude milenka. Takéto kravy, ktoré sa tvária ako su strašne nad vecou a len urážajú ostatne, milujem
@ela22ela môj muž tiež išiel na teambuilding, keď som bola tehotná a doma dve deti. Nič som nenamietala, pretože manžel sa týmto akciám skôr vyhýba, z 10 ide na 1-2. Bola to akcia pia-ne, a v sobotu ráno o 8. ho priviezol šofér, že jeden deň a večer bohato stačil😂 Zobral si malého a čumákoval s ním na zvieratká v knižke😉 Ale nikdy nebol party man, to skôr teraz, keď už sú deti "veľké" to vieme spolu roztočiť😂
Ok pochopila som, asi preháňam ďakujem za každý názor 🙂 🙂 Možno fakt formóny, neviem. Každopádne nie je to tak ako niektoré píšete. Určite nežiarlim ani to nie je o tom že nechcem aby sa zabával. Bežne chodí tak 5-10x ročne na teambuildingy a v pohode. Aj mi to niekedy padne vhod. A lenivá nie som určite, celá domácnosť je na mne a hlavne preto lebo si všetko robím rada sama. Pointa bola v tom že ma mrzí že raz za 10 rokov čo sme spolu to cítim tak že by nemal ísť lebo čo ak a on tu nebude. Navyše nikto kto to nezažil nevie ako mi vtedy bolo. Dcéra sa často v noci budí a len som chcela aby obetoval pre jeden raz svoj komfort aby sa tým že sme si MY spravili druhé deťa netrpela dcéra ktorej idú zuby a je teraz náročná... keď len jedna noc. Pomôcť mi nepríde nikto lebo sme o mojom tehotenstve nikomu nepovedali keďže sme už 3 krát o bábätko prišli a potom na mňa najhoršie vplývalo to ako ma ľudia ľutovali. Navyše do 12. týždňa sa to aj tak nezvykne hovoriť. Ale áno máte pravdu v tom že ešte mi zle nie je a nechám to tak, uvidíme čo príde. A podledná vec. On nejde na služovbu, to by som predsa nepovedala ani pol slova nie som sprostá. Tu ide o jeden teambuilding z 10 za rok ktorý je úplne dobrovoľný. Navyše ich je vo firme 54 a ide ich len 32.
@mamamasama ty musíš byť veľmi nešťastná žena a nezachránia to ani tie smajlíky čo sem dávaš. Myslím, že ti to nikto neverí
Mne tak bolo zle pri kazdom 5 mesiacov. Teraz pri poslednom tehu mi bolo najhorsie. A doma 3 deti. Manzel aj na 4-5dni z domu prec. Takze… clovek ked musi zvladne.
@mamamasama Nikde nie je napísané, že zena musí pre deti obetovať všetko.To je zle nastavenie mysle ženy.
