Materializmus - v škôlke si o nás asi myslia, že sme sociálny prípad
Povedzte mi dámy, ako to máte s oblečením do škôlky pre decká. Koľko toho detičky majú? Čo je zdravá norma? Dnes mi učiteľka podala dve tašky oblečenia, že mám malému povyberať ak nemá. Pritom nemám pocit, že by to dieťa nemalo, ale nemá toho zbytočne veľa. Do škôlky má vyčlené dve pyžamká, dvojo obliečok na perinky. Ktoré cez víkend operiem a v pondelok sa tam vždy môžu vrátiť čisté. Oblečenia má po 5 ks z každého potrebného druhu do škôlky (5 ks tričko, 5 ks tepláky.. Spodného prádla má viac). Ja nemám potrebu nejako škrečkovať veci, chodí vždy čistý, však keď sa to zamaže operiem to. Keď sa zničí alebo z toho vyrastie tak vyradím a kúpim nové. Príde vám to tak, že potrebujeme materiálnu pomoc? Celkom ma to šokovalo. Pritom ani s platbami za škôlku nijak nikdy nemeškám že by mali dôvod si to myslieť 🤷♀️
@anjelicek26 l nejakému kde si písala ze nevie dieťa teplo obliecť, asi
@luciferkax písala som, že to vzbudilo možno ten dojem. Toto ťahanie za slovíčka, diskusia na štyri strany a pritom sa manicke stačilo opýtať.
@ava11 presne toto prekáža aj mne, buclatejsie dieťa oblečené v štýlových veciach, pekné, moderné, ale ÚZKE, VKUSE HOLE BRUŠKO, HOLÝ CHRBATIK, ešte keď ma pančušky q na to legíny q všetko opasovane, ľutujem ho
@krkavcia_mater 150 eur za overal na jednu- dve zimy..to.by som neinvestovala, ani keby neviem kam davat peniaze😅..ale v pohode..vec nazoru
@lacibo moje deti nemajú radi overaly, tak ako pozerám celkom ušetrím každý rok 😂
@canis_lupus dirkinson je super, paci sa mi ten predlzovaci patent. Ja mam rada Reimu 🙂 Uz aj oni maju moznost na urcitych modeloch predlzit o 6 cm 🙂
@lacibo chápem. Každy ma predsa iné priority 🙂
@lacibo ja to zas vidim inak, chlapci tiez didriksons reima, molo, pompdelux kombinezy a tam kupim za 120e predam za 80e este, takze ma kombineza "vysla" 40e...pretoze dobru kvalitnu kombinezu predas aj nosenu... ked treba..
@lacibo presne, dajú sa tie veci potom ešte celkom dobre predať. A keď si zoberiem, že bude mať tú kombinézu 3-4 sezóny, tak to nie je až také zlé. U nás v Tatrách bolo teraz aj viac ako -10°, okrem toho chodíme na niekoľkohodinové sánkovačky, lyžovať sa, malý sa váľa v snehu, guľuje... Neviem si predstaviť dať mu napríklad Lidl oblečko. Mala som odtiaľ bundu po synovcovi a ten materiál je mega rozdiel. Napríklad tričká a legíny kupujem kľudne v sekáči, ale vrchné vrstvy a topánky chcem kvalitné, to ani z druhej ruky nekupujem, lebo ktovie, v čom to prali a či to ešte má napríklad vodný stĺpec
@anjelicek26 tak ano, suhlasim, len tych 120 treba mat..🤣
@canis_lupus tak na 4 sezony nie je 120 tak vela, to je pravda ja dcere kupujen tiez aspon 5000 vodny stlpec, chcem, aby bola v teple, mam rada zn.Etirel, nikdy nesklame

@krkavcia_mater nikdy nezabudnem na výraz môjho chlapa, keď zistil, že malého overal stál cca 100€ (Didriksons) 😂😂 Ale nakoniec si pochvaľuje, že aký je fajny a tie veci majú takú špecialitku, že vnútri sa rozpára šev a tým sa zväčšia, takže dúfam, že aspoň tie tri roky vydrží 🌝