icon

Máte niektorá priateľa, ktorý nechce deti?

queen19
21. jan 2021

Ahojte.
V poslednej dobe sa cítim tzv. mamičkovsky. Tento rok budem mať 30 a cítim, že prišiel ten správny čas. Som po rozvode, kde manžel nechcel mať deti. Momentálne mám priateľa ktorý je o 4 roky mladší. On sa však na niečo také necíti a podla jeho slov to ani tak skoro nebude. Na moment mi dal falošnú nádej, že teda chce no o dva dni sme sa dostali zase na bod mrazu. Vraj sa bojí, že je na to mladý a nebude dobrý otec práve kvôli tomu. (Bude mať 26) Skúšala som sa s ním porozprávať, no o tej téme nechce ani počuť. Z jeho výrazu sa dá usúdiť, že ho to priam obťažuje. Stretla sa s tým niektorá? Prípadne sa vyjadrite vašimi názormi 🙂
Ďakujem

evca8285
21. jan 2021

@queen19 myslím, že by som mu vysvetlila, že je to pre mňa dôležité. Ze chceš byt mamou a preto je to naozaj dôležité sa o tom porozprávať. Vypočujte jeden druhého aké máte pocity a dôvody pre ktoré chcete/nechcete teraz momentalne deti. Poprípade kedy by on si predstavoval že by chcel. A skúsiť nájsť nejaký kompromis. A to ze sa o tom nechce rozpravať by som na neho pritlačila tým, že je to pre teba dôležité. Ak u teba bude túžba po bábätku rast a on sa s tebou o tom bude odmietať co i len rozprávať skôr či neskôr vám to zničí vzťah. Držím palce 😉

jaskolka
21. jan 2021

@queen19 v podstate ty si odpovedás sama. Úplne chápem to, že máš obavy, že trebárs budeš čakať a v 35,ked on konecne dozreje, lebo veď bude mat už 30 aj on, bude odrazu problém vôbec otehotnieť, alebo donosit bábätko. Je tu toho plno, ženy čakajú, odkladajú dieťa, lebo podmienky, lebo kariéra, lebo partner a potom hups, ono to nejde, a nasleduje počítanie plodných dní, ovulacne testy, mrte bielych tehu testov, návštevy gynekológie a rôznych CAR. Plodnosť klesá, to je holý fakt. Telo ženy a aj muža po 30 už nie je také ako v 25.Ok, sú výnimky, ale jednoducho páry majú problém splodiť a donosit. Preto otázka dieťaťa teraz je veľmi dôležita vôbec na začiatku vzťahu, kedze už je takmer pravidlo, že partneri už majú ďaleko cez 20,a 30.To nie je, že máme 10,15 rokov čas, ako keď sa brali 18 roční. 30 ročná žena má skutočne možno 5,6 rokov na prirodzené počatie. A každým rokom to len klesá...

mariejenka
21. jan 2021

Vek je číslo,a ľudia sme všetci iní,tam kde sa niekto necíti byt v 26 rokoch pripravený na dieťa ,ma iny chlap dve a tretie na ceste,stavia dom,robi, stará sa. Tak to chceli. Ja som prvé mala na 30,druhe na 34. Muz je o 6 rokov starší. Ked sme zváži na babom ste sme neboli manzelia, tak mu vravim..(mala som 27r) ze ked neposunieme vztah k manželstvu a detom,rodine,caw lásko... do pol roka kupeny dom, prerobený za dva roky,bum prvé dieťa,svadba,bum druhe dieťa...cize postav ho pred otázku,ci chce s tebou ostať uz "nastálo" čiže si založiť rodinu. Lebo ak neni sebec,musi pozerat aj na teba,ze lepšie bude ked babo pride čím skôr.

miadi
21. jan 2021

Ty si niektore veci zle vysvetlujes .. to ze povedal ze chce aby si bola mama.. neznamena ze ok ideme na to. To znamena ze chce aby sa ti tvoja tuzba raz splnila . Ale neznamena to ze on chce byt otec . Urcite nie teraz.

egiginka
21. jan 2021

@queen19 chlap je urcitym sposobom zivitel rodiny v nasej kulture. Co obzvlast je pocas tvojej materskej dolezite a to je obrovska zodpovednost na muza. Dalsia vec je, ze v 26 je naozaj este mlady a oproti zenam 26r chlap je ako zena v 20tich.... a jednoducho mne to pride normalne, v tom veku sa necitit este na otca. Moj muz mal 30, ked sa stal otcom a podla mna to bolo na neho skoro... teraz ma 37 a je urcite ovela zrelsi. Vela robia aj jeho kamarati, maju rodiny?.... ak ho lubis netlac na neho ak chces dieta, tak jednoduchobsi treba najst muza co je zrely a pripraveny mat dieta, ale nehladaj ich please na intraku.....

hindakus
21. jan 2021

@queen19 rozpadne sa mi jeden vztah kvoli rozdielnemu pohladu na deti, a nespytam sa na to novej znamosti vcas?

egiginka
21. jan 2021

@mariejenka len to je podla mna nefer pre 26 r chalana po podstate asi este kratkej znamosti... ... tvoj mal 33 a ste asi boli nejaky piatocek spolu. .. tak si ho trosku len rozhybala k rozhodnutiu, ale mne to pride v tomto pripade, zial.dost taky tlak... ktory ja by som asi nedala

queen19
autor
21. jan 2021

@egiginka Kamaráti? On ich má vo virtuálnom svete a z toho čo viem, tak sú všetci mladší. Prípadne jeden je starší ale rodinu nemá.

jaskolka
21. jan 2021

@queen19 myslím, že práve si tiež spomenula, kde môže byt problém
Je pravda, že aj tí kamaráti veľa ovplyvnia, ex mal kopu mladších, ale skutočne mladších, on 37 a kamoši mali možno 25,27,jak nie ešte menej, edrn bol starší, rozvedený s názorom že svadba a deti si hlúposť, zabijac času, takže áno,aj to je dosť závažná vec. Manžel síce je mladší, ale všetkých kamarátov ma zenatych s viac deťmi.

egiginka
21. jan 2021

@queen19 podla mna skus si fakt predstavit, ze to hovoris tvojmu mladsiemu ja v 20... ze chces dieta ..... tak prosto to nie je o tom ci chce/ nechce... ale ci sa teraz asap na to citi a neciti a fakt je na mieste sa vo veku 26 necitit. Ty uz evidentne mas kamosky , co maju deti a to ta motivuje... ale ma kanaratov otcov aj on? ... ked jeho kampsi zacnu mat deti, aj on to bude citit.. je to take normalne. .... PS ja som mala 23 ked sa mi narodilo dieta...

andrea_ff
21. jan 2021

@queen19 ahoj. Chalan skoncil vysku pred dvoma rokmi...asi si viem predstavit, ze dieta este nechce. Mate kde byvat? Ja ak by chalan stal za to, ze by som vedela, ze ho milujem a viem si s nim predstavit zivot....by som este rok pockala....a po roku-dvoch ak by nechcel, tak riesila situaciu....
My sme po vyske pracovali, postavili dom a teraz som uz skoro 4 rok doma s detmi (rodila som ako 33 a 35 rocna).
A ja za seba poviem, ze nelutujem, ze sme si zivot aj uzili ako bezdetny, zabezpecili strechu nad hlavou....lebo uz s detmi je vsetko o inom.... drzim palce, aby to nakoniec bolo k tvojej spokojnosti

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
znka121
21. jan 2021

@queen19 ja mam priatela ktory je sice starsi o trosku len a tiez o detoch nechce ani pocut. Ich doma tak rodicia vychovavali a stale do nich hucali ake je to zbytocne mat deti. Takze snim absolutne nepohnem v tomto. Zmierila som sa stim,ze dalsie dieta mat nebudem. Mam 1 z prveho mazelstva.

mikadooo
21. jan 2021

@queen19 mám dve známe, ktoré mali takýchto priateľov. Obe sa za nich vydali. Obe sú už rozvedené, majú nové vzťahy a v nich aj deti. Ich bývalí sú obaja doteraz single, bezdetní a už majú po 40-tke (tí chlapi). Na rozdiel od tvojho prípadu, obaja tvrdili dlhodobo že deti nechcú a obaja boli od svojich partnerok starší. 26 rokov mi príde ešte ok, že fakt sa mu môže zdať že je ešte trochu skoro na to aby bol otcom... Kto vie... 🤷 Chlapi majú proste čas...🤷

queen19
autor
21. jan 2021

Musím povedať, že sa cítim čoraz viac zmätená 😅 Každý názor si vážim 😊 Myslím, že každý má v niečom pravdu.. 🤔

concita
Autor odpoveď zmazal
mariejenka
21. jan 2021

@egiginka to je pravda, ten mladý 26 je brat, a je velmi spokojný, aj so svaginou...kym oni uz budu mat veľké deti,budu stale mladí,a ja este v 40-tke ulohy písať 🙂 ale všetko je o nastavení, prioritách...a nikoho neodsudzujem co si vyberie, naj je tak aby obaja chceli rovnako, lebo deti je sakra velka zodpovednosť.

zuzkaaa30
21. jan 2021

Mamskskzkzkxkzkzozkzkss

janickacrazy
21. jan 2021

@queen19 neviem ako dlho ste spolu, ale je veľká pravdepodobnosť, že keď budeš čakať, zabiješ svoje najplodnejsie roky s mužom, ktorý má večne čas, áno, on má na dieťa veľa času, ty nie, čo keď ani po 5 rokoch nebude pripravený? Ty budeš mať potom 35, kým si nájdeš niekoho iného tak prejde rok-dva, kým otehotnies, tak možno ďalšie 2 a budeš mať prvé v 39 a na druhé už ani nepomyslis. No ja som veru od môjho ex odišla, lebo nechcel dalsie dieťa, hoci na začiatku vzťahu samozrejme sľuboval že bude.

reni1512
21. jan 2021

...ja by som s takym nebola :D nie je jediny na svete

katkakovac
21. jan 2021

Moj deti nikdy nechcel. Zornamili sme sa tesne pred 18 a az vo veku 27 rokov sa rozhodol, ze teda deti ano, ked teda tak chcem. Prve sa podarilo po roku a druhe chcel viac on ako ja. Ale pokial sa sam nerozhodol, tak som na neho netlacila. Ja som to nechala plynut a ked som mala pocit, ze ma uz tlaci cas, tak som mu to povedala, ze chcem deti a aky je jeho nazor. Ak by povedal, ze nechce, pockala by som do mojej 30 a potom by som zdvihla kotvy. Segra ma tiez mladsieho muza, moc sa mu do toho nechcelo ale slubil jej, ze do jej 30 bude vydata a bude mat deti. Vyslo to sice len zo svadbou, ale do roka bola tehotna. Moja rada je nechat to este chvilu tak, nech si to v hlave uprace. Chlapi to inak riesia, musia si to premysliet a potrebuju na to svoj cas. Netlac na pilu, ale ak sa nerozhybe, rozhyb sa ty dalej.
Spomenula som si na jednu znamu. Ona po 30, priatel 25. Ona predtym mala muza, snazili sa roky o dieta a nedarilo sa (menstruacia raz do roka) Po rozvode si nasla tohto priatela a teda nechranili sa, lebo nemoze mat deti. Po case zacala mat divne pocity, brucho ako kamen, nakoniec cudne pohyby v bruchu. Test ukazal tehotenstvo, ultrazvuk 28tt. O 4 tyzdne sa im predcasne narodil syn, nemali cas sa ani nic nachystat. Rozhodla priroda za nich. Maju krasneho synceka, on ho lubi, aj ked to teda bol riadny sok pre vsetkych

mitusa111
21. jan 2021

@1aduliatko1 málo ako málo ;) môj muž má 29 a máme 5 deti 🙂 prvé sa narodilo keď mal 24...myslím že vek je výhovorka.... je to o pripravenosti na zodpovednosť... Predsa len, dieťa zmení celý život a nie každý si tak vie predstaviť že bude musieť všetko zmeniť a byť za niekoho zodpovedný.... Rodičovstvo je veľký krok a je pochopiteľné keď majú z toho ľudia obavy hl. Muž ktorý sa len učí starať sám k seba 🙂 je to veľká výzva a chce to veľa odvahy 🙂 takže @queen19 možno mu len preba dodať odvahu spraviť veľký krok. každopádne vám držím palce na rukách aj na nohách... 🙂

lulu0123
21. jan 2021

Tazke to mate.Kazdy ste uplne niekde inde.My sme s muzom rovnako stari a pravdu povediac v 26 sme ani jeden z nas deti nechceli.Boli sme rok po skole a chceli sme sa nejako karierne posunut.Prve dieta sme potom mali v 31.Teraz mame 37 a cakame tretie.Ale zas so starsou partnerkou musi ratat s tym,ze deti uz bude chciet mat.Hlavne by som nanho netlacila.Trocha mozno pockala,rok dva, ak stoji za to.

1aduliatko1
21. jan 2021

@mitusa111 jasne, kazdy je iny 😁 nuekto chce uz v 20tich dieta, niekto ani v 40tich 😁

miadi
21. jan 2021

Vies co este ma napadlo daj sa vyšetrit ako si na tom s plodnostou.. problem ak je tak ho maju aj 20ky aj v 30 aj 40 .. a vtedy by bolo dobre sa rozist a hladat chlapa okolo 35r co chce rodinu.. ak ti dr povie ze vsetko je ok tak urcite za rok dva Ta tvoja plodnost nezmizne. Lekari tvrdia ze idealne by mala mat žena prve dieta do 35r no vela ludi si to v hlavach premenilo ze zeny by mali mat deti do 35r ( co je blud) a ked ti dr povie ze vsetko je ok tak daj tomu svojmu sancu rok dva dozriet . Vas vztah sa za ten cas upevni alebo rozpadne. No aj 32r este stihas sa znovu zalubit a moze sa stat ze s novym to bude aj hnet aj same a Proste nikdy nevies . Lebo ked ho teraz dotlacis do dietata moze sa stat ze on to bude brat ze ti dal co si chcela tak sa staraj len ty . A takych tu je dost pripadov. Potom sa zenam partneri totalne znechutia ked nemaju doma oporu ale chlapa co si mysli ze zena na materskej mà ich obskakovat a ma byt stastna aj ked nevyspana v tip top upratanom mnam navarenom a on robi dost ked plati ucty a chce po robote svoj relax . Potom az vidia muza v novom svetle. Hoci on sa vobec nezmeni iba ich znenilo materstvo. Muzi su od prirody vacsi egoisti.

loliku
21. jan 2021

@queen19 ja len že 30 to nieje strašný vek ...poznám 30 ročne čo ani priateľa nemajú...asi by som netlačia veď ešte len bude mať 26 čiže má 25 chlapi sú rozumové o 2 roky pozadu (nič v zlom 😁 len vtip ☺️) čiže má 23 no a koľko chlapov v 23 chce deti ? 🙉 Ale teraz vážne tak keď si rozumiete by som netlačila naň iné by bolo keby mal 36 a nechcel, podľa mňa je to aj tým vekom

janickacrazy
21. jan 2021

@loliku no hej, len potom ona môže mať neskôr problém otehu, keď mladý už bude konečne pripravený

17alexis
21. jan 2021

@queen19 ked som mala ja 26, mala som frajera, rovnako stareho, ktory povedal, ze deti chce najskor o 10 rokov. Rozisla som sa s nim do dvoch mesiacov, celkovo sme boli spolu 4 roky. Teraz mam 32, som vydata, exfrajer ma tiez 32, je sam, nema vlastne byvanie a tak skoro asi ani nebude mat a ja mam tak malo vajicok, ze riesim umele oplodnenie lebo inak by to neslo a pevne verim, ze tentokrat to vyjde. Nechcem ani pomysliet, ze by som tuto temu riesila v 36ke lebo to by som sa uz k vlastnemu decku nedopracovala, teraz mam aspon ako - taku nadej. Nepokracovala by som v takom vztahu ani vtedy a ani teraz.

halci
21. jan 2021

V 26tich ani moj muz neuvazoval nad detmi. Vedeli sme, ze deti raz chceme, ale prislo to na nas az ked ja som mala 29 (vydavala som sa v 28) a muz 31. Muzi su vacsinou v tomto dost oneskoreni.

stanulienkat
21. jan 2021

Tak ani sa necudujem,ze este nechce deti. Ma aj 10 rokov cas. Netlacila by som na pilu. A nepises ako dlho ste spolu. To je tiez velmi dolezity udaj. Ked ste spolu par mesiacov a pokusas sa ho uhnat len kvoli biologickym hodinam, to nie je dobry start ani pre dieta.