Milujem, alebo mám ťa rád

peter9595
26. aug 2018

Ahojte. Možno pre niekoho čudné, pre niekoho opovrhnutia hodné. Sme manželia 20 rokov. Nebolo dňa, aby sme si nepovedali navzájom milujem ťa. Rokmi sme prešli hocičím. Sexuálne žijeme už len veľmi málo, raz za mesiac, za dva mesiace. V čom vidím problém, že ak máme sex nemám problém ju vystískať, povedať milujem ťa. Ak však za dva mesiace nič, nemám potrebu povedať milujem, skôr rád ťa mám. Budete písať, že láska s tým nesúvisí, ale manželská láska určite áno. Zaujíma ma skôr názov mužov, či bojujú s niečim takým, prípadne názor žien či mali niekedy ten pocit, že ten sex súvisí s tým. Či poviem milujem, alebo mám ťa rád.

leeloominai
26. aug 2018

Pre nas nikdy s tym nesuvisil. Laska je jedna vec, sex uplne nieco ine. Mozu existovat aj laska bez sexu, aj sex bez lasky. Ked sme sa s manzelom zoznamili a zacali chodit, rozpravali sme sa po anglicky (ja nie som zo Sk), tak nam to ciastocne aj teraz zostalo, ze si hovorime "love you". A to si hovorime kazdy den, aj ked sex nemame aj ked mame. Kazdy den sa bozkavame, objimame, mame proste fizicky kontakt, a kazdy den si to povieme aspon raz, len tak, najma pred spankom. Druha vec je ta, ze 4 roky sme nezili spolu, ani v rovnakom state, a komunikovali len cez Skype, stretavali sa v najlepsom pripade raz za mesiac, takze sex 0 bodov, ale laska kvitla...

zenaajmama
26. aug 2018

Hmmm..tak myslím že toto je veľmi individuálne.U niekoho to záleží len na tom aké slová má"zaužívané" .Ak ty to spájaš so sexom, tak to súvisí určite.
Ja ľúbim deti, milujem manžela.
Vzťah môže fungovať aj bez sexu ak vám to obom vyhovuje.-v mojom vnímaní je to už ale skôr lúbenie sa, nie milovanie sa.

peter9595
autor
26. aug 2018

@leeloominai
Tak to máš super. To píšeš dobre, že láska bez sexu. Pod pojmom láska je veľmi veľa, možno mám zatvrdnutý mužský mozog, ale tak to cítim. Aj keď jej odpoviem, že milujem ťa, po tom sexe je to úprimné, nosil by som ju na rukách.

peter9595
autor
26. aug 2018

@zenaajmama
Mne to bez sexu nevyhovuje, ale čo už nato musíme byť dvaja. Ako píšeš ľúbenie. Možno keď budem mať 70 prídem ku tomu, že milujem ťa.

0silvia0
26. aug 2018

@peter9595 ja to cítim tak ako ty a to som žena... ale nemám potrebu to rozoberať tu na MK, tak len takto stručne, ak sa nenahneváš...

ada309
26. aug 2018

samozrejme,že ak žene dvoríš,hovoríš jej "milujem ťa" (a je to naozaj úprimne)ake ten sex je na úplne inej úrovni a frekvencii ...

tt247
26. aug 2018

@peter9595 ja ti rozumiem. Myslím si, že k láske v manželstve je sex potrebný. A teda aj k spomínanému “milujem ťa”. Podľa mňa sa bez intímnych chvíľ ľudia navzájom vzdialuju a potom je to spolužitie typu brat a sestra. No a brat a sestra sa predsa nemilujú, iba ľúbia. Toľko môj názor

janinah
26. aug 2018

Ja neverím,že toto tu nejaký chlap rozoberá,nerozumiem ,že toto považuješ za problém...

kiwi3
26. aug 2018

"Nebolo dňa, aby sme si nepovedali navzájom milujem ťa. " ja tomu nejak nerozumiem. cize tato veta je zle napisana alebo jej to hovoris a nemyslis to vazne?

0silvia0
26. aug 2018

@kiwi3 asi píše o minulosti, keď ešte sexuálne žili pravidelne... teraz keď frekvencia upadla, nemá potrebu to hovoriť, hovorí len že ju má rád...

romiada
26. aug 2018

@peter9595 takze ak som spravne pochopila : ked mas sex, vies povedat milujem Ta ale ked nemate , tak sa Ti da povedat "len" mam Ta rad?

zun
27. aug 2018

Ono je to v rozdielnych potrebách mužov a žien. Dobre o tom píše kniha moje túžby tvoje túžby. Je v nej rozobratých 10 základných túžob ľudí v manželstve, resp. partnerstve. Ako najdôležitejšia (zväčša) túžba žien je v knihe uvedená náklonnosť (preto je tak u žien spojená s láskou). Naopak najdôležitejšia potreba mužov je uvedené sexuálne uspokojenie. Autor vychádzal z dlhoročných skúseností manželského terapeuta. Takže vôbec nie si divný, je to asi normálne. Samozrejme, celé manželstvo na tom nestojí. Máme aj iné potreby ( v knihe oddanosť rodine, rozhovor, oddanosť, atraktivita, obdiv.....). Ak by si chcel tento pocit lásky k manželke zažívať častejšie, porozmýšľaj v čom môže byť problém. Užíva si to aj ona? Asi najlepší je otvorený rozhovor.

dazdovka
27. aug 2018

Ja milujem čokoládu. Mojho muza strasne lubim. A milujem ten pocit po sexe, ked sme este v objati a v opare blaha sa na seba usmievame 🙂

somavi
27. aug 2018

Rozum sa mi zastavuje nad touto témou .

miadi
27. aug 2018

Raz za mesiac dva je velmi malo To mas viac prstov na rukach ako sexu za rok. Treba zistit preco klesol zaujem o intimitu. Nieco robiš velmi zle ked ta žena k sebe pusti len na sviatky.

0silvia0
27. aug 2018

@miadi no ja vidím problém v tom, že tento pán je veľmi jemnučký a analyzuje ako žena. Trošku testosterónu by to chcelo a asi to tak vidí aj jeho žena...

romiada
27. aug 2018

Kde je napisane ako casto ma mat par sex? Ved presne potom vznikaju rozne "neurozy" v style: "preboha nemam sex tak casto ako ostatni, asi sme vadni". Po 20r manzelstva mat sex raz za mesiac nepovazujem za tragediu. Treba zohladnit to ze vasen casom vyprcha prip.je tu unava, mozno mozny prechod zeny atd. O sexe sa treba otvorene rozpravat s manzelkou a riesit to rovnako (povedat bez skrytych naznakov co si prajem) ako neumyte riady ,nesklopenu wc dosku, nevynesene smeti .....

miadi
27. aug 2018

@romiada jeho urcite netrapi daka neuroza v štyle ako často maju sex ostatni. Ved to nie su preteky🙈Jeho trapi že toho sexu je velmi màlo prenho. Preto to spaja s "milujem ta" a mam ta rad. Problem je v tom že dostava menej ako by potreboval on sa neporovnava so susedom ktory ma sex 2x denne. Ale ozaj by sa mal so ženou narovinu pprozpravat preco to tak je. A snažit sa o zmenu. Oživit vyhasnuty ohen.

romiada
27. aug 2018

@miadi ja som to napisala na margo toho ze si napisala "raz za mesiac je velmi malo". Jemu to je mozno malo, zene to moze byt dost. Preto sa ma s vlastnou zenou o tom bavit a neporovnavat sa resp.pytat sa ako to je u druhych. Kazdy ma ine potreby.

miadi
27. aug 2018

@romiada ved on ani neporovnava .. a je to velmi malo ozaj len aby sa nepovedalo ono to naznačuje krizu vo vztahu Alebo nejaky problem. Ozaj ma 49 rokov nepoviem keby mal 70. Keby to nebol problem tak tu o tom nepiše. Aj za 20rokov sa vedia ludia odcudzit.

janickacrazy
27. aug 2018

@romiada No vidíš, ty to za tragédiu nepovažuješ, ja napr. áno. My sme s mužom spolu 10 rokov a sex máme skoro každý den a verím tomu, že za dalších 10 rokov to bude rovnako, samozrejme ak budeme zdraví. Možno jeho žene to stačí, no jemu nie. Ja úprimne ľutujem takýchto mužov, lebo tú ženu milujú a ona im dáva len omrvinky. Treba sa o tom rozprávať.

luxikate
27. aug 2018

@peter9595 tak maj s nou sex kazdy tyzden,nie mesiac.

libawet
27. aug 2018

@peter9595 no názor mužov...na MK veľa mužov nechodí, tak snáď nepohrdneš aj mojim názorom. Milujem Ťa, mám Ťa rád sú len slová, áno, radi/rady ich počúvame....ja som s mojim mužom 26 rokov, ani raz mi ich nepovedal a napriek tomu viem, že ma miluje ako vie najviac, hovoria za neho činy, a to si cením viac. Čo sa týka sexu ( a pribúdajúcimi rokmi sa početnosť mení, skôr vo všeobecnosti znižuje ), nemáme potrebu ani tam si hovoriť tieto slová, tam je o čomsi inom.... 🙂

kittykat22
27. aug 2018

Keď som bola mladá, tak som používala plejádu výrazov od mám ťa rada až po milujem ťa, veľmi často. Teraz budeme oslavovať 12 výročie a s manželom vôbec tieto slová nepoužívame. Možno to bude znieť nelogicky, ale za našim vžtahom sú činy a tak tie slová - pre nás nehrajú význam. Vo finále je úplne jedno ako to má kto doma, záleží, či je fungujúci recipročný vzťah, či už s vyznaniami alebo bez.

whatever1
27. aug 2018

@peter9595 ahoj ak ti mozem poradit pohladaj po nete clanky o zenskom prechode, menopauze... moznoze prave preziva taketo tazke obdobie. Pomoze ti to pochopit co preziva, preco na to nema chut, ako ju to moze ovplyvnit aj po psychickej, nielen fyzickej stranke. Skuste sa po rozpravat, zisti ako je na tom, nech vie ze v tom nie je sama a ze na nu netlasis. Lebo ak budes na nu tlacit tak to mozes este zhorsit. Laska nie je o tom co chceme dostat ale dat.

0silvia0
27. aug 2018

@whatever1 no ja práveže nikde nevidím žeby @peter9595 na svoju ženu tlačil, práveže mám pocit že to berie tak ako to je, on rieši slová milujem ťa a mám ťa rád v súvislosti so sexom. Mimochodom nie každá žena pred prechodom má nechuť na sex, práveže v období pred prechodom mnohé ženy chytá nová vlna, takže nemá to každá rovnaké ani v tomto.

danina09
27. aug 2018

v tvojom pripade to uzko suvisi, cize by som to riesila, prva vec, ktoru by som urobila je ta, ze by sme sa o tom doma pozhovarali a to uplne otvorene, ja taketo veci musim mat vyrozpravane, lebo je evidentne, ze niekde je nejaky problem, teda mozno to ani nie je problem, len je dobre sa o tom pozhovarat, ked ta to trapi

henriettak
27. aug 2018

to je zaujímavé, mne nikdy nenapadlo, že by muži mohli mať medzi týmto nejakú súvislosť, že to záleží od toho koľko krát za mesiac majú sex. manželka tvoja akože to aj nejako vníma? vyčíta ti to či len ty sa teraz tak nad tým zamyslel?

najinka
27. aug 2018

Mam ta rad? To tak sa hovori manzelke/partnerke? Neverim 😀 keby ze lubim ta/milujem ta, tak pochopim. My si hovorime, ze sa lubime, milujem ta nepoviem skoro nikdy, pride mi to divne, prilis dramaticke 😂

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz