Milenka verzus manželka
ahojte, viem ze tu uz par takychto tem je, ale predsa len, kazda jedna to ma kusok ine. S priatelom sme spolu cca 3 a pol roka, byvame spolu, teda cely tyzden je umna a na vikend chodieva za svojimi detmi. Jeho manzelka to vie, ale neriesi, ved preco by aj, ved jej dava peniaze, ona je doma s detmi, nemusi sa o neho starat, daco si zarobi aj predajom, no prosto je jej dobre. O mna sa tiez priatel stara, dost mi financne vypomaha, ale mi to aj potom vsetko vycita. Mam dve deti, on s nimi moc dobry vztah nema :( Velmi ho lubim, a viem ze aj on mna, uz sme toho vela preskakali, ale nedokazeme sa rozist, aj ked to uz velakrat bolo na spadnutie. Neviem co dalej, uz to psychicky nezvladam, vikendy su hrozne, vela rozmyslam a potom som smutna, co on z komunikacie vyciti. Inak vela spolu komunikujeme, cez spravy, piseme v podstate vkuse, cize vieme co prave robi ten druhy.
O rozvode sme sa bavili, niekolkokrat som to vytiahla, ze si zelam aby to s nou ukoncil, pokazde sme sa velmi pohadali a povedal mi ze sa nerozvedie, co ma dost ranilo. Verim ze je to pre neho tazke, mam pocit ze sa jej boji, alebo ja neviem, boji sa co rodina jeho na to, ale viem, ze ona s tym je zmierena, uz sa aj rozvode oni dvaja rozpravali, ale asi tak ze ona mu povedala, nech poda ziadost a on jej povedal, ze nech ona poda. Oni dvaja nejak moc v kontakte nie su, ked je tam, moc nekomunikuje, ako je mi jasne ze nejaka ta komunikacia tam byt musi. On ked tam pride, porobi co treba a to ma tiez hneva, u mna dokopy nic nespravi, co chapem, kedze chodi z roboty dost unaveny, ale ma to vytaca, vsetko musim zvladat ja. Rano vstavam s nim, robim mu ranajky, chystam mu oblecenie, a ked pride z roboty, tiez chystam veceru. Periem mu, zehlim, ale mam pocit ze on to berie ako samozrejmost. Ta jeho mu v zivote nic neuvarila, aj ked ide cez vikend tam, vari on, lebo ona nevie varit.
Poradte, ako sa s nim porozpravat, chcem ho znova poziadat nech to s nou ukonci, ale nechcem aby to bral ze ho nutim, ani ze mu davam dake utlimatum
@krejzinka11
tak si pokecaj s oldmanom, on ma bohate skusenosti s takymti plnohodnotnym vztahom.
ja nechapem, co si cakala, ake rady ? navod na napoj lasky a zaklinadlo stastia ??
ked ti vobec nezalezi na svojich detoch, co ta uz moze stvat par blbych reakcii na konovi.
vykecala si si, ulavila si si...tak chod pekne chystat jedalnicek na cely tyzden. prevlec periny,
poriadne uprac, odepiluj sa, maska, zabal na vlasy, manikura...nech sa milencicek citi lepsie, ako doma 😀
@krejzinka11 moja odpoved Ta nepotesi, ale neda sa mi inak... ten muz Ta zjavne nelubi tak ako svoju prvu zenu a zrejme ani nebude. pusti ho k vode. ano, viem bude to boliet, ale preboli a ver, ze po svete este behaju muzi u ktorých nebudes musiet prosikat o to, aby si Ta vazili
@krejzinka11 keby ti aspon tlacil kaleraby do hlavy ze sa rozvedie, keby mal uzasny vztah k tvojim detom...ale on ti vravi ze sa nerozvedie a nema dobry vztah k tvojim detom...Fakt si myslis ze je o co stat? Inak, najrychlejsi sex aky som kedy mala trval minutu tridsat (uspokojivy, ak by sa niekto chcel vrtat 😀), naozaj ho mas pod kontrolou kazdu sekundu jeho pobytu doma? Naozaj myslis ze so zenou nespava? Ani obcas? Inak moj muz teraz tiez spava v obyvacke lebo bol chory synator a potr.som manz.postel pre nas a teraz som chora ja, tak aby neochorel a aj nebudil mna ked vstava rano do prace...Ja uplne viem ako mu chces velmi verit ze v hlbke duse ta miluje a keby nebolo tamtej co ho tyra tak by bol s tebou... 😒 ale z toho co pises to vyzera ze jemu to takto vyhovuje...
@krejzinka11 ctu tuto diskuzi od zacatku a mam dojem,ze ty chces spise radu,jak si ho nadale udrzet,resp. jej dostat na svoji stranu.Souhlasim ale v tom,ze jakkoliv jej dostanes do situace,kdy si bude muset vybrat,bude se citi byt zatlacen do kouta.Z duvodu,co tady byly popsane si nemyslim,ze by se chtel rozvest.Jednak,ze ti to rekl,jednak,ze mu to vyhovuje a nevidi duvod (uz to tu holky popsaly). Ty si ale musis sama rict co chces.Ano,zijes takto 3 roky,ale ocividne chces vic,proto ta diskuze. On ale ne.A co tvoje deti?Chces zit trvale s muzem (i kdyby se rozvedl),ktery nevychazi s tvyma detma?To opravdu chces?Chlapa,ktery ti s nicim nepomuze,nema na tebe cas a nestara a nezajima se o tve deti?Tady vubec neni problem jeho rozvod....i kdyby se rozvedl,jeho vztah k tvym detem to nezmeni a o vikendu na vas take nebude miz cas,protoze bude jezdit za svyma....jak teda projevuje lasku k tobe?tim,ze ti to jenom rika?
Laska hory prenasa. Ta tvoja ani len ponozky do pradla neda a okrem toho ma inu rodinu. Mne z tvojich slov nepride, ze by si ta vazil alebo chcel nieco menit. A v prvom rade by som myslela na svoje deti.
@oldman50plus považuješ sa za experta, ale ním nie si! Každá situácia je osobitá a každý jedinec prudko individuálny. Už neviem, či tvoja frajerka ti dáva rozumy, alebo ty sám od seba takto vehementne rozsievaš múdrosť na všetky strany, ale v tvojom veku by si si už mohol uvedomiť (prípadne aj tvoja psychiatrička, ak je to od nej), že patent na úspešný vzťah neexistuje, rovnako ako neexistuje jeden vzorec, podľa ktorého by sa vzťahy rozpadali, držali pokope, alebo podľa ktorého by ľudia reagovali. Ak vychádzaš z múdrostí tvojej priateľky, tak si uvedom, aké percento obyvateľstva ona mala v kresle...a tiež to, aká (ne)úspešná je psychiatria pri riešení psychiatrických porúch...to, že chodí na víkedny s wellness, ktoré jej platia farma firmy, z nej ešte super odborníčku nerobí, skôr to z nej robí niečo celkom iné a tvoj bohorovný postoj mi je tak neskutočne nesympatický, že už som neodolala 😀 Prestaň sa tu hrať na macho boha a guru (a), ktorý medzi orgazmami prijíma múdrosť vo forme vaginálneho sekrétu 😀 a potom má videnia 😀
@alaguema Vieš v demokracii si každý môžeme napísať svoj názor. Ja a takisto aj ty. Máš s tým nejaký problém?
Možno by si mala vysvetliť s čím konkrétne nesúhlasíš to mi pripadá konštruktívnejšie, čo povieš?
@krejzika11 Precitala som si prve 2 strany. Narovinu - keby ta tak strasne miloval, uz je davno rozvedeny, ved s nimi aj tak nezije, len ich navstevuje....Ale kedze nie je a nezacal zit riadne s tebou, az tak to s tebou nemysli vazne a nechce sa s tebou tymto sposobom viazat..Povedala by som, ze po 3 rokoch by ti to malo byt jasne, i ked chapem laska dost meni realne videnie
@alaguema Toto bolo skvele....🙂))
@oldman50plus už som ti to raz písala a bolo to asi zbytočné. Chlapi (ani ženy) nereagujú podľa šablóny. Každá situácia je osobitá. Zdá sa, že tento fakt ti uniká a neustále všetko filtruješ, cez seba, alebo cez to, čo si ty pozažíval. A potiaľ by to bolo všetko ok. Problém s tým začínam mať, keď to servíruješ ako písmo sväté.
@krejzinka11 no...aj mi bolo ťažko čítať čo si písala 😔
Úprimne - neodsudzujem ťa, stať sa môže každému 😔 myslím však, že v tejto situácii ťaháš ty za veľmi krátky koniec, ktorý vzhľadom k dobe ako dlho to takto ťaháte nemá veľmi nádej na zmenu 😔
Myslím si, dokonca som presvedčená o tom, že keďže sa nerozviedol doteraz, ty ho k tomu nijak nedotlačíš - ak ťa ľúbi, môže byť jeho jediným podnetom žiarlivosť (t.j. ak by vedel, že ťa inak stratí) alebo ak manželka príde na váš vzťah (napriek tomu, čo si napísala si myslím, že nevie o vás 😉 ) a vyhodí ho ona...
...no...a teraz príde rad na to, že ak by hypoteticky došlo k rozvodu, či by si ty bola schopná a ochotná prijať ho se vším všudy - tá totiž "šialená láska" medzi vami môže byť len obyčajný chtíč "dosiahnuť čo nemám" a potom keď to dostanete - aj so všetkými problémami, tak prídete na to, že vlastne láska nie je, že je len náklonnosť a všetky problémy vám za to nestoja - príklad: písala si, že on s tvojimi deťmi veľmi nevychádza (nechcela by som partnera/manžela, ktorý by s mojimi deťmi nevychádzal - nikdy), za ďalšie - pribudli by vám ďalšie deti z jeho manželstva so všetkými starosťami, pribudli by vám naťahovačky o deti, plánovačky kto s kým kedy, ako prázdniny, ako sviatky, do toho cirkusy s rodinami, vysvetľovačky...financie a naťahovačky o majetok...
Zatiaľ má on veľmi pekne podelený týždeň...vždy je o neho postarané a vôbec sa nečudujem, že je nervný a smutný, keď komunikujete cez víkend, keď nie ste spolu - ty by si nebola nervná, keby si si vypisovala s milencom keď by bol vedľa teba manžel? 😕
Každý z nás vie byť nesmierne šarmantný, milý, ohľaduplný a starostlivý keď má výčitky svedomia alebo kryje niečo nekalé...a rovnako o päť minút vie byť nervný zo svojho pokrytectva 😔
Neviem, či mi rozumieš, čo ti chcem povedať... ale prežívate niečo veľmi ľudské, nesprávne, ale ľudské... ale kvôli tebe, pretože roky bežia 😔 by som odporučila :
1. zvážiť si, či si naozaj reálne schopná a ochotná uniesť všetky veci súvisiace s prípadným rozvodom a tým, čo by prišlo potom...
2. povedať milencovi, že ďalej nie si ochotná žiť ako milenka poskytujúca služby a nemajúca výsady. Dohodnite si termín, dokedy to vyrieši, ak nie, rozíďte sa. Buď silná a trvaj na svojom...inak zostarneš sama 😔
Držím ti palce...aby si to vyriešila tak, aby trpelo čo najmenej ľudí 😔 život je príliš krátky na to, aby si sa potom pokúšala stavať vlastné šťastie na láske dvoch ľudí ak by trpelo ďalších 5 (tvoje deti, jeho deti i jeho žena...)
@alaguema Lenže potom podľa tvojej logiky je akákoľvek diskusia zbytočná pretože každý prípad je individuálny a nedá sa podľa neho usudzovať, radiť, predpokladať, rozmýšlať, aplikovať na iné. Čiže ak máš pravdu zbytočne tu všetci mlátime prázdnu slamu vrátane teba.
@oldman50plus Diskusia by bola naopak zbytocna, keby bol kazdy pripad rovnaky a jeho akteri tiez - to by sme mohli ist podla sablony.
@oldman50plus Nie, podľa môjho názoru môže diskusia o vzťahov VŽDY prebiehať len v rovine dohadov, ak sa bavia ľudia, ktorí sú mimo predmetný vzťah. A na interentových fórach obzvlášť. Prajem príjemné pristátie 🙂
@mircalla V takom prípade diskusia nie je zbytočná lebo šablónu tiež treba po prvý raz vytvoriť.
V skutočnosti ale je to ako stále píšem prevažujúce správanie. Napríklad 50% a zbytok tvorí zmes tak individuálnych prípadov že nemá zmysel sa o nich zmieňovať. Tých prevažujúcich je občas niekoľko.
@alaguema Naprosto súhlasím. Kde som tvrdil opak?
PS. Kam letím?
@krejzinka11 tak ty si moja zloz ruzove okuliare,lebo cez ne poriadne nevidis!!! Ved jemu nic nechyba! Aj ty mu skaces okolo zadku aj jeho stale este MANZELKA !!!! Nechce sa rozviest? Preco asi?! A mam rada vetu typu,, on s nou nekomunikuje,, ako to ty mozes vediet ked tam nie si?! Povie ti len to,co on chce! boze zeny -milenky sa zobudte fakt! A vies co je najviac smutne? Ze ty ho taaak velmi lubis,ze ti je vobec neriesis,ze si nerozumie s tvojimi detmi! To je co za vztah?! Ja mam 2manzela a v prvom rade som zo zaciatku brala vztah ON -MOJA DCERA az potom JA -ON. kedze sa skamaratili tak tym som aj ja zoficialnila vztah. Ma ta za sluzku ,tak to pochop. Ja by sa na neho vysrala,alebo nech byva u zeny stale a k tebe len na sexik,lebo inak ho mas na 2 veci. A
@oldman50plus to skutočne netuším...ale niekde mimo realitu to asi bude. Lebo už v niekoľkých diskusiách si tu tvrdil veci (a to tvrdil a tvrdil), ktoré moje osobné skúsenosti vyvracajú. Podľa mňa sa aj dá čítať, čo píšeš, keď si odmyslím ten vševedúci kvázi nadhľad. Toto nie je matematika. Ani žiadna iná exaktná veda.
@alaguema Tvrdil a tvrdil nie je argument. Musíš napísať konkrétne čo - a uviesť do kontextu.
Potom si podiskutujeme, mne sa tvoje príspevky páčia vrátane vaginálnych sekrétov (možno preto lebo ako mužovi sa mi páčia vaginálne sekréty samotné 😀 )
Pokiaľ sa ti môj rozšafný "kvázinadhľad" nepáči myslíš že zato moje argumenty sú viac alebo menej pravdivé?
Čiže pravdivosť tvrdenia závisí od osoby ktorá ju hovorí?
Musím končiť mám niečo na práci ale rád si s tebou podiskutujem inokedy veď diskusia je zdrojom svetla. A ja sa logickými argumentami dám ľahko presvedčiť nerobím si patent na rozum. Len napíš vždy konkrétne s čím nesúhlasíš a čo je inak.
@krejzinka11 Čo jej zatĺka? Písala si, že o vás vie, veď je u teba celý týždeň....Alebo doma manželke povie, že chodí na týždňovky? Nejako som sa v tom stratila.....Je mi ale jasné, že ťa využíva....zneužíva...a je dosť hlúpe, že nechávaš sebou tak manipulovať....A ešte maličkosť, ak si myslíš, že s manželkou nespáva, tak si na veľkom omyle 😀 A ešte som zabudla, ak si s ním ani deti nerozumejú, tak ho kopni tak do zadnice, aby k tebe cestu viac nenašiel...."on" je vlastne bigamista, no dpc 😢 😢
@krejzinka11 ja osobne to vidim tak, ze ak niekoho milujem a chcem, tak som s nim a nemam potrebu sediet na viacerych stolickach, ak je koniec ich manzelstvu prispievat na deti a manzelku resp. ex moze aj tak...podla mna on je ten, ktory si len uziva vyhody z tohto trojuholnika a nechava na vas ako sa rozhodnete, ked nie k jednej, tak druhej...nechapem dovod preco si s nim...financie su jedna vec, ale aj tak ti ich vyhadzuje na oci a s detmi ako pises tam vzath nie je a doma tiez osoh nula...toto nie je prostredie, ktore by prospievalo pre deti ani tebe...
@krejzinka11 ja len zíram, čo tvoj príspevok, to perla 😅 Úplne zle tvoj pohľad na vec - ty máš milenca, ktorý má svoju rodinu, o ktorú sa stará, chodí tam, má deti. Máš svoje vlastné deti, ktoré tvoj milovaný, úžasný, starostlivý a neviem aký milenec nemusí a ešte k tomu nemáš ani štipku hrdosti, že mu navrhuješ aby ste sa zobrali. Nejdem rozvádzať aké je nechutné si začať so ženatým mužom so záväzkami z tvojej aj jeho strany. Ale nehnevaj sa - treba písať keď máš problém a nie keď ty si ten problém 🙄
Inak tlacit chlapa do manzelstva je asi daka moda, ja som stara korcula a v tomto staromodna, ze to ma prist od muza....
@krejzinka11 Povedal ze sa nerozvedie. Potrebujes to pisomne alebo co? A keby aj...tak to ani zdaleka neznamena ze by si vzal teba.
Ako zobud sa. Preco by sa mal rozviest? Ved ma jednu zenu co sa mu o deti stara, druha mu robi full servis. Je s detmi a zaroven je o neho po vsetkych strankach postarane. Co by mal riesit
Ste spolu tri roky a nic a nedeje. Ak doteraz neprisel na to ze si zena jeho zivota a patri ti adekvatne postavenie a titul (manzelka, druzka, jeho jedina atd) tak na to nepride v buducnosti. Myslis ze sa nieco zmeni o rok, dva? Ale kdeze. Zmeni sa to len v pripade ze jeho zene dojde trpezlivost alebo si najde ineho chlapa.
Ze ti chlapik nepomaha? Tak si si ho navykla. Vsetko robis ty. Co dalej? Prestan ho obskakovat. Aj moj chlap je z roboty unaveny, ja tiez ale ked treba umyt riady, navarit, povysavat a podobne tak unava ide bokom. Ty nechodis do roboty ze niesi unavena? Alebo ak sa staras len o deti....nie si z tejto roboty (lebo aj materska je ista forma zamestnania) unavena?
Prestan mu robit servis jak nesvojpravnemu. Aspon si overis ze to ci to co k tebe citi je laska a ma zaujem sa podielat na domacnosti ako partner alebo ta ma len na ten servis.
BTW Ja by som chlapovi nechystala ani ranajky ani oblecenie ani nic podobne - nie tak ze ja mozem robit nieco ine (napr spat, venovat sa detom) a on sa ani nepodakuje. Kazdy chlap co vychodil povinnu skolsku dochadzku ma IQ dostatocne vysoke na to aby zvladal ukony ako - vybrat a ozehlit koselu na dalsi den, spravit si ranajky a kde tu hodil pradlo do pracky a stlacil par tlacitok daneho programu.

@krejzinka11 ja by som ako Ti tu už radili, skúsila si dať na istý čas - tri mesiace, pol roka? pauzu, nestretávajte sa, nekontaktujte a uvidíte. Lebo vtedy ak istý čas budete od seba, a prekonáš prvotný nával toho, že nevieš bez neho žiť, až s odstupom času to budeš vedieť reálne triezvo posúdiť. A veľmi by mi vadilo, že by priateľ s mojimi deťmi nemal dobrý vzťah. Vadilo by mi to tak veľmi, že aj keby bol slobodný, a deti by boli malé, rozišla by som sa s ním. Ako to prežívajú deti? Čo im dávaš do života, keď tam majú cudzieho chlapa, ktorý ich nemusí?