icon

Milenka verzus manželka

krejzinka11
8. feb 2015

ahojte, viem ze tu uz par takychto tem je, ale predsa len, kazda jedna to ma kusok ine. S priatelom sme spolu cca 3 a pol roka, byvame spolu, teda cely tyzden je umna a na vikend chodieva za svojimi detmi. Jeho manzelka to vie, ale neriesi, ved preco by aj, ved jej dava peniaze, ona je doma s detmi, nemusi sa o neho starat, daco si zarobi aj predajom, no prosto je jej dobre. O mna sa tiez priatel stara, dost mi financne vypomaha, ale mi to aj potom vsetko vycita. Mam dve deti, on s nimi moc dobry vztah nema :( Velmi ho lubim, a viem ze aj on mna, uz sme toho vela preskakali, ale nedokazeme sa rozist, aj ked to uz velakrat bolo na spadnutie. Neviem co dalej, uz to psychicky nezvladam, vikendy su hrozne, vela rozmyslam a potom som smutna, co on z komunikacie vyciti. Inak vela spolu komunikujeme, cez spravy, piseme v podstate vkuse, cize vieme co prave robi ten druhy.
O rozvode sme sa bavili, niekolkokrat som to vytiahla, ze si zelam aby to s nou ukoncil, pokazde sme sa velmi pohadali a povedal mi ze sa nerozvedie, co ma dost ranilo. Verim ze je to pre neho tazke, mam pocit ze sa jej boji, alebo ja neviem, boji sa co rodina jeho na to, ale viem, ze ona s tym je zmierena, uz sa aj rozvode oni dvaja rozpravali, ale asi tak ze ona mu povedala, nech poda ziadost a on jej povedal, ze nech ona poda. Oni dvaja nejak moc v kontakte nie su, ked je tam, moc nekomunikuje, ako je mi jasne ze nejaka ta komunikacia tam byt musi. On ked tam pride, porobi co treba a to ma tiez hneva, u mna dokopy nic nespravi, co chapem, kedze chodi z roboty dost unaveny, ale ma to vytaca, vsetko musim zvladat ja. Rano vstavam s nim, robim mu ranajky, chystam mu oblecenie, a ked pride z roboty, tiez chystam veceru. Periem mu, zehlim, ale mam pocit ze on to berie ako samozrejmost. Ta jeho mu v zivote nic neuvarila, aj ked ide cez vikend tam, vari on, lebo ona nevie varit.
Poradte, ako sa s nim porozpravat, chcem ho znova poziadat nech to s nou ukonci, ale nechcem aby to bral ze ho nutim, ani ze mu davam dake utlimatum

krejzinka11
autor
8. feb 2015

no neutiahne, ked ma platit hypoteku na dom, peniaze na deti a este aj mne na domacnosti prispievat, nie je to jednoduche

janinah
8. feb 2015

@krejzinka11 len aby si si z toho aj niečo odniesla,z tých rád..... 😉

sissy27
8. feb 2015

@krejzinka11 sorry, na rovinu ti povie "nerozvediem sa", pred manželkou ťa zatĺka, vykričí ti, že ho stojíš prachy, nepomôže ti, nemusí tvoje deti a ty hľadáš radu, ako ho mať pre seba a teší ťa starať sa oňho... musí byť strašne dobrý v posteli, až tak, že ti rozum vyt..kal z hlavy...

mamulka211
8. feb 2015

cez vikend mozno ani nechodi domov, ale za dalsou milenkou

sissmiss
8. feb 2015

@sissy27 ani nemusi, ta omamna predstava o vztahu (ktory neexistuje) je viac nez sex...

zeleny_cajik
8. feb 2015

@mamulka211 takou ozajatnou mozno 😀

oldman50plus
8. feb 2015

@sissmiss Vidíš, ja si myslím že nemáš pravdu a nepoviem ti že drístaš. Samozrejme kopu mužov má milenku len na sex a nechystá sa k nej odísť ale vtedy nespia s manželkou že chcú ale že MUSIA kvôli odhaleniu. Ak by si mohli vybrať spia len s milenkou, s manželkou majú záujem len ak sa proste nedostanú k milenke dosť často inak je to len zastierací manéver.

U mňa je trochu rozdielna situácia. U mňa manželka odmietla sa rozísť s milencom tak nakoniec som si našiel aj ja milenku a fungujeme v v štvoruholníku kde jediný komu sa to nezdá celkom normálne som ja, 3 traja ostatní s tým nemajú problém a sú so situáciou spokojní tak sa musím prispôsobiť. Btw, milenke som verný rovnako ako som bol manželke.

slniecko2
8. feb 2015

@krejzinka11 ze ti neni hanba 🙄

mamulka211
8. feb 2015

ja by som zakladatelku neodsudzovala. V podstate sa s tymto svojim milencom zoznamila v case vlastnej manzelskej krizy a dotycny jej nahovori , prevdepodobne, ze aj on zaziva v svojom manzelstve krizu. Lenze, kym, si ona svoj zivot nakoniec poriesila a rozviedla sa, unho ostalo len pri planych sluboch a nakoniec uz ani pri tych sluboch...kedze jej city boli naozaj uprimne, ona ho miluje stale, ten kto v tomto stvoruholniku, ak to nazyva oldman, je hajzel, je prave ten milenec.Manzelka, sa kvoli detom a mozno aj z vlastneho pohodlia prisposobila situacii, ale zakladatelka je ta, ktoru to zjavne najviac trapi. Preto ti radim, ak ti takyto vztah nevyhovuje a lepsie to uz nebude, kedze unho uz faza zamilovanosti presla, aj ked s bolestou v srdci, karmicke vztahy bohuzial bolia.., predsa len ho nechaj ist a ty si pockaj na muza, ktory ta bude milovat natolko, ze kvoli tebe uzavrie vsetky bocne ulicky a bude zit len pre teba a tvoje deti. To, ze ho tvoje deti neznasaju, tiez za vsetko hovori, deti vycitia viac, ako my dospeli. Nemas za cim lutovat. Kym nezavries jedny dvere, ine sa ti neotvoria..

asocial
8. feb 2015

@krejzinka11 vies, ty nevies, co on realne robi doma..ty nevies, v akom stave je realne ich manzelstvo..a zrejme, jeho zena o tebe ani nevie...
jemu vzhovuje taky zivot, kde si zije ako prasa v zite a mozno sa v duchu zabava na dvoch naivnych zenach, ze ako to ma dobre vymyslene..hmm...

inak, voci tvojim detom, predpokladam, ze byvaju s tebou - nie je ti to blbe? nemaju ho radi..a ako im vysvetlujes, ze ujo prec na kazdy vikend? mas male deti..najdi si priatela,s ktorym vytvorite rodinu, ktory cez vikend zoberie niekam deti...
no..mas pravo byt stastna, ale s tymto trulom asi stastie nenajdes

sissmiss
8. feb 2015

@oldman50plus nie, ty si nikoho neurazil 😀
"...Ohrdnute zeny s nerealnymi predstavami, nechapu za macny macik, precenuju..." ooo, ano

0silvia0
8. feb 2015

@oldman50plus inak mňa by tiež zaujímalo, koho si myslel tými ohrdnutými ženami s nereálnymi predstavami 😀 😀 😀 Ja som tiež prispela, ohrdnutá som nikdy nebola a moje predstavy sú jasné a zreteľné 😉 a určite všetky ženy ani všetci muži nepoužívajú jeden rovnaký model na riešenie všetkých životných situácií, to je taká blbosť hádzať všetko mužstvo aj všetko ženstvo do jedného vreca, aj medzi ženami, aj medzi mužmi nájdeš toľko rôznych exemplárov, ktorí nemajú rovnaké, ani podobné vzorce správania, že by si sa čudoval 😉

zeleny_cajik
8. feb 2015

@0silvia0 veď nevidíš, píše, že ohrdnutý bol vlastne on. Pánko sa tvári, že je ohromne nad vecou medzi hysterickými ženskými, ale už len jeho prítomnosť na tomto fóre, v týchto diskusiách a jeho tón hovorí o niečom inom 😉

zuj
8. feb 2015

necitala som diskusiu, ale ja by som odisla, s takymto chlapom by som zit nedokazala, toto nie je plnohodnotny vztah, ale vztah, ktory jemu vyhovuje a ty si sa prisposobila. A este jedna vec ma zarazila, ze si nerozumie s tvojimi detmi, pre mna by to bolo jedno z najdolezitejsich kriterii...

lenka_21
8. feb 2015

@krejzinka11 nuz uprimne co si cakala, ze ti baby napisu??? Pozri mam v zivote rozne situacie, lahsie, tazsie a velmi nerada niekoho odsudzujem, posudzujem a pod. Kym nechodim v niekoho topankach je to naozaj tazke posudzovat. Chces radu, mozem ti napisat ako to vidim ja (vychadzam len z toho co si tu napisala).
Podla mna si musis odpovedat na jednu a velmi zasadnu vec:
Co chces ty? Aky chces zivot? Uprimne z toho co si tu napisala je tazke hladat nejake bonusy (ak neriesim tie financne a intimne) na chlapovi, ktoreho si tu opisala. Vztah ako taky mate, s tvojimi detmi nevychadza, ty sa mu staras o full service, istotu, zazemie, respekt u neho nemas.
Ano si zalubena (chapem pri 2 detoch a povinnostiach) je naozaj tazke si najst normalneho chlapa, ale nemyslim si, ze je to uplne nerealne. Ta zalubenost ti trosku poplietla hlavu, lebo keby to tak nebolo a ty by si za normalnych okolnosti citala takyto pribeh aky si napisala ty tak si asi pomyslis presne to iste co ti tu niektore kocky napisali.... 😕

Ak toho chlapa naozaj chces, tak jedina moznost aka existuje je mu navarit dobru veceru, otvorit flasu vinka a normalne v klude mu vsetko vyklop. Nemusis mu rozpravat ody, litanie a nic podobne...povedz mu, ze 3 roky je dlha doba na to aby ste obidvaja vedeli co chcete. Zivot je kratky na to, aby ste ho este takto delili ...ty, tvoja rodina, on verzus jeho manzelka, jeho deti a on. Povedz, ze chces normalny plnohodnotny vztah s jednym muzom, ktory bude s tebou v dobrom aj v zlom a odmietas sa sa dalej o neho delit. Poziadaj ho nech si to premysli a nech ti da vediet ci si to vie predstavit. Ak ano, tak treba poziadat o rozvod, doriesit vyzivne, spolocny majetok a pod. a zacat zit novy zivot.
Ano musis pocitat s tym, ze povie nie a v tom pripade, ale musis byt nekompromisna a trvat na rozchode, vymazat jeho cislo, poziadat ho, aby ta nekontaktoval a zamavat cau a pa navzdy. Bude to zo zaciatku pre teba tazke, ale verim, ze to po case preboli a budes mat opat sancu najst si niekoho s kym by to malo vacsi vyznam...

Podla mna toto su tvoje moznosti, ako a co mu povies je na tebe...aku dobu na rozmyslenie mu das je tiez na tebe (mozete sa aj dohodnut, ze pocas tej doby sa nebudete stretavat) a mozno aj ty s odstupom budes vidiet veci inac...

Drzim ti palce!

oldman50plus
8. feb 2015

@0silvia0 Nepovedal som že tu prispievajú výlučne ohrdnuté ženy s nereálnymi predstavami. To sú také ktoré nechal muž kvôli milenke a myslia si že to je preto lebo ona ho "zviedla a vytrhla od rodiny". Pritom je to väčšinou tak že muž si nájde milenku ku ktorej odíde lebo nie je spokojný v doterajšom vzťahu. "Strojcom nešťastia" nie je milenka (ak by nebola táto nájde si inú v noci je každá mačka čierna ako hovoríme my muži) ale problém v pôvodnom vzťahu.

Samozrejme každý sme rôzny ale pretože podrobnosti nepoznáme môžeme písať názory len na najpravdepodobnejší scenár.

krejzinka11
autor
8. feb 2015

inak zeny, tiez si myslim, ze pokial ste to nezazili na vlastnej kozi, tak radite hrdinsky, ktovie ktoru z vas podvadza muz a ani o tom netusite. ja nevravim ze je spravne to ako zijem, ale v jednom som si ista, viem ze s nou nespava, a aj ked mame problemy vo vztahu lubime sa, a ziadna z vas mi nevyhovori, ze on ma nelubi, som s nim v kontakte vacsinu casu a co tu niektora napisala ze na vikend chodi za inou, tak to ma fakt pobavilo. zas na tolko ho mam pod kontrolou, ze viem kde je.

krejzinka11
autor
8. feb 2015

@lenka_21 dakujem

inak niektora ste tu pisala ze si mam najst druhu robotu? akoze to ma byt vtip, som dve deti a ledva stiham casovo jednu, to akoze mam kam deti dat?

mamulka211
8. feb 2015

@krejzinka11 tak ale co chces, aby sme ti poradili? Rozist sa s nim nechces, takyto vztah ti nevyhovuje...my ho neprinutime zmenit to, to mozes len ty. Ty jedina si urcujes, co on s tebou moze robit a co nie. ak mu dovolis takto sa k tebe chovat, tak sa takto bude chovat vzdy.

sissy27
8. feb 2015

@krejzinka11 vieš, ak ktorúkoľvek z nás muž podvádza a netušíme to, tak sme v úplne inej situácii ako ty, ktorá je vedome pre chlapa len tou druhou... manželka nevie variť, nechce sa jej obskakovať ho, naopak, ona si rada nechá navariť a obskakovať sa... a on, miesto toho, aby takú "nehodnú" ženu poslal k vode a ušetril si čas, peniaze, energiu, tak si našiel sliepočku, ktorá zvláda všetko, čo zákonitá nie, a ešte je aj vďačná, že mu to môže splniť a nemá odvahu otvoriť si papuľku, aby sa náhodou on neurazil a predsa len nezostal pri zákonitej... no ktorý chlap by ťa nemiloval? 😀
jeho manželka nemá dôvod podať o rozvod - načo? má pravidelný príjem, zaplatenú hypo, cez víkend navarené, postarané o deti aj o dom, on tiež nemá dôvod sa rozvádzať - keby žil sám, takisto by musel investovať do nejakého podnájmu, servisu, stravy plus zháňať do čoho pichnúť... ešte že existujú také spasiteľky - utešiteľky ako si ty 🙂
a nemusím byť žiadna hrdinka, aby som nepochopila, ak by mi chlap otvorene povedal "nerozvediem sa" ...
len tak pre zaujímavosť, keby sa raz tvoja dcéra dostala do takejto situácie a prišla by si po radu k tebe, čo by si jej povedala?

mamulka211
8. feb 2015

@sissy27 mudry nazor

nikush
8. feb 2015

Nerobim sluzku vlastnemu mm, nerobila by som ju ani milencovi keby som nekakebo mala. Myslim, ze kazda matka normalna sa pri hladani partnera pozera aj na svoje deti, ci vyhovuje aj im. Uz totiz nie je sebecka. A hanbila by som sa pred vlastnymi detmi. Ked budu mat dost rozumu aby to pochopili. A nikdy by som si takto neublizovala ako ty. A neverim, ze vies ake to so svojou zenou a detmi doma. Neverim, ze by bol taky ch.. a povedal by ti pravdu ked vidi aka si.

sissy27
8. feb 2015

@mamulka211 vďaka 🙂 len už moja prababička hovorili, že "komu není zhůry dáno, v apatyce nekoupí" ...a pravdu mali 🙂

lenka_21
8. feb 2015

@krejzinka11 a mozno ti trosku vlejem nadej...mam takyto pripad vedla seba. Kamoske sa stalo nieco podobne.
Ona bola v tom case oficialna priatelka a jej priatel chodil na tyzdnovky. Tam si nasiel milenku a zil dvojity zivot niekolko rokov. Milenka o priatelke vedela, lenze priatelka o milenke nie. Dokonca sa s priatelkou aj ozenil, lenze to uz milenka nezvladla a rozisla sa s nim. On nezvladol rozchod a 2 tyzdne po svadbe (!) sa opil a povedal uz vtedajsej manzelke pravdu... Nuz po prvotnom soku nasledoval rychly rozvod, chlapik nakoniec uprosil milenku, ta mu odpustila a po rozvode si zobral milenku. Nastastie v tejto situacii neboli deti, ale neviem ako by to dopadlo keby milenka nezatlacila...lebo on ten trojuholnik nechcel ukoncit 😕 Je to uz xy rokov, on zije v relativne dobrom manzelstve. Kamoska sa rozhodla verit chlapovi s kt.ma medzicasom 2 deti a konecne si ho zobrala.... 😉 🙂

mamulka211
8. feb 2015

@lenka_21 no vidis on si az po svadbe ujasnik, kolho vlatne miloval, to muzi su taki pošahani, oni niekdy ostavaju vo vztahoch len preto, aby nemuseli robit ziadne rozhodnutia, aj ked ich tam uz nic nedrzi :D .

krejzinka11
autor
8. feb 2015

nebudem radsej reagovat na niektore z vas, lebo asi by som vas urazila, nato som sem neprisla, prisla som si po radu, nie hadat sa. vidim ale ze ste velmi mudre podaktore. ale aj tak dakujem.

timea7
8. feb 2015

@krejzinka11 to máš pravdu, že to nie sme schopné úplne precítiť, keď sme to nezažili. Lebo začať si niečo s mužom, ktorý má ženu a dve deti, je pod našu úroveň. A poskytovať mu full servis, napriek tomu, že vieme, že sa rozviesť nemieni, tiež. Tak nemusíme riešiť takéto problémy, lebo sa im vedome vyhýbame. Čo si si z tých našich rád zobrala, zrejme nič. Bohužiaľ takéto reakcie si asi čítať nechcela. Karty ti mieša život, ale hráčom si ty.

timea7
8. feb 2015

@krejzinka11 ešte dodám, že milenec je človek, ktorý nám pomáha dostať sa z problémov, ktoré by sme nemali, keby sme nemali milenca.

mamulka211
8. feb 2015

akoze ja chapem, ze si sa donho zalubila v case, ked si sama prechadzala krizou, aj ze ti nahovoril, ze on ma tiez blbe manzelstvo a pocitala si s tym, ze ked sa ty rozvedies, aj on sa rozvedie. Ale ked vidis, ze ani po trojrocnom vztahu sa nerozvadza, tak by si sa mala nad jeho vztahom k tebe zamysliet. Alebo ak sa nechces, tak zij tak ako zijes dalej, ale potom tu nepis, ze co mas robit, zeny ti neradia zle.

sissy27
8. feb 2015

@krejzinka11 neexistuje žiadny návod, ako jeho donútiť k rozvodu, kým nebude on sám chcieť... a on sám ti povedal, že sa rozvádzať nemieni - ja ho chápem, nijako by si nevylepšil svoju súčasnú situáciu, tak načo si ju má komplikovať? tvoje možnosti:
1. zachovať súčasný stav, ktorý je, ty sa budeš trápiť, on bude v pohode a tvoje deti ti po rokoch povedia svoj názor
2. postaviť ho pred ultimátum - buď sa rozvedieš a budeš žiť so mnou oficiálne, alebo ťahaj späť k manželke (to sa bojíš urobiť, lebo aj tebe je jasné, že by teda šiel)
3. zaklop na dvere jeho zákonitej, veď vieš kde býva, a vysvetlite si to vy dve... možno bude prekvapená a kopne ho do zadku, alebo ťa vysmeje aj ona a snáď ti to otvorí konečne oči...