@ela22ela ja som v tvojej situacii bola. Prve dieta mi nespalo od 4m. A to doslova,my sme boli cele noci hore. Z celeho dna spal tak 6h,aj to nie vkuse. Ked som otehotnela druhykrat mal 2,5 r. Muz jazdil dodavkou,sem tam kamion (robil v nabytku) a ja sama na vsetko. Doma ostal,len ked som lezala v nemocnici. A vracala som vkuse,uz sice len stavy ci krv ale vracala. A tiez chodil na tie akcie,musel. Robil u sukromnika. A u vas ide v podstate o par hodin,ved aj tak chodi az o pol 5domov a potom je uz vecer a spanok. Moj chodil obcas aj na 4-5dni a prezili sme. Nesmies mysliet hned len na zle,ani to nebrat zpe,ze nechce byt pri tebe. Lasku ti urcite dokazuje aj inak. Drzim palce a nech ti je cele tehotenstvo len dobre
Ale prosím ťa , neskutočne preháňaš žena. A do práce tiež nebude chodiť celé tvoje tehotenstvo lebo však "keby ti náhodou došlo zle"? To tiež dá pre istotu výpoveď a bude pol roka ti u riti sedieť ? To teraz ani do práce nepôjde , ani von nebude právo mať ísť lebo však "keby náhodou" a bude doma zamknutý na tri zámky a za riťkou ti stáť? To kde žiješ ? Bože žena však neumieraš. Myslíš že si jediná ktorá prevracala celé tehotenstvo? Tiež som u prvej dcéry vracala až do pôrodu tak že som ani vodu v sebe neudržala, doslova denno - denne až žlč zvracala. V každej miestnosti som musela kýbel mať , nezniesla ani 5 min. cestu autom bez zvracania a do pôrodnice som išla ľahšia pomaly ako pred tehotenstvom a myslíš že môj chlap bol 9 mesiacov mi u riti ? Nie, chodil vtedy na trojzmenku do VW , kde aj s cestou bol denne skoro 12 hodín z domu a žijem a aj kopu iných. Vieš koľko iných báb toto prežilo a ani jedna nefňuká a nevyžaduje od manžela aby jej 24 hodín sedel za riťou " keby náhodou". Trošku sa "pochlap" . Zvládlo to tisícky iných , zvládneš aj ty. Budú omnoho horšie situácie ako toto ver mi, ja by som ti len tento týždeň mohla rozprávať čo za horror som mala a žijem . Matka musí byť silná za seba aj za deti
@samimami777 ani to nejdem dočítať. Načo sa takto rozhorčuješ ? Šak klud 🙂 Nevieš to napísať normálne ? Muž chodí aj s kamošmi, aj z roboty bol teraz 3 dni v Bruseli... nikto ho nedrži doma. Hovorím o jednej konkrétnej situácií. Nie o smene či služobke, o VÝLETE s kolegami.
@ela22ela tvoje obavy vyplývajú z predchádzajúcej situácie, aj tým všetkým, čím si si prešla, nerieš dopredu čo bude, ako sa hovorí, človek mieni a pán Boh mení... skús otvoriť sa a dopriať mu to, možno nakoniec, ak sa situácia zhorší nepôjde nikam ( dám vyhodnotí, že to nie je vhodné) a možno to bude úplne v pohodičke, dopredu si navar , nachystaj ... okrem toho to ber tak, že tiež celé tehotenstvo asi nebude môcť pri tebe byť, keďže chodí do práce, hlavne sa nalad pozitívne nerieš dopredu niečo čo nie ( p.s. a každá skúsenosť aj tá horšia ťa posúva vpred a posilní ťa) 😉
@ela22ela To je tá zapeklitosť týchto príspevkov, že človek nevidí do vášho fungovania a z tohto jedného príspevku si vyznela pre mnohé ako neschopná a závislá na mužovi. Ja ťa chápem, stávajú sa také situácie, že človek niekedy proste potrebuje toho druhého, ale zas musíš chápať aj druhú stranu, hlavne chlapský pohľad, že v jeho očiach naozaj nie je dôvod. A musí ťa tešiť, že keby bolo zle, neváha a príde. Ak je ešte taký typ, čo má proste rád takéto akcie, tak o to viac. Ja som typ, že som na každej akcií z práce. Jedine, ze by doma boli choré všetky tri deti naraz nejdem😀A muž ten je taký istý a ešte ma aj taký typ zárobku, že je stále niekde. Ale viem, že sa na neho môžem spoľahnúť. Už raz otočil 1000 km z pracovnej akcie, len aby ma hotovú odviezol ďalších 300 km k mame aj s deťmi, lebo domov nemohol prísť. Zvládneš to, máš v sebe trošku sklamanie, trošku hormóny, ale neživ v sebe krivdu. Posielam energiu a verím, že toto bábo ťa trápiť nebude.
@ela22ela každá jedna ktorá tu píše že preháňaš nemala v tehotenstve extreme nevoľnosti. Ja som práve v tej situácii, vraciam aj 10 krát denne a je mi non stop zle, nemám silu vstať z postele. Našťastie by môjmu manželovi takáto volovina nikdy nenapadla, denno-denne mi pomáha keď príde domov z prace a to má naša dcéra už 5 rokov, keby som mala doma 18 mesačne bábätko tak by som sa zbláznila.
@lenka567899 je sakra rozdiel vracat len sem tam a vracat xy krát denne. Zase nepreháňaj ani ty.
Ženy vy by ste v pohode šli na zábavu a nechali muža v zlom zdravotnom stave, zvracajuc s malým dieťaťom?
Lebo ja nie
@mamamasama sorry, ale ty si riadne trápna. Na neveru nepotrebuješ teambuilding, hoci áno, ak sa tam pije, uvoľnia sa mravy, ale to neznamená, že podvedie aj ten, čo to v povahe nemá. To, že sa to deje u vás neznamená, že sa to deje úplne všade, takže Tvoje príspevky akože ja mám nadhľad vyznievajú smiešne.
@alessavandervelden ty si normálna? Že plocha ako doska, o tom si už počula že tieto nevoľnosti sú práve v prvom trimestri keď žena ešte nemá brucho?
@autorka ja Ti vyjadrujem pochopenie. Rozumiem, o co Ti ide a chapem Ta. Niekto tu ma dost problem citat s porozumenim...co uz no. Takto nalozit dokaze len zena zene vzdy a predbiehat sa, ktora je vacsia hrdinka a dokonala matka a manzelka, ako ona co zvladla a tu je...je mi na vracanie a do smiechu zaroven. Da sa odpovedat aj slusnejsie...tak este raz, mas moje pochopenie, co si chcela povedat. Odpoved na tvoju otazku ti nedam ale drzim Ti palce, aby toto tehotenstvo bolo bezproblemove ❤️🍀
Dobre jeden z 10 aby nešiel. A potom o mesiac neskôr ho pustis ? A o ďalší mesiac ? Keď vravíš že chodí 10x ročne. Tak to vychádza že pôjde ešte niekoľko krát. A naozaj nechceš aby išiel len tento jeden krát ? Alebo po celé tehotenstvo a potom aj po pôrode atď ?
@ela22ela ja ti úplne rozumiem a myslím si, že by si mu to takto mala povedať. Že si z toho nesvoja, nemas z toho dobrý pocit že proste teraz ti naozaj nieje dobre a naozaj ho potrebuješ doma. Že ti na tom záleží, veď na teambuildingy chodí bežne. Ten jeden obetovať môže. A bude aj tebe lahsie, keď mu to povieš. Nie že potom ta to bude zrat že išiel a ani si mu to poriadne neodkomunikovala.
@lenka567899 aj ty prehanas. Ja som take zazila a nie,ze 10x za den vracat. Ja som zvracala kazdych 15min ako hodinky,vo dne aj v noci. 2x v nemocnici napojena niekolko dni na infuzie. Ja viem co to je,ale to autorka nema. Ona si len mysli,ze to moze prist. A mimochodom. V okoli co otehotneli kolegyne,kamaratky,tak ziadna nevolnosti nemala. Iba ja.
@mamamasama boze zasa ty? Ty a tvoje podvody😂 teba musel chlap extremne podvadzat. Vlastne aj mna jeden podvadzal ale aby som takto z toho zdebilnela tak to nie😬 navstiv psychologa lebo skoncis sama ako prst so 4 mackami👌
@ela22ela prehanas ale to budu hormony, len vies, teraz si len tehotna a vadi ti ze chodi po teambuildingoch, co pride ked budes musiet byt sama doma s dvomi tak malickymi detmi?😬 Ale tazko hodnotit, nevidime tvoju situaciu ako ti chlap pomaha/nepomoha, ako casto chodi prec..aj od toho sa urcite odvija tvoje psychicke rozpolozenie
Vobec by ma netankovalo, ze mu zamestnavatel musi platit ubytko a nebodaj nepojde 🙂 ved to je o tri tyzdne, moze ti byt v pohode, mozte vsetci pri tychto virozach aj ochoriet.