Manželovi vadí hodinový manžel
Chcem poradiť ako riešiť túto situáciu.
Prerábali sme domácnosť a ešte sú potrebné maličkosti, ktoré nie sú hotové, prilepiť lišty hore, dole, namontovať parapety, vymeniť žalúzie, navŕtať nejaké poličky a obrazy a podobne.
Manžel na to už tri mesiace kašle, stále to odkladá a mňa to veľmi hnevalo, že to nie je dokončené, pritom na to mal čas. No a teraz nastal problém, objednala som si hodinového manžela, bol u nás zatiaľ raz cca dve hodinky, keď nikto nebol doma. Je to známy čiže sa ničoho nebojíme. Akurát manžel mi vykričal ako hrozne som ho ponížila pred známymi, tým že som si zaplatila tohto pána. Že či si myslím, že je neschopný a ako sa teraz naňho budú pozerať ostatní a podobne. Ako to mám riešiť ?
Keď ja sama si to neviem spraviť a manžel to stále odkladal podotýkam, že bezdôvodne.
Dobre si urobila, ha by som mu na to vykrikovanie povedala, že hanbu si urobil sám. Keby to urobil, nikoho by si nevolala. Nie je to o neschopnosti, ale ty nebudeš chodiť okolo rozrobenych veci a čakať roky, kým sa mu bude chciet. Ak sa cíti poníženie a neschopný, tak je to pre mňa jeho problém.
@h2 ja som to mojej lemre doma povedala a dopadlo to tak, z3 poslal clov3ka preč. Ale neurobil to. Lebo nebude mu to iný robiť. Čiže... nepovedala by som 🙂
On sa, chudacik, citi ponizene, ale ako ponizene sa citi zena, ked sa musi doprosovat vlastneho chlapa, to ho asi neserie. Dobre si urobila.
Keď mu to vadí mal to spraviť sám. Ak by to bolo potrebné zavolala by som ho opäť. S tým, že by som mužovi dopredu oznámila, že ak to nemieni spraviť spraví to niekto iný ale nie o pól roka. Ak teda nie je vážny dôvod na to, aby to odkladal. 🙂
A muž môže byt rad že ty si spokojná, že sú veci hotové a on to robiť nemusí, keď sa mu nechce. Jedine čo utrpelo je jeho ego.
@viestta ja nikde nepíšem že ju nepodrazil..
A ako ponizil on teba, keď nemáš domácnosť v poriadku a obchádzanie nedoriešených veci je frustrujúce, špatí domácnosť, prináša nebezpečie
Tak aj moj ma zoznam na chladnicke co treba urobit 🤣🤣🤣
Ale ked nema nic surnejsie, tak robi to, co tam je...aby bola manzelka stastna a spokojna 😁
...ked fakt nic za 3 mes.neurobil, tak co ine si mala robit, ked mu aj hovoris a on nic...zasiahla si jeho ego, to je jasne. Rovno mu povedz, ze ked dalej nic nebude robit, tak ho zavolas znovu...ze veci stoja, nic sa neurobi a pritom cas ma. Mozte sa dohodnut, nech aspon kazdy tyzden urobi 1 vec zo zoznamu co treba.
Pokoj, povedz starému ze na chystáš jedlo alebo opries jeho oblečenie tak o 3 mesiace 😂
A mna si prave inspirovala 😍 takoj idem guglit hodinoveho manzela v nasom meste. Listy nemame 1.5 roka!!!!!!!
Super si to vymyslela! On tie prace nemusi urobit, to je v poriadku. Ale ty mas pravo sa podla toho zariadit. Myslim si ze mu nevadi hodinovy manzel ako taky, ale to ze si sa vynasla. Ak toto bude pokracovat aj nabuduce (co si myslim ze ano, kludne to urob znova). Aj u nas doma to takto riesim. Cakam a cakam a ked uz vidim ze pre neho to nie je “uloha ani priorita” zariadim sa. Ty smies mat vyssi standart a je ok, chciet to mat hotove. Si sikulka 🙂
Presne ako žienky píšu. Ako by sa on tváril,keby nebola tri mesiace urobená ženská práca doma. Keď je neschopný a nemožný tak musí prísť niekto,kto to urobí a ešte mu za to zaplatí. Môj manžel je veľmi manuálne zručný a všetko urobí sám. Nikdy u nás nebol žiadny majster . Je to jeho ješitnosť,že takto správa.
@zuju2 to, že je tvoj muž manuálne zručný je super, avšak nerozumiem prečo by človek čo si musí niekoho zaplatiť mal byť neschopný a nemožný.. každý je totiž dobrý v niečom inom
.
@viestta až teraz som pochopila tvoju reakciu, keď som doma a čítam - ja ale o podrazeni nikde nepíšem, ja píšem o podráždení..
@pinkgirl to nie je to iste ako keby ju vzal do restiky. To iste by to bolo keby si domov zavolal ženu ktorá by mu navarila 😀. Asi by sa aj ona cítila neprijemne. Akože ok urobila co urobila ale ja by som na to priateľa minimálne vopred upozornila. Každá žena vie ze chlapi su na toto dosť citlivi.
@jana_eyre_2 je uplne jedno ci sa pan citi podrazeny, alebo je podrazdeny. V kazdom pripade nama narok ani na jedno ani na druhe, lebo napriek tomu, ze den pri dni chodi okolo nedokoncenej podlahy nemal sa k tomu aby dorobil to co zacal. Ked jeho zena, ktora caka 3 mesiace kym sa milostivemu uraci, zobrala veci do vlastnych ruk a zorganizovala dokoncenie podlahy externymi zdrojmi, ma sa v prvom rade hanbit ako pes, pretoze skutocne je neschopak a nie urazat sa.
To by mal vediet spravit tvoj manzel. Nasi otcovia vsetci vedia, ak niektori dnesni muzi nevedia, tak im nema vadit iny muz, ktory to vie opravit. Ved hodinovy manzel je oficialna sluzba, ktoru si vies cez net objednat a zaplatit...pan ktory vie taketo drobnosti spravit, ak s tym nechces zatazovat niekoho alebo ti manzel nevie pomoct....mozno je to manzelovi blbe, ze nevie...
Neviem prebehla som zbezne celu discusiu mozno som prehliadla, ako aspon okrajovo si naznacila muzovi ze kvoli pracam si najimas hodinoveho manzela? Ako moj muz keby mi ani slovkom nenaznacil ze si pozval zenu co mu ma navarit oprat cudziu neviem. Asi by sa mi nozik vo vrecku otvaral.. ja by toto muzovi nespravila,, a tiez ho musim niektore veci nutit a stat nad nim ze ma dokoncit lebo nema cas, a ked dohodnem daku partiu chalanov ze pridu preniest nabytok alebo pod vie to..nadseny nie je ale vie otom.nekvackam zas muzovi na nos vsetko, ale to ze ku nam pride daky chlap a kvoli comu by som mu oznamila. Ty nikde nepises ze by si mu aspon nieco povedala. Kus krepo ma pravo sa citit, keby ze si zavola pani cudziu ze mu ma navarit, oprat, ozehlit a nevedela by si otom neviem ci by ti to bolo fuk🤷♀️
Mame doma rovnakeho muza? 😂😂😂 tiez to takto riesim, lebo ved potom urobim, dalsi vikend a potom a mam toho teraz vela a bla bla… 7 mesiacov som do neho hucala nech vymeni silikon okolo vane, nakoniec som ho menila ja sama v 9.mesiaci tehotenstva.. a pochvalil ma, ale netrklo mu😂teraz mam kupene nove vypinace uz 2 mesiace, ale dam mu este tyzden, kym vyhodi stare interierove dvere na zberny dvor co mi po prerabke stoja uz 4 mesiace v spalni a ked nic, tak pride hodinovy aj k nam.. v domacnosti pomaha, s detmi tiez, ale co sa tyma takychto robot, skor sa vyucim remeslu a urobim si to sama. Ano ponizila si ho, jeho ego utrpelo, ale to je jeho jesitnost😂
@spadnutaslivka tri mesiace už čakala, predpokladám, že my i to čo veciach aj nie raz hovorila....a má čakať ďalší mesiac?
Ani náhodou.
@nyusika kľudne aj pol roka... nikdy nevieš, prečo sa niečo natiahne a nespraví sa hneď. Keď má ale jasne stanovený časový limit a muž vie, že ak to nebude, porieši si to žena inak, tak už je potom ozaj na ňom, ako to dopadne. Akože mne je to fuk, nejde tu o mňa, ani môjho muža, ani moju domácnosť, takže mi je v podstate jedno, ako by to vyriešili iní. Ja ale považujem komunikáciu za základ vzťahu, takže áno, ja by som najprv povedala, že mám v pláne to prípadne vyriešiť inak, tak buď nech sa to pohne alebo to teda vyriešim a nech sa potom nesťažuje.
@spadnutaslivka no a my nevieme, ako komunikovali.
Čiže iba teoreticky môžeme radiť.
@spadnutaslivka @lucmirka124 takze panov tvorstva si treba obchadzat, aby sa nahodou necitili urazeni ked vyjde pravda na javo? Pravda, ze odkladaju a odkladaju a odkladaju to co maju spravit. Oni nevidia, ze to treba spravit? Oni nevidia, ze je to nespravene uz mesiace? Im sa treba vyhrazat externymi zdrojmi aby sa rozhybali? To sa nemozu rozhybat len sami od seba? Oni sa nevedia rozhybat ked im to zena pripomina?

@h2 Je to ich spoločná domácnosť, v ktorej by sa mali obaja cítili komfortne. Ak nejednému z nich prekáža, že to 3 mesiace nie je dorobene a je závisly na partnerovi, kedy bude mať čas a chuť, tak je úplne na mieste si to poriešiť cez hodinového manžela ako byť ofucana a naštvana.