Manželov teambuilding a obavy z opory v tehotenstve
Ahojte. Ako by ste sa prosím vás zachovali v mojej situácií ? Som v druhom mesiaci tehotenstva. Mám nevoľnosti, zatiľ nie veľké ale už som pár krát vracala. Doma mám dcéru ktorá má 18 mesiacov. Keď som bola sňou tehotná bolo to identické, prvé dve mesiace som trochu vracala a potom od tretieho mesiaca som vracávala okolo 25-30x denne a schudla som asi 5kg, celé dni som preležala a hrozila mi nemocnica a infúzie.
A k pointe... koncom februára mi začína 3. mesiac a manžel bude mať v práci teambuilding. Je to len na noc ale vo štvrtok by odišiel ráno do práce, po práci by išiel rovno tam a domov by prišiel v piatok poobede. Čiže oproti klasickej situácií by nebol doma iba ten štvtok (bežne chodí domov tak 16:30). Nie je to povinná akcia, ročne majú takých teambuildingov kde sa môže zúčastniť dosť. Dnes som sa ho spýtala čo spraví keď mi bude naozaj zle, ako mi bolo pri dcére. Že či nie je hlúposť sa tam teraz nahlásiť, zaplatia mu ubytko a čo potom ? Ak mi má byť takto zle neviem si predstaviť ako to s dcérou zvládnem skoro 2 dni sama. Jeho reakcia bola že tak pri najhoršom príde z roboty domov, povenuje sa malej dá ju spať a okolo 9 večer tam vyrazí. Je to asi hodinka a pól cesty takže tam príde ak 22:30 čo pôjde aj rovno spať, pretože ich program má vyzerať tak že si ráno od 6 zalyžujú a ide sa domov. Čiže riešenie problému dal ale nemrzelo by vás to ? Tu nejde len o to aby sa povenoval malej. Chcem aby bol pri mne ak by mi bolo zle a aby prípadne niečo spratal, navaril keby ja nie som schopná. Mrzí ma že pri mne nestojí v situácií ktorá sa týka ja jeho. Veď čakám jeho dieťa. Že má na prvom mieste nejaké lyžovanie a nemôže to kvoli mne vynechať . Viem je to celá "keby bolo keby"... možno mi zle nebude. Ale chcela som byť fér voči jeho zamestnávateľovi, nech mu nezaplatí ubytko a stravu a on nepôjde.... čo myslíte ? Na druhú stranu chápem že sa mu v piatok chce radšej lyžovať než byť v práci. Ja preháňam či on myslí len na seba ? Poraďťe mi prosím. Ďakujem.
Preháňaš, pri troche šťastia ti nemusí byť v ten deň vôbec zle.
Ak náhodou ponúkol ti fér riešenie. Prípadne môže prísť na pomoc mama, svokra ak sú ochotné. Nemusíš im oznámiť tehotenstvo, kľudne môžeš povedať že si chorá.
Ja som bola pár dní pred pôrodom keď priateľ takto šiel na firemnú akciu na celý víkend (ešte aj bez auta) 🙈😅.
Dohodli sme sa že ja pôjdem k rodičom a keby niečo moja mama pôjde so mnou smer pôrodnica a môj otco pôjde po neho na akciu.
Dobre že šiel nakoniec som 10 dní prenášala 😂.
Ja sucitim s tebou. Sice to prezijes, a prehanas. Ale tiez som tehotna a nasrana na cely svet😂 nie je fer, ze si ti muzi mozu robit co chcu, a chodit kam chcu, kym my travime dni s hlavou v hajzli😒
Ale tvoje strachy su zbytocne, ved ti dal navrh, urcite ostane s tebou, ak to bude velmi zle.
Naplanuj si to tak, aby si mala vsetko na ten den zariadene, aby si nemusela varit, upratovat, prat, nakupovat (s pripravou ti predpokladam pomoze manzel). Nech nemusis nic robit, len sa venovat dcere. A ak by ti bolo naozaj velmi zle, tak poziadas muza, aby zostal doma, myslim si, ze ak budes naozaj zvracat kazdu hodinu, tak normalny muz zostane doma. Ja viem, ze ty to zvladnes aj sama, ked musis, tak zvladnes, ale chapem ta, ze by si bola sklamana, ze tebe je tak zle, k tomu sa mas postarat o dieta a muz sa ide zabavat. Pises,ze chodi aj 10krat rocne na taketo akcie (zaujimalo by ma, kde pracuje, lebo ta frekvencia teambuildingov je enormna), tak jeden moze vynechat, pojde na ten dalsi, lebo to uz tvoje tehotenstvo oznamite aj rodine a priatelom a teda ked muz pojde prec, bude mat kto k tebe prist.
Podla mna zbytocne riesis hlavne to ze zamestnavatel zbytocne zaplati za ubytko. To je uplne jedno, tsk ci tak nakoniec nepridu vsetci, s tym sa pocita, pre firmu ziadna strata. Takze to nechaj tak a uvidis co bude. Ja pol dna predsa moze ist…
@ela22ela pozri dohodni sa s nim, nech ide a nech nepije. Keby ti bolo zle zavolas a do 1,5 hodinky je doma. Inak sa obdivujem. Mne by vadilo keby mi muz pri 2 malych detoch ( viem, ze si len tehotna s druhym babom ale beriem to ako budúcnosť) chodil 5az 10 x na teembuilding za rok, medzitym s kamosmi na vikendy prec. Dufam, ze aj ty mas tolko casu na seba ako on a mas priestor vyvetrať si hlavu s kamoskami.
@zmrzlinka2021 áe to že jej je sem tam zle neznamená že je v zlom zdravotnom stave. Ved neumiera len je tehotná zase netreba až tak preháňať.
@aurora33 nie sme v jej koži, každá žena to inak znáša.
@zmrzlinka2021 lenze ona sama píše, že jej zle byva len sem tam a už dopredu sa boji, ako jej bude zrazu hrozne keď bude manžel preč. Skôr mi to príde, že ho tam jednoducho nechce pustiť.
@ela22ela Dnes som čítala taký výrok: "Prítomnosť je to najcennejšie, čo máš. Nenechaj si ju ukradnúť myšlienkami na minulosť alebo obavami o budúcnosť."
🙈
@momoftwo
To je Katka z ocele 😀 zmenila si nick a dúfa, ze ju nik nespozná. To ona vidí všade neveru.
Skoro som odpadla pri "Ale chcela som byť fér voči jeho zamestnávateľovi, nech mu nezaplatí ubytko a stravu a on nepôjde." No nie si ty zlatusik.. hotova manzelka mesiaca zamestnanca 😀
@katkami123 ano nedavno tu bola nejaka tema kde zas davala tie svoje katastrofy ake prasaciny sa deju na teambuildingoch a niekto jej tam napisal vitaj katka z ocele😄
Boze vsak nejde na mesiac prec a este aj povedal, ze do vecera sa postara o malu a az potom pojde. To tych par hodin neprezijes sama ci co? Este aby dal vypoved v praci a sedel pri Tebe doma 24/7 pokym neporodis, by si nechcela? 😂 😂
Ženy aké viete byť niektoré nepríjemné ... nie je to žiadna zámienka. Nechcela som aby mu to zamestnávateľ platil lebo keď som rodila dcéru a muž bol pri pôrode tak zrušil podobnú akciu a pol roka ho ohovárali že sa to zaplatilo a neišiel. To je celé.
A úprimne ďakujem každej normálnej ktorá mi vie povedať ľudsky bez urážok že to preháňam ! 🙂
@derdia say whaaaaat? A o com myslis maju byt teambuildingy? Ze tam spolu studuju, alebo si robia psycho analyzy alebo co? Ved teambuilding ma byt o uvolneni, srande, ze sa ludia spoznaju aj inak ako pracovne, zabavia sa, popiju...
Tehotenstvo trva 9 mesiacov, teambuilding jednu noc!
Myslim ze autorka mu akurat tak trochu zavidi, ze oj bude mat day off a ona sama s dietatom..
Autorka, proste spravis doma nevyhnutne mininum na prezite, ak ti bude zle, a na druhy den zas potiahne vecer muz.. a ked sa bojis, tak si zavolaj mamku alebo co...
Bezne som doma s deckami ked je muz na lyzovacke, povedala by som, ze to velakrat zvladame este lepsie 😝
@ela22ela ja by som v podobnej situacii chcela, aby na teambuilding siel a uzil si ho... ak to bolo v prvom tehotenstve take zle, mozes si skusit k sebe zabezpecit kamosku, mamu, sestru...
Teda - ak plati, ze toto je jeho vynimocna nepritomnost doma v takejto situacii (a nechodi kazdu chvilu po panskych jazdach a podobne).
Tak popros nejaku kamaratku, mamu alebo niekoho z rodiny, aby prisli k tebe na tu noc.

@ela22ela prepáč ale prehánaš. Bolo mi viac zle ako tebe sama s10mesačným moc živým dieťaťom a muž bol 3x na týždeň na služobke, prvý krát iba pár dní po naštahovaní, čiže polovicu vecí som ani nestihla rozbaliť